Fugalaau

Centrantus

Centrantus poʻo shrovetotsvetka o se lauolaola matagofie e ola i laau totino ma se tagata faapitoa mai le aiga Valerian. I le vaitaimi o le vavao, o le aganuu e tosina atu ai le manatu o isi ma ona laupepa lanu o paʻepaʻe paʻepaʻe po o vine. O le mafanafana ma le malulu o le tau o le Metitirani o lona lauʻeleʻele. I le taimi nei, o le laau e mafai ona maua e le gata i togalaau fugalaau masani, e faʻaalia e le centrantus ona uiga teuteu i luga o auala ma auala, i rockeries ma togalaau tetele, i totonu o paluga ma luga o puipui. I le faʻaaogaina o fugalaau, e lelei le aganuʻu ma isi mea faʻapitoa.

Tuputupu ae nofoaga

Centrantus e fiafia tele i le susulu o le la ma le mafanafana ma e le lelei e uiga i le maualalo o le vevela, o tioata malulu ma le paʻu mamafa. I lenei tulaga, e tatau ona e filifili mo le totoina na o se laufanua matala ma susulu ma se vaega itiiti o le pala.

O le eleele i luga o le saite e tatau ona mama, ma lelei lelei le ea ma le susu ma le tele o meaʻai. O tulaga lelei nei mo le atinaʻeina o le laau, ae i le toesea ai, e mafai ai e le centenus ona tupu atoatoa i vaega ei ai le papa, ona o le vao e ola ai i luga o mauga.

Kentrantus fafo fafo Care

Mai le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau ma oʻo i le ogatotonu o Iulai, e fautuaina e faʻaaoga fomaʻi o loʻo aofia ai faʻamalolo ma se vaeluaga o le 2 vaiaso, ma mulimuli ane faʻaaogaina fomaʻi faʻatasi ma le masani masani, ae leai se gaʻo. Fertilizing with potassium and phosphorus in Aukuso ma Setema e fesoasoani i le ola lelei o mea totō i le taumalulu.

E le taua tele le faʻatau mo le laau, aua e puipuia i le lamala.

O le taimi lava e maeʻa ai le vaitau muamua, e tatau ona e 'aloʻesea le fugalaau o mea uma na faʻafefeteina ma mamago. A maeʻa se taimi puupuu, o le a amata le vaitau o le fugalaau e sosoo ai.

I le oʻo mai o le autumn, e tatau ona e amata sauniuni le fale mo le taumalulu. Muamua, o le faʻaogaina o puʻupu uma i le maualuga o le palapala o loʻo faʻaaogaina, ona faʻapipiʻi ai lea o moega fugalaau i le mulumalu. E pei o le mulch, e mafai ona e filifilia humus, compost poʻo peat. O lenei malutaga e mafai ona puipuia ai faʻatoʻaga i na o itulagi ma se mafanafana pe lelei le tau. Mo nisi faʻalavelave matuitui (faʻatasi ma gutu malulu, togi maualalo ma le vevela o le vevela), ma o le a manaʻomia le faʻamafanafanaina o le malulu i le taumalulu. O loʻo faʻapipiʻi le ufiufi o le ea malulu i foliga o se faʻavaa, e ufiufi ai polyethylene (poo isi) mea faʻapitoa poʻo lala o le lauolaola masani, o le a puipuia ai togalaau mai le kiona, o le malulu ma le timu.

Mo le puipuia o le teuteu ma faamalosia le taua o laau, ua fautuaina e toe faafou lau vao i tausaga tai tolu.

Centrantus auala faʻaleleia

Faʻaleleia o le tagata lava ia

Centrantus faigofie ona faʻaleleia e le fatuina o ia lava, pe afai ei ai tulaga lelei mo lenei mea. I le tautotogo, i totonu o le tele o fualaau, e tatau ai ona filifili laau sili ona malolosi ma totoina i luga o le nofoaga ua filifilia.

Fanauina o fatu

O le totoina o fatu e faia i le tautotogo i luga o moega avanoa. A oʻo mai le muaʻi fulufulu, e fautuaina le ufiufi o fugalaau ma se mulching layer, lea o le a avea ma puipuiga malu i le taumalulu. E pei o mulch, e mafai ona e ave le mutia vao, vaomago, lau paʻu poʻo le peat. Seʻi oʻo i le tautotogo, o le totoina o mea e le gata o le a maua ai le malosi, ae o le a faʻamaʻaʻaina foi i tulaga tau.

I le tautotogo, e mafai foi ona toto fatu. I se mafanafana o le tau - i le taimi lava lea e matala ai le eleele, ma i le malulu - i totonu o se kiona mo le totoina o laau.

Fugalaau toto

O fualaau aina, totoʻa i totonu o le laufanua lauʻeleʻele, faʻasolo i totonu o koniteina taʻitasi o le laʻititi mo le atinaʻe atili, faʻamalosia ma le tupu aʻe. I le masina o Iulai, o loʻo sauni mo le totoina o meaʻai i se nofoaga tumau. Talu ai ona o le vao e faateleina ai le laulaʻau o le laʻau, ua fautuaina e tuu se mamao i le va o laau toto a itiiti mai o le 50-60 cm pe a totoina.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

E tolu tausaga le vaeluaina o le vaeluaina aʻo lei amataina le vaitau o le tuputupu ae pe a maeʻa. O vao vao i le tautotogo e totō vave i luga o moega fugalaau. Ua i ai nei i le vaitau o loʻo i ai se vaʻaiga o centranthus. O lenei metotia o le toe gaosia o se tasi o mea sili ona faigofie ma sili ona faatuatuaina. I le faaopoopo atu i ai, o le isi faʻamatalaga lata mai mo se tagata matua e tupu.

O le mafuaʻaga o se mea e tupu ai le centrantus i luga o moega fugalaau ma togafiti o le fale, o lona faʻafitauli lea i le vevela o le vevela, o le puipuiga o le malulu ma le vevela. O uiga lelei o lenei fugalaau o le gafatia lea e faʻafetaia ai le lāmala, o le susulu o le la ma soʻo se meaola leaga e mafua ai fungal, siama faʻamaʻi ma viral. E le gata i lea, o le centusus ei ai lona vaitau umi.