Fugalaau

Toto ma tausia tulip i fafo i le tautoulu

Tulips e masani ona fesootaʻi ma le taunuu mai o le tautotogo, Aso o Tamaitai Mati 8th. E mafai e faifaatoaga taʻitasi ona teuteuina a latou togalaau faʻatoʻaga ma i latou, o taulaʻau e taugofie ma faʻatupulaia e le o se taumafaiga tele. Afai e te fia vaai i lau togalaau i le vave e mafai ona ala mai i le falemaʻi ma fiafia i le fuga o fugalaau totogo muamua, ia tausia lenei mea i le tautoulu ma le totō tulip. Matou te taʻu atu pe faapefea ona totoina ma tausia tulip i le lauʻeleʻele i le tautotogo.

Tulip Vaʻai Faʻateleina

Tulips e tupu tele i fafo. O latou lio faataamilosaga e aofia ai le totoina o le autumn, sosoo ai ma le aʻafia.

I le taumalulu, e malolo ai pamu. I le tautotogo, i le vevela o le eleele i le 3-5 ° C, o se aʻa ma se fuga e tupu mai i le aniani teteʻe ma fuga e amata i le 20-30 aso.

Ona pau ai lea o le vaega o loʻo i luga, ua eliina ma faataatia mo le teuina, i le taimi o le taumafanafana ua tuu ai i totonu se fugalaau.

E tusa ai ma le taimi o le fuga, o fugalaau ua vaevaeina i:

  1. Vaitaimi o le vaomatua (o le vaitaimi o le paʻu e 10-16 aso).
  2. Vaitaimi ole vaitau (fuga o le 18 aso).
  3. Vaitaimi o le vaitau (vaitau e amata mai le 14 i le 23 aso).
O le umi o le umi o laau totō o vaitau uma e tusa ma le 1.5 masina. Mo le sili atu ona teuteu, e fautuaina e totoina i latou i vaega e tutusa le taimi o le fuga.

I totonu o le ata o le laupepa, e mafai ona totoina e teuteu ai laau o laau, totō i luga o auala, fatuina laau tuufaatasi ma laau toto.

Mo le tuputupu aʻe lelei, atinaʻeina o laʻau tele ma faʻamautinoa le tupu umi e tatau ona e tausisia tulafono patino o le galueaiina:

  • filifili le nofoaga saʻo mo le totoina (malamalama, eleele);
  • maua ni mea totō totoina;
  • tausisia le taimi ma le loloto o le tulaueleele;
  • ia maua le tausiga lelei i le vaitau o le tuputupu ae.
I le ata o le saite, e mafai ona totoina e teuteu ai laau o laau, totoina ile ala

Totoina o aso i le itu i saute ma i le faʻataʻaga: pe a totō i le tautoulu, e mafai ona toto i le tautotogo

Le matagofie o le togalaau totogo e tatau ona tausia i le tautoulu - o le taimi sili lea mo le totoina o tulip.

O le vaitau pe a paʻu le vevela o le eleele i le loloto o le 10 cm i se faailoga o + 10 ° C, o se mea e manaʻomia muamua mo le faʻaleleia masani o le aʻa, lea e tasi le pulou e 30-40 aso.

I vaega eseese, o le tulaueleele e faia i taimi eseese, ae mai le ogatotonu o Setema i le itu i matu ma le itulagi o Moscow ma Oketopa i saute.

O le faʻaleleia o eleele e tatau ona faia i le 3 vaiaso ao lumanaʻi le amataina o gutu malulu (ia Oketopa-Novema).

Faatasi ai ma le vave totoina, e totogo ma totogo le totogo, ma se laau tuai o le a le mauaa aʻa, i le tautotogo o le a latou tuua i tua i le atinaʻe, ma fuga lauusiusi.

O le faʻaleleia o eleele e tatau ona faia i le 3 vaiaso ao lumanaʻi le amataina o le kiona

Lelei totoina o pulufana: nofoaga, loloto, ma isi.

O tulafono faavae e totō ma ola ai tulips:

  • O laau tulip ua totoina i totonu o le la, malamalama i le la, laau toto ua taoto i lalo o le paolo, ma ua fesuisuiai taimi vavalalata;
  • o le eleele e tatau ona le faaituau pe laitiiti foi le eleele, ole eleele eleʻele e tatau ona fuafuaina ao le i totoina (fesoasoani i palo, lime, falaoamata i le lolomita, palu) ma eliina;
  • faʻalavelave faʻaleleia o minerale faʻatasi ai ma se mea maualalo maualalo o loʻo maua i totonu o le palapala;
  • e fautuaina e aveese le atigi enaena e ufiufi ai i latou mai pulu aʻo leʻi totoina i le faasologa ina ia faʻaalia aʻa ma ia mautinoa o loʻo maloloina ma e le faʻaleagaina. O aʻa i le pito i lalo, faatasi ai ma se atigi le tatalaina, ae le o le agai i lalo, o le a agai i luga, malepe i le eleele;
  • E tatau ona faʻamaʻi le tulip aʻo leʻi totoina i se vailauga piniki o le manganese mo le 20-40 minute poʻo i fofo o fualaau faasaina "Maxim", "Fitosporin" mo le 20-30 minute;
  • o le loloto o le tulip planting e faalagolago i le tele o goto ma le ituaiga o palapala, i luga o eleele mamafa e le tatau ona sili atu i le faalua o le maualuga o pulu, i luga o le malamalama - tolu;
  • O le 2-3 cm o le oneone ua sasaaina i totonu o le toto totoga, ua tuu le aniani i se mamao o le 10-15 cm mai le tasi ma le isi, fai sina pisi i totonu o le oneone, fufuluina i le fafie ma le oneone, ona palapala ai lea.
O le faʻaofiina o le fugalaau fou mo le totoina o bulbs e matua faʻasaina, o loʻo fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le oti o pulu.

Tomai ma foliga o le totō totō o tulip totō:

A tulaʻi, e mafai ona e faʻaaoga se meafaigaluega faʻapitoa, faafaigofie le totoina o togalaau, nai lo le eliina o moega i se suo. Faʻatasi ai, e faigofie lava ona fausia ni atunuʻu o faʻalapotopotoga eseese.

Talu ai nei, faifaatoaga faataitai le totoina o tulips i ato ato poo i totonu o sitaili o fualaau faisua.

O le lelei o lenei auala faʻaleleia e pei ona taʻua i lalo:

  • togi e le alu loloto i le eleele;
  • o le faagasologa o le eliina o tulip e faafaigofieina ma ua le maua ai o latou manua;
  • e faigofie ona toto i luga o togi ma faia ai ni mea faʻapena;
  • Palasitika puipuia le tulip mai le faaleagaina e tamavae ma isumu.
E mafai ona e totō tulivae i ato fagu poʻo pusa laʻau pusa

A maeʻa ona vaʻaia le tausiga

E faigofie le tausia o tulip i le vaitau o le tuputupu ae: o le tausiga e aofia ai le faʻamalosia, faʻamalo le palapala ma le vevela o le puleaina, laʻei pito i luga, puipuiga ma le pulea o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi.

E tatau ona faʻalelei le faʻataue puipuia ai aʻa. E tatau ona sili atu ona tele i le taimi o le totō ma le fuga.

Tulips fiafia tele i le fafaga, e tatau ona le itiiti ifo ma le toatolu i latou i le vaitau. O fea ma pe fia:

  1. I le tautotogo, pe a aliali muamua laulaau mai le palapala, e faʻaaogaina le faʻamalolo o le vailaʻau (Urea, ammonium nitrate poʻo nitroammophoska) mo le totoina, faʻasalalauina i latou i se pepa malogo.
  2. Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, ua faaopoopo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasamaʻi-phosphorus e faʻatuputeleina ai le tele o tumutumu.
  3. I le taimi o le fugalaau, e fafagaina i latou i le faʻalavelave faʻalavelave o minerale
  4. A maeʻa ona toto, e faʻaaogaina fomaʻi faʻasamaʻi-phosphorus e fai ai le ava ava malosi.

Fertilizers e sili ona lelei ona faʻaaogaina i foliga o le vai, o lea e vave faʻavave ai.

Lafoaʻi e aofia ai le faʻamalosia, faʻamaʻapeina le eleele ma le puleaina o otaota, laʻei pito i luga, puipuiga ma le pulea o faʻamaʻi ma faʻamaʻi

A maeʻa ona toto, ona aveese lea o pupuina ia latou le aumaia ni meaai i luga o le fausiaina o pusa fatu. A e tipiina fugalaau i totonu o fafie, tuu ia le itiiti ifo ma le 2 laulaau i luga o le ala.

O le mea lea e le tupu tele ai pupuvao ma fugalaau tetele, e tatau ona e eli i fafo i tausaga taʻitasi pe a mavae le oti o le vaega pito i luga.

O fusi o le masiofo o le a fufulu i lalo o le paolo, ona faʻamamāina lea o le eleele, sikuea tuai ma faaputuputu i pusa pepa mo le teuina i se nofoaga malogo seia oʻo i le autumn.

I le taimi o le teuina, o le fugalaau fugalaau ua tuʻuina i totonu, o le mea lea, o le vevela o le vevela i le masina muamua pe a uma ona eli e tatau ona i ai ile 25 ° C.

Maʻi ma meaʻai

Tulips e mafai ona aʻafia e le siama fesuiaiga, lea e aliali mai i le faʻaalia o le paʻu o lanu eseese i luga o sikeri manino.

E leai se auala e foia ai le siama, ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻamaʻi, e tatau ona faʻapalapalaina le mea e gaosia ai pe a uma ona tatipi fugalaau taʻitasi.

I le susu, timuga susu fugalaau e mafai ona aʻafia e aʻa. Ina ia puipuia faʻamaʻi ma le timuga o le timu, o loʻo totoina faʻatoʻaga i fomaʻi.

O meaola faalavela, o le lamatiaga o le urosa, miti sima, slugs ma mice. Mai le urosa ma slugs, o paʻu ma mailei ua faataatia ese. O togafitiga muamua o le fungicide e laveaʻi ai mai siaki.

I le malulu, timuga vevela, fugalaau atonu e aʻafia e aʻa.

Sauniga o le taumalulu

Faatasi ai ma le amataga o le kiona, o le totoina o le mulched tulipi ma laʻau paʻuʻu, sawdust poʻo le pala.

O le taofiofia o togalaau o le a puipuia ai i latou mai le vevela o le vevela i le taimi o le taumalulu, e matua taua lava mo tulips o le vave fugalaau, e pei ua faaitiitia le faigata o le taumalulu.

O le taofiofia foi e taofia ai le taʻeina o eleele, lea e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le aʻa, e fesoasoani i le atinaʻeina o gafa malosi ma fugalaau tetele.

I le totōina o tulip i le tautoulu, e mafai ona e mautinoa pe a oʻo i le nofoaga i le tautotogo o le a faʻafeiloaia oe e ala i le pulou, lea e tolu vaiaso o le ae fiafia ai ma o latou fua.

Afai ei ai sou manao e fiafia i fuga tulip mo le umi e mafai ai, ona filifili lea o ituaiga eseese ma vaʻaia taimi ma faʻalauteleina lenei fiafia seia oʻo i le taumafanafana.