O le togalaau

E faʻapefea ona faʻapipiʻi siakiberries?

Faʻapupulaina o gooseberries e ala i le tipi o le auala sili lea e faʻaleleia ai le numera o vao i lau togalaau aina. E ui i le i ai o isi metotia, o lenei filifiliga e lauiloa e le gata i le au poto masani ae o loʻo amataina foi fai togalaau. E tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻapipiʻi gooseberries i le saʻo, pe a oʻo i tausaga o lumanaʻi, faʻafiafia i le seleselega o vine.

Faʻapenaina e ala i le faʻamaoniaina o mea e faʻaaoga?

Pe a fuafuaina le faʻalauteleina o gooseberries e ala i le tipiina, e oʻo i le 20 cm le umi e tipi i le autumn, filifili ai pitonuʻu o le basal or fouling. Pe a ma le 4 i le 5 fatuga e tatau ona i luga o le au. E tatau ona tuʻuina atu i vaʻaia laau, o ona tausaga e le silia le 10 tausaga. E tāua le siakiina o le leai o se faʻamaʻi i le togavao ua filifilia. E talitonuina o seleni na vavae ese mai le pito i luga o le paranesi e sili ona lelei. O ia ituaiga o vaʻaia o loʻo faʻaalia e le sili atu ona aoga.

Laʻau i le tautoulu, tipi mo le faʻaleleia, tuʻuina i le vanu mo le taumalulu. Ua totoina i latou i eleele mataga i Me, ma totoe ai le tasi le fatu i luga. A maeʻa lenei, e tatau ona fufuluina le palapala i se laulau o seisi, peʻa pe ufiufi i se ata tifaga.

A o lei totoina ni mea e saunia i totonu o le vasega pepe, e tatau ona tu i totonu o le vai mo se aso. O le faʻaaogaina o fofo faapitoa e faʻaleleia ai aʻafiaga o aʻafiaga o le a matua faateleina ai le pasene o fualaʻau ua aʻafia.

I le vaitau atoa o le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻafefeina fualaʻau ma vaifofo o vailaʻau. A maeʻa le tausaga, e mafai ona toe totoina laau totō i se nofoaga tumau, talu ai na saunia muamua le nofoaga.

O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le toe gaosia o gooseberries ma ni lanu meamata?

O fualaau lanu meamata ua saʻo lelei le mafaufau i auala sili ona aoga e toe gaosia ai gooseberries, lea e mafai ai ona ausia le iuga sili ona lelei. O le taimi sili ona lelei mo le toe gaosia o gooseberries ma lanu meamata e faalagolago i le tele o mea, o le autu o le tau. O fai togafiti poto e fautuaina le faia o togafiti talafeagai i le afa lona lua o Iuni.

Mo fualaau kuka i lenei tulaga, faʻaaoga le tuputupu aʻe o talavou na faʻaalia i le tausaga oi ai nei. O le seleselega e sili ona faia vave i le taeao po o le leva o le afiafi. O le vaeluaina o aso e mafai ai na o aso puaoa. Mo le tipiina, faʻaaoga se naifi malosi po o le lau.

O le umi o 'au taʻitasi e tatau ona i ai i le va o le 7 - 12 cm. Mo le aʻafia ina ia manuia, saunia le faʻapipiʻi e tatau ona tuʻuina i lalo i fasi pepa i le faʻatonuga o le tuputupu ae, o lona vevela e tusa ma le 20-24e uiga iC, ma tutū mo le 12 itula - aso. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona fufuluina vaega i vai inu, ma totoina ni mea i le vasega pepe, faʻalauteleina ile loloto o le 1.5 cm ma le vai.

Ole vaʻaia faapitoa e tatau ile eleele mo se vasega pepe. E tatau ona saunia muamua. Mo le faia o lenei mea, ua faataatia ai le alavai muamua, ma mafai ai ona aveesea le susu. O lona i ai e faʻamalosia, aua o lenei aganuu e le oi totonu o le mea mama. Ona sosoo ai lea ma se vaega eleele lelei, o lona mafiafia e lava e tusa ma le 10 cm. O se faʻafefiloi e aofia ai le tutusa o le oneone poʻo le perlite ma le peat poʻo le humus o loʻo faataatia i luga.

Amata ona aʻa, e tatau ona faia ni tulaga lelei: e tatau ona mafanafana i se maualuga maualuga o le susu. O le mafuaaga lena:

  • E talafeagai le totoina o ni meaʻai i se taimi e le pa'ū ifo ai i lalo ifo le 16 le vevela o le poe uiga iI. Mo le fafagaina o laau, e aoga le faʻaaogaina o le vai mafanafana;
  • E le tatau ona faʻatagaina le faʻafefe. I aso vevela, e tatau ona tatala ma tatala le vasega pepe e faʻaaoga ai se mea faʻapitoa poʻo se fasi ie;
  • E tatau ona pulea le i ai o le susu i lau.

A maeʻa foliga o aʻa, o le tausiga o fualaau o le a aofia ai le veleina ma le veleina o le eleele. I lenei tulaga, e taua tele le faʻaitiitia o le maualuga o le vevela i se tau latalata i le maualuga o le vevela o le ea lata ane. Afai e tatau ai, e mafai ona e fafagaina le togavao ua totoina faatasi ma le urea poo se vaifofo.

Fugalaau lanu meamata - ata vitio

O vaega o le toe gaosia o gooseberries ua tuʻufaʻatasia

O ē e iai ni mea e nonofo ai le aiga, e feagai ma le manaʻoga e faʻaleleia mea totō, e masani ona faʻaaogaina le auala e totoina ai le faʻapipiina poʻo le lanu meamata. I le taimi nei, o loʻo i ai se metotia e faʻafesoʻotaʻi nei metotia e lua. O lo o matou talanoa e uiga i se tuufaʻatasiga tuufaatasi, o se lanu meamata, ma o se vaega o le tausaga talu ai le faʻamalosia o le tuputupu ae, e oo atu i le 4 cm le umi.

O mea ia, e pei o se tulafono, o loʻo i ai:

  • Mulivae. O lea ituaiga o aʻafiaga e maua mai ona o le faigofie ona gau o se paranesi;
  • Toto. I lenei tulaga, o le lala lanu meamata e muamua ona tipiina ma se vaega o le lignified pipi, ma o le tipi lava ia na mafua mai i le uiga o le tuputupu ae enaena enaena o le tausaga talu ai;
  • Tu. O le ogalaau e seleseleina mai le lala o le lala, ma o le lignified shoot e tu i le va o le lala lanu meamata.

E taua le iloa o loʻo i ai ni vaega o le toe gaosia o gooseberries e ala i le tipiina o lenei meaola. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se auala na faʻaaogaina talu mai le faaiuga o Me. O le taimi lea o le tuputupu ae lanumeamata e tusa ma le 5 cm le umi. Afai e tatau ai, e mafai ona maua ni gaioiga i le taimi atoa o le gaosiga o vao.

A uma ona vavae le 'auʻau, e mafai ona vave totoina i totonu o le eleele na vaʻaia lelei ma susu. E tatau ona faʻalolotoina le "mulivae" i le 3-4 cm. A maeʻa lenei mea, e matua susu le 'au ma e mulumulu le palapala. I lalo o nei tuutuuga, e mafai ona faʻamoemoeina i le lua vaiaso ni aʻafiaga o aʻa.

O le mea lea, o loʻo i ai le tele o filifiliga mo le mauaina o mea vavalalata ma tekonolosi faʻapitoa mo latou germination. O le iloa pe faapefea ona toto gooseberries ma tipi, o le a mafai ona maua ni fatu laau mai vao e iai e aunoa ma le lamatiaina ole faaseseina i luga o le maketi e uiga i le laau laau ma uiga o le tofo.