Fugalaau

Toto ma tausi lelei gerberas i le togalaau

Garden gerbera o se fugalaau lauiloa i fugalaau. O lenei laau e pei o le chamomile i ona foliga vaaia ma e mafai ona tupu i le togalaau ma i le fale. I le faʻafetai mo le tausiga lelei, o le gerbera o le a faʻafetai i lē e ana ma se laʻau matagofie.

Ae e le o le toatele o tagata e iloa le auala e te ola ai oe lava ia. O lenei fugalaau e feteenai ma le fiafia ma leai se poto faapitoa e faigata tele ona tupu. O lea, o le a le togalaau gerbera? O le totoina ma le tausiga o lenei laau matagofie o le a iloiloina foi.

Faʻafanua o Garden Gerbera

O lenei fugalaau e mafua mai i le aiga o Asteraceae, o ona fua e mafai ona oʻo i le 20 - 30 cm o ona lau e aoina i totonu o se solai luga o fea laʻau fugalaau e tulaʻi mai. I le lautele, o aʻafiaga e oʻo atu i le 12 cm, o ia mea uma e mafai ona fuga mo le tusa o le masina. O le laau lava ia e fuga i le taumafanafana uma, o lona uiga, e tusa ma le tolu masina. I le taimi lea, e oo atu i le 20 fugalaau e mafai ona fausia i luga.

E mafai ona tupu Gerbera i le malae vaalele ma i le fale. I le mataupu mulimuli, o ona ituaiga eseese e faʻaaogaina, ma mo le totoina o togalaau, e masani ona faʻaaogaina le telefoni varietal. O lenei laau o loʻo faʻaalia e fugalaau matagofie o lanu eseese, faʻapea foʻi ma le tele o puaʻa.

Tuputupuina o laau

I le taimi nei, e faigofie le faʻatauina o fatu. O le mea taua o le aso e masani, aua o latou germination e tumau mo le 7 - 8 masina. O Gerbera e tupu aʻe mai fatu e amata i le oʻo mai o le tautotogo, ae o nisi faifaatoʻaga e mafai ona faia lenei faʻagasologa i soo se taimi o le tausaga.

Ina ia totoina fatu mai fatu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o eleele ma vaega tutusa:

  • oneone;
  • peat;
  • perlite;
  • fanua laupepa.

E tele tagata e faʻaoga pusa faʻapitoa mo mini-greenhouses mo nei faʻamoemoega pe vave ona totō ma ola i totonu o se ulo.

O le eleele e tatau ona tatalaina, mulimuli ane o fatu e amata ona salalau ile luga. I luga o latou fufuluina i se tamai vaega o le meaʻai ma fufulu ile faʻaaogaina o se pamu moli. A maeʻa lena, ona tapuni lea o le fagu i le afifi palasitika poʻo le tioata.

O fualaau e tatau ona puipuia mai se aofaiga tele o le susulu o le la, e sili atu le faʻaaogaina o le malamalama faʻalauiloa mo nei faʻamoemoe. Afai o fatu na totoina ia Mati, ona lava lea o le vevela o le potu mo le totoina. O le mea autu o le faia lea o le faʻaleleia o le ea ma mai lea taimi i lea taimi e salu le pito i luga o le vai, ma puipuia ai mai le mago. O tupu muamua e mafai ona aliali i le 10-14 aso.

Lua vaiaso mulimuli ane, o laulaau muamua e amata ona aliali mai, ma a vave loa ona vaaia le 3-4 laau i luga o laau toto, ona ave lea mo se toto totogo. O le taimi lava e pasi ai gutu o po, e totoina ai laau toto i totonu o le eleele.

Gerbera togavao i le malae vaalele

O le togalaau Gerbera o se susu-ma le vevela laau toto, o lona uiga o loʻo i ai ni faigata faʻapitoa i lona faʻatoʻaga. O lona tele laʻau e mafai ona faʻasaʻo le tele o le susu, lea e mafua ai ona fuga lenei fugalaau i luga o le vevela ma le vevela o tulaga o lona nofoaga. Gerbera e le taliaina le eleele susu.

O le vaega o le a tupu ai le fugalaau e tatau ona susulu ma puipuia mai faʻataʻitaʻiga. Fai le taʻaloga i luga o se malū agamalu i le ogatotonu. O le eleele e tatau ona tatala ma tamaoaiga i minerale ma le vailaʻau. Ae e aoga le mafaufau i le mea moni e faapea, o le vevela tele e fesoasoani e faateleina le tele o le laau ona o le lanu meamata, ma e le ona o ona lanu.

Ina ia mafai ona ola le gerbera i le umi e mafai ai, e tatau ona lava i le palapala:

  • fuamoa;
  • magnesium
  • paluka;
  • Manganese

Ona o lo latou le atoatoa, o le laau e le totogo, pe o latou fugalaau o le a laiti. Ia mautinoa ia saunia mo alavai, ma fafaga ina ia faʻatino saʻo i lalo o le aʻa. Afai e te faia lenei mea mai luga, o le ai ai le tele o le susu, ma o le fugalaau e ono pala.

E le gata i lea, o le eleele e tatau ona tamaoaiga e le gata i mea tau meaola, ae e aofia ai foi le tele o le pala, ae le o ni vaega o laau. O le vaomatua ua taʻua o le sili sili ona lelei.e aofia ai le tele o laʻau pala.

10 masina talu ona totoina fatu, o fugalaau gerbera, fiafia i lona pule i fugalaau felanulanuaʻi. O fua o lenei laau o loʻo tuʻuina atu i le tulaga o se atigipusa ma fatu. E seleseleina, ma o le tausaga fou e tupu ai fugalaau fou mai ia i latou. I le oʻo mai o le tautoulu, e tatau ona eliina aʻa ina ia faia le taumalulu i se nofoaga vevela.

Togalaau Gerbera Care

O le totōina ma le tausia o se gerbera i totonu o le togalaau e maua ai le tausisia o tulafono faʻapitoa.

Faʻasa

O lenei fugalaau e matua nofouta i le vevela o le vai ma le tele o le fafaga. O le vai e tatau ona mafanafana ma vaivai, ma e tatau ona faguina i lalo o le aʻa, ae i lenei auala ina ia le vaivai le palapala ma e leʻi faʻaalia aʻa. A o faagasolo le tuputupu ae malosi, o le suavai e sili atu ona tele, ma i le taimi o le fufuluina e tatau ona faaitiitia. I isi taimi, o le vai e tatau ona i ai i le faʻalelei.

Malamalama ma laei

O le fugalaau e tatau ona tuʻuina atu i ai le malamalama talafeagai, a leai o le a faʻaloloa, ma o ona fugalaau o le a laiti ma seasea.

E le gata i lea, e tatau ona fafagaina pea le laau, faʻaaogaina mo lenei paluga o faʻamalaʻau ma le povi povi, e mauoa i:

  • paluka;
  • manganese;
  • fuamoa;
  • magnesium.

Ina ia faia lenei mea, o le manure o loʻo tuʻuina i totonu o se atigi pusa vai ma e faʻaosoosoina lenei mea mai lea taimi i lea taimi. A maeʻa ua faaopoopoina faʻamaʻi faʻasamaʻi iina, ma aʻo le i faʻasusu, e tatau ona faʻasalalau lenei fofo faʻaopoopo 5 taimi. O luga o laei e faia faalua i le masina.

Tuputupu ae o se fugalaau mai fatu i le fale

E mafai ona tupu Gerberas i le tausaga atoa i le fale. Mo le totoina o fatu, e te manaʻomia se pusa tele po o se fagu. O vailaʻau eseese eleele e faʻaaogaina e pei o le palapala, ma aua neʻi galo e uiga i le faʻavaivai. E faapena foi e tatau ona tausisia le eletise palapala, o le siʻitia po o le faʻaitiitia o lea mea e ono afaina tele ai le fale. Salu fatu ile luga ma se oneone oneone e 5 mm, pe a uma ona fufulu. Mo le lelei o le germination o fatu i le fale, e tatau ona ufiufi le fagu i le afifi palasitika po o le tioata.

Ina ia mafai ai e gerberas mai fatu ona ola manuia, e tatau ona matauina se tulaga o le vevela, lea e tatau ona 16 - 18 tikeri. O fualaau e tatau ona faʻaleleia ma faʻafefeteina. A maeʻa pe a ma le 10 aso, e tatau ona aliali muamua pine muamua. Faʻafefea ae na o latou tutupu ae, e tatau ona toe totoinafaʻaaogaina se atigipusa tele po o ni ipu laiti mo nei faamoemoega. Afai e filifilia se gafatia tele, ona vaʻaia lea o le va i le va o le 5 cm. Mulimuli ane, tausia le gerberas e tatau ona faʻatino e tusa ai ma tulafono.

O le mea lea, o le tuputupu ae o le gerbera mai fatu, faapea foi ma le totoina ma le tausiga o lenei fugalaau i le togalaau o se mea faigata tele. O le o le laau e manaia telemafai ona faia ni faʻamautinoaga mautinoa mo lona faʻatoʻaga, lē usitaia lea e taʻitaʻia ai le mea moni o le fugalaau atonu e taofia ai lona tuputupu ae ma le atinaʻe.