Berries

Lavea ma feaveaʻi le ulu o le suamalie Toto ma tausi i le laufanua Vaʻai ma faʻamatalaga o ituaiga

Vaaia o honeysuckle mo le Moscow vaega Honeysuckle matala ma ata gaosi

Honeysuckle o se togavao o loʻo faʻasaina pe tafe pine, e oʻo i le maualuga pe a ma le 1.5-5 mita. Faʻatasi i le aiga Honeysuckle. Originally from Southeast Asia, lea e mafai ona e mauaina ai le tele o ituaiga o laau.

O le vao e faʻatusatusa i le tele. Lanu o se paolo lanu mumu matagofie taliga papa, puipui, lelei mo le faia o se pa puipui. E mafai ona ola le honeysuckle i le tasi nofoaga mo le tusa ma le 25 tausaga. O laulaau e lautele, fuafua i paga, vali lanumeamata. E ola le vao ma fua mai.

O le fugalaau e amata ia Me ma e 1.5 minu. Fugalaau o paʻepaʻe, lanumoana, lanu piniki, lanu lanu samasama fafo o se manogi matagofie e tosina ai iniseti. A oʻo le fuʻa, o fua e faia i foliga o le lanu, lanu samasama, mumu, lanu uliuli. O fua o nisi ituaiga eseese e mafai ona taumafa. Latou te tofo i le suamalie-suamalie ma le oona (e tutusa ma lanu, laumei). Fruiting occurs on the 3rd year of life. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona e aoina mai le 1 kg o vine mai le vao.

O le a le aoga ma le leaga o le honeysuckle

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le faʻamatalaga honeysuckle

E pei ona taʻua muamua, na o nisi o ituaiga o honeysuckle e lelei. O vine mama - o le lauiloa lauiloa mo le suamalie ma lanu mumu, moli. E le tatau lava ona 'aiina - o latou oona.

Fua o le honeysuckle suamalie - o se faleteuoloa e aoga aoga elemene, vitamini. O loʻo aofia ai le potassium, magnesium, calcium, copper, iodine, pectin ma tannins, vitamini B, vitamini A, fructose, glucose, sucrose, acid ascorbic.

Berries o loʻo iai se fomaʻi, choleretic, anti-inflammatory, antibacterial, antiviral, aʻafiaga. E faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi fatu cardiovascular, faʻafitauli o le intestinal, sua o le sua, faʻamalosi i luga o le paʻu. Honeysuckle e iai sona aʻafiaga.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, teuteuga mai aʻa ma lala o le honeysuckle, o fugalaau mai fugalaau ma lau o loʻo faʻaaogaina foi. Faʻatasi ai ma le rheumatism faʻapitoa, e fautuaina e ave le taele mai lala laiti o honeysuckle.

Faaaoga le meli pe a kuka. Mai vine fai jam, jelini, siamu, faia o le sua, vine.

O mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei. A e suʻeina le suilima mo le taimi muamua, e tatau ona faʻatapulaaina oe lava i ni nai vine. Tali atu i le Allergic, e mafai ona gaogao.

Totoina ma tausi le suamalie i le togalaau

Filifilia se nofoaga e fau ai

E tatau ona filifili se nofoaga laugatasi i lalo o le susulu o le la. O nisi o vailaʻau e faʻafeiloaʻi ai le uila, ae o le mataupu faavae lautele e faapenei: o le a leai ni puaa tele i le paolo, aemaise lava fualaau aina. Soo se eleele e talafeagai.

E faapefea ona toto

Faʻaalu se totoina i le tautoulu, pe tusa o le ogatotonu o Oketopa (e mafai ona e totoina i le tautotogo, ae ao le i amata le vaitau tuputupu ae).

  • Fuʻu se pu faʻalelei e tusa ma le 40 cm le loloto, tuu pe tusa ma le 100 g o le paluga kulimi i le pito i lalo o le vaieli (faʻafefiloi 1 pakete o le humus ma le 100 g o le superphosphate ma 30 g o le sulfate).
  • Maitau le mamao i le va o laau e tusa ma le 2 m, i le va o laina - 3 m. Tuu se fatu laau i totonu o se pu, fafasi le eleele, fai sina pusa.
  • Liligi pe tusa ma le 10 lita o le vai i lalo o laau taʻitasi.
  • Faʻamalie le poloka poloka.

E faʻafefea vai

Honeysuckle o se fale e gaosi susu. I le vevela o le tau, o le vai e masani lava, ae le tele, aumai 10 lita o le vai i lalo o laau taʻitasi. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le a mafai ona matua vevela fua.

Faʻafefea ona fafaga

Fafaga faʻatoʻaga masani (mutia vao, compost, mullein mulled or bird fly drops, humus). Urea e na o le vaega o le faateleina o le lanu meamata, ma e le o se mea e manaomia: o vailaʻau faʻamaʻi e leaga i le microflora ma le microfauna o le eleele, o le mea lea e mou atu ai siama ma anufe manuia. E sili atu le faʻaalu o se taumafaiga sili atu, ae ia maua se togafitiga maloloina lelei lea o le a maua ai mea uma e tatau ai mo se tamaoaiga maumaututu ma o le a saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina (i le va o tulafono masani o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina).

Aʻo leʻi amataina le fugalaʻau, e mafai ona e togafitia ia laau ma fualaʻau fua, lea o le ae mauaina i totonu o se faleoloa totō. I soʻo se tulaga, afai e le mafai ona fafaga meaʻai, e sili atu le lelei o le faia o fofo vai mo luga o laʻau i laulaʻau: o le a maua e laau laau mea e tatau ai, ma o le eleele o le a tumau pea le soifua maloloina mo meaola ninii.

O ituaiga meaʻai eseese e mafai ona fafagaina i taimi uma i fugalaau faʻapitoa mo le totoina o laau, e tusa ma le 2 taimi i le masina.

Tuputupuina le suamalie mai fatu

Honeysuckle Seeds Iapani Iapani

O laau laiti e mafai ona maua e ala i fatu ma laau vegetative (vaevaega o rhizomes, tipi, tipi).

E mafai ona lūlūina fatu ile lauʻeleʻele poʻo le totoina o fatu.

Tatala toto

  • Toto i le nofoaga tatala ia Iuni. Fufulu le palapala, faia le faapalaga, faʻaleleia.
  • Faʻamaʻi mea o loʻo i totonu o le fatu ma faʻaloloto i totonu o le palapala pe a ma le 2 cm.
  • Taofi se va i va o vaʻa i le lumanaʻi e tusa ma le 10 cm.
  • Ufiufi moega i le polyethylene, tatala faʻatasi i le aso mo le faʻaleleia ma faʻafeinu mai se mea manogi lelei.
  • Faatalitali laau toto pe a ma le 2 vaiaso. Afai e timu le tau, e sili atu ona pa puipui i moega.
  • I le oʻo mai o pula, e tatau ona aveese le fale.
  • Vai le taimi atoa mafanafana, faʻafefe ese le eleele, vao mai vao. Mo le taumalulu, mafanafana laau ma se laulau paʻu ua paʻu ma ufiufi e aunoa ma se mea lalagaina. Mafaufau i fualaau i le tautotogo, ma tuu ai pupu tetele.

Tuputupuina fatu mai fatu

Fatuga o le honeysuckle mai fatu ata

O le totoina o laau e faia i le autumn po o le tautotogo. Aumai se pusa 30 cm lautele ma pe tusa ma le 15 cm le loloto E tatau ona e saunia se mea e fai ai le malamalama: i le tutusa tutusa vaevaega humus, oneone, eleele, faaopoopo le afa ipu tioata, fuafua ile ogaumu mo le 15 minute. Faʻalu le eleele, faia ni paʻu papaʻu, lūlū fatu i se laina i faʻalauga o le 2-3 cm, faʻafefeteina fufuluina i le eleele, ufiufi meaʻai ma se ata. Faʻaauau le faʻafefeteina, faʻasalalau taimi faʻalaʻau. A lūlūina i le tautoulu, e mafai ona e tuua le atigipusa i le togalaau mo le taumalulu - tuʻuina i le paʻu ma ufiufi ai i lala laʻau poʻo mea faʻapitoa. Fufulu fasi laau, totō i latou i ni ipu eseese, ma totoina i latou i fanua tatala pe a uma le 2 manumalo.

Faʻaleleia o le suamalie e ala i le tuʻuina ma vaevaeina o le vao

O le vaega Rhizome e mafai ona faia i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. O lenei metotia o le toe gaosia e talafeagai lelei mo laau toto e le sili atu i le 5 tausaga - e le taliaina e laau tuai lenei faiga. Fuʻu i luga se vao, vaevae faʻaupu i vaega, toto faʻamavae.

O lafoaʻi e le o se auala sili ona faʻalavelave o le toe gaosia. E tatau ona punou le ata pito i lalo ile eleele, eli i totonu ma alu seia oʻo i le tautotogo. Ona vavae ese lea o le fatu mai le vao vao ma totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

Faʻaleleia o le honeysuckle e ala i tipi

E faʻapefea ona aʻafia laʻau lanu meamata

E faʻapefea ona momotuina se ata o le fatu o le honeysuckle

  • Mai le ogatotonu o Mei i le ogatotonu o Iuni, o le aʻafiaina o laulaʻau lanu meamata e fai: fualaau lanu lanumeamata e 7-12 cm le umi ma le pito i lalo o le seleseleina e naʻo se naifi malosi, ma e sili atu le vavae ese o tipu i se "mulivae". O faʻataunuʻuina e faia i le timuga o le timu, i le taimi lava e uma ai le tupu ma le faʻavaeina o fualaau lanumeamata. O laʻau pito i lalo e ave i se tulaga o le ai ai i le eleele, ma o laulaau pito i luga e tipi i le afa e faʻaitiitia ai le faʻaleleia.
  • Muamua, o loʻo tipi i le faatupuina o le tuputupu ae i le ao, ona latou nonofo lea i pusa ma eleele mama ma ufitia i se ata tifaga. O le tuufaatasiga o le eleele o le oneone, o peat ma garden garden with humus. I le pito i lalo o le atigipusa e tatau ona taatia se alavai faʻavaivai o maʻa laʻititi poʻo le faalauteleina o le omea.
  • E mafai ona e totoina vave le vavae ese i totonu o pusa pusa, ma ufiufi le pito i luga ma fagu paʻu pepa e tipi. O le mea autu o le vaʻavaʻa ma faʻafefe le vaʻaiga i se taimi talafeagai.
  • E le o toe mamao ae o le a aliali mai aʻa, ae e le aveeseina le fale. E tasi le masina ma le afa talu mai le amataga o le tuputupu aʻe o weni laiti, e mafai ona e faʻataunuʻuina muamua le faʻamafanafanaina ma le faʻamaʻi faʻamaʻi (Urea, ammonium nitrate).
  • Afai ua oʻo mai le vevela, ua mama le falemaʻe, ma i totonu o le kiona e faʻataunuʻu ai le ata i le lutrasil. O fagu paʻu na o le tatalaina e ala i le aveeseina o pulou.
  • Vaʻaia togafiti i le taimi atoa o le mafanafana seia oʻo i le tautoulu, puipui le vevela ma le faʻamamaina mai le eleele, faʻapea foʻi le faʻaleleia o vai i timuga mamafa.
  • Mo le taumalulu, o le cuticle e ufiufi i se paʻu o laʻau paʻu, ma fautuaina e lulu le kiona i luga ma le lutrasil, pe a uma le kiona. O vao fou e totoina i se nofoaga tumau na o le pau o le vaitau e sosoo ai.

Laʻau o le meli paʻu i le fale

Fualaau suamalie mai le tipi, saunia mo le totoina

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e mafai ona faia i le fale, faʻapipiʻi faʻasologa i se mea faʻapipiʻi. O totoga e totoina i ni ipu eseese ma ufiufi i fagu paʻu pepa. E tatau ona maua ai le alavai, fafagaina i le taimi tatau e aunoa ma le faaleagaina o le susu. O le malamalama e tatau ona lelei, ae faʻasalalau. Matagi sasaʻe ma sisifo. E tatau foi ona tatala ni tamai greenhouses i aso uma ma faʻamaʻavale. O fua fou e tatau ona teu i totonu o le fale seia oʻo i le isi togi, ma na o le totoina i le eleele e ala i le fesuiaiga, maua ai le malutaga mo le taumalulu.

E faʻafefea ona aʻafia le gaugau o le susu i le taumalulu

O le filifiliga o le "taumalulu" e maua ai ona lelei ma mea le lelei. I le tasi itu, o se auala e leai se faʻaogaina: o le a le mea e taua o le "pipii" ma galo. I le isi itu, o le pasene o fua o fua o laau totō e laʻititi lava. Ae ui i lea, mo faifaatoʻaga o le aganuu po o le au amateurs o loʻo ola faʻateleina le suamalie, o le faapipiiina o le taumalulu o le auala pito sili lea ona faigofie e faʻaleleia ai le laau. Mo lenei mea, e tatau ona saunia ia seleselega o le tuputupu aʻe faaletausaga, lignified, vave pe a uma le pa'ū. E tatau i atigi taʻitasi ona maua ai le itiiti ifo o le 2 fatugaʻo, o le maualuga o le 5.

Ua saunia ni vaitusi i se auala e tuu ai le tipi i le maualuga o le 45 ° ma tuu ai 1 le fatu i luga ae o le eleele. E tatau ona fai sina loloto o vavae, ina ia mafai ai, e aunoa ma le ufiufi o le eleele i le eleele, ia ufiufi i se laulaau o lauʻau 20-30 cm, ma ufiufi i le lutrasil po o le taamilo mai luga, ma ia faʻaputuina i luga ma maʻa poʻo piliki.

O loʻo faʻapipiʻi i lenei auala, o le a tumau pea le latou naunau e vave maua aʻa i le amataga o le tautotogo. O le taimi lava e mafai ai ona alu atu i totonu o le fanua i le tautotogo, e faʻasaʻolotoina le vavae ese mai le malutaga, ma ua latou mautinoa o le palapala e le mago i le taimi vevela. Laʻau e faʻavaeina i lenei auala o le a saunia mo le totoina i le tautoulu i se nofoaga tumau, ae o le a manaʻomia le fale malulu.

Faʻapenaina e ala i le faʻapitoaina o mea na tutupu i le tautotogo

E seleseleina ia tipi i le auala lava e tasi i le tautoulu, pe a uma ona pau lau lau, ina ia tofu i latou ma le 2-5 buds. O afifi i totonu o pusa o loʻo afifiina i se pepa poʻo se faʻapipiʻi, faʻamamaina ma tanumia i le oneone i totonu o se potu malulu (pulou, lalo ifo). I le tautotogo o le tautotogo, e totoina ai foi laau i le maualuga o le 45 °, o lea e na o le tasi le fatuga i luga ae o le eleele. Fautuaina ia laʻititi le maualalo o le fagu i lalo o le palapala, ina ia umi le umi o le vai pe a uma ona faʻavaivai.

O ituaiga sili ona lelei o suamalie suamalie e maua mai ai ata ma igoa

Fualaau suamalie Honeysuckle Numera nymph ata faʻamatalaga

O Kamchatka honeysuckle Nymph lonicera kamtschatica nimfa e lauiloa - O se honeysuckle suamalie lanumeamata, e matua le manaʻomia le teuteuina ma le faʻapitoa. E maualuga lona maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita. O le laau e tu i le malulu e oʻo atu i -35 ° C, e sili ona fiafia ile palapala ma se mea e le faaituau ma foliga malie. I luga o eleele papaʻu, e mafai ona oti. Fua tele, o vine e tele mea aoga, o loʻo mauoa i vitamini ma elemene o loʻo maua.

Honeysuckle faʻaupuina o le afi faʻamatalaga ata

Vailaʻau Vaʻaia Eseese E manaia i le vave-o le matua ma le matua: ua amata ona fua mai i le 3-4 tausaga talu ona totoina. Ina ia maua le seleselega, e manaʻomia le suʻeina o pollinators: tele o vailaʻau lata ane o ituaiga eseese. O le faʻalauteleina o laʻau e laʻitiiti, e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. O fualaau mai le tasi togavao e mafai ona maua le mamafa o le mamafa e oʻo atu i le 9 kilokalama o fualaau aina i le tau, i le averesi, ioe, e tusa o le 2-4 kilokalama e aunoa ma se tekinolosi gaosiga.

Kamchatka honeysuckle Borealis Lonicera caerulea var. Kamtchatica Borealis photo ma le faʻamatalaga o le ituaiga

O isi meaola o le Kampalaka honeysuckle, fafagaina e le aufaifaatoaga a Kanata ma sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, o le vailaʻau suamalie o Borealis, lea ua tele ni iloiloga lelei. E fiafia fanau i fua suamalie ma suamalie: o le pele o le vine e manifinifi, ma o se tofo e le o se mea e sili ona manaia e le faʻaumatia ai le aotelega o le vevela. O le ituaiga e lelei i le le gaogao o vine pe a matua. I le averesi, o le vao e tuʻuina atu i le 4.5 kilokalama o vine i le vaitau. O le ituaiga e matua faigata, e masani lava e le mafai ona afaina i faamaʻi ma le malulu, e mafai ona ola i le tafaoga o le Moscow Region ma le Leningrad Region, i Urals ma Siberia, ma le malulu o--40 ° C. E manaʻomia foʻi palo o isi ituaiga.

O le ituaiga o suamalie suamalie suamalie Chulymskaya e manaiafua i le lua tausaga o Iuni. O fua suamalie suamalie suamalie ma suamalie e le pala, ma o le fua o fualaau aina. Faʻaaogaina e oʻo i le 3.5 kilokalama i le fafie. E manaomia foi le tuaoi o le tagata eleʻele eletise; e fautuaina e totoina se ituaiga o tagata Bakcharsky i tafatafa ane.

Mo nisi auiliiliga e uiga i le ituaiga Chulymskaya o le ata o le a taʻuina atu:

O le mea sili ona lauiloa o le ituaiga tele o fualaau suamalie suamalie Bakcharsky giant - fua o vine i le taimi umi. Fautuaina mo le galueaina o fanua i tua, totonugalemu o Rusia, faapea foi ma isi itulagi e le sili atu i le 35 ° C le malulu. O le umi o vine o lenei ituaiga e oʻo i le 4-5 cm, o le tofo e matua maualuga lava - e tusa ai ma le tofo o le 4.8 points. O le vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I le avea ai o se mea le lelei, o le a paʻu suamalie fua o vine mama. Masalo o le honeysuckle aupito sili lenei mo le itumalo o Moscou, o le Leningrad ma le vasa atoa.

Faʻateleina ituaiga faʻalauiloa ma fualaau suamalie:

  • Vitamini
  • Duet;
  • Atut;
  • Lydia
  • Karina
  • Blue bird;
  • Aotelega

Honeysuckle Tatar Lonicera tatarica

Honeysuckle Tatar Lonicera tatarica photo

O ona fua e le o taumafa, ae e taua tele e avea o se mea teuteu matagofie. O se ogaumu umi (pe tusa ma le 3 mita le maualuga), e ufitia i laulaau lanu meamata. I le taimi o le fuaina, o le vao e ufiufi i vine lanumumu, ae e le o taumafa.

Brown Honeysuckle Lonicera Brownii

Brown Honeysuckle Lonicera Brownii ata

O fualaau suamalie ma fualaau mumu lanu mumu, e oʻo atu i le 5 m. O loʻo faʻauigaina i le tele o fuālaʻau, tumau mai ia Iulai ia Setema. O fugalaau faʻapupula i le taimi o le autumn e mafai.

Honeysuckle Honeysuckle Lonicera caprifolium

Honeysuckle honeysuckle tausiga ma toe gaosia ata

O se ituaiga lauiloa o honeysuckle vine - Honeysuckle - faʻatasi ai ma le matagofie o fugalaau fugalaau faʻafefeteina i luga o le vaega atoa o le lalaga laʻau. Faʻafitauli le tumau - o polo e aofia ai fugalaau ma fualaʻau paʻepaʻe paʻepaʻe ma paleni paʻu. O isi lanu e lauiloa foi. O lenei vine, e pei o le aʻeina o laau totino, e manaʻomia le lagolago ma le teuteuina o le fugalaau (tipi ese uma aʻa e atiaʻe i se ala e le manaʻomia). O le maualuga aupito maualuga o le vine e 4-5 mita, lea e oʻo ile lima tausaga.

Honeysuckle - o se laau e le taua i le tausiga. E mafai ona e totoina uma ituaiga mea teuteu ma togavao ma fualaʻau maloloina - o le filifiliga oe oe.