O le togalaau

Mo oe ituaiga o plum plum

O le uluaʻi laʻau apu ma le paina na tupu mai i togalaau a Rusia e tusa ma le luasefulu tausaga talu ai. O se laupepa e pei o le koluma e le lelei le atiaʻe po o le toesea o lala skeletal e sili atu ona seasea, ae o le lelei o se aganuu e le masani ai ua leva ona fiafia i tagata o le taumafanafana ma tagata e ona togalaau aina.

O le natura masani o le fuaina o laau toto, lea na taitaia i se ituaiga e le masani ai mo laau, na maitauina ma faatulagaina. O se taunuuga, i le taimi nei i le faʻatagaina o tagata fiafia e tele ituaiga eseese ma fua tetele mo le faʻaaogaina lautele.

Vaega o le Plum-shaped-Plum

O laumei masani e umi le umi. O le tele o pipi e faigofie tele i le tele o le palealii, lea e faalavelaveina ma le faaeteete, e fesoasoani i le salalau o meaola faalafua ma faʻamaʻi, ma faʻamalosia ai foi le aoina o fua o fua. O le faʻavae pale o le kolar plum e matua ese lava. O le maualuga o se tagata matua e le sili atu i le 2-2.5 mita, ae i luga o le ogalaau e leai ni lala skeletal, ma o fualaau aina ua na o luga o lala o le bouquet, e le silia le 15-20 cm le umi.

Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga, o laumei e pei o ni vaega i luga o laau malolosi ua amata ona fua mai i le fua mo le 2-4 tausaga. O a isi aoga o le totoina o fualaau aina suamalie ma se pupu vaiti, toetoe a leai se paleni?

Mo se vaitau, e mafai e se tagata nofo i le mafanafana ona aoina mai le 5 i le 10 kilokalama o fua suamalie mai se laau laʻau. O lea ituaiga fualaau aina e matua itiiti lava nai lo se laau masani masani. Ae pe a e mafaufau e totoina laau pine i le tele o taimi, o le fua o le faatoaga e tupu malosi. E le gata i lea, o le tausiga ma le tausiga mo le totoina o paʻu o le kolone e sili atu ona faigofie. Iititi laiti, o le pale e faigofie ona maua i le pollinating iniseti, e lalaga ma faʻamalamalamaina e le la.

Pau lava le pito o le kolin plum o le tausaga laʻititi o le laau. A oʻo i le sefulu o ona tausaga, ua amata le matua ma ua gagau le pa'ū. O le mea lea, o faifaatoaga oe naunau i fualaau aina suamalie e tatau ona agai i luma, ia le itiiti ifo ile vaega, ia toe faafouina mea totō.

I aso nei i fale tausimai, e mafai ona maua e tagata o le nuʻu ni ituaiga o plums ma se pale paleni i foliga o se koluma lanumeamata.

Blue Sweet Plum Variety

Mo togalaau patino mai le Moscow Region i le itu i saute, e talafeagai le lanu Blue Sweet plum. O laau e oo atu i le 2.5 mita le maualuga e iloga i se tamai laau, e seasea lava ona tupu mai i le itu i tua ma le tele o fua. Faatasi ai ma metotia talafeagai tau faatoaga, e oo atu i le 15 kilokalama o fualaau lanumoana lanu uliuli e fua i fualaau aina. Afai o le mafanafana e mafanafana, o fualaau e le mafai ona maua le mamafa e oo i le 60-70 kalama. I lalo o le paʻu o loʻo ufiufi i le paʻu o le aisa, o se mea lanu mumu sesega, o se mea suamalie ma suamalie o loʻo natia.

O le ponaivi o le ponaivi e mafai ona faigofie ona vavaeese mai le pulupulu eleelea o le a avea ma ponesi manaia mo tagata fiafia i fua fou o le Blue Sweet.

Ua saunia le laumei e selesele i le 3-4 vaiaso o Aokuso poʻo le amataga o Setema. O le ituaiga kolum plum ituaiga o le taumalulu-faigata ma e mafai ona tatalia le malulu o le laina ogatotonu e aunoa ma se fale faʻapitoa. Ina ia maua se fualaau tele, e manaʻomia e le laau eletise, mo se faataitaiga, o Stanley laau e totō latalata ane.

Pomoni e leai ni paʻu

O se laau e oo i le lua mita le maualuga ei ai lona tino vavalalata foliga ma lala lalata. O fualaau talavou o le Imperial plum-plum-plum e maualuga lona fua, lea e faʻagesegese lemu i le 3-4 tausaga, pe a amata le fua o le fua.

O le tele o siʻosiʻomaga ua faʻafefiloi, e aunoa ma le tuʻuina mai o le pub ina ua mavae le vaʻai i le sefulu tausaga muamua o Me. O le tele o le ovary e faʻafesoʻotaʻi vaeluaina ai fualaau, ma e pei ona tupu mai i le lanumeamata, e avea ma piniki-lanu violē po o le paʻu. O se paʻu vevela ma le paʻu e pupuni ai lanu samasama poo le piniki. Plums o lenei ituaiga:

  • lelei faʻaleleia le suamalie;
  • maualalo le tamaoaiga;
  • salalau atu se manogi manogi.

O le mamafa o taumafa amata i le ogatotonu o Aokuso, ma le mamao atu i saute, o le sili atu lea o le lelei o fua e fua mai le 40 i le 60 gramu.

E pei o le tele o ituaiga, o le Imperial columnar plum o se fua e leai ni mea e manaomia ai le totoina o laau. Ua filifilia i latou, taulai atu i le taimi o le fugalaʻau masani.

A maeʻa ona aveese mai lālā, e mafai ona teuina paga mo le lua vaiaso, seia oʻo ina mafai ona faʻaaogaina fou, i le faʻasao poʻo le kuka.

Laʻau faʻamaina laʻau ma fautuaga tausi

O le lamatiaga autu o loʻo faʻatali mo le tagata nofo i le mafanafana, o lē na filifili e tupu se paʻu o le koluma, o le faʻaleagaina lea o le tupu aʻe o le tupu. O le tele lava o taimi e tupu ai lenei mea pe a fai e matua tuai fua. O le laau e tapulaa i le tuputupu ae e matua faʻaalia ai paʻu pito i luga. Crohn leiloloa lona tino, o le a vave ona paʻu. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e taua:

  • filifili saʻo le taimi o le tulaueleele;
  • maua se nofoaga talafeagai;
  • totoina lelei se laau fualaau aina suamalie;
  • vave tuʻuina atu ma le tausiga lelei, e aofia ai le faʻamalosia ma le taumafa.

I le ogatotonu o laina, i Urals ma isi itulagi, lea e masani ona vave oo mai ai le malulu ma le malulu, o ituaiga eseese o le kolin plum e totoina i na o le tautotogo. I le itu i Saute o le itulagi o le Black Black, e mafai foi ona totoina lenei togalaau i le tautoulu, ma maua ai le puipuiga malu mai le matagi, magogo ma le taumalulu.

I luga o se laufanua laugatasi ma le laufanua lamolemole lelei, e totoina pulu i se mamao o le 50 cm le tasi mai le isi. I le va o laina i totonu o se togalaau faia ni va i le tasi ma le afa mita.

O le alu ese pe a uma ona totoina se laumei paʻu eseese e ese mai le masani. Ina ia faʻavaveina le faʻasolosolo, pe a maeʻa ona totoina fatu laau, e aoga tele le fafagaina oi latou i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae lea e faʻaleleia ai le tuputupu ae o aʻa. O le teuteuina o laau e faaitiitia i le mama, o lona uiga, ua faaleagaina, ua malogo pe ua mamago ua aveeseina i se taimi talafeagai. Afai ua faaleagaina le tip, o le fua o le tuputupu ae ua siitia atu i se tasi o mama talafeagai.