Fale taumafanafana

Se tuufaatasiga o le tuʻuina atu ma le aoga - MDF faitotoa o faitotoa

Ina ia faʻamaeʻaina totonu totonugalemu ma fiafia i mata, e tatau ona e tausia "mea laiti". O le mea lea, i le fale fou ua faʻaaogaina, e tatau ona filifili le ala o le faitotoa mai le MDF. Latou te faamamafaina le matagofie o le lautusi o le faitotoa, fesoasoani e fausia se malamalamaga tutusa ma le atoatoa o le loto atoa, ia tuuina atu se paʻi o le atoatoa i le teuteuga ma le teuteuga.

O le mea moni, o le maketi faʻaonaponei e ofoina atu le tele o filifiliga, ae o le maualuga o faitotoa mo MDF e sili ona lauiloa. O le a le mealilo o lo latou lauiloa, o a eseesega e mafai ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻiina? Seʻio tatou mafaufau i nei fesili uma i auiliiliga.

MDF faitotoa pito i luga: tulaga lelei ma le le lelei o filifiliga

Mai se tulaga faʻapitoa o le vaaiga, o le faʻagasologa o le faʻamaeʻaina o ni mea e faigofie ona fai, o se galuega faigofie, lea e matua moni lava e taulima ai oe lava. E na ona e manaʻomia le filifilia o vaega MDF e talafeagai mo lanu ma lauulu mo faitotoa o le faitotoa ma faʻaauau le faʻapipiʻi.

Aisea e avea ai ma se filifiliga o le MDF, ae le o le PVC, laupapa, magogo poʻo isi mea? O mea uma lava e matua faigofie lava, e pei ona maua e le vaega o le MDF ni numera e le mafai ona faʻafitia. Faatasi ma i latou, muamua lava, e taua le matauina:

  1. Matagofie. O loʻo i luga o le faitotoa mai le MDF ua faʻapitoa faʻatasi ma soo se ituaiga faʻalelei e filifilia mo le teuteuina o fale. E le gata i lea, o le mea e faʻaoga e o gatusa ma meaafale, fola ma isi elemene.
  2. Faʻaletonu o le faʻatulagaga. Afai e te le faanatinati, muamua malamalama i mataupu faavae o le faʻapotopotoga ma faʻapipiʻiina, ona mafai lea ona e faʻafetaia le galuega oe lava.
  3. Tauina o tau. O le faʻamautuina o faitotoa ma MDF faʻapitoa o le a faʻatauina ai se poloaiga o le sili atu le taugofie nai lo le faʻamutuina i le veneer poʻo le fafie masani. I le taimi lava e tasi, o MDF e le maualalo ifo i foliga vaaia, mea matagofie, ma uiga faʻatinoina.
  4. O isi faʻavevela vevela ma le faʻaogaina o potu e tuʻuina atu. O lenei mea taua tele mo le tele o tagata e faʻaaogaina, ma tuʻufaʻatasia i le tulaga o le filifilia o mea mo teuteuga.
  5. Siosiomaga saogalemu o meafaitino. E le afaina, e le o iai ni mea e afaina ai, e leai sona aʻafiaga i le soifua maloloina o le tagata, e le afaina ai poo isi mea e le fiafia ai mai se tino maaleale.

O le tele o lanu e tuʻuina atu ai MDF panini mo tapuni o faitotoa e mafai ai e oe ona filifili filifiliga saʻo mo soʻo se faitotoa, soʻo se ituaiga o teuteuga i totonu.

MDF ala mo faitotoa ulufale - o se vailaau faʻaaoga ma faatosina

E toetoe lava o aiga uma e feagai ma fesili o le faʻapipiina o se faitotoa ulufale, e tusa lava pe o le suia o le faletusi tuai ma se mea fou poʻo le faʻapipiina o se faitotoa i totonu o se fale fou. E mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o se tasi o vaega faaiu i le faʻatulagaina atoa o le faʻapipiʻiina o le faitotoa.

Faʻaiʻuina o le faitotoʻao le faitotoa faʻatasi ma MDF paneta, lea e mafai ai ona tuʻuina atu se faitotoʻa o foliga vaaia, saʻo, ua faʻamaonia lelei lava. I le taimi lava lea e tasi, faʻamalo faʻamalosi ai faʻamau, faʻafefeteina o le pulufana mai luga o puipui ma isi aʻafiaga o le faʻapipiina o le faitologa o le faitotoa.

Faʻamutaina o faitotoa o le faitotoa mai MDF paneta e mafai ai ona e:

  1. Faʻailoa mea sese ma leaga leaga o le faʻapipiʻi.
  2. Aumai le faitotoa ma le "vaega ulufale" i le taimi vave lava e mafai ai. Pe a faatusatusa i isi metotia ua maeʻa ona fai, ole auala i luga o le faitotoa pito i luma o le MDF e manaʻomia ai se taimi itiiti ma se taumafaiga e faʻaeʻe ai. O le galuega e le faigofie ona palapala ma eleelea, e pei o le fila.
  3. Tuuina atu le puipuiga faaopoopo mai le vavao o ulufale atu i totonu o fale, leo e ese mai, ma puipuia mai le vevela vevela ma le malulu.

E tusa ai ma o latou fale matagofie, o le maualuga o faitotoa mo faitotoa ulufale o le MDF e masani lava ona faatusatusa i ana masani o fafie masani, ona o eseesega o MDF:

  • saogalemu
  • toniga toniga ma malosi maualuga;
  • tetee i le atinaʻeina o meaola leaga (MDF fausaga e le lelei, aua le pala);
  • O le tele o mea faigaluega (finishing doorways with MDF panel is considered as a long term option, talu ai e le afaina le mea, e le oso ma e le pala, e le faaleagaina, leiloa foliga vaaia foliga vaaia ma foliga vaaia);
  • o le ituaiga eseese o filifiliga e maua ai (MDF paneta mo pito i luma o le faitotoa pito i luma e mafai ona i ai ma soo se ituaiga o fesoasoani, milling, toetoe o soo se ituaiga lanu, e aofia ai le faʻataʻitaʻiina o laau masani o ituaiga eseese).

O le a foi le mea e taua - o le tumutumu o le faitotoʻa ulufale e faia i le MDF e talafeagai lelei mo se mea e maeʻa ai mo puipui o soʻo se mafiafia, avanoa o soʻo se tele.

Faʻataunuʻuina tekonolosi ma nisi mea faalilolilo

O le faʻamutaina o faitotoʻa o faitotoa ma MDF vaega e le o se galuega faigata tele. Afai e te manaʻo ai, e mafai lava ona fai se auala mai le MDF i ou lava lima. I lenei tulaga, e leai se taumafaiga na faia, e leai ni tau taua mo le faʻatauina o meafaigaluega faʻapitoa poʻo meafaigaluega.

O le faagasologa atoa o le faʻapipiʻiina o alalaupapa e mafai ona vaevaeina i ni laasaga:

  1. Faʻapipiʻi sauniuni mo le faʻatulagaga. Aveeseina o mea afaina mai luga o puipui. Faaleaogaina o tupe meataalo o loʻo i ai nei, vaeluaga o le puipui. Afai e tatau ai - faʻamau mea faʻapipiʻi vevela. I le sauniuni mo le faʻapipiʻiina o fausaga o le MDF, e taua le faʻapipiʻi lelei o le faitotoa o le faitotoa ina ia le afaina ai laina o loʻo pasia iinei.
  2. Faʻatau. E mafai ai i le lumanaʻi ona vavae ese uma elemene talafeagai, ia tuʻu saʻo i luga o tapoleni. O lenei mea e ausia ai le faʻaitiitia o le taumafaina o le faʻaaogaina o meafaitino. I lenei laasaga, e tatau ona gauai ma mafaufau pe a "fuaina" ma tusia se ata o elemene elemene ia taimi e pei o le i ai o se faitotoʻa, o le eseesega i le pito i lalo, ma le lautele o le faitotoa.
  3. Faʻamatalaga faʻapipiʻi, lea e mafai ona faʻatinoina ma le faʻapipiʻiina o le faʻavaa poʻo le kelu.

Talu ai o MDF o se mea laupepa, o le a le faigata ona tusia otootoga ma fua o vaega. Tatou te amanaia le lautele o le puipui ma isi vaega o le faitotoa. E le mafai ona faʻasalaina le mataupu pe a oʻo i le taimi e faʻatulaga ai, e tatau ona faʻailogaina ni faʻailoga se lua i luga o le puipui. I lenei tulaga, o le faʻatulagaga faʻaaogaina o se faʻavaa (crate) e mafai ona faatagaina. Afai o elemene elemene e lava mo le maeʻa, ona mafai lea ona faʻatino le faʻapipiʻiina e kelu.

Faʻapipiʻi faʻapipiʻi

O le faʻatulagaina o le faʻavaa e aofia ai le faʻapotopotoga ma le faʻapipiʻiina o se laupapa laupapa, lea o le a avea o se lagolago mo vaega. Faʻatinoina tekinolosi faʻaaogaina le faʻavaa e maua ai:

  • faʻapipiʻi o paʻu i luga o le puipui agai i luga e mamao atu i le 30-45 cm mai le tasi;
  • faʻapipiʻi solo i luga o le puipui i lalo;
  • e fautuaina e faʻatumu le vavave i le va o uila ma mea faʻavevela faʻavevela poʻo le faʻaogaina o le afu;
  • faʻapipiʻi muamua aʻo leʻi saunia i le lapoa ma faʻavae vaega mai le MDF;
  • o latou faʻapipiʻi i le faʻaogaina o le faʻaaogaina o faʻataʻotaʻi o le tagata lava ia (o pulou o le uʻamea faʻataʻavaleina, e tapunia, tapunia ma faʻapipiʻi faapitoa).

I totonu o le ata, o le lautele lautele o faitotoa i totonu po o le vaega ulufale o le vaega e faʻaoga lelei. E mafua ai lagona o le amio saʻo o le vaega atoa. O se tasi lea o faailoga o le maualuga, galuega faʻapitoa i galuega faʻapitoa i le faʻamaeʻaina o faitotoʻa ma MDF paneta.

I le tautalagia e uiga i le faʻaogaina o metotia faʻapipiʻi, e taua le mafaufau e filifilia i mataupu pe afai:

  • o le maualuga o puipui ua lelei ona ufiufi, e leai ni faaletonu iloga ma isi faaletonu;
  • o le mafiafia o le faʻamaufaʻailoga e itiiti lava.

Faʻatasi le auala faʻapipiʻi o le faʻapipiʻiina o vaega o le MDF, e le masani ona faʻaaogaina le faʻamafanafana. O le mea lea, e taua tele le faʻaleleia lelei o vaʻaiga uma, faʻavavega, ma vaʻa. Aua nei galo e uiga i le togafitiga o puipui o loʻo i ai se fagu.

Filifili auala e faʻapipiʻi le MDF fusi poʻo isi elemene pe a feagai ma slopes, e lelei tele le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. O le a fesoasoani lenei mea:

  • tuʻuina atu le faʻalagolago ma le faʻalagolago malosi;
  • e faʻalavelave ai le paʻuʻese o elemene faʻavae i le tulaga o mea faʻainisinia, eseesega o vevela.

E tauaofai

Le maualuga o le maeʻaina o faitotoa i totonu faatasi ai ma MDF paneta, faapea foʻi ma le tumutumu o faitotoa, e aofia ai:

  1. Filifiliga o paneta, mafaufau i le faiga, faʻapea foʻi le mamanu lanu o faitotoa. E aofia ai foi ma totonu o potu "faafesootai" ma poloka faitotoa.
  2. Lelei foliga vaaia o faitotoa ma le tatalaina i le atoaga pe a maea le galuega.
  3. Le toesea i le pito i luga o le faʻamaeʻaina o vaega o soʻo se ituaiga mea leaga.
  4. Malaga lelei atoatoa o elemene ma vaega i le va o le isi.
  5. O le leai o ni "pulou" o le faʻaogaina o ni mata, e le gata ina faʻaleagaina ai le vaʻaia o le matagofie, ae mafua ai foi manuʻa. E mautinoa lava e tatau ona "goto", ufiufi i pads faapitoa pe, a itiiti ifo, putty.

O le tuufaatasia o le tele o tulaga lelei, o ituaiga lanu eseese, ma le tau taugofie, o vaega o le MDF ua manatu e sili ona taliaina ma aoga. Aemaise pe a oo mai i le manaomia mo le vave ma le maualuga o le tapunia o faitotoa. Latou foliga foliga tutusa i le vaega ulufale ma totonu o faitotoa i totonu. O la latou faʻatulagaina ua tuʻuina atu ai le mamanu se paʻi o le atoatoa, e faʻalelei atili ai totonu.