Isi

E faʻapefea ona tausia le petunia i ipu?

Ou te fiafia tele i petunias tupu i fugalaau, ae sa ou vaai ia i latou i totonu o ipu. Ma talu ai nei na ou maua ai se petunia matagofie i totonu o se pusa faatautau. Tau mai ia te aʻu, faamolemole, pe faapefea ona tausia le petunia i totonu o ipu ina ia fuga i le vaitau atoa?

O le fesuisuiai o fua o petunias e tosina atu ai le gauai ma mafua ai se manao e teuteu laau ma lau fanua ma fugalaau matagofie. O le tausia o petunia i totonu o ipu o le mulimuli lea i ni nai faʻamalosi faigofie.

Taʻu ma fafaga

Mo le fugalaau e ola mafiafia ma fiafia i le olaola faifai pea, o lea taimi e manaʻomia ai ona fago lau laulaʻau mamago ma pulupulu vaivai. O lenei mea o le a faʻaosofia ai le tuputupu ae o le vao ma le faʻaalia o ni mea fou fou. Mo le totoina vave, o pusa fatu foi ua aveesea.

Afai o le petunia i totonu o le fagu e faʻatoʻa tupu aʻe pe ua matua vaivai lava, ma o le fugalaau lava ia e faʻaalia lala uumi uumi, e vaeluaina ile afa ma faʻafeinu i le vai mafanafana.

O le puipuia o faʻamaʻi ma faʻaleleia ai le tuputupu ae, faʻapea foʻi ma le tele o fugalaau, e fafagaina i taimi uma le petunia. Nitrogen-containing products are used two weeks after planting in a pot. Mulimuli ane, e faʻamalūlūina i le faʻamaʻiina o fulukalama ma le potassium i le tasi taimi i le 2 vaiaso (superphosphate, faʻalavelave lavelave o le taumafanafana "Summer").

Ma o laulaau e le faʻapalapalaina ona o le leai o se uʻamea, e lelei le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o Ferovit ma faʻapalaina i se laau ile 2-3 aso. E faʻaaogaina faʻamalosi i le aʻa ma i le auala o laʻau felafolafoaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, o se sauniuniga faʻapitoa mo le susunuina o Semitsvetik).

Ina ia vave toe faʻaleleia le fugalaau pe a mavae se maʻi poʻo le faʻaitiitia o taunuuga o le tausiga le talafeagai faʻatasi ai ma fugalaʻau, faʻaolaina mea e pei o Epina-Extra.

Faʻagasolo faʻamalosisi faʻavae faʻapitoa:

  • moa o moa ua tumu i laau eseese;
  • laupapa fafie, lea o loʻo i ai vaega e tatau ai mo lanu, na faʻatauina ma ave mai lalo o le ogaumu.

Tulafono mo le fafagaina o petunias

Petunia o se laau telefoni, ina ia le faʻaloloa le sasa i le sailiga o le la, e tuʻu le fagu i se mea lanu.

E tatau ona e faʻafeinuina le laau i lalo o le aʻa, e le masani, ae tele. Ma afai o le taumafanafana e matua matutu lava, e tatau ona faʻafeinu i aso uma. Ma le isi itu - pe a timu tele, e natia fagu fugalaau ina ia latou le pala mai le tele o le susu.

Mo le faia o se laʻau matagofie, tata le petunia pe a uma le 4 lau. Afai e tuu le fugalaau i totonu o se nofoaga lelei, o le a lava le pine e tasi. Ae afai o le laau o loʻo i se nofoaga pogisa, e tatau ona e faia lenei mea i taimi uma.
O se vaega o le tausiga o le paluga paluga o le manaomia lea o se fugalaau e malolo ai, o le mea lea i le faaiuga o le tautoulu ua faasee atu le ipu mo le 2-3 masina i se potu malogo. I le taimi lava e tasi, e faʻaitiitia le vai ma faʻaʻupuʻuina lala uumi.
I le amataga o le tautotogo, ua toe faʻaleleia le fugalaau i totonu o se potu mafanafana ma susulu, ua toe faʻaleleia le suavai ma toe faʻafouina le eleele i totonu o se fagu tuai, poʻo le petunia ua toe totoina atoa i le eleele fou.