Laʻau

Faʻafefea ona feagai ma Whitefly?

Whitefly o se meaola matautia. O nei iniseti felelei lele e pei o ni moli paʻepaʻe paʻepaʻe e sili atu i luga aʻe o se laau faʻamaʻi. I luga o lau o le aganuu afaina, o le ae maua ai fuamoa fuamoa ma o latou aʻa i le ituaiga o fatu hina grayish. I lenei lomiga, tatou te faamatalaina auala autu o le puleaina o laʻau papaʻe.

Whitefly

Siaki i le matou tusiga fou: Whitefly ma le Pest Control.

O le a le ituaiga o whitefly o ia?

Whiteflies, poʻo Aleirodides (Aleyrodidae) - o se aiga o pepe iniseti. E tusa ma le 1550 ituaiga, 160 genera ma le 3 subfamilies. I totonu o Europa Tutotonu e tusa ma le 20 ituaiga. O le igoa faasaienisi e sau mai le upu Eleni aleuron (falaoamata) ona o le palapala eleelea i luga o apaau, ma le Rusia - e ala i le i ai o ni paʻu papaʻe e lua.

O ituaiga Europa o le aiga, e masani lava e tusa ma le 1.3-1.8 mm le uumi (e oo i le 3 mm). O sina mea itiiti o se tatalo laitiiti-e pei o Lepidoptera. E i ai a latou apaʻau e fa, o loʻo ufiufi i le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, ma toe faʻalauiloa le falaoamata. Larvae o le uluaʻi tausaga o se motile, o isi e mulimuli ane e leai se aoga. Latou te fafaga fua o laau. E masani lava ona faia i lalo o laulaau. O nisi ituaiga o meaola e lamatia ai le ola mama o laau toto.

O le meaai e sili ona fiafia i ai o le paʻepaʻe mai fugalaau i totonu, muamua lava, e aofia ai: fuchsia, begonia, balsamine, sola, pelargonium, moliuila. Ona o le leai o se mea e sili ona fiafia i ai, o le papaʻe e mafai ona osofaia le tele o fale. I totonu o le greenhouse-greenhouse conditions, e fiafia i tomato ma kukama, ae le faʻaleagaina isi laau toto.

E faʻapefea ona puipuia le faʻaalia o lanu paepae?

Whitefly e aliali mai pe a maua le maualuga o le vevela ma le maualuga o le faʻamafanafana (greenhouses, greenhouses - sili atu i luga), e le lava le faʻaleleia o le eleele, e tuʻuina vavalalata laau. Mo lenei mafuaʻaga, muamua lava, e tatau ona tuʻuina atu i ai le vailaʻau ma le lelei o le susu ma le vevela ma tulaga faʻasao.

E le gata i lea, o mea uma lava e faʻamalosi ai le laau e maua ai le aʻafiaga, fualaau oona - o se fale malosi maloloina ma le itiiti ifo o le leiloa o le a sao mai le osofaʻiga o paʻepaʻe, ae o loʻo e faatoilaloina pea.

O fili faalenatura o paʻepaʻe, e fai ma faʻataʻitaʻiga, lalaga ma laumei, e mafai vave ona faʻaleaga faʻamaʻi.

Whiteflies i luga o se atigi hibiscus.

Faailoga mai fafo o le faaleagaina o laau i le whitefly

E masani lava, e ufitia le paʻu paepae i lalo o lau. I luga o le pito i luga o laʻau laʻau, o loʻo iai se moli pupula (honeydew, poʻo le pad) - o le ogaumu o iniseti, lea o loʻo tupu aʻe ai le sogi ("blacks"), ona o le maualuga o le laupepa ma le paʻepaʻe.

E talitonuina e mafai ona afaina tele i totonu o le laau, ma e le o ni mea papaʻe. O nisi taimi, ona o i latou, o le tuputupu ae o laau e taofia.

Whitefly Control Measures

Metotia faʻavae o le puleaina o le whitefly

Talu ai nei, o auala masani o le puleaina o laʻau papaʻe ua sili atu ona lautele. O le tasi oi latou o le nofoaga lea i totonu o le kolivao o pupae o le parasiteia parasite. O le fafine o lenei tamai iniseti na te tuʻuina ona fua i totonu o le tino o le whitefly larva. E le gata i lea, o le aoga o lenei metotia e maualuga tele.

E le gata i lea, e faʻafefe ai le papaʻe, e faʻaaoga ai se pusa faʻatau, macrolofus.

Whitefly Chemicals

I le tau faasaga i whiteflies, o vailaʻau masani masani e aoga. E tatau ona maitauina e matautia mo se taimi umi le i ai i totonu o le potu e togafitia ai laau ma iniseti. E le gata i lea, pe a fai o le gaosiga e tatau ona faʻaoga meafaigaluega puipui: se puʻe puʻe, tioata, totigilima, laei galuega.

  • Actellik. Fufulu le moli i le 1 lita o le vai ma togafitia i le taimi o le pest. O le tafe o le fofo e oo atu i le 2 lita i le 10 sq.m. Le silia ma le 4 togafitiga. O le taimi faatalitali e 3 aso.
  • Verticillin f - 25 ml i le 1 lita o le vai. Faʻaleleia faʻalua faʻatasi ma se vaitaimi o le 7-10 aso.
  • Faamaonia (20% WRC) 0.1 ml i le 1 lita o le vai. Totoga faʻapitoa.
  • Mospilan (20% RP) - 0.05-0.06 g Suʻeina faʻatasi.
  • Pegasus (25% TA) - 2 ml i le 1 lita o le vai. Faʻaputu faʻalua faʻatasi ma se vaitaimi o le 7 aso.
  • Fufanon (57% TA) - 1.2-1.5 ml. Totoga faʻapitoa.
  • Fosbezid Fufulu 5 ml i le 5 l o le vai, tafe - 100 sikuea mita. m

Whitefly

Fofo faʻapitoa mo fuʻa

Mo le mauaina o tagata matutua, e mafai ona faʻaaogaina mailei mailei. Ina ia faia lenei mea, ave fasi plywood poʻo le laupapa, valivali lanu samasama pe paʻepaʻe ma faʻafefeteina i le pelo o le penisini, talotalo ma le meli po o le suauu. Iniseti e tosina atu i lanu paʻepaʻe samasama poʻo le paʻepaʻe (sili ona samasama) e nofo i luga o nei paʻu ma laau. A tele le laʻau e tapunia i luga o se fasi plywood, latou te fufuluina ma toe faʻapalaina i le tali lava e tasi. E mafai foi ona e faʻaaoga pepuni kelu mo lago.

E le fiafia Whiteflies i le faʻaitiitia o le vevela, o lea e mafai ai ona e tuʻuina atu le laau i se potu malulu. Talu ai e lele lele, e mafai ona maua i luga o fasi pepa (faʻatau atu i fale fagota).

E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, togafiti faʻamaʻi e faasaga i iniseti - latou te lūlū laau. Faʻafeiloaʻiga aʻafia o le kalaka. Laʻau tilati ua teuteuina (150-170 g), sasaa le 1 lita o le vai ma tumau i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga mo aso e lima. Mo le pulupulu, 6 g o le concentrated diluted i le 1 lita o le vai ua lava. Ia manatua o togafitiga faʻavae e mafai ona fesoasoani pe afai e leai ni faʻamaʻi tele.

Taumafai e fufulu le laau i vai mamā - e mafai ona fufulu lelei ia laumalie. A maeʻa lenei faiga, e tatau ona tatala le pito i luga ole palapala i totonu o le ulo.