Fugalaau

Matou te fatuina se tautotogo e fuga i le totoina o laau totō i luga o le eleele

O le faʻatoʻaga, o le totoina ma le tausiga o loʻo fuafuaina i le laufanua, e mafai ona avea ma teuteuga sili ona mataʻina o le togalaau. O le tele o lanu lanu o inflorescences e mafai ai ona e fatuina ni fatuga matagofie. E foliga mai o le a amata mai i le taumalulu. I le averesi, latou amata ona fuga i le faaiuga o Aperila. Faʻalagolago i le itulagi, o aso e mafai ona muamua pe mulimuli ane. O lanu lanumeamata muamua e aliali mai, ona oʻo mai ai lea mai le ogatotonu mai i le 20-30 tumutumu. O i latou o ni tagata masani pe faʻalogo, ma faʻalauteleina se manogi manogi.

Auala e filifili ai se nofoaga e tau ai

Faʻafefe i luga o le eleele avanoa e manaʻomia tulaga faapitoa mo le totoina. O nei mea o loʻo i ai faʻamalolosi e manaʻomia le vevela ma le tamaoaiga o le palapala. E tatau ona e filifilia ma le faʻaeteete se nofoaga. O le la ma le avanoa avanoa e puipuia lelei mai matagi e sili ona talafeagai. Ina ia ola umi, e tatau ona e filifilia se nofoaga i se paolo laitiiti.

E taua le matauina o fugalaau faapena e le fiafia pe a latalata mai laau ma ufiufi lata ane. E mafai ona latou suʻeina le tele o le susu ma meaʻai mai le eleele. E ui lava i le fiafia i le vai, o nofoaga e maualuga le maualuga o le vai e le talafeagai mo hyacinths. E mafai ona afaina ai le afaina ma le afaina ai o latou maʻi. O le eleele e tatau ona lafoaʻi ma sina pene.

O le filifiliga o pulu mo le totoina o meaʻai i le eleele

O pusa talafeagai e filifilia mo le totoina o hyacinth i le eleele. E faalagolago i le ituaiga, e mafai ona eseese. E tatau ona suʻeina lelei:

  1. Pulufana e tatau ona faʻaleleia i le taimi o le totoina. E le itiiti ifo i le 4 cm le tafaʻi talafeagai. I le pito i luga, e tatau ona i ai ni fua e faʻaalia ai se gaʻo atoatoa.
  2. I le pito i luga o le pulu e le tatau ona fesuisuiai ma faʻanatinati.
  3. E taua le taulaʻi atu i le lelei o pulu ma le leai o se mea faʻaleagaina.
  4. Pulu faʻatasi ma nai mea laiti o aʻa i le pito i lalo e manatu lelei.

Afai e faʻafetaui e puluvaʻai uma nei mea manaʻomia, o le a avea i latou ma mea totō totō lelei ma o le a manuia aʻa. E ui lava i le mea moni e sili ona lelei le totoina o lenei fugalaau i le tautoulu, o nisi taimi e totoina ai le hyacinth i le laufanua lauʻeleʻele i le tautotogo.

E sili atu le togafitiga o suʻega filifilia i le baseazole poʻo le tuʻu mo le afa itula i se vaifofo o le paseka faʻasalalau. O lenei mea o le a puipuia ai le tupu mai o faʻamaʻi.

Totoina o hyacinth i luga o le eleele

O le a talafeagai ma fetaui lelei i le totoina o laau i le lauʻeleʻele matala i le tautoulu. I lenei tulaga, o fugalaau mo le tautoulu ma le taumalulu o le a sili atu ona malosi ma o le a fiafia faatasi ma o latou fua i le tautotogo. Ae e te leʻi amata totoina togi, e tatau ona e saunia le palapala. Latou teliina i luga i le masina muamua aʻo lei totoina, ina ia faʻamalo le eleele ma i le taimi lava e tasi e nofo ma faʻapipiʻiina. Fertilizers i le ituaiga o humus poʻo le faapalaga e faʻaaogaina i le palapala. E mafai ona e faaopoopo le masima superphosphate ma le masima. O le aofaʻi o le fugalaʻau o le a faʻalagolago i le kulimi o le palapala.

O lapisi, lea ua fuafuaina e totoina ma tausia i totonu o le eleele, e tatau ona tuu i se mamao e 15-20 cm mai le tasi. O latou aʻa e maua mai ai le susu i totonu tonu lava o lenei radius ma e le tatau ona faʻalavelave le tasi i le isi. Faʻapupuʻu aniani i le 15 cm ina ia aua nei galo i le taumalulu. A totoina i luga o moega, o le a vave ona fuga, e sili atu le mafanafana o le la.

E tatau ona totogia faapitoa le totoina o aso. O le totoina o laau ma le tausiga i nofoaga tatala i totonu o Urals po o le ogatotonu o loʻo faia ia Setema. I le itu i saute, e naʻo Oketopa, e mafai ona faia lenei mea, pe a oʻo i le maualuga o le ea e 6-10 tikeri. Afai e te le tausisi i taimi ua maeʻa ma totoina pamu muamua i le taimi muamua, o le a latou maua le taimi e ola aʻe ai aʻo lei amataina le kiona ma toso i le taumalulu. Mulimuli ane, o le totōina e le aoga foi, a leai o le a leai ni aʻa aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. E sili atu nofoaga e fau ai laufanua e lafi mai le kiona. Mo lenei mea, o le mulch mai le peat, laulaau poʻo le laisa e faʻaaogaina. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona aveese fale.

Hyacinth Care

O le tausiga o le Hyacinth i le matala o le eleele e faʻaitiitiina muamua i le fafagaina, laei pito i luga taimi ma le tatalaina o le palapala:

  1. A maeʻa ona tupu muamua, ona manaʻomia ai lea o le ofu pito i luga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia le 30 kalama o le ammonium nitrate i le 1 sq. Kilomita. m
  2. O le taimi lona lua e mafai ona faʻaaogaina fugalaʻau i le vaitau o le a amata ona fuga mai le timu. O le chloride o le potassium ma le superphosphate e talafeagai mo lenei mea.
  3. A maeʻaeʻa le faʻaleleia, o fugalaau e faʻapipiʻi i le hyacinths e sili ona fufusi i superphosphates i se fua faatatau e 40 kalama i le sikuea mita. m

Soo se tasi o laʻei pito i luga e tatau ona faʻaaogaina i le va o laau totő, pe a maeʻa le faʻaaogaina o le fugalaau e 10 cm le mafiafia. I le taimi o le fugalaau, fafaga fugalaau e le talafeagai. E lava le vai mai le eleele. Ae peitaʻi, a uma ona fufulu ma faʻamagoina lau fugalaau, e tatau ona e faʻafeinuina. O le totōina ma le tausiga o hyacinths i le malae vaʻaia e le faigata ona fai, pe afai e te faia mea uma i le taimi.

Faamamaina ma le teuina o pusa o le hyacinth

E tatau ona eli i luga pe a uma ona fuga. E tatau ona maka vave o latou nofoaga ina ia mafai ai ona suʻe pe a leʻa lau lau. Afai e te le eliina pupuvao mo le taumafanafana, ona totoina lea i le isi vaitau o le a itiiti ifo. Ae ui i lea, i le itu i saute, pei o: Kuban, North Caucasus ma le itu i saute o le Sami Uliula, e mafai ona e tuua i le eleele.

O le taimi sili e aveese mai ai pupuvaga e faʻamasinoina o le faaiuga o Iuni poʻo le amataga o Iulai.

O le seleselega o pulu e mafai ai ona asiasia i latou ma vavae ese tamaiti mo le auina atu e ola. O faʻamaʻi maʻi e tatau ona faʻaumatia, ma e tatau ona togafitia togafitiga maloloina mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Uma aniani, laulaʻau ma aʻa.

Pulufana o hyacinths ua maeʻa mo le 5-7 aso. Tulaga o le vevela o le 20 tikeri e tatau ona tausia. E faia lenei mea i se nofoaga pogisa ma lelei. Ona totoina lea o mea totō mo le teuina. O se tasi lea o taimi pito sili ona taua, aua i totonu o puluvao o le faagasologa lea o le fausiaina o mea leaga.

Taofi pulu vine i totonu o ata. O loʻo tuʻuina atu i ni laulau se lua. Afai e toalaiti ni fatu, ona mafai lea ona e tuʻuina i totonu o tagapepa ma igoa e faʻapipiʻi ai ituaiga i le lumanaʻi.

E masani lava i le taimi e teu ai, e tele pusa e iloa i totonu o pusa. Ina ia aua le talepeina, e tatau ona e faʻaeteete pe a tulaʻi mai.

O le totoga o le totoina o ia ituaiga togi e tatau ona vavae ese. A maeʻa le teuina lelei, e mafai ona totoina hyacinth i le tautoulu. I nofoaga vevela, e faia lea i le tautotogo.