Fugalaau

Faʻamatalaga auʻiliʻili o violet ua faʻavaeina

Faʻasalaga o Violet Faʻasalaga alu i Eleni anamua. O le fugalaau e masani lava ona maua i ata matala e faʻaali ai le Telefoni. O lenei fugalaau o lona faatusa ma o loo faaalia i lima, pulou o le afafine o Demeter. Ae i le taimi nei, i fafo atu o Rusia e le o matauina.

O lenei la o se laau e seasea maua. Fuga i le vao. E maua i Siberia, i le Primorsky Teritori ma le Amur Region, i Altai. Tasi le nofoaga i le Malo o Tuva, tolu - i Khakassia.

Faailoga o le vasega

E aofia i le aiga Violet. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o se tamai meaola lamolemole 2-6 cm le maualuga. O le matagofie faʻalelei, o fugalaau e ufiufi lanu violē e tuʻuina atu se manogi manogi. O le laau e manaia. Faʻapenaina e fatu.

O lenei laau e le toe tusia i tausaga taʻitasi. E le o se paranesi lona gaogao, e liliu atu i se paolo o le aʻa. O laulaau e pupuu ma peiseai ua vavae ese. O le mea lea o le igoa - Faatulaga. O fugalaau e sili atu nai lo laulaau ma mea vavalalata.

Vaavaaia le vaʻai o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula. O lenei laau e le masani ai e ola i luga o auvai, vaitafe papa, togafusi o le saline, ma fuga o vao pine.

Faʻasalalau i le Tusi Pulu Mumu faailogaina o se tagata vaivai. Fanua tanu, faatoaga, ma mea faafiafia o le a le faatagaina lenei ituaiga meaola e atiina ae. E tusa ai ma le au saienitisi, e tatau ona faia ni faʻaagaga i nofoaga e tupu ai meaola ma faʻalauiloa i le aganuu i totonu o togalaau.

Alpine hill - o se auala mautinoa e matua suia ai foliga vaaia o le laufanua

O loʻo faʻatuputeleina le faigata o le taumalulu. E matuā faʻasaʻo i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e le pei o latou aiga, le senpolia. O le faamoemoe o le olaga e tusa ma le 9 tausaga.

Talu ai ona o le matagofie o le lalelei o le lalelei, latou te fiafia e totoina lenei violet i luga o mauga mauga, i togalaau papa. O iina, e lagona e ia i totonu o se togavao, ae e na o se mea e seasea ona toe gaosia.

Vaʻalele i le fale

Mo se taimi umi, na manatu ai tagata violetia e mataʻutia, e manaʻomia le tausiga faapitoa, fale o fale.

O le tuputupu ae i le vao, violets o meaola vao-ola e sili atu ona lelei, e masani ona tumu i le le lava o laufanua lafulemu ma moli susulu.

I le fale, e suia a latou amio.

O le Greenhouse conditions e afaina tele ai le tumau o le ituaiga

Lulu ma le Malamalama

Tetee i le maualalo o le vevela i le natura, Faʻaleleia totonu i totonu manaʻomia le vevela i le tausaga atoa. O fatu e ola i le malamalama i le vevela o le 22-30 ° C. E matua fesuisuiai le laau. O le taimi atoa na te lagona ai masani i le vevela o le potu.

O le malamalama o le tele o le ao. Ae a faʻapea o le malamalama e alu i totonu o le ulo i totonu o le 6-8 itula i le aso.

E aliali mai le tumutumu i le tausaga o le luluina, i le 40-60th day after seed germination.

Faʻasa

Faasalaga Vavalalata - otaota lauʻeleʻele toleni i le natura. Ae o le a le fiafia o ia ile tau mago. I le taumalulu, faʻatasi ai ma le faʻavelaina o le afi, e tatau ona mataʻituina luga o le palapala. E tatau ona sina susu.

E taua foi le faʻamamaina o le ea i tafatafa o le fugalaau. Aua e te fufulu le laau, ae na o le ea o siomia ai. Pe a faʻafeinu, aua le faʻatagaina le vai e faʻaoʻo fugalaau ma lau. O le tulafono masani lenei mo le aiga atoa o Vaioleti.

E sili le tuʻuina o le fagu i totonu o se atigipusa i le vai pe afai o lona nofoaga o se pusa, o lona uiga. lata ane i le pamu afi.

E le tatau ona vaʻaia le viole e puipuia ai le vai mai le ulu atu i le fugalaau
I le taumafanafana, i le vevela masani o le ea, e mafai ona tapulaa vai i lalo o le ulo. Ia mautinoa o loʻo i ai pea o ia iina.

Soo

Mafaufau i le tuputupu aʻe o le toto i luga o le peʻa vaivai vaivai o le vaitafe, matou te filifilia le palapala ma se mea tutusa lava mo lea. Faʻamauina e aunoa ma se peat:

Vaega o le vaegaPene Faʻamau
humus leaf40% (4 vaega)
oneone (e le lelei, 1-1.5 mm)40% (4 vaega)
malala10% (1 vaega)
palapala masini eleʻele10% (1 vaega)

E talafeagai e pei o le paʻu tao perlite, faalautele le ele. O le tele o vaega eleelea ua faateleina e 2.5 - 4 mm. O le fugalaau e laʻititi, ma e leai sona aʻafiaga. O le mea lea, o vaega ninii tetele e fai ai le palapala ma alavai e le talafeagai.

Faatasi ai ma le faalauteleina o le ele, e pei o se alavai, e mafai ona e faaopoopo i ai pusa o piliki mumu, maʻa mafiafia, oneone paʻu.

Suiga

Aʻo le i toe faʻatulagaina, o aʻa o le Laʻau fautuaina e faamago. Faʻamaʻa ese le vao mai le eleele ma taofi mo le 24 itula e aunoa ma se fanua. Faamama le aʻa mai le faaleagaina ma asiasia ia meaola faalafua. Afai e talafeagai, togafiti ma iniseti. Le malogo.

Alavai - o se muai manaomia mo le suia o le Incised, faaaoga le faalauteleina o le kele poʻo le perlite

Liligi suavai i totonu o le kuata o le tele o le ulo. ½ ipu e ave i luga le eleele. Matou te tuʻuina alavai i le pito i luga i le maualuga o le ulo. Matou te faia se pu (tasi pe sili), tuu se togavao i totonu, fufuluina i le eleele, faʻafetaui i le alavai.

E mafai ona e toto muamua se togavao i le eleele, ona fufuluina lea i le alavai. Ae o aʻa ma togafiti o Violet Notched e faigata ma e vaivai, o lea e fautuaina ai e aua nei toe faalavelave ia i latou. E le gata i lea, pe a totoina i le palapala e le ufiufi i alavai, o le a totoina le fale i le palapala ma e manaʻomia ona faʻamamaina.

Sili e tatau ona liligi i ni nai aso. Ma i le aso o le totoina, tuʻu le fagu i totonu o se atigipusa ma sina vai.

Filifili le pu

I le natura, ua tupu vao vao. Ina ia faia se siosiomaga vavalalata i le siosiomaga masani, o le ipu e talafeagai lelei, ae i le lautele.

E tele ni vao e mafai ona tuʻuina i totonu o le ulo, lea o le a faʻaleleia ai le toe gaosia.

Tasi fugalaau i totonu o se ulo e le mafai ona toe gaosia, ae e seasea ona fuga. Afai e te laki ma faʻatoʻa totogo uma vao, o lona uiga o le teuteuina o se ulo e tauamiotonuina ai mea uma e popole ai ia te ia.
O le a fesoasoani se fugalaau laititi, maualalo i le totoina o se laau vavalalata, ma faʻapena faʻatasi ai ma tulaga o le vao

Maʻi ma meaʻai

I meaola Vaʻaia Vaioleti e faigofie lava ona feagai ma faʻalavelave uma. Ae i le fale e le mafai. Faatasi ai ma isi togalaau aina, e ono afaina i faamai ma meaola faalafua.

O faʻamaʻi masani:

  • O le laupepa e tupu ona o le mumu i le susulu o le la po o le vai e paʻu i luga o laʻau i le taimi e faʻainu ai. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona i ai i le potu vevela le vai mo le faʻavaivai.
  • O le malosi o le pulupulu o se maʻi faʻaleagaina lea e tupu ma le vaivai faʻaletonu. Mo togafitiga, o le fualaau faasaina "Topa" e faaaoga. Lafoaia o le gaioiga ma se vaitaimi o le 10 aso.
  • Fusariosis e amata i siama afaina o aʻa, lea e faasolosolo faasolosolo atu i le laau atoa. O mafuaʻaga e masani ona faʻafefe ma faʻafeinu, faʻafuaseʻi suiga i le vevela i totonu o le potu.
I lenei tulaga, ua faʻaumatia le faʻamaʻi faʻamaʻi, ma ua fufulu le pusa i le vailaʻau.

O meaʻai laiti

  • Nematode fagu suamalie mai aʻa. O le faʻamaʻi ma le fulafula o loʻo faia. Nematode faigofie ona afaina ai laau vavalalata, o lea i lenei tulaga e le o togafitia le togafitiga.
  • O se siaki, o se taunuuga o le taua taua lea e avea ai laulaau ma paʻu ma ua afifiina i pusa. Manaomia iinei togafitiga o violet i se fualaau faasaina "Fitoverm".
Togi i luga o le violē e laʻitiiti lava, e faigata ona latou matau vave
  • Scyarides o vaeluaga ia e aliali mai i totonu o le eleele malulu susu. Latou te 'aina laʻau ma fatu. Ina ia faʻaumatia, o loʻo i ai le fualaau faasaina "Actara".

Faʻaaogāina o le Vaʻai Vaʻa

E le faʻaaogaina le Vaʻai Vaʻaia i vailaau poʻo le kuka. Na o le pau lava le faʻailoga o le faʻasologa o laufanua O iinei e tele fugalaau ma laau talatala e maua mai.

E tele mea matou te tusia e uiga i lenei faʻaogaina o laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapefea ona faʻaaogaina le finauga o le lanu gutu ma le grafshamem e teuteu ai le laufanua.

Maualuga teuteu, o le faʻalauteleina o fatu fatu, o le mea moni, o le avanoa lea mo se faʻalauteleina o le faʻatoʻaga o lenei aganuu. O tagata faigaluega i togalaau faʻatoʻaga o loʻo latou faia le mea sili latou te mafaia e tausia ai le faitau aofaʻi.