Fugalaau

O tamaʻi laufanua e fiafia tele i taimi uma

  • Vaega 1. Faʻamalieina peonies - fiafia i taimi uma
  • Vaega 2. Vaega o le galueaiina o vao vao

E itiiti ni laau e mafai ona tauva ma peonies i le tele o fugalaau lanu. Luga malosi, manogi tetele ma le manogi e matagofie i lo latou lalelei. Ma muamua lava, e fesoʻotaʻi ma ituaiga laʻau manogi o le vao - o le vaega taatele o nei laau matagofie. Malosiaga, matagofie o vao e sili ona matagofie i luga o fugalaau fugalaau ma vaega solo. Ma o le matagofie o le fugalaau e fesoʻotaʻiina e le leai ni laʻau teuteu. Ma o le tupu aʻe o laufanua vao e le faigata tele.

O mea e aofia i le vaega muamua:

  • Faamatalaga Lautele o Peonies
  • Faʻavasegaina o Peonies
  • Eseese ma vaega o ituaiga o peony
  • Faaaogaina o taloni vao i mamanu
  • Filifilia o paaga mo paina vao

Peony grassy "Coral Suprim" (Paeonia 'Coral Supreme').

Faamatalaga Lautele o Peonies

E ui i le mea moni e faapea o foliga vaaia o aso e lauiloa e tagata uma, e mamao mai fugalaau fugalaau uma e iloa le eseesega o le aiga o Pionov, o le i ai o nisi o taimi e matua ese lava le tuputupu ae o mamanu ma foliga vaaia, e oo lava i le ituaiga o fugalaau.

I lalo o le togalaau o peonies e masani lava ona uiga o le mutietal grassy peonies. Na avea i latou ma faailoga o le ituaiga ma na matua mausali lava i totonu o lisi o laau e sili ona lauiloa, matagofie matagofie, lanu, o laau lautele ua leva ona avea ma se aganuu taua mo so o se togalaau ma le sitaili o le laufanua.

O peonies lauulu o se vaega toatele o ituaiga o meaola e tuufaatasia a latou mea totino. O nisi ia o laau aupito sili ona matutua, o latou filifilia ma le fausiaina o ituaiga fou mai aso anamua (i le amataga o le seneturi lona 6, e tusa ma le 30 ituaiga o taloni sa lauiloa i Saina, ma o le tele o ituaiga siliva e 5,000 na fafagaina i le 19th ma le 20 seneturi).

E ui i le mea moni, o le mea moni, o lanu o le vao e ola uma lava ma o le ituaiga o peonies e taofia ai uiga o uluai laau totino, i lenei aso e masani lava ona faatatau lea ituaiga i ituaiga ma hybrids e maua mai i le peony o le susu ma togafitiga. E faʻatasi i latou i se tasi o uiga tāua tele - fugalaau tetele ma matagofie.

E talafeagai le vavae ese o peonies mai laau e maua mai i le tele o laasaga, filifiliga faigata, lea na maua ai ei latou le matagofie e le masani ai o le fuga. I mea uma, e matua ese lava i latou i le galueaiina o agrotechniques, ma le tumau, ma le teuteuina o le fugalaau. O le mea lea, o meaola ma vailaʻau eseese i aso nei ua faʻapupulaina le vavae ese mai le tasi i le isi. O le faʻavasegaina o fatuga o le genes Peonies e sili atu ona faigata, e vaeluaina ai laau i ni vaega, ae e le masani ona faʻaaoga i le mamanu.

Laʻau vao, po o togalaau (Faatoaga Peony, Bush peony, Herbaceous peony, Peony Chinese, Paeonia Lactiflora Group, Paeonia hybrids, Lactiflora cultivars, Herbaceous hybrids) - o nei mea uma o ni vailaʻau faʻamalosi malolosi i aʻa mafiafia e faʻatautaia faapitoa. O tausaga taʻitasi, o aʻafiaga fou o aʻafiaga e tupu aʻe i luga o pulupili toe sui, ma o aʻa tuai na amata ona mafiafia ma liua i aʻa. O le tasi lenei o mea sili ona malosi, o ona aʻa e faʻalauteleina ile toeitiiti mita le loloto (ma le itu e masani ona tupu e le 30-35 cm, ae o le afa mita mai le ogatotonu o le vao). Faʻafouina pepe o loʻo i le pito i lalo o laʻau. E matelaʻau i le taumalulu, o le a toesea uma le laau mai le vaaiga o le togalaau, ae i le tautotogo o le a vave ona tuputupu ae se vao tele.

Pelo o le Milky-flowered "Vladislav" (Paeonia lactiflora 'Wladyslawa').

O le maualuga le maualuga o le togalaau peony e amata mai i le 50 cm i le 1 m. Faʻasalalau, lapoa, felafolafoaʻi, e masani ona faʻafefiloi ma pala, peony bushes e aofia ai lala malani ma faʻaalia i lapoa lapopoʻa, fetuʻutuʻu faʻaopoopo, tolu pe sili atu ona lavelave i luga o petioles malolosi. E matagofie tele i latou, tuʻuina atu i le laau se volumetric volumetricity, faʻamatalaga tusitusi ma le kalafi. O laulaau e tumau seia oʻo i le tau o le autumn, ma le tausiga lelei e le aveesea ai a latou mea teuteu ma na o le teuteuina o le tuufaatasiga i le vaitau atoa. Ma o le suiga o la latou lanu mumu mumu e fetaui saʻo lelei i laufanua o le tautoulu.

Ae o lanu vao na lauiloa ona oa latou fugalaau tetele. E oo lava i le igoa o le ituaiga o laau na maua mai tonu ona o le fugalaau, i le faamamaluina o le atua Eleni anamua, le inoino o Pean leaga, o se fomai o atua o le Olimipeka. Faatasi ai ma le fesoasoani a se laau na maua mai le tina o Apollo - Leta, na ia faamaloloina ai le tuugamau mai ia manuʻa na afaina e Heracles. Na faia lelei e Pean ia tiute o se tagata faʻamaʻi na ia faʻaosofia le matauʻa o lona faiaoga, le atua o le faamalologa o Asclepius (Aesculapius). Na filifili le tagata e inu Pean, ae o Hades, i le lotofaafetai mo le faamalologa, na liua ai o ia e avea ma fugalaau manaia e pei o se lapisi tele. O le igoa na tuuina atu i le ituaiga e le itiiti mai le Theophast anamua.

O fualaau vao e fuga mai i le averesi mai le tolu tausaga. O le tele o taimi, o fugalaau e nofofua, o nisi taimi e 2-3 pe sili atu fugalaau e aoina i totonu o le faʻapitoa. Mai i le 5 i le 10 paʻu paʻu i totonu o se pusa mata e lagolago ai le tua i tua o le ovoid po o le taʻavale o se paʻu foliga tutusa ma se vaʻa. O fugalaau o Peony e masani lava ona faʻasalaina i se nofoaga matagofie o le tele o laumei, ma felanulanua felanulanuaʻi ma laʻau lanu enaena, ma mai laʻau faʻasolosolo - suiga faʻalelei e pei o foliga ma lanu i petals. E faʻamalosia e le nofoaga faʻasalalau ia le malamalama, faʻamalosi, satin texture o petals, le matagofie ma le tele o le fugalaau.

I paina vao, e mafai ona faigofie fugalaau pe fesuisuiai tikeri faalua, eseese foliga ma lapoa. O le aofaʻi o fugalaau e mai i le 10 i le sili atu ma le 20 cm (toetoe o ituaiga uma lauiloa e 17-18 cm). O se mea tāua i le lauiloa o peonies o lo latou manogi lelei - o se mea manaia, maaleale, faʻasaumalie pea i mea oona, lea e ese mai i ituaiga eseese e ala i nuances, ae faigofie ona iloa e le astringency ma le suamalie.

O le vaitau o le vavalalata o peonies e faʻatatau tonu lava i uiga o se ituaiga faapitoa. O fugalaau vao o Varietal e toto mai ia Me seia oo i le faaiuga o Iuni. O ituaiga o Terry ua talitonu e fuga mai umi nai lo ituaiga e maua ai fugalaau faigofie, ma o ituaiga o nei ituaiga o loo faamatalaina i le faateleina o le taimi ma le taimi o le ola, faapea foi le taimi e tumau ai fuga taitasi. Ae i le averesi, e fuga mai peonies mo le tusa o le 2 i le 3 vaiaso, ma fugalaau taitasi e oʻo atu i le tasi le vaiaso. O le umi o le vaitau o le vavalalata e faʻalagolago foi i le eleele ma le vevela o le ea.

A maeʻa ona totoina, o laupepa ma fualaau e tele-laulauina ua nonoa.

Peony-flowered peony "Maxima Festival" (Paeonia lactiflora 'Festiva Maxima')

Faʻavasegaina o Peonies

O le malamalama i le eseese o ituaiga o meaʻai suamalie ma faapelepele e le faigofie. O le mea moni, o se taunuuga o le filifilia, o le eseesega eseese o lanu manogi e tusa ma le lima afe cultivars, ma o ituaiga fou e maua i tausaga uma.

Ina ia aua nei fenumiai i le filifiliga ma faafaigofieina le galuega o le sailia o le vao e ala i foliga teuteu, e tele le faavasegaina o ituaiga e tuufaatasi ai taloni i ni vaega eseese e tusa ai ma faailoilo faigofie e mafai ona iloa ma faatagaina ai i latou e folau i a latou ituaiga eseese.

Eseesega ma hybrids o le togalaau o peonies e masani ona maua mai ituaiga meaola e lua - peony-flowered peony (Paeonia lactiflora) ma Peony officinalis (Paeonia officinalis) O le vailaau faafomaʻi e taua o le ituaiga muamua lea o le peony na faʻaofiina i le aganuu mai i le vave fuga o le fugalaau ma fugalaau fugalaau ma le maualalo o le tetee i le pala.

O le tele o nei ituaiga o laʻau oona e maua mai i le sopoʻia ma le fausiaina o le peony-flowered peony, o le uluai laau o loʻo faʻamaonia i le manogi po o le moli mama e fuga tele i luga o le fana, lea e mafua mai le teteʻe tele i faʻamaʻi ma le malulu.

E faalagolago i le mafuaʻaga, e vaeluaina ia peonies faʻamaʻapeʻapeʻa, i se tulaga masani, i ituaiga eseese "o le susu o le peony-flowered peony and hybrids of this peony with other species. O laau vaovao e iloga i laʻau matagofie, lanu lanu o fugalaau ma fuʻa e amata i ni nai vaiaso muamua atu.

O le faʻavasegaga aupito sili ona faigofie o laʻau manogi o le ituaiga fugalaau. E mafai ai e oe ona faʻamafaʻailogaina le uiga autu o perenies uma - pe leai foi. E tusa ai ma le faʻavasegaga autu, e vaevaeina uma laufanua vao vao i ni vaega se tolu:

  1. Faʻataunuʻu Peonies e leai ni meaʻai. O le faigofie lea o kulupu, tuʻufaʻatasia ituaiga eseese ma se laina e tasi-laina poʻo le lua-laina perianth, e aofia ai peti e 5 ma faia ai se ipu lelei.
  2. Semi-faalua ituaiga - o togavao uma ma petals ma se pitonuʻu tutotonu mai le tolu i le fitu laina, o nei ituaiga e vaevaeina i ni vaega se tolu:
    1. Iapani Iapani e tasi pe lua laina nimbus ma o se nofoaga tutotonu o lapisi lapoa o loʻo siosiomia e le vaʻaiga laititi sikuea;
    2. e pei o peonies ma se laina e tasi-laina nimbus ma faʻatumu toetoe lava o le totonugalemu o le fugalaau ma petalodias - o sima e liua i peti vaapiapi (ae lautele ma sili atu nai lo le taʻaloga o pepani Iapani);
    3. e masani lava o le afa-faalua peonies ma se lua pe tolu-laina nimbus ma sima moni e aunoa ma ni sima.
  3. Terry Peonies - faʻatoʻaga faʻatasi ma lush, fugalaau fugalaau. Ua vaevaeina lenei vaega i ni vaega laiti se fa:
    1. ituaiga faʻatoʻaga faʻatasi ma fugalaau foliga tutusa i luga o se "saucer", terry terry, petaliti laiti ma vaapiapi i totonu ma se liʻo pito i fafo o petalita tele;
    2. laʻau faʻapitoa po o poma faʻatasi ma se laina vaʻaia o peti tetele lapopoa ma petalifale i totonu o loʻo faia ai se polo polo;
    3. lanu piniki e pei o laʻau eleelea, fugalaau, ma le tele o fugalaau, lea o loo i ai i totonu o le gaʻo se mea e tasi, faatasi ai ma mea i totonu, faapea foi ma sima ua suia i le fugalaʻau ma le faatulagaga o petals e pei o se rosa;
    4. semi-pink peonies - faaluaina le lua, faatasi ai ma se foliga e pei o le rose, ae taofi i le ogatotonu se tamai laupepa;
    5. pale peonies faatasi ai ma se lio o meaola toto i fafo e tu i le ogatotonu e ala i peti vavalalata ma vaevaega, faatasi ai ma se pale maualuga o le paleni mai petaseta lautele i totonu.
Grassy Peony "Da Fu Guy" (Richie) (Paeonia 'Da Fu Gui'). Fugalaau fugalaau a Terry

Peony grassy "Ruth Clay" (Paeonia 'Ruth Clay'). O le fugalaau foliga o le palealii.

Peony grassy "James Kelway" (Paeonia 'James Kelway'). O foliga o le fugalaau e piniki.

E i ai foi se eseesega faigofie i le faʻavasegaina o ituaiga uma o togalaau aina, ma e naʻo le pau le mea e taua ai - fugalaau fugalaau. Na te vaevaeina vao vao i ni vaega se 5:

  1. Faʻalua-faalua ituaiga eseese ma fugalaau faigofie, o le pusa e aofia ai ni peti e 5, ma pulou tutotonu i le tele o sima.
  2. Terry po o laufanua faʻapitoalea o loʻo faʻapipiʻiina ai le tele o petals maualalo faatasi ai ma se nofoaga tele o loʻo faʻaleleia ma faʻamaonia.
  3. Half Terry Peonies, o ana petals ua faatulagaina i ni laina se tele faatasi ai ma se nofoaga tutotonu na fausia e ni vailaau moni ma teuteuina.
  4. Iapani Iapani faʻatasi ai ma petalsh petalsh o loʻo i ai i le tasi poʻo le lua laina ma le tele o sima ma fuainumera.
  5. Anemone Peonies faatasi ai ma se laina e tasi-laina pusa ma petalodia e faatumuina le nofoaga tutotonu.

Peony grassy "Claire de Lune" (Paeonia 'Claire de Lune'). O le fugalaau e le faalua.

Peony grassy "Walter Maynes" (Paeonia 'Walter Mains'). O foliga o le fugalaau o le Iapani.

Peony fuga o le "Bowl of Beauty" (Paeonia 'Bowl of Beauty'). O foliga o le fugalaau o le anemone.

I le taimi o le fuga ua vaevaeina taloni i le vave fuga, fuga o le lauʻeleʻele ma le fuga o le fugalaau. A maualuga faʻavasegaina lelei, vaevaeina o peonies i ni vaega se tolu: faʻaogaina (e tusa ma le afa mita le maualuga), ma le maualuga ma le maualuga (mai le 90 cm).

Eseese ma vaega o ituaiga o peony

O le tele o ituaiga o peony-flowered peony e lautele tele ma o le filifiliga e sili ona lelei e fuafua i le taimi o le fugalaau ma le lanu. Mai le paʻepaʻe e toetoe lava o le peonies uliuli - o ituaiga lauiloa ma faʻalagolago e mafai ona filifilia i lou tofo.

Folafolaga ma faʻamaonia faʻamaoniga mo le 'aufaʻatasi o le vaʻaia o ituaiga talo:

  • paʻu paʻepaʻe Iapani faʻatasi ma se lua-laina kapu ma se nofoaga lanu samasama o staminoids, vaitau o le vaitau o le vaitau - "Lotus Queen";
  • snow-paʻepaʻe, maualalo, leai se faalua, toʻalua o tuai peony "Albrecht Durer";
  • miliuli paʻepaʻe paʻepaʻe vave-taloina peony "Ann Cousins";
  • paʻepaʻe samasama paʻepaʻe faapaleni peony "Duchesse de Nemours";
  • ituaiga anufe paʻepaʻe-paʻu "Snow Mountain";
  • lanu papaʻe Iapani i le ogatotonu o tausaga, suia le lanu uliuli lanu enaena i tumutumu i se lanu sinasina lanumumu ma lanu samasama - "Bu Te";
  • tuai o lanu paʻepaʻe sinasina "AE Kunderd"
  • paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe-vave-fugalaau-pei o le ituaiga "Corinne Wersan";
  • lanu moana lanu piniki uliuli-fualaau piniki-e pei o peony "Paʻu le Masiofo";
  • apricot cream i le va o le lanu piniki "Vaitafe o le Vaitafe";
  • paʻepaʻe paʻepaʻe ma le piniki i le va o le vasega "Filifiliga a Tina";
  • kulimi vave togo fua "Marilla Beauty";
  • 'eleʻele lanu piniki uliuli peony "Rhapsody";
  • lanu piniki-o le fugalaau lanumoana-ituaiga eseese "Moonstone";
  • mumu kirimulu ma se nofoaga tutotonu piniki i le ogatotonu o le tausaga le matua "Mercedes";
  • moli mālūlū ma se kulimi lilac malulu ma le faʻamalamalamaina o togafiti o petals o peony late Sarah "Sarah Bernhardt";
  • lanu piniki piniki mumu tuai peony "Albert Crousse";
  • lanu samasama lanu samasama vaeluaga o fualaau faʻailoa "Pink Radiance";
  • pastel lanu pinisi vavalo o le vaitau o le fugalaau - "Florence Ellis";
  • lanu-o le piniki piniki i le ogatotonu o ituaiga "Marguerite Gerard";
  • lanu piniki pinel spelical peony "Dresden Pink";
  • lanu piniki-lanipuni Iapani i le ogatotonu o le vasega Madame Butterfly;
  • suauʻu-lanu piniki-o le fuga o fualaau 'aina ituaiga "Muamua";
  • malosi vevela kulupu lanu ma fugalaau fugalaau Iapani "Neon";
  • fuchsia lanu piniki ma le lanu moli-kulimi kulupu Iapani vave-totoina vine "Velma Atkinson";
  • fugalaau, lau-fugalaau ma foliga mai e pei o le piniki piniki-pei o le ituaiga o Kansas;
  • fugati lanu piniki "Felix Supreme";
  • fugalaau polofesa o le aoga i le leva o le vasega "Felix Crousse"
  • lilac-lanu piniki Iapani ma fuainumera malamalama - "Akron";
  • pogisa mumu lanumeamata vave fugalaau peony "Ruth Clay";
  • siaki piniki Kepani i le leva o le vasega "Bandmaster"
  • lanu piniki piniki uliuli lanu piniki uliuli "Paul M. Wild".
Peony grassy 'Ann Cousins' (Paeonia 'Ann Cousins') Grassy Peony "Paul M. Wild" (Paeonia 'Paul M. Wild') Grassy Peony "Sarah Bernhardt" (Paeonia 'Sarah Bernhardt')

O le asō o loʻo faʻatau atu se aofaiga tele vaega o ituaiga ma ituaiga o peonies. E le mafai ona faʻamalamalamaina i latou i soo se iloiloga. Mo le totoina i le ogatotonu o laina, ua latou faamaonia lelei i latou lava:

  1. o laʻau o le saunders o le Saunders, e masani ona vave fuga mai (cream Ballerina cultivar, matte red Heritage cultivar, Red Red Rose carmine, Ellen Cowley semi-terry pink carmine, Cytherea semi-terry pink ").
  2. Vaʻaia e faʻaleleia fualaʻau faʻatasi ma pamu-foliga pe faʻalaʻau, fugalaau papaʻi ma lanu piniki ma lanu mumu (mo se faʻataʻitaʻiga, o le lanu piniki lanu moana lanu moana "Angelo Cobb Freeborn").
  3. Klehm & Son ituaiga eseese ma laau lanu moli ma fugalaau lanumumu (ituaiga lanu piniki mumu ma le nofoaga moli "Rasipi Sandae", lanu-lanu piniki-lanu mumu "Top Brass", lanu moana mumu vaivai "Sweet Sixteen", ituaiga o le pomu lanu moana-lanu piniki "Angel Cheeks", ma isi).
  4. Bockstoce selection hybrids ma lanu susulu o fugalaau lanu piniki mafiafia tetele (mo se faataitaiga, lanu mumu lanumoana lanumoana "Carol", lanumoana lanumumu mumu - "Henry Bockstoce").
  5. Glasscock ituaiga faʻatoʻaga e faʻapupulaina ai lanu o pomu-e pei o le lanu uliuli (lanu moana mūmū tele "Red Charm" ma le lanu mūmū ulaula "Grace Red Grace").
  6. O ituaiga o le totoina o le autenese e iloagofie e le lanu moana ma le fesuisuiai (suiga i le terry-colored-cherry-chocolate Iapani "Chocolate Soldier"), uliuli ma le mumu faatasi ai ma le totoina o petals cultivars "Robert W. Auten", peony-rich peony "Faʻamalamalama" faʻatasi ma Wilde Ave.)

Pe a faʻatau mai le vao vao, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le teteʻeina o pine e faʻaulu ai. I vailaau tuai, o fugalaau e masani ona le mafai ona tatalia le mamafa o fugalaau, ua vaeluaina le vaomatua ma e manaʻomia se pusa. O le tele o ituaiga fou ua faʻaleleia le teteʻeina o fana. O le faateleina o le tetee i le fale e masani lava ona tusia i luga o le afifiina o fualaau ma totonu o faʻamaumauga.

Faaaogaina o taloni vao i mamanu

Peonies o se tasi lea o fua o le seleselega. Ua tupu le laau mo le lelei o fugalaau tetele matagofie, lea e faʻaaogaina lelei e fai ai ni meaʻai ma fuafuaga. E ui lava i le mea moni e le mafai e fugalaau paʻu ona mitamitavale i le tele o le gaosiga i luga o laʻau, e taua i fugalaau. Ae ia mafaufau i se peony e pei o se laau toto mama ma ola ae na o mea e teu ai se mea sese tele.

E le mafai ona faʻafefeteina le tele o peonies tetele, faʻalelei, faʻalelei fua o fetu e le mafai ona taʻavale. O nei tamaʻitaʻi faʻataʻitaʻiga e sili ona lelei:

  • peonies e tutusa uma le lelei i fatuga masani ma i se faiga masani;
  • talafeagai mo soʻo se ituaiga ma tulaga o mamanu faʻalautele;
  • latou te taulimaina ma le manuia soʻo se galuega - mai le fatuina o ni faʻalavelave faʻapitoa i vaega solo;
  • latou tosoina mata i soʻo se siosiomaga;
  • aumai le amio lelei ma le matagofie, voluma ma le fausaga i soo se tuufaatasiga.

E le mafai ona totōina laʻau i laʻau po o ni vaega tetele: o a latou vao e foliga mai e le lelei ma lelei, o fua o laau e fuga mai i le tafaoga o le vao, lea e manaʻomia ai le tuʻuina taitasi. E tusa lava pe faʻapipiʻiina se laina poʻo se vaega o peonies i le tuufaatasiga, e vavalalata vao, e tele lava ina fesuisuiaʻi ma isi laau totino ina ia manino le vaaia o laau taʻitasi mai itu uma.

Eseesega ma fatu o vao vao e mafai ai e oe ona filifili ituaiga eseese o lanu, taaalo ma aʻafiaga lanu ma paleti, aso o le fugalaau. O le amataga o le vaitau, ma le vave ma le leva o le laʻau e faʻalauteleina le vaʻaiga o togalaau fiafia i se vaitau umi atu. Ma o le vao e sili atu ona mafiafia, e tusa ma le 50-60 cm, ma le maualuga o ituaiga - e sili atu i le 90 cm, faalauteleina avanoa o le faaaogaina o peonies i ituaiga eseese o togalaau i le pito i luma po o talaaga, i le faasologa. E ui lava e masani lava o le peonies o loʻo taʻua pea o laau o le fuafuaga "vaʻaia".

Laʻau fugalaau faʻatasi ma peonies.

I le mamanu o le togalaau, e masani ona faʻaaoga e tamaʻi vao:

  • i luga o fugalaau moega;
  • i faʻaletupe ma fefiloi;
  • luga o mauga maumaʻe ma i rockeries;
  • faia i luga o ala poʻo ni moega fugalaau vaapiapi;
  • mo le mamanu o le pito pito i luma o vaega o laau toto;
  • mo le teuteuina o le vao po o faʻamalologa mai le palapala;
  • e faʻapipiʻiina i fanua ma nofoaga malolo ma isi mea manogi;
  • i totonu o moega o fugalaau teuteu poʻo faʻatoʻaga o togalaau;
  • e avea o ni faʻamaufaʻailoga tetele po o ni tagata solosolo solo.

Filifilia o paaga mo paina vao

O se tulaga masani masani e masani ona pikiina e le itiiti ifo nai lo paaga masani. Peony o se laau totō tele fugalaau tetele, lea e mafai ai ona e tuʻufaʻatasia ma isi fualaau aina suamalie ma soo se ituaiga ma le ituaiga o fugalaau. O le matagofie o peonies ua maeʻa ona faʻaleleia e fetu teuteu teuteu. Ae o paaga vavalalata ua filifilia uma e le mataupu o le eseesega, ma i le lotogatasi poʻo le nuances, faʻaalia ai le lanu o le mamanu o le togalaau poʻo le faʻaogaina e "faʻaofi" le peony i le autu lautele ma le faiga.

Sage, Veronica, catnip, geraniums ma paffets o le a avea ma paaga manumalo mo ituaiga ma hybrids o le susu peony. Ae e leai se mea e sili atu le leaga nai lo le sili atu nai lo o lawnies, pierrow, blueheads, wormwood, irises, sunlils, lilies, cereales, primroses, geykhera, dolphiniums, digitalis, nivyaniki, asters ma phloxes.

E faʻapipiʻiina foi peonies ma le bulbous vave (crocuses, copses, tulips) ma laau muamua e ola ai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi. O laau totogo, e lelei lelei laʻau i rosa, palasi, mea e ola ai; mai le teuteu ma le paluga - faʻatasi ai ma fulufulu fulufulu ma fugalaau. E mafai ona e faʻatumu le palapala ile peony i violets, fuʻa poʻo le mimiti.

Faitau le faaauauina o meafaitino: Vaega o le tuputupu ae o peonies