O le togalaau

E faʻapefea ona ola le pineapa i le fale: o faʻavao o le tuputupu ae

I aso nei, e le mafai ona e maua se tagata e leʻi faalogo e uiga i le pineapple. O lenei fualaau suamalie, o lona atunuʻu o loʻo i lalo ifo o le eleele, e sau i le tele o atunuu. Ma e mautinoa lava, o le toatele na i ai le naunau e fiafia i pinea grown grown by their own hands.

O le iloaina o sea manatu e mafai ona mafai, ona o le auala sao, e mafai ona e maua le fua tutusa lelei i le fale poo totonu o se fale kati.

Fualaau o le Pineapple Description

O le falaoamata o se laufanua lauiloa, lea i le vaitau o le tuputupu aʻe e fai ai ni lau o le lau o loʻo fai ai se laupepa eleelea. O se vaega taua o le pineapple aʻa aʻa, lea e maua mai ai se mafiafia mafiafia tele.

Mulimuli ane, o se fugalaau e 50 cm le umi e ola i luga. O fugalaau o le pineapple e foliga tutusa; i le vaitau o le matua, i luga o le tumutumu o le peduncle rosette.

E mafai ona e malamalama pe o le a le foliga e foliga mai e ala i le tilotilo i le faleoloa o loʻo faʻatau ai pineapple. O le fanau mai o lenei fua o Pasila. O lea la e le o se mea e ofo ai iinei, faapea foi Venezuela, Paraguay ma Colombia, o ia o se tasi sili ona lauiloa. O le falaoamata e aofia ai le 8 ituaiga eseese.

E le gata i lea, a itiiti ifo ma le tasi, o le tofoina o lenei fua, o le toatele na i ai le manatu o le ola i le pineapple i le fale. E le o se mea faʻalavelave iinei o le pineapple o se fualaau vevela. O le mea autu o le filifili tulaga talafeagailea o le a tupu ai lenei fua.

Saunia o mea e toto ai

Ina ia puipuia oe lava mai faigata faigata ma i le taimi lava e tasi ia mautinoa o taumafaiga e faʻaalu o le a le aoga, e fautuaina e faʻaaoga togafitiga o le pale po o rosette o lau. Ae e te leʻi amataina le faagasologa o le tuputupu ae, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa le pineapple.

E talafeagai mo le ola i le fale naʻo fua o fuao lona kuli e le tatau ona i ai ni faailo o faamaʻi ma isi faaletonu.

Aua le faʻaaogaina le fua na faʻatau i le taumalulu mo le totoina. O le mea moni, i lenei taimi o le tausaga, e teu ai pineapple i le malulu, e pei ona masani ona faaleagaina e le kiona. O le mea lea, o se fualaau aina faapena e le aoga e tupu ai le pineapple.

  • E sili ona lelei le fuafua o se meaʻai toto mo le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu, pe a mafai ona e faʻatau le fua saʻo lelei.
  • O avanoa e manuia ai lau pisinisi o le a sili atu pe afai e te faatauina se pineapple, faatasi ai ma se nofoaga tutotonu mautu ma lauusiusi lauusiusi.
  • A oʻo i le lima o le fua, e tatau ona e tago i se naifi maua ma vavaeese ma le faaeteete le pito i luga, ia faaeteete ia aua nei faaleagaina le mea autu. O nisi taimi e mafai ona i ai le tino i le pito i luga. I lenei tulaga, e tatau ona aveese, a leai o le ogalaau o le a mulimuli ane amata ona pala.
  • E le gata i lea, e tatau ona vavae ese laina pito i lalo o laulaau. Ona e iloa lelei lea o le ogalaau o le laau, lea e masani ona i ai le maualuga pe tusa o le 1 cm.
  • A uma ona teu, e tatau ona e tuʻuina atu le taimi e malolo ai. Ina ia faia lenei mea, ua tuua o ia mo le lua vaiaso i se tulaga saʻo. O le taimi nei o le a lava lea mo ia ina ia mafai ai e manua ile luga o le au ona faamaloloina.

Mulimuli ane, o le a faʻaaoga e le laau meaʻai e fausia ai le aʻa. O le tele o taimi, a maeʻa le 2-3 vaiaso, ona oʻo lea i le tulaga o loʻo manaʻomia, pe a maeʻa ona mafai ona agaʻi atu.

Malosiaga ma palapala

A oʻo ina ola lau pineapa i le fale, o le a mautinoa lava e manaʻomia se faʻapalapalaina o le eleele, e pei o se pusa e te totōina ai le pineapple.

  1. O le gafatia e mafai ona i ai so o se fagu fugalaau i le lima. O le mea autu o le laʻititi laitiiti tele nai lo le maualuga. E sili pe afai ei ai ni pupu i totonu o le pusa e faʻaaogaina ai le sili atu o le susu.
  2. Muamua, e tatau ona faatumuina le fagu i paʻu, lea ua uma ona tuʻuina atu ile laulau pe tusa o le 2 cm. O le faʻafefiloi o peat ma le oneone oneone na faʻaaoga i le tutusa tutusa o loʻo faʻaaogaina e avea ma mea toto toto.
  3. A oʻo i ni nai aso e totoe ao leʻi totoina le paluga, e tatau ona fufulu le masini i le faʻamamaina lelei i le vai inu. O togafitiga faapena o le a mautinoa ai le lelei o le eleele ile susu aʻo lei totoina. E mafai ona e tuʻuina se soʻo i totonu o le meaʻai e aunoa ma le faʻatali mo le faʻamalu atoatoa o le susu.

Fagalaʻau totoina

A maeʻa ona faʻatino galuega uma e faʻatatau i le fanua, ona amata lea ona latou totoina se paʻu. E tatau ona tuʻu i le eleele ina ia maua ai laʻau pito i lalo i le maualuga o le eleele. I le faaiuga, e tatau faʻapipiʻi lelei le palapala.

A uma lenei mea, e tatau ona e vai lelei le eleele, sulu, ma iu ai ina ufiufi le ulo i se pulou pe toso i luga o se taga palasitika. O le taunuuga o se ituaiga greenhouse.

Ma le isi, faʻaliliu atu le pineapa pot i se mafanafana ma lelei le nofoaga. E tatau ona mautinoa e puipuia mai le la susulu.

Pe a ma le masina, o le a amata ona mauaa aʻa. Ae peitai, seia oʻo mai aʻa muamua, e le mafai ona e faʻafeinuina le laau. Ina ia faatumauina le susu, e mafai ona e faʻagataina oe lava i le faʻaleleia e le aunoa o lau.

Faiga faʻavae ma faʻavaivai

A aʻapa le pineapple, ona totoina lea i se ipu tele. I lenei tulaga, o le faʻatinoga e faʻatinoina e tusa ai ma le faiga tutusa e pei ona i ai i le tulaga o le totoina muamua o le laau. A maeʻa ona totoina, e tatau ona ufiufi le fagu ma le laau i se pulou.

A mavae le lua i le tolu vaiaso, e mafai ona aveese le fale. Mo le faʻamaina, e mafai ona e faʻaaoga mafanafana pe vevela. Ole fufulu e tatau ona faia i se taimi le tumau, ae i le faʻamautuina, ia mautinoa o loʻo amata ona magoto le eleele.

A o latou atiina ae i totonu o laʻau, o le a aoina e le vai, lea o le a faaosofia ai le fausia o aʻa fou. Tuuina atu o le pineapple e mafai ona faapaleniina le umi o le lāmala ma e tali atu i tulaga malamalama, faatasi ai ma le oʻo mai o le taumafanafana e mafai ona fesiitai i se nofoaga lanu po o le faapaologa.

I le faailoga muamua o le timu, e tatau ona faamama le fale i totonu. Ina ia fatuina ni mea e 'ai i le pineapple e latalata ile natura e mafai ai, e mafai alu i le fale kolilea ua tupu ai tamato po o kukama.

Tuutuuga mo pineapa ma laei

Mo pineapa e ola lelei i le fale, e manaʻomia ona ia faia mafanafana lelei - i totonu o le 20-25 tikeri.

I le faagasologa o le atinaʻeina, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai i fugalaʻau. Fai ia i latou e le sili atu nai lo faalua i le masina. O meaʻai e tatau ai pineapple e mafai ona tuʻuina atu ai fua o mullein.

E mafai ona e suia ma minerale maniuaAe ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona faaitiitia le fua faatatau o le taumafa i le afa pe a faatusatusa i isi laau toto. I le faaiuga o le taumafanafana, pe a amata ona paʻu le vevela i luga o le auala, ona aumai ai lea o le laau i totonu, pe afai e tatau ona filifili le nofoaga e sili ona susulu mo ia.

E faʻafefea ona faʻaleleia le fuga o le pineapple

I le lua tausaga talu mai le taimi o le totoina, e manaʻomia le tausiga o le pineapa ina ia mafai ai ona faʻaleleia malosi le malosi e ulu ai i le vaega fuga. Ae ui i lea, o nisi taimi e tupu ai le amata ona fuga o le laau mulimuli ane nai lo taimi atofaina.

Afai e feagai oe ma se faʻafitauli talitutusa, aʻo faia le tausiga saʻo i le taimi atoa, o le ae maua mea faʻapitoa e faʻaleleia ai le fugalaau.

  • e masani lava ona mafai ona ausia le aʻafiaga ile ethylene, mo lona sauniuniga e tatau ona ave se tasi sipuniti o le kaponi meli ma faʻaitiitia i le 0.5 l le vai;
  • pe a faʻafoe le fofo, e faʻamalosi mo le 24 itula;
  • E le gata i lea, e tatau ona faamamaina, taumafai e vavae ese le suavai mai le palapala o loʻo faia i lalo ole mafai;
  • o le taunuuga o le suavai e tatau ona avea ma vaega tutotonu o le laupepa i le aso i le aso mo le vaiaso.

O se taunuuga o lenei taotoga, e le o toe mamao ua amata le fugalaau fugalaau, lea o le a tumau pe a ma le 1-2 masina.

Faʻapaʻuina o le pineapa pe a uma ona fua

A oʻo ina ola le pineapa mai le pito i luga, e le tatau ona e galo o se laau toto, o lea pe a uma ona fuaina e le alu i se nofoaga malolo, ae mate. Ae e masani lava o lenei faagasologa e mafai ona alu se taimi ma ave ni nai tausaga.

E mafai e se matua ona totoina tele o paraniti laitilea e mafai ona faʻaaoga e gaosia ai laau fou. Aʻo faʻatali mo le faʻavaeina o aʻa talavou, e tatau ona vavaeʻesea, mulimuli ane ua latou totoina i ni ipu eseese.

I le avea ai o se tulafono, o laau e maua mai vine laiti e ulu atu i le vaega o le fugalaau muamua muamua atu nai lo vao o pineaples na maua mai le tu.

Faʻasaina o fatu pineapple

O se isi filifiliga i le ola o le falaoamata mai le pito i luga o loo totoina fatu. Mo lenei mea e tatau ona e lava le filifiliga fualaau aina suamalie ma aveese mai ni lanu enaena mai ia mea. E le gata i lea, e tuʻuina i totonu o se vaivaiga vaifofo o le palatini, ma a maeʻa ona togafitia lenei togafitiga.

Ma le isi, o loʻo latou sauniuni le palapala mo le luluina. E sili ona lelei le totoina o fatu i se mea na saunia mai se paluga o laulaau fanua, oneone ma peʻaia ave i le aofaiga tutusa.

A lūlū, e tatau ona tanumia fatu e 2 cm mautinoa e manaʻomia le vai le meaʻai i le vai mafanafana, ma toso se ata i luga o le atigipusa o fatu pe faʻapipiʻi se pulou. Ona ave lea o fagu i se nofoaga mafanafana.

E tatau ona totogia faapitoa le totoina o le fesuiaiga o le vevela, talu ai o lenei mea e tele lava ina fuafuaina le taimi o foliga mai o le tupu muamua.

E le mafai ona e fai tonu pe o le a le taimi tonu o le a tupu ai fatu. O le mea lea, e tatau ona e onosaʻi. O nisi taimi o fatu faʻapipiʻi i le 2 masina, ma i nisi tulaga e tatau ona faʻatali mo le ono masina.

I le faagasologa o le tausia o fualaau laiti, e tatau ona le gata ina faʻaauau le vai ma fufulu, ae faapena foi e fafagafaʻaaogaina o moa moa poʻo mea faaopoopo o minerale e pei o le faʻamala.

O le falaoamata o se tasi lea o fualaau sili ona lauiloa e mafai ona tatou faalogo i ai. Ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e fiafia i le pineapple tupu i le fale. O lenei galuega e mafai ona lelei pe a fai muamua ia faamasani ma tekinolosi tau faatoʻaga lona totoina.

O le auala sili ona lauiloa mo le ola o le falaoamata o le faʻaaoga lea o le pito i luga o le fua. Ina ia maua se fualaau fua mai ai, e tatau ona e le gata ina saunia le palapala o se vaega talafeagai, ae faapena foi faia ni tulaga lelei mo le tuputupu ae.

Muamua lava, e popole lenei mea i le vevela, aua o le pineapple ua tupu i totonu o le vevela. O le mea lea, e tatau ona e le gata o le totoina saʻo o le falaoamata, ae ia maua foi i le talafeagai le puleaina o le vevela.