O le togalaau

Faʻafeiloaʻi le manogi i luga o salu manogi ...

E le gata o pi, ae e mafai foi e bumblebees ona aoina mai le nectar ma maua le meli, oi latou ia e fafagaina a latou fanau, ae ui i lea, e le o faia ni meli mo le taumalulu. A uma mea uma, e na o le tasi le taumafanafana e ola ai bumblebees, na o le tasi le tasi e mafai ona taumalulu. I le tautotogo e ala mai o ia ma tilotilo solo i le pitonuʻu e suʻe ai se ofaga talafeagai. E mafai ona faʻatulagaina i soo se mea: i totonu o se ogalaau tuai o se fafie po o se squirrel, i totonu o le pu o se kiole po o se pulu. O le mea autu o le "potu" e tatau ona tapunia ina ia tumau ai le vevela i totonu.


© Polinizador

Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea, o bumblebees e tele sona sao i le palotaina o laau eseese ao faalauiloaina le faatoaga i matu. O le mea moni, o bumblebees o se tasi o iniseti sili ona malulu, e fetaui ma le olaga i tulaga leaga i matu, lea e le mafai e isi pollinators ona ola pe lele mo sina taimi puupuu. Bumblebees e oʻo atu i matu i Greenland, Novaya Zemlya, Chukotka ma Alaska. O se teteʻe le mausali o nei iniseti e fesoʻotaʻi ma mea faʻapitoa o le vevela o latou tino. E masani ona taliaina o iniseti o manu e malulu-totoo lona tino vevela e le ese mai le vevela vevela. Ae ina ua amata ona fuaina le vevela o le tino o iniseti eseese i luga o Elbrus ma le Khibiny, na foliga mai o le vevela o le tino o bumblebees i le averesi e 40 ° C ma e sili atu i le vevela vevela i le 20 - 30 °. O lea mafanafana e afua mai ile gaioiga o maso pepe. O le taimi lava e muta ai le iniseti, e amata ona malulu. Ae peitai, afai e amata ona "taofi", o lona uiga, ia vave ona vavao maso o le pusa e aunoa ma le felafolafoai o ona apaau, ona taofi ai lea o le paʻu o le vevela pe amata ona alu malie malie. Talu ai ona o lenei tulaga, o le bumblebees e faatumauina le vevela pe a ma le 30-35 ° C i totonu o le faamoega. Ua leva ona maitauina o se "pu leo" e aliali mai i ni mea e tafao ai i luma o le tafa o ata, lea na manatu e siitia ai le feoaʻi o tagata o tagata e galulue. Ae na foliga mai sa na ona ia gatete mai le malulu. O le mea moni, i taeao o le taeao, o le vevela i tafatafa o le palapala o loʻo pa'ū tele (o se solo na faatoa matauina i le 3-4 i le.m., ma e pei ona e iloa, o itula sili ona malulu). O le faamoega e malu ma, ina ia mafai ona mafanafana ai, e tatau ona galue malosi ia pulumu i ni maso. I aso vevela, e mafai ona e vaʻavaʻai i se pulu pepe i le mea e ulu atu ai i le faamoega, lea e fetogi ai ona apaau. O loʻo punouai o ia i le faʻalauiloaina o le faamoega. I le faaopoopo atu i se tulaga faifai pea o le vevesi (vevesi ma musika malologa), o ulu e ufiufi ai lona ulu, ua ma le manava e fesoasoani e faatumauina ai le vevela o le tino o se bumblebee. O le malosi e faatumauina ai le maualuga o le vevela o le tino na mafai ai ona sisiva e ulufale mamao atu i North. Ae na te le faatagaina i latou e ola i mea oona. E tusa ma le 300 ituaiga o bumblebees e nonofo i Northern Eurasia, i Amerika i Matu ma atumauga. Ma e na o le lua ituaiga o ituaiga o loʻo maua i vaega o le taumafanafana o Pasila.

Bumblebee (Bumblebee)

Bumblebees - Pallinators Sili. Faʻafetai i la latou faʻasologa umi, e mafai ona latou suʻeina le nectar mai fugalaau faʻamaʻi vavalalata, ma faʻapenaina ai le pollen mai laau e le mafai ona maua i isi iniseti. A o malaga atu Europa i Ausetalia i Saute ma Niu Sila, o le tau e pei o Europa, na amata ona latou taumafai e tupu le lanu mumu mo manu. Sa ia maua ni mea mauʻoa, e susulu matagofie, ae leai ni fatu. Na foliga mai e leai ni Ausetalia poo Ni Niu Sila na mimiti na pollinate lenei laau i Europa ma Amerika i Matu. A oʻo mai le lua ituaiga o laumei mai Europa ma faʻataʻatitia, na amata ona faʻaleleia le totō o fatu laau. O nei laumei e tatau ona mafaufauina lelei o elemene sili ona lelei o lenei faleoloa taua. Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo faʻasusu ma faʻapipiʻi i luga o clovers. O faʻamanuiaga sili i le fausiaina o gaioiga na maua i Rusia, faʻafetai i le galuega a le tagata suʻesuʻe o le amateur G. S. Voveikov. O suʻega o le "bumblebees" na faia e ia i le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai o le fua o fualaau mumu mumu na siitia i le 71% pe a faatusatusa i le pulea. Bumblebees e aoina mai e le gata i le nectar, ae o le pollen foi mai laau. O le faʻaaogaina o le faamoega o lenei meaʻai i le gaogao e fesoasoani i masini faapitoa o loʻo i luga o vae vae. O se mea fetaui lelei lea e aofia ai "pulumu" ma "ato". Ae o le pollen e pa'ū e le gata i faanoanoaga faʻapitoa i vae. O nisi taimi o le tele o le pefu o loʻo i luga o le manava, ona tuʻuina atu lea i se isi fugalaau. Bumblebees e mafai ona aoina mai pollen ma nectar mai laau totoa, vave vave. Ua manatu tagata suʻesuʻe o meaolaola e na o le tasi le fanua e asiasi atu i le 2634 fugalaau i le taimi o se vaalele e 100 minute.

Faʻasaga atu i le tumutumu o tafao

Bumblebees e galue le lelei i soo se tau, ma faʻafetai i faʻaopoopoga faʻaopoopoga, o le gaosiga o, mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻateleina tomato e le tolu. Bumblebees lele mai le taeao i le afiafi. Le tele o le malosi - aʻo leʻi faia le aoauli. Latou te le popole i timuga timuga. O le tausia o fanau e silisili i mea uma. I aso leaga, tasi le malaga ese atu e lava mo le fafine ona tuʻuina atu fala i meaai ma faʻamafanafana mo le itula. Ae ia Me, pe a mamafa, faʻalautele le timu mo le 3 i le 4 aso, e mafai ona oti le atua. E le mai le malulu, ae ona o le fafaga.

E le lele vaovao laufanua i fanua lata ane ma aumai ni mea faatosina mai togalaau aina. Afai o le a fiafia lau uila i lau kesi mumu e pei o se apiary, e oʻo lava i le vevela i luga o togavao vao e leai se fugalaau e leai se mea. Ma i totonu foi o kukama. A oʻo i le tafa o ata, o le a faaputuputu e le pulupulu ni nectar ma pollen, faʻafefeteina fugalaau aʻo leʻi amata le vevela 32 - 36-tikeri, pe a le aoga le palota. Bumblebees, e le pei o bees, e sili atu le faʻalauteleina i totonu o le kiona ma e le momotu i ata ma tioata.

E lelei pe a tele ni fugalaau taʻitasi ma faʻalelei i le saite. E le gata ina fiafia le mata, ae o se meaʻai talafeagai mo bumblebees, bees, entomophages pei o gulls, lacewings, mea taufaasese ma vailaʻau o iniseti leaga. E tatau ona lava ni nectarines ole vaipuna i tafatafa ane ole nofoaga ole fale: heather, daffodil, primrose, crocus. O le taua tele mo bumblebees o le ulu o le 'oti, o le autu o le pollen i le tautotogo. O le i ai o le tuai ona fuga laau e mafai ai e tamaʻitaʻi ona sauniuni mo se taumalulu umi e fatu ai faʻasoa talafeagai i le tino. Faʻalogo lelei i le tuai o fualaau oona i le taimi o le tautoulu - e mafai ona e vaʻavaʻai i luga o latou. E mafai ona e ave i ou lima lima - e leai ni tui o alii. Ma o le manogi manogi e tosina mai ai tamaitai e lelei le lagona.

Bumblebee fale

I tausaga talu ai nei, ua le maua ai ni mea laiti i le talatalanoa i totonu o eria. Masalo o se tasi o mafuaʻaga o le masina o Aperila-Me, i le sailiga o nesting, latou te ulu atu i totonu o le fausaga i totonu o fausaga e le mafai ai ona latou maua le auala e toe foi mai ai, ma oti ai i faamalama ua tapunia i le 2-3 aso, e le i ai ni reserves talafeagai i le tino pe a uma le taumalulu meaai. O le mea lea e foliga mai e susulu, ae tumu i pupu o le taumafanafana ua liua i mailei mo nei manulele manaia.

O le isi mafuaaga o le maliu o le bumblebee o le faʻaaoga sese lea o vailaau faʻasaina. E le mafai ona e pipiʻi iniseti i luga o laau totō, faʻapea foʻi i le ao, aemaise lava i taimi o vevela, e aunoa ma le faʻamavaeina o fua o le fuālaʻau ma se ata. Sili atu ona lelei le faʻatinoina o le gaioiga i le leva o le afiafi.

E ui lava i le tele o la latou lapoa, o le selu e matua toʻafilemu ma e le o se mea tiga.. O le mea lea, oa latou papeti, cocoon ma meaʻai e masani ona avea ma se mea manaia mo alope, pine, voles ma isi toʻi. Bumblebees ei ai se isi matata mataʻutia. Afai e te faʻatusatusa i le bumblebee lava ia, e foliga mai o le tagata solitulafono e tele taimi e laʻititi, ae e le o le malosi, ae o le tele. E mafai ona maua i soʻo se vaomatua, i soʻo se faʻamalo. O se vailaau lenei. O aneti e le faʻafefete i le tofo o le meli bumblebee, faʻapea foi ma le gaʻo o lapisi gaʻo. O le mea lea, o le a le faʻafuaseʻi ona tautevateva i luga o se faamoega, e aveese ai e le pulupulu ia fua uma o mutia ma lala i tafatafa o le faamoega.

Bumblebee

Fly asiasi mai ia i matou.

O taumafanafana taʻitasi e mafai ona tosina mai ai le gaoi i lana 'upega tafaʻilagi. Ua lava lava le vavalalata i totonu o le vaega o le puipui o le potu aoga, e tusa ma le 1 x 1-1.5 m ma vaomago, moa, laʻau malogo, ufiufi mea uma ma mea e fau ai luga, papa. Faʻamau mai fafo lua pu ma le lapoa o le 1 -2.5 cm mo le taphole, fausia se pupuni i luga o le pusa, faʻamau ai se pa.

E mafai foi ona e faia se fale sulu. O le fea, pe a uma ona nofo ai se aiga mulumuli i totonu o le vaitau e tasi, e manaʻomia ona susunuina, e le talafeagai mo le faʻaaoga atili, talu ai o le tele o parasites e tumau i totonu o le faamoega. I ni tulaga ogaoga, e tatau ona fufulu ma faʻamalu le fale ile vai inu.

O nisi taimi e mafai ona avea se fale bumblebee e pei o se fasi paipa-kapuni, tapuni i itu uma e lua, ma se pu e pei o se pu; se fugalaau fugalaau ma e oo lava i se fale manulele. I totonu, o le faamoega e afa e tumu i solo malulu poʻo fulufulu mamoe. O se pu o le mafanafana i le pusi pepe mai le timu e ufiufi ai se fasi laupapa laupapa e faataatia i luga o maʻa ile autafa. Faʻamau se maa poʻo se piliki i luga ina ia le mafai e le matagi ma meaola ona faʻanofo le pa.

Bumblebee (Bumblebee)

O se fale e teu ai fugalaau fugalaau o le nofoaga sili lea ona faigofie mo le gagau ma e le tatau ona e faʻavauvau pe a fai e le o populē e pope. E oʻo lava i le tagata suʻesuʻe o le initaneti P. Grebennikov, o le sa faʻapitoa ona aafia i le gaosiga o pepe, e le sili atu i le afa o nofoaga e faʻaogaina ai meaola, e sili atu ona manuia. O le a e manaʻomia le onosaʻi. Afai e leʻi faʻaumatia le fale ao leʻi oʻo i le faaiuga o Iulai - ave i le fale e teu ai seia oʻo i le isi vaitau. O se fale sulu mo bumblebees e tatau ona tuu i totonu o le togalaau mai ia Aperila e oʻo i le faaiuga o Iulai i tausaga uma seia oʻo mai se aiga bumblebee.

Mo le faʻasolosoloina o le fausiaina o bumblebees, o loʻo i ai se fesuiaiga o se fale e faʻaogaina ai faleoloa e lua potu lakapi plastics mai le Oxford Bee Company (Oxford Bee Company).

Manatua: e faʻafefe ai le vevela, e mafai ona e tuʻuina atu ni fugani iina.

Bumblebee (Bumblebee)

O le nofoaga o le fale e sulu ai le bumblebee o le a uunaia e tamaitai pepe e suʻe se nofoaga mo se faamoega ia Aperila-Me-Iuni. E mafai ona avea ma se mea manaia, ae le o le papa o le togalaau. Bumblebees e le faʻamalosi ma faʻaaogaina i vavalalata o tagata. Pau lava le mea e te manaʻomia e puipuia ai le siva mai papa e mafai ona ulufale i le fale e le o le auala, ae ui i vaʻalo i puipui.

Faʻaali fale bumblebee i le togalaau i tausaga taʻitasi ma faʻamoemoe mo le mea sili.