Laʻau

Atinaʻeina o geraniums Laʻau ma tausi i le fale. Faʻapenaina e ala i vavae ma vaeluaga o le vao.

Faʻaleleia lauuranisi geraniums Auala e tausi ai geraniums i le ata ata Geranium Calliope Pogisa Ulaula

O pulou lapoa o mea e tutupu mai, o le manogi malosi e faia ai le geranium o se tasi o fale masani o totonu o fale malualii i le seneturi sefuluiva. Sa talitonuina o le fugalaau e aumaia ai le fiafia ma le manuia, ma o lona manogi e aveesea ai agaga leaga. O lea mai lea tupulaga i lea tupulaga, o le alofa o le fugalaau sa lafoina. O tagata faʻatoʻa filifilia na latou faia ma le naunautai ni ituaiga fou, lea o nei aso e tusa ma le 400 ituaiga.

Tulaga tuputupu aʻe ma tulafono mo le tausiga o geraniums mo le totoina vave

Afai o pupuni o le potu o loo i le itu i saute, ma o le la e "ola" i luga o le windowsill i le taimi o le ao atoa, ona avea lea ma tulaga lelei mo geraniums. O le fugalaau i totonu o le togalaau e tatau ona i ai i luga o le mauga ina ia leai se isi laau po o ni fausaga tusiata e mafai ona lafo ai se ata i luga o le fugalaau. Mo le laau toto, o ave o le vevela o le la e le matautia, e faapalepale le tau vevela, o le vevela e alu i le 10-15 tikeri.

Lelei lelei le vevela: mo laʻau vave, e tatau ona faʻamafanafanaina le ea e oʻo i le 18-22 º, ae i le taumalulu aʻo lei fugaina ua lava lea e faatumauina ai le 15 º luga luga aʻe (o lenei vevela e teuina i luga o le faamalama po o le potu potu). Afai e le vaeluaina le fugalaau i le va o le fugalaau, ona vave alu lea o lona malosi, lea o le a oʻo atu ai i maʻi ma le oti. 3-4 vaiaso e lava mo le malologa, o lea e umi ai le vaʻaiga.

Malamalama: afai e lafoaʻi e le la le geranium tupu muamua i le togalaau pe leai foi se malamalama i totonu o le potu, e tatau ona e suʻe vave se nofoaga e sili atu le la mo le fugalaau, aso o le ao e le itiiti ifo ma le 12 itula.

Faʻasalaina ma faʻaleleia: o le laulaau laulaʻau e le mafai ona faʻafefeteina le susu, o le mea lea e i ai le uiga le lelei o le laau i le atomizer ma solo. E mafai ona aoina le pefu mai le laʻau i se masini faʻavago poʻo sina palamole. E faia faʻasalaga i aso taʻitasi i le fufuluina i le taumafanafana poʻo le 2 taimi i le vaiaso i le taumalulu, pe a faʻatonu le fale. A o e alu ese mai le fale i le taumafanafana, e mafai ona sui vai i aso taʻitasi i se ie sipuni ua faʻafefeteina i le tele o vai.

Faʻafefe eleele: pe o se fagu mo le faʻalauga o le fale poʻo se fugalaau i totonu o le togalaau, e taua le manatuaina: aʻa aʻa o le geranium e le taliaina le eleele faʻapitoa. O le mea lea, ua saunia le eleele mai le oneone, peat, chernozem i tutusa tutusa. Mo le fesuiaiga o le ea, e masani lava e tatau ona vaʻaia le eleele, o le a maua ai aʻa i le okesene, ma o laulaau, ona o le photosynthesis, o le a susulu ma sili atu le ofoofogia.

Fafagaina o le geranium iodine mo le vave totoina i le vitio:

Fertilizer fertilizer: o mea uma lava i le faʻalelei. E le lelei le tali atu o le kesi i meaʻai faʻasusu ma talia ma le fiafia mea faʻamalaʻau. O le taimi nei i luga o le faʻatau, o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa mo geraniums, lea e faʻafaigofie tele ai le ola o le tagata faʻatau, o le mea autu o le faʻaitiitia o fofo e tusa ai ma faatonuga ae le faʻalauteleina le faʻasalaga. I le taimi o le fugalaau, o le phosphorus ma le pasela e le o se mea e sili ona lelei, ma pe a maeʻa - nitrogen, lea o le a maua ai le malosi mo se fua fou.

Siʻi atu i se nofoaga fou: faʻamaonia lelei se suiga o vaaiga, faʻaauau pea le fugalaau. O le matagofie e ola atoatoa i le omea ma ipu palasitika, o le mea autu o le tuʻuina atu o vaivai i le pito i lalo. Manatua: o se atigi vateatea o le a faʻaleleia le faʻavaeina o le laumei lanumeamata ma faʻaititia le malosi o le fugalaau. Afai e liua tele le ulo, ona mafai lea ona e totoina le tele o vao i le taimi e tasi, faia se fugalaau. O togalaau geraniums ua faamamaina mo le taumalulu, o le oti e le mafai ona aloese.

Geranium e teuteuina ma pine mo le tele o pana ma le totoina vave

E faʻafefea ona faʻamalosi se geranium mo se ata matagofie o le fugalaau

Ina ia faʻapupula foliga o le laau i luga o se faamalama pe fuga, e tatau ona vavae ese. Ina ia faia lenei mea, filifili le vaitaimi o le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, pe a taofi le fugalaau. ◊Oti tipi tuai, laulaau, ia maua se foliga matagofie i le togavao.

I le paranesi ma faia ni taamilo, togi le vao pe a uma le 8-10 laulaau. O le mea lea o le a alu ai le gaioiga o le itu, lea e faʻamalosi ai foi i le gafa. Ole faiga e le afaina mo le laau, o lea e taua ai le faʻaaogaina o fomaʻi i ni nai aso aʻo leʻi teuteuina, ma le vai 1-2 taimi i le vaiaso, pe a manaʻomia. Fugalaau e mafai ona gaoioi, ae le sili atu ma le masina. A o faagasolo lea taimi, o le a tuputupu aʻe laʻau fou ma pu.

E uiga i le pineina geraniums o le a taʻuina atu le vitio:

I totonu o laʻau o laulaau, o vaʻaiga fou, o laasaga e mafai ona fai, lea e tatau ona aveese pe a 1-2 lau. A le o lena, o le a maua e le togavao se foliga le lelei, o le a faaopoopoina ai i le vao le faaopoopoina o le feeseeseaiga i le tino atoa. Tuʻua na o ni paina mai le aʻa.

Winter geranium teuteu i luga o le vitio:

Ia mautinoa e aveese faʻamalo i luga o vaoina ia latou le aveesea ia malosiaga mai le laau ma mafai ona fausia ni peduncles fou. Afai e te tuua fugalaau matutu, o le a amata ona fatuina e le laau ni fatu ma taofi le fuga.

E faʻapefea ona tipi geranium i le tautotogo, vaʻai i le vitio:

I le faʻaalia o le gaioiga tatau, o le a fesoasoani pea le fai togalaau i le totoina vave o geraniums, o le tuputupu ae matagofie o le lanu meamata, ma foliga maloloina o laau.

Faʻaauau o geraniums i le fale

E lua auala e toe gaosia ai: fatu ma mea e seleseleina. O le filifiliga e faalagolago i le eseesega ma mea e fiafia ai le tagata fai togalaau. E tofu lava ma ona lava togafiti, ae e le faigata ona fai.

E sili atu ona lelei le faʻatau o fatu i totonu o se faleoloa faapitoa mo tagata fai togalaau, lea o le a fesoasoani ai le faufautua ma fesoasoani ia te oe e filifili i le filifiliga o le eseese. E le gata i lea, o fatu mai le faleoloa o le a maua ai le faamoemoe faamoemoeina i foliga vaaia ma fua o le fugalaau. O fatuga mai fatu mai fatu laau e le faʻamautinoa ai le toe faia o uiga lelei o matua.

E faʻapefea ona tupu le geranium mai fatu

Tuputupuina o le geranium fatu fatu photo

  • O fatu i le tele o mea e totoina i luga o le kulimi o meaʻai e seasea lava ona mafai, ia faʻafefeteina i se fasi 'eleʻele o le eleele poʻo le oneone i luga.
  • Pots mo tiiti filifilia se laititi, 50-100 ml.
  • A uma ona totō, ona ufiufi lea o le pusa i se ata tifaga ina ia i ai se aʻafiaga o le suauu e fesoasoani i le vave faʻaleaina o fatu.
  • O aso uma lava, e tatau ona aveeseina le condensate i le ata ina ia le faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleaga.
  • A oʻo mai pine muamua, ua aveese le ata.
  • Faʻasalaga e faia e pei ona tatau ai, e aunoa ma le faʻamaluina o le eleele.
  • A maeʻa ona faʻaalia 2-3 laʻau moni, e tafe le vao i totonu o koneteina mo le tuputupu ae faifai pea.
  • O fualaau e tatau ona maua le tele o le malamalama ina ia tupu le atinae i le atoatoa, o laau e le faʻaosoina ma e le afaina.

O le vitio o le a faʻamatala atili atu ia te oe e uiga i le tuputupu aʻe o geranium mai fatu:

O se mea faigofie lenei, o le mea lea e oʻo lava ile amataga o fugalaau fugalaau ma tamaiti aʻoga o le a taulimaina. I le auala, e fiafia tele tamaiti e auai i le faagasologa o le totoina o fatu. Ona latou vaavaai ma le naunautai lea pe faapefea ona totoina laau, maua mai muamua pupu ma fiafia i le tele o fugalaau.

Faʻapenaina o le geranium e ala i le vavaeina ma le vaevaeina o le vao

Faʻapenaina o le geranium e ala ile tipi ata Faʻafefea ona faʻalautele le geranium

O le auala sili ona taatele o le faʻaleleia o geraniums, lea e le o le taimi e alu ai ma e aumaia i taimi uma le mea e manaʻo i ai.

  • Mo le faʻaleleia e ala i le tipiina, e talafeagai le togavao matutua, e mafai ona e tipiina ai le tafatafa o le tafatafa e aunoa ma le faaleagaina.

E faʻapefea ona faʻaaogaina geranium cuttings Scion o le geranium photo

  • O le gaioiga maeʻa e mafai ona vave totoina i totonu o se ipu omea, vavaeina laulaau pito i lalo mai le vae.
  • O le lūlūina i totonu o se ipu vai e le manaʻomia, e le fiafia le laau i le susu, e ono tupu le pala.

Totoina o tipi o le geranium photo

  • O le nofoaga na tipiina e togafitia i se vaivaiga vaivai o le manganese, pe afai o tulaga e manaʻomia (i ai o meaola faalafua, faateleina le vevela i totonu o le potu, mafua ai le moli).

Faʻalauteleina o le gaioioiga e ala i le tipi Taʻasili geranium photo

Afai o le vao e tele lala mai le aʻa, ona mafai lea ona faʻaleleia le geranium i le vaevaeina o le vao. Ina ia faia lenei mea, ua aveeseina le laau mai le palapala, saili le itu o le vaevaega, toto se togavao ma tuu i se nofoaga tumau. Geranium o le a amata ona fuga i 2-3 masina, ma i lalo o tulaga lelei - muamua.
O le metotia o le fatu o se meaʻai, ae o le puaʻa umi - 5-7 tausaga. I le tulaga o le faʻalauteleina e ala i le tipi, o le a faʻauʻu le vao pe a uma le 4-6 tausaga.

Maʻi ma faʻamaʻi manu o geraniums

O tulaga leaga, o le maualalo o le vevela ma le mamafa o le suavai e mafai ona mafua ai le pala o le faavae o le laau toto ma laau matutua - o se vae uliuli. O le maʻi e mafua ai le oti o le vao atoa, pe afai e te le faia se gaioiga. Faatasi ai ma le tele o le faʻamaina ma le faʻavaivai o le vai i totonu o le ulo, e tatau ona e faʻapipiʻi le fugalaau i totonu o se eleele fou, ma togiina luga ole auala.

Auala e tausi ai geraniums i le fale O faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu o le geraniums photo

Faʻapipiʻuina o laulaau i luga o laulaau-o foliga o le leai o se alavai i totonu o le ulo, o le lalolagi faʻamalosia e le maua ai le fesuiaiga o le ea, o le fugalaau e amata ona mou. O le auala sili e puipuia ai o le mulimuli i fautuaga o le vavalalata, taimi e faʻafeiloai ai mea inu i le palapala. Laʻau moe moe lelei, vaʻa lelei poʻo le oneone oneone, peʻa. Laʻau afaina ua togafitia i fualaau faʻamalo - faʻaleleia ma le faʻaeteete vaega o faʻafitauli.

Whiteflies, butterflies, aphids, moth o pests uma e mafai ona togafitia i togalaau e mafai ona nofo i le togalaau togalaau. Afai e le fesoasoani le fofo ma le fausiaina o tapaa, ona mafai lea ona e liliu atu i togafitiga faʻalauiloa.

Faigata i le tausiga o geraniums Aisea e lanu samasama ai geraniums mea e tatau ona fai

Aiseā na lanu samasama ma faʻagogo ai laʻasaga pito i lalo?

Aisea na liua ai ata lanu samasama o lau geranium

O lona uiga e le lava le susu ma le fesuiaiga o le ea i le palapala. Ua lava le faateleina o le suavai ma faʻamalo le eleele. Afai e le fesoasoani, ona e manaʻomia lea ona faʻapipiʻi le laau i totonu o se eleele fou ma lelei.

Aisea e le fuga ai le keranium, e ui ua uma le taimi? Le mea e fai

Aisea e le fuga ai le ata o le geranium

  • E foliga mai o le ea i totonu o le potu e matua mafanafana ma mama. Fetuʻaiga faifaipea, o le a fesoasoani se tagata e faʻamaualalo.
  • O le isi mafuaaga atonu o le faaleagaina o le togavao, ua uma ona toeaina ma e tatau ona e mafaufau e uiga i le vevela e ala i le tipiina ma le maua o vao laiti fou.
  • Aua nei galo le uiga lelei o le fanua: masani ona foia le faafitauli e ala i le toe totoina i totonu o le vai fou ma le mama. Fesoasoani e toe faʻaleleia le togavao ma totoina i totonu o le eleele, faatasi ai ma le tele o vaiinu. Ae pe a totoina i totonu o le ulo, ia manatua: e sili atu le vaeluaina o le togavao, o le a tupu tele ma o le a itiiti se avanoa i totonu o le fagu tuai.
  • O le mafuaaga atonu o fugalaau mamago o totoe i luga o le vao. O le a taofia le toto o le laau pe afai e le o oti.

Aiseā ua lanu samasama ai lau geraniums?

Geranium pagogo i autafa o itu mea e fai

Manatua: i le geraniums o pito o laulago mago ma ia samasama pe afai e le talafeagai. Afai e le toʻa le fale, e aofia ai puipuiga puipui e ola ai. Faatasi ai ma mafuaʻaga atonu e maualuga tele le vevela i totonu o le potu, e le lava le suāvai, eleele papaʻu, lea e le mafai ai e aʻa ona faʻaleleia lelei le laau.

O iinei, o le toe totoina i totonu o se potopotoga e sili atu ona tele, faatasi ai ma se paluga fou o le eleele, faapaleniina o le suavai, ma le leleina o le potu o le a fesoasoani.

Aisea na mu ai le geranium i luga o le windowsill i le taumalulu?

Aisea e lafoaʻi ai luga o geraniums ni ata mumu

Na o le maualalo o le vevela e suia ai le lanumeamata o laulaau i le mumu. O le auala o fafo o se nofoaga mafanafana ma le tatalaina o le eleele.

Le faʻaogaina o geraniums i vailaʻau faʻapitoa

O le manogi faapitoa o geraniums o le a le valaʻau i tagata uma o le aiga, ae o le malologa e le fiu ai le manogi. Sa talitonu tagata fomaʻi o le garanium o le suauu taua, e maua mai i le lanu lanumeamata o le laau, o le a faʻasaʻoloto ai le ulu o le ulu, e fesoasoani ai e tauivi ma tauʻa.

Le faʻaaogaina o geraniums:

  • togafitiga o faamai o le gastrointestinal tract ma le teuteuina o laulaau;
  • aromatherapy faʻatasi ai ma le suauu geranium e faʻasaʻo ai le atuatuvale, faʻamafiesea le le mautonu;
  • faʻasolosolo mai aʻa e faʻamautuina le toto maualuga, faʻaititia le maualuga o le mamafa;
  • o se teuteuga o mea e faʻaleagaina e faʻamalieina ai le mumū, mumu, suppuration, e faʻaaogaina e solosolo mata i purulent conjunctivitis;
  • o se pipiʻi mai laulaʻau lafoaʻi e faʻateʻaina ai tiga o le tausaga i totonu o sooga, felafolafoaʻi, toso.

O le laau o se puipuiga lelei tele mai lago ma namu i le taumafanafana. O le taʻavale i luga o le faamalama o le a avea ma se faʻaolataga mai le inosia o iniseti - teuteuga ma se pa puipui.

O le a le mafai e Geranium ona faʻaleagaina soʻo se tagata e teu vine, ma o le tausiga ma le tausiga o le a aumai ai ni vevela susulu o mea leaga.

O le amataga o le fugalaau, o lona tala faasolopito

Faʻafefea ona faʻalautele le geranium i le fale

O le amataga o le geraniums o loʻo taʻua o Aferika i Saute, ma lona vevela ma le vevela o le tau. E ui lava i mea e masani ai, ae o le laau e faigofie ona fetuunai i le konetineta o Europa. O le talafaasolopito o le galueaiina o se aganuu e amata i le seneturi lona 16, ina ua atinaeina fefaatauaiga ma atunuu Aferika. Mo Rusia, o le fugalaau na lauiloa i le malaga a Peter 1 i Europa. Na aumaia e le au tusiata o Dutch ni vao o fugalaau i totonu, o mea ia o le geranium.

O le amataga o le igoa e tusa ai ma talitonuga faa-Muslim e fesootaʻi ma le perofeta o Mohammed. O Geranium o se vao, e leai se tasi na gauai i ai. Ina ua sau le perofeta mai le lagi i le lalolagi, sa susulu lona ofu i le afu. Na ia lafoina i luga o le mutia, ma o le geranium na afifi ai se ofu talatala latalata i le la. Ina ia vave faʻaalu le susu. Na matauina e Mohammed le mea lea ma faafetai atu i le laau, ma tuuina atu ai se faamalu manaia o mea e le mafaagaloina ma se manogi le mafaagaloina.

E ala i le lanu o le faʻaogaina o geraniums, na mafai ai ona fuafua le taua o le fugalaau. Pink geranium na tosina atu le alofa ma le soifua manuia o le aiga, papaʻe - foafoaga, mumu - puipuia mai agaga leaga ma agaga leaga. O petals e mafai ona tosina mai se tane i le fale pe faatu ai ni mafutaga faaleaiga. Mo lenei mea, o tama talavou talavou e leʻi faaipoipoina na latou fufuluina fugalaau i totonu o se taga lino. I totonu o le aiga, sa fesoasoani geraniums i tamaitai e aveesea le onā o lana tane ma toe faafoi atu o ia i le aiga.

O fatuga na tusia e uiga i geranium, lauiloa alofilima na taʻua i tala. Na ola ae o se teuteuga ma mo togafitiga. O nisi ituaiga e mafai ona fetuunai i luga o le auala, o isi e fiafia i le mafanafana alofa, ae latou te tali atu ma le agaga faafetai i lima alolofa o le fai togalaau.

Ituaiga ma ituaiga o geraniums

Geranium i le fale ile ata E faapefea ona tausia le geranium i totonu o se ulo

Mo geraniums, o se vaevaega i ni vaega se 6 o uiga ia:

  • tupu tele-faʻafefeteina, o loʻo faʻaalia e pulou lapoa o faʻaletonu;
  • zonal, o se faailoga o le vaitaimi o Victorian, vao vao ma mea maualuga;
  • e le mafaatusalia, ma le lima-fingered e oʻo lava i laulaau ma laʻau ola;
  • manogi, faʻaaogaina o se manogi faapitoa, tamai fugalaau, faʻaputuina i ni mea laiti faʻataunuʻu;
  • faifaimalie, i ai vaovao i luga o vao, ma foliga vaaia e foliga mai o meaola faanatinati;
  • e fesuisuiaʻi ma lau lanu lanu enaena e iai se suiga masani o lanu lanumeamata.

Mo le potu pelargonium, e lua ituaiga e iloga:

  • e le mafaamatalaina i fuga afu, e foliga mai i totonu o se pusa;
  • faiva vao ma pulou lapoa o mea leaga.

Geranium i le fale Faatupulaia tulaga totoina ma tausi Fausia le ata

I tulaga o le galueaina i totonu o le fale, o le geranium e sili atu ma le fasefulu ituaiga o meaola. Uiga masani: manogi, tupu, zonal. O i latou uma e le lelei i le tuua, e fuga mai, e pei o le la.

I le togavao ma le togalaau, o le tele o meaʻai o le geranium e sili ona taatele. O lona fugalaau e le manaia tele, ae o le laumei lanumeamata e mafai ai ona e taui mo lenei mea ua le toe aoga. I le maualuga e le sili atu nai lo le afa mita, ae mo le fausiaina o se vao vao e sili atu ona lelei le tipiina o gaʻo umi, ona leai ai lea o ni lala "leai".

Mo le fausiaina faaleaganuu, o ituaiga ituaiga o geranium e pei o Star of Moscow Region, Waterfall o Summer, Orbits, Maverick, Yarka, ma Pavel e lauiloa. Pelu fatu, o le augatupulaga muamua. O le mea lea, o le toe faʻaopoopoina o fatu atonu e le aumaia ai na uiga e iai matua.

Faʻatoʻaina o le geranium fale Faʻasaʻoina o le geranium i le ata o le fale