Fale taumafanafana

E i ai sau faʻatoʻaga o le asiosio?

O vaega tumaoti ma togalaau e tatau ona faaluaina i le tausaga ma eliina mo se seleselega lelei. E tele tausaga taʻitasi e faʻaaogaina ai ni pusa bayonet masani mo na galuega faigata ma e le o iloa foi meafaigaluega fou e pei o le Tornado cultivator. O le taimi nei o le tautotogo i le togalaau o le a itiiti se taimi ma taumafaiga.

O le a lenei masini, faʻapefea ona galue le tagata galue

I se faapuupuuga, o le Tornado galue o se aʻa e faʻaumatia pe taoina le paʻu, o se mea e faʻaogaina ai le faʻaleleia o le siosiomaga ma nisi o galuega.

O le mea e gaosia ai le asiosio, e tusa ai ma le ituaiga o fausaga, e aofia ai le uamea. I le isi itu o le au, o le auʻau e pei o se uila uila e maualuga. O le isi pito e faʻapipiʻi i nifo. Ae ui i lea, o na lava nifo ei ai le tino o le tino, e fesuiaʻi i luga atu i le auala.

O se mea taua tele o mamanu o se mea faigaluega o le fetuutuunai o le tootoo mo le tuputupu ae. Ona o lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le mea faigaluega i se tagata gafatia i soʻo se maualuga, ma e oʻo lava ile tamaitiiti e sili atu ma le 1 mita.

O le toʻatele o le a fesili pe faʻapefea ona sao lelei lea meafaigaluega. E faigofie lava mea uma - e tatau ona e faʻapipiʻi faʻapitoa i le vaalele o le eleele ma liliu seia oʻo ina faʻaofuina uma nifo ile meli.

O le tele o vitio lelei na fanaina e uiga i le galuega a le saito o le asiosio. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei:

E oo lava i se teineitiiti mataga e faigofie lava ona fausiaina auala o le fiasefulu mita ma e na o se tagata galue. O le mea e malie ai, o le tufatufaina atu o le mamafa e mafaufau lelei. Ole tagata e faaaogaina e le gauia lona tua, ae galue ma vaega uma o le tino. O lima, tua, tauau, vae ma sulu e aofia ai. Afai ei ai le tufatufaina o le avega, ona faʻavaivaia pe a le toe mafai ona galue ma se meafaigaluega.

E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faʻaaogaina o se meafaigaluega i nofoaga tuulafoaia pe tuulafoaia, aua o le aveesea o vao ma vao vao o le galuega autu lea a le galue vine. Pe a faatusatusa i le kapaila, o le a laveaiina e le faifaatoʻaga le taimi ma taumafaiga. E leai se manaʻoga mo se tulaga le lelei o le tino i le gasologa o galuega, faʻapitoa foi ma pisipisa taimi ma sikuea.

E faʻapefea i le faʻatinoga latou te galue ai o se tagata e galueaiina le tusi lesona ma le aʻa faʻamaeʻaina o se asiosio o loʻo faʻaalia i le vitio:

Afai e te suʻeina se tagata fai togafiti po o se aʻa e faʻaumatia i se suo, e foliga mai o le suo e 4 taimi lemu i le faʻaleleia o le fanua. E le gata i lea, e le afaina po o ai na faʻaaogaina meafaigaluega, aua pe a faʻatusatusa, e tatau ona e faia ni gaioiga faʻamalosi i se tulaga sao.

E tatau ona faʻaaoga lelei le eleele i le tatalaina, nai lo le faʻanofoina o le moega. O le natura masani ma aʻa laiti e faʻasaina ma le faʻamalosi e eli faatasi ma se pusa tioata bayonet masani. O le faʻaaoga tatau o le fai togalaau e tausia ai le siosiomaga talafeagai mo laau i le lumanaʻi.

Faʻamanuiaga faʻaalia e le kamupanī:

  1. O le aveeseina o vao o se mea manaia ma faigofie. E na o lou manaʻo e faʻafefeteina le faifaatoʻaga e tilotilo solo pine i vao.
  2. E faigofie ona faʻaumatia vao e le o manaʻomia i luga o mauga. E le mafai ona faʻaleagaina le totoina o fualaau aina ma se meafaigaluega.
  3. E mafai ona e faia taga tutusa e pei o le tui, tufatufaina vao i lua palapuni po o faaputuga.
  4. Faʻafaigofie ona faʻapipiʻi, faigofie e teu ma faigofie ona feʻaveaʻi mai lea nofoaga i lea nofoaga.
  5. O laumei ma nifo o loʻo faia i le uamea maamaʻa, faʻasaʻo le pala.

E uiga i "Tornado Mini"

E tutusa lelei lava ma se tootoo, o le moli lima lima o le Tornado i le lima e avea ma fesoasoani sili i le aveeseina o vao ma vaovao. E taua le faʻaleleia o le togalaau ma le taumafanafana i taimi uma, ae o le tele lava o le tino e le mafai ona taulimaina na galuega. O le faapipiiina o ni tamai togi ma se vaʻapoʻa poʻo se sap e sili atu le malosi o le galue-faigaluega nai lo le "togiina" togalaau e le talafeagai ma se faʻaoga faigofie o le lima.

O le Mini Tornado Cultivator o se faʻamatalaga manino o le faʻataʻitaʻiga masani. Eseesega ma foliga o lenei meafaigaluega ua faamaoti mai e le kamupanī:

  1. Tatalo e aunoa ma le liua o le moega o le eleele. E mafai ona faʻaaogaina i laau talatala, lata ane i moega fugalaau ma isi nofoaga faigata.
  2. Faʻatau faigofie ma faigofie le aveeseina o vao vao.
  3. Fausiaina o pupu mo le totoina o aniani, fugalaau, fualaau o soo se ituaiga i se taimi puupuu.
  4. Faʻasagaga o le pito i luga o le ogalaau latalata i le aʻa o laau toto ma laau.
  5. Galulue ma le lima e tasi.

Afai ei ai se masalosalo e uiga i le filifiliga a se tagata galue vine ma le tau mo ia, ona sili atu lea ona lelei le faʻatau o le sili atu o le tala faʻatupeina - o se aʻa o le asiosio.

O le tau fautuaina mo le toso o le asiosio o lenei ata faataitai e na o le 800 ruulu.

O le a le faʻatinoga

O le faʻataʻitaʻiga a le tagata o loʻo i ai le Tornado i le maketi o meafaifaatoaga e le o le tausaga muamua lea, ua maua ai le tele o le gauai ma le faʻatagaina mai tagata e iai le uaea gau. O le faʻatinoina o tagata faigluega e finau mai o le avega sili ona taua e na o le lima.

O tagata nofoia le mafanafana o le mafanafana, i le vaaia o lenei faiga fou i le maketi o loʻo fau, o loʻo faanatinati e fai, muamua, faʻatusatusaga. Ma mo lenei mea, o se Tornado faʻamalosi ma se suo bayonet taugofie ua faʻatau.

O nai sikuea e fuaina i luga o le saite e tofotofoina ai le soifua lelei ma le mamafa na folafolaina.

O se taunuuga, o se suo ma se au e faʻaaogaina faapitoa pe a fai ni lua mo le pa poʻo le faapalaga. E totoina e le fai togalaau le palapala, fai ni pu mo laau toto, vao vao tuulafoaia ma le galo o le togalaau ma faigofie.

E tusa ai ma tagata nonofo ai ma le fiafia i le mafanafana, e mafai e le Tornado ona:

  • eli le eleele i se tulaga saʻo vave atu nai lo se suo;
  • e vaʻaia ai vao ma le seleselega, fugalaau, meaola;
  • e fesoasoani i le toe totoina o laau, e tutusa lelei ma le toso ese vao mai soʻo se eleele;
  • fatuina ni laina o ni manulele le lelei mo pateta.

Ae e le mafai e le fai vine ona:

  • faia ia sao saʻo mo pou;
  • tipi ma maua aʻa o cherries, irgi ma lilacs;

A e le aoga le galue ma le malosi uma i luga o le mea faigaluega. E sili atu ona lelei le faia o suiga o le faaliliuga, o le a alaga le faifaatoʻaga ile eleele lava ia ona o le mamanu o laau. E le gata i lea, o le eleele o le a faatumauina le fausaga saʻo.

Faufautua lima mo le tuuina atu o le Taua

I le faʻaopoopoga i le faifaatoaga masani, o se faʻataʻitaʻiga o se patini potato digger mo tagata nonofo i le mafanafana na faia:

O le ata o loʻo faaalia ai o le mamanu e aofia ai se pupuni faʻapipiʻi, 3 fai nifo, se uila uila ma se faʻavae ma se umi umi.

O se kamupeni e teu ai pateta o le a faafaigofie ma faatelevave le galuega o le seleseleina o pateta. O lenei meafaigaluega pateni o le a mafai ai ona e alu i le laina o le togalaau i laina taʻitasi.

O le a le mataupu faavae o le galue?

O loʻo galue le tagata galue i le maualuga o le 90 tikeri i le eleele, faʻapipiʻi faʻapipiʻi le vae. I se tulaga talitutusa, o le pateta pateta e fesuiaʻi faataamilo i se itu. E aliali mai o laʻau faʻataʻamilo po o nifo o le fai vine e 'aveʻese uma mai fatu mai le ofaga mai le lauʻeleʻele lauʻeleʻele i le tasi le lafo.

A maeʻa le faʻaletausaga, faigata ma le vevela o le seleseleina o pateta, o lenei meafaigaluega o le a faʻaopopoina ai le tele o galuega i nuʻu ma tualafaga, faʻasaʻo le malosi, taimi ma le faʻalapotopotoga.

O i latou na talitonu i le faasalalauga ma amata ona maua ni meafaigaluega "vavega" mo togalaau ma faleoloa ua masani ona taʻua uma le laina atoa o le au faifaatoʻaga a Tornado i se upu lelei.