Laʻau

Faʻasalaina ma le faʻamafanafana mo paluga i totonu

O fualaau Bulbous e masani lava ona avea ma fetu sili ona lauiloa. I le potu o le aganuu, seia oo i le taimi talu ai nei, e leʻi lauiloa tele ma na sili atu ona manatu o se meaalofa mo aso malolo nai lo se vaega atoa o le aoina. O le faatosinaga o le lanu i luga o le lanu susulu ma le lafumanu laiti ola i totonu o ipu ua faalauteleina ai le faatusa o ituaiga meaola i totonu, ae lei suia ai o latou uiga. O pupu vaovao e manaʻomia le tausiga faʻapitoa. Ma o se tasi o taimi sili ona faigata i lo latou galueaina o le fausiaina ma le malulu o le ea. O le faʻasalalauina i nei tausiga e mafai ona afaina ia i latou.

Faatoaga togalaau i totonu.

Faigamalo susulu susu

O aganuu a Bulbous e faʻavasegaina e le o ni faʻasalalauga masani i totonu o fale ona o le faʻapitoa o le fausaga, atinaʻe ma tulaga masani ai. E le mafai ona faʻaaogaina le masani masani ia i latou, e faʻaaoga le tele o le faʻaleleia o le vai, laei pito i luga, poʻo le faʻamalosiina o ia lava i le faʻavae masani o nei faʻavae.

O laau Bulbous e eseese mai laau toto, aemaise lava, i lo latou gauai i le paʻu ma le fefe i le susu o vaega eletise. O nei uiga e aʻafia ai le afaina. E le mafai ona faʻamalo ma le faʻaeteete pulufana "pe a manaʻomia." O le saʻo, faʻalogo, leai se faanatinati e avea ma mea taua e tasi e pei o le susu o le meaʻai poʻo le faʻafefe o le vai mai le apa.

Mo fualaau i totonu o le fale, e taua tele le manatuaina o se tasi. O ituaiga taʻitasi, ma o nisi taimi o le vailaʻau, ei ai ona lava manaʻoga mo le eleele ma le malulu o le ea. O nisi pusi e sili atu le faapalepale, o isi e mamago, ae o isi e manaʻomia se siosiomaga e matua mausali lava. I le tausiga oi latou, e sili ona lelei le amanaia o uiga patino o laau toto.

E tatau ona fetaui tonu le faʻatonutonuina o pusa uma. O le faifai pea ma le tele o le fausua e fesuisuiai e fuafua i luga o le a le laasaga o le atinaʻeina o laau. Manaoga mo le maualuga poʻo le eleele eleele susu i le laasaga o vao vao ma togafiti lelei i le taimi malolo pe taofi foi le faʻamamaina o laau e mamago i le taimi o le tau malulu e pei o le tulaga masani. Ae o le mea moni, i pupuu, o le manaomia o le vai e sui foi i le taimi o le vaomatua, ma e tatau foi ona aofia ai i le fausiaina o faʻamaumauga ma faʻatasi ai ma se taimi talafeagai i le polokalama o tausiga:

  1. I le taimi o le taotoga, mo paluga e le manaʻomia ai le suʻe atoatoa o le suāsusu, e tatau ona faʻamautinoa le malūlū. O le sui e tatau ona toetoe lava ago. E na o le fufulu suavai e faʻaleleia ai le eleele ma puipuia aʻa mai le faʻamago. Ole faʻaitiitia o le faʻavaivai e faʻaititia i le 2-3 taimi, e taulai atu i le tulaga o le palapala, ma le tele o le vai e silia ma le 3 taimi.
  2. A amata ona amata le togavao o vaovao, e masani lava ona faʻaaogaina fualaau e masani ona faʻateleina. Ae o le manaomia o le vai, faapea foi le fua faatatau o lona taumafaina, e laʻititi lava i le amataga o le tuputupu aʻe. E tatau ona toe faʻaleleia le faʻaleleia, ae le o le faʻamalosi. O le vaega lenei e sili atu le lamatiaga o le suavai ma le fesuiaiga o pulufana o loo matauina. I vaiaso muamua o le tuputupu ae, o le suavai e faia i se vaega itiiti o le vai, ae o le tele o taimi, ia mautinoa o loʻo tumau pea le malamalama o le eleele, ae tumau. O le "faʻafefe" le taimi e faʻafetaui ai e na o se fugalaau paʻepaʻe e susu.
  3. E na o le amata ona tupu malosi o laʻau, e oʻo atu i le afa o le tele, o le suavai e sili atu ona tele. Ae oʻo lava i lenei laasaga, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo faʻamalulu le palapala i le pito i luga, e faʻamamaina lava, e leai se mea e tumau ai pea i totonu o le eleele palapala maualalo.
Mo pupu o totonu o le fale, e taua le manatuaina o se tasi.

Tulafono mo le fafagaina o pusa i totonu

A oʻo ina totogo lauusiusi, muamua, e tatau ona mafaufau e uiga i le lelei o le vai. Tusa lava po o le a le ituaiga o laau o loʻo e talanoa i ai, e mafai ona e faʻaaogaina naʻo le tu, ae le o le vai malulu, o ona uiga e le maua ai le faʻaputuina o masima i le palapala.

Mo paluga uma o timuga, timu ma le suavai suamalie ua sili ona lelei. O le vevela o le vai e le tatau ona tutusa ma le vevela o le ea i totonu o le potu, ae o tikeri o tikeri e sili atu nai lo lena. Afai e fefefe laau toto i le maalili ma e sili ona taua, e lelei tele le siitia o faailoga ile 5-6 tikeri. O le faʻaitiitia o le vevela o le vai mo le fausiaina o laau toto i totonu o le fale, i lalo ifo o mea e le tatau ona paʻu ai le tau e tusa lava po o le totoina o le taumalulu i le tau malulu, o le +20 tikeri mo subtropical ma +23 tikeri mo ituaiga meaola.

I le faʻaleleia o vai mo le aniani, e tele nuances e taua foi le gauai atu i:

  1. E tatau ona matagofie, faʻagesegese ma faʻamalosi le fufulu.
  2. E mafai ona sasaa le vai i tafatafa o le pito o le koneteina, ae le o le ogatotonu, i lalo o le laau, ma taumafai e faamautinoa e le o sao mai le vai i le pito i lalo o laʻau, lau, peduncles, ma le pulu.
  3. E faʻataʻavaleina le suavai ina ia le salalau le vai i luga, ae o le taimi lava lea e faʻapalapalaina ai ile palapala.
  4. E sili ona lelei le faʻaleleia i le vaevaeina o le vai i ni vaega, siaki pe faapefea ona faʻamalulu le soʻo pe a maeʻa, ma mataʻituina foliga o le vai i totonu o le apa.
  5. Suavai mai pallets mo soʻo se pulou e vave faʻavave, ma a maeʻa le 5-10 minute, e faia se siaki mo le iai o le tele o vai.
  6. O le faʻamauina mo faʻapulāʻau e sili ona lelei e faia i le ogatotonu o le aso ae le o le afiafi, ae i le vaveao.
  7. O siaki masani o le laau, mataʻituina pe faapefea ona suamalie le palapala, e sili ona lelei i se faasologa saʻo o taualumaga o vai.

Mo laʻau uma o pulufana, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o vai faʻavaomalo nai lo auala masani. Pipi e tupu lelei pe a faʻaaoga auala eseese o le automatering, puleaina le tikeri o le faʻamamaina o le palapala. O le faʻatulagaina o faʻamaoniga o le faʻamafanafana e faʻafaigofie ai le faiga o le mataʻituina.

Pulufana sili ona lelei ona atiaʻe ma fuga i le maualuga poʻo le maualuga-maualuga o le maualuga o le susu.

Faʻavasegaina lelei mo puʻupuʻu i totonu

O le fefefe i le paʻu o le laau i luga o vaovao e le o lona uiga latou te fiafia i le ea malulu. Ae maise lava le nofouta ile faailoga o le susulu o le suavai o loʻo aʻafia uma ai togalaau "togalaau". I le ea vevela, e toʻalua ona ola ma lafoaʻi, o le a sili atu ona maaleale i le vevela maualuga. E le gata i lea, e masani lava ona afaina ai faʻamaʻi mai faʻamaʻi pipisi e sili ona lelei ile siosiomaga ma faʻalauteleina le manogi o le auala pito sili lea ona faigofie e puipuia ai faʻamaʻi pipisi i le apogaleveleve ma le Co.

O laau Bulbous e totoina ma fuga sili i le maualuga poʻo le maualuga-maualuga o le maualuga o le susu - mai le 50 i le 75%.

Mo vaomatua, e masani lava ona faʻaaogaina le togavao. E le mafai ona faia i le tulaga o le fuga ma le fuga, ma e tele puʻupuʻu e le mafai ona mitamita i se taimi uumi o laʻau teuteu. O le faʻapipiʻiina o vai vai, pallets ma moss, faʻalauteleina o le omea, o le a faʻaleleia ai le vaʻaiga o le ea ma faʻaleleia tulaga. O le mea moni, o masini faʻapitoa e mafai ona faʻatonuina lelei, ae i le tulaga o pupuvaga, e mafai ona tufatufaina atu le faʻaaogaina lelei o le faʻafefe o le suavai.

I le faʻaopopo i le faʻaleleia o le malulu o le ea, e aoga tele le faʻaauau pea ona faʻagasolo faʻamalosiga o laʻau. I le totoina o pulu, o le tumama e taua tele. O lau o laau e fufuluina i se sipuni mumu po o se ie vaivai, e puipuia ai le pefu mai le faaputuputu. E tatau ona e mataʻituina le maualuga o le palapala: faʻaputuina o otaota, siaki e le tatau ona faatagaina. E sili atu le faʻapipiʻiina o le palapala i taimi uma, aloese mai le aʻa aʻa ma latalata i vaomatua.

O le mulimulitai i tulafono o le faʻamaina ma le faʻamamaina o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusiga, e mafai ona e tuʻuina atu i lou fale le soifua maloloina o le suka ma le fugalaau matagofie.