Fale taumafanafana

E faʻapefea ona faʻaogaina le fesuiaiga?

O le moli i totonu o le potu e tatau ona faʻaauau ma tape. E i ai suiga mo lenei mea. Ae o se fesuiaiga masani o le liliuina o moli mai le mea e tasi ma le faʻapipiʻi tutusa ma le kesi e le foia ai lenei faafitauli.

Ina ia puleaina le moli mai i nofoaga e lua, e manaʻomia se fesuiaiga o pasi. I le faʻamalamaina o le taamilosaga mai i nofoaga e tolu, e faʻapipiʻi ai le faʻafesoʻotaʻiga i auala e lua.

O le masini ma le mataupu faavae o le faagaoioiga o le fesuiaiga e suia

O se fesuiaiga o se masini e mafai ai ona e liliuina ma tape le malamalama mai ni nofoaga se lua ma faʻapipiʻi i paga, mo se faʻataʻitaʻiga, i pito eseese o se ala umi poʻo le pito i luga ma le pito i lalo o le faasitepu.

Aua le faʻalavelaveina i se fesuiaiga lua-avanoa - o se suiga faalua lua lea e faʻapipiʻi uma ia vaega o fesoʻotaʻiga i le taimi e tasi.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se fesuiaiga o fuaitau

I le faasologa o le telefoni o le fesuiaiga, e tolu laina e oo mai i masini taitasi:

  • tasi e tuʻuina atu le vaega i le ki poʻo le ki i le moli;
  • o le isi lua e faafesootai le fesuiaʻiga o le tasi i le isi.

A oʻo i le taulaina, nai lo le tolu ni 'auala eseese i le vaʻaia o le vaʻaia o le matagaluega, e mafai ona e faʻaogaina se uaea e tolu-uaea.

O le mea moni, e le o se ki, ae o se ki. O nei masini e leai se tulaga patino "luga". O le vaega e oʻo mai i le fesuiaʻiga, o le mea lea, e fuafua i le tulaga o le ki, e fafagaina i se tasi o le telefoni e fesoʻotaʻi ai masini. E i ai avanoa e lua i le fesuiaiga o fesoʻotaʻiga ma o le uaea tuʻu atu e fesoʻotaʻi atu i se tasi o le fesoʻotaʻiga.

Afai e fesoʻotaʻi uma ia masini i se tasi o le uaea, e maeʻa le matagaluega ma o loʻo moli le moli, a leai, ua tatalaina le matagaluega ma ua moli le moli. O le mea lea, e faʻafesoʻotaʻi le moli, e tatau ona sui le fesuiaiga o le fesuiaiga i se isi tulaga.

Fafaga e ala i le Suiga o le Suiga

E le pei o se fesuiaiga masani o loʻo i ai le lua fesoʻotaʻiga - faʻafeiloaʻi ma faʻamautuina ma lua faʻamutumu mo le fesoʻotaʻiina o uili, i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga ma faʻafesoʻotaʻi le tolu - lua faʻapipiʻi mo le fesoʻotaʻiina o uili ma le tasi e mafai ona faʻaogaina mo le fesoʻotaʻiina o se laasaga poʻo se mea teuteu.

Faalua ona pasi-e ala i suiga e lua autasi autasi i se tasi tulaga e ono-pito. I lenei mea e ese mai suiga masani e lua, lea e fesoʻotaʻi ai fesoʻotaʻiga feaveaʻi e se tagata e faʻapipiʻiina.

E faʻapefea ona e faia se malamalama-e-oe-ia e ala i auala

I le leai o se fesuiaiga o le fesuiaiga, e mafai ona e faia oe lava mai ni mea masani se lua - se tasi-ki ma se lua-ki autu ma faaaoga ae le o se fesuiaiga o fesuiaiga mai se lua mai le lua o auala. E tatau ona iai ni kamupani i le kamupani.

O le mamanu o masini e tatau ona faʻatagaina le faʻaaogaina o se tasi o fesoʻotaʻiga e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma toe fetuunai le mea faʻatulagaina:

  • aveese le sui e lua-tau mai le mataupu;
  • aveese se tasi o fesootaiga feaveaʻi;
  • faʻaitiitia le fesoʻotaʻiga faʻafesoʻotaʻi e fesoʻotai i le aveeseina o fesoʻotaʻiga feaveaʻi, suia i le 180 ° ma toe faʻaofiina;
  • faʻatulagaina se fesoʻotaʻiga muamua e mafai ona feaveaʻi, toe liliu i le 180 °;
  • faatulaga le ki ma seti le ki mai le ki e tasi le ki.

A uma le fesuiaiga, pe a sui le ki, o le tasi o le faʻafesoʻotaʻiga o le a tapunia ma le isi avanoa.

E mafai ona aveesea le fesoʻotaʻiga tumau mai le masini tasi. I lenei tulaga, e le manaʻomia ona aveesea mai le masini e lua.

Malamalama mai le tolu pe sili atu nofoaga

E le gata i le liliuina o moli mai nofoaga e lua, ei ai tulaga e le lava lea. E tatau ona tape le moli mai tulimanu eseese o le potu, i se faapaologa umi ma se tele o faitotoa ma isi. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le koluse poʻo suiga faʻavaitaimi. O le isi igoa mo lenei masini o se fesuiaiga o suiga.

Liliuina o On Cross Switches

Faʻasoa-e ala i fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi i uili e lua. Afai e fesoʻotaʻi uma le lua i se tasi oi latou, ona tapuni lea o le matagaluega ma moli le moli, a leai e le malamalama.

I totonu o le ata, ua aofia ai se fomaʻi i luga o le vaeluaina o uili e lua e fesoʻotaʻi ai le meaʻai. E taʻua o le koluse, aua e fefaʻasoaaʻi le fesoʻotaʻiga o laina o loʻo oʻo mai ma fafo ma le fesoʻotaʻiga o le savali-e ala i fesoʻotaʻiga i le tasi ma le isi.

O lea ituaiga masini e fesoʻotaʻi ma paipa e lua. O le numera o mataʻitūina e mafai ona i ai, ma o le aofaʻi o faʻafefe i luga o le kesi e lua taimi e lua - i le amataga ma i le faaiuga o le matagaluega, ua faʻapipiʻiina masini fuaitau.

Faiga faʻavae vaʻavaʻavaʻa femalagaaʻi

I mea masani, tasi masini e mafai ona pulea naʻo le tasi vaega o molī, 6 fesoʻotaʻiga - 2 e mafai ona feaveaʻi ma 4 faʻamaumau. E faʻaaogaina e le au gaosiga le faʻasalaga o le masini i lona itu itu. E faia lenei mea mo se fesoʻotaʻiga faigofie.

E lua ma le tolu-masini masini, e mafai ona pulea le lua poʻo le tolu mea eletise, i le faasologa, e lua pe tolu masini eseese i totonu o le fale e tasi ma maua ni faalua pe tolu set of contacts and terminals for connection.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi le fusi e faʻasaga ai nai lo le auala. I lenei tulaga, o nisi o faʻamalo e tumau pea le le fesoʻotaʻi.

I le leai o se fesuiaiga paʻu, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi faalua paopao pasese. I lenei tulaga, o fesoʻotaʻiga tumau e fesoʻotaʻi atu i le au osooso ina ia fetaui le eletise feaveaʻi ma le masini masini.

Faʻafesoʻotaʻi o le fuaitau ma le faʻafefe

O ia ituaiga masini e faʻapipiʻi faʻapipiʻi i laʻau masani ma faʻafeiloaʻi i pusa faʻapipiʻi pe tuusao i luga o le puipui. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi e tusa ai ma le ata.

Faailoga o ituaiga eseese o fesuiaiga

I luga o le autu autu o le telefoni e faʻaaoga uma ai le telefoni, o latou fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaalia nai lo suiga. Ae i luga o laina e tasi-laina ma se fuafuaga mo le nofoaga o mea eletise, o nei masini ua faailoa mai e le tala.

O le masani masani (single-key) o loʻo tapunia ai le matagaluega i le tasi le tulaga o loʻo i ai le foliga o se liʻo, lea e alu ese atu ai le laina o le tusi "G".

I le foliga o se faalua (lua-ki) fesuiaiga, taitoatasi e aofia ai vaega e lua o lamepa i totonu o le uila, e lua laina. E taʻitaʻiina i latou i itu eseese.

O le pasese, lea e mafai ai e oe ona faʻasalalau le malamalama mai nofoaga e lua, o loʻo faʻaalia foi o se liʻo, ae lua laina le saʻo i foliga o le mataitusi "G". Taʻitaʻia i latou i itu faʻafeagai.

O le lua faasee pasi-pasi ua faʻaalia e lua e latalata ane.

O le koluse poʻo le fesoʻotaʻiga faʻavaomalo e i ai le foliga o se liʻo ma mataitusi e fa "G", ma o loʻo taʻitaʻia i latou i itu eseese.

Telefoni

O paʻu i nei masini e tuʻuina i le ufiufi natia i faitotoʻa, ma pe a tatala i le laina uaea.

Toe faʻatulagaina le toe faʻapipiʻiina i se auala tatala, i luga o le mea e faʻaaogaina.

Ole fuainumera o uaea e manaʻomia mo le fesoʻotaʻiga e faʻalagolago i le mamanu o le masini:

  • i siaki tasi - 3;
  • i le muamua pasi faʻalua e ui ai (lea e faʻaaogaina ai le vaega) faalua - 5;
  • i le faalua lua pasi (lea e fesoʻotaʻi ai moli) - 6;
  • E 8 laina i komi taʻitasi o loʻo tuʻuina atu i suiga faʻavave.

Mo le faigofie o le fesoʻotaʻiga, e fautuaina e faʻaaoga ia laʻau e iai ni tele lanu felanulanuaʻi.

E ala mai ma faʻafesoʻotaʻi le faʻaaogaina o masini e mafai ai e oe ona pulea le malamalama mai nofoaga eseese. Latou te faʻafaigofie ona faʻaoga ma tape le malamalama e tagata o le fale.