Fugalaau

Tausiga tatau o le togalaau jasmine

Gardenia Jasminoides (Jasminoides) o se fugalaau i totonu ma se maualuga e itiiti ifo i le 80 centimita, o le nofoaga na fanau ai o Iapani ma Saina. O laulaau o le laau e lanu, lanumeamata lanumeamata ma i ai se lauulu matagofie. Fugalaau e tele le ufiufi o le vao ma e pei o se rosa ma le Jasmine i le taimi e tasi. E i ai la latou lanu paʻepaʻe ma o se manogi manogi manaia. E ono tulaʻi i le laufanua mo le taumafanafana.

E tele ituaiga ma ituaiga o Gardenia, ae i le fale e masani lava ona tupu Jasmine poo, e pei ona taʻua ai, Regal, o Augusta. O nisi o fai togalaau e talitonu o nei meaola eseese, ioe, e le o lea. Ma o igoa e tutusa lava.

I atunuu i sasaʻe, o se fugalaau ua tupu i totonu o se fale e le gata mo le matagofie, ae o se vailaau. O fualaau faʻatoʻaga ma rhizomes ua faʻaaogaina e fai ai lauti poʻo teuteu, lea e togafitia ai le tele o faʻamaʻi.

Gardenia Jasmine matua lofituina ma e manaʻomia le tausiga faʻaeteete mo i latou lava. O le mea lea, o tagata faʻatau uma oe filifili e toto lenei laau i le fale e tatau ona sauni mo galuega mamafa ina ia mafai ai ona fiafia i vaomatua matagofie i le lumanaʻi.

Faʻamamafana ma fafaga i le fale

I le taimi o le tuputupu ae malosi ma le matua o pupuʻu, ina ua mavae le taumalulu, i le ogatotonu o Mati, o se fugalaau Manaomia le tele o vaiinu. O le taimi lava e amata ai ona magoto le kululu, e tatau loa ona susu.

I le tau o le tautoulu, o le hydrangea ua faʻaitiitia le vai - i nai aso, pe a maeʻa le fogaeleele i totonu o se ulo. I le taumalulu, faʻafefe Jasmine e oʻo ile 2-3 taimi i le masina. I le taimi lenei, na te lafi ma sauniuni mo le totogo o le tautotogo.

E le tatau ona faatagaina le lāmala ma le tele o le palapala. O le tulafono faʻavae auro o loʻo talia iinei.

Suavai mo le faʻavaivai puipuia ma sina tikeri e sili atu nai lo le vevela o le potu. E le gata i lea, e fiafia tele Gardenia ile siosiomaga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faaopoopo le sua o le tipolo i le vai pe puipuia i totonu o se pesini faatasi ai ma le faaopoopoina o le peat.

Faʻasalaina Gardenia ma Vai Puipuia

Afai e te le mulimulitaia tulafono uma o loʻo i luga ma e te le popole lelei, ona vave lanu samasama lau.

E taua tele le suavai. I le taimi o le matua o gaʻo, e tatau ona matua maualuga lava. Ina ia faia lenei mea, tuu se fagu vai i tafatafa o le fagu poʻo le tuʻuina o se fata i le peʻa susu i lalo o le ulo.

Faatasi ai ma lenei mea aso manaʻomia i aso taitasi. O le taimi lava e amata ai ona matala, e tatau ona taofi uma mea e pei ona taua i luga, a le o lea o le a mafua ai e le vai ni lanu enaena i luga o fugalaau ma laʻau.

Lulu ma le Faʻamalamalamaina o Faʻatoʻaga Garden Jasmine

Gardenia Jasmine e fiafia ma susulu malamalama. O le nofoaga sili i totonu o le fale mo ia o le a avea ma se faamalama i sisifo poʻo sisifo. E taua le lūlūina o lālā o le la i laulaau, a leai o le a latou mu, ma e mafai ona mate le laau.

I luga o le la, e mafai ona e ufiufiina le laau mai le la e faʻaaoga ai mea faʻalaʻau.

I le le lava o le malamalama o le la, e aoga le tausia lelei o se punavai faaopoopo o moli.

Gardenia phytolamp

Suiga mai lea nofoaga i lea nofoaga i le taimi o le vevela. Talu ai, ona o suiga faifaipea o nofoaga ma liliu le fagu, o le fugalaau e toe faʻaleleia ai le pi

Lelei lelei mo le laau i le tautotogo - 22 i le 24 tikeri. I le autumn, o le vevela e faʻaititia i le 18 tikeri. I le taumalulu, e lava le le faʻaitiitia i lalo ifo o le 16 tikeri. E oo lava i le maalili o le maalili e afaina ai aʻa o le fugalaau.

Sola ma le faʻapala

O le eleele mo Gardenia Jasmine e tatau ona e le gata i le afaina ma le gaogao, ae faapena foi le afaina. E mafai ona faʻatauina le meaʻai i se faleoloa faapitoa pe saunia i le fale oe lava. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. fanua faʻasoa
  2. turf land
  3. peat
  4. oneone poʻo le perlite

E taua le aua neʻi faʻagaloina soʻo se palapala e leiloa le aoga i le taimi. Mo le toe faʻafoʻiina o le uluai tuufaatasiga, e tatau ona faʻaopopo se vaifofo o le citric acid (5 drops per liter of water) faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le sulfate copper - 0.5 karamu i le 1 lita 2-3 taimi ile masina 2-3 taimi i le masina.

O le kulimi Citric e faʻaaogaina e faʻamautu ai le eletise palapala.

O fugalaau fugalaau e tatau ona faʻamaʻaina i vailaau oona ma vailaʻau tele taimi i le masina i le tausaga atoa. O tagata matutua a Gardenia o loʻo faʻamalolo talu mai le tautotogo ma le vaiaso. I le avea ai o se vaega o laei pito i luga, e le tatau ona i ai le calcium. I le faaopoopo atu i ai, e aoga mai lea taimi i lea taimi le faʻaaogaina o peʻa humis fertilizers. Afai o laulaau e lanu samasama, faʻapipiʻi ma le sulfate uʻamea o le a fesoasoani.

Maʻi ma meaʻai

O mea faʻamaʻi sili ona lamatia o loʻo faʻaalia e se laau fuainumera iniseti, aphids, thrips ma spider mites. O le taimi lava latou te paʻi ai le laau, e aoga le vave faia o togafitiga e ala i le tuiina o vailaʻau iniseti.

Gardenia lau
Thrips
Mealybug
Spider mite
Afai e lapoa le liona, atonu e tele ni togafitiga e ono faia i le va o le 7 aso.

Afai e maua i tua pito o le laupepa ni lanu malulu laiti, o le mea muamua e fai o le faʻaaogaina o le omomi ma le methyl alcohol. aveese le anufe mai le pito o le pepa. Ona togafitia lea o le laau ma soʻo se iniseti.

Faatasi ai ma laʻau paʻu ma la latou laititi laʻitiiti, e tatau ona tuu le laau i se nofoaga e sili atu le malamalama ma faʻamaʻaina.

Afai e maua ni lanu samasama i luga o laulaau, o loʻo taʻu mai ai palapala vaivai o le palapala. E mafai ona e foia le faafitauli i le faʻaaogaina o le suavai faʻaleleia.

Lafoaʻi le faʻamago, panafana ma fugalaau - Sa faʻavaivaia Gardenia ma manaʻomia le tausiga lelei i itu uma: moli, vevela, faʻafeinu ma le palapala.

Faailoga o le tele o le pulumuina o pusa
Laʻau lanu mamago ma samasama

Laititi i luga o inflorescences e mafai ona tupu ona o le totoina i le taimi o le fugalaau. E tatau ona vave taofi seia maeʻa le laau.

O mea e sili ona masani ai le tausiga ma le auala e faʻaleleia ai

Ma o le laau e le mafatia ma foliga lelei, e tatau ona e usitaia nisi tulafono:

  1. I le taimi o le atinaʻeina o aʻa ma pulumu, e le mafai e le fugalaau ona faʻafefeina suiga o le vevela. O le mea lea, e talafeagai le tuʻuina atu o le vailaʻau faʻatasi ai ma tulaga talafeagai: tausia le pulega faʻafefe ma taofia ai faʻataʻitaʻiga.
  2. Faʻalālūina le faʻasusu ma le malulu taʻitaʻia i le faʻavaivai. O nei lava faailoga e tasi e matauina i le taimi o se malulu malulu. Aua neʻi galo o le suāvai e tatau ona faʻalelei, ae masani, ma o le tapulaa o le maualalo o le vevela e le laʻititi ifo i le 16 tikeri i le tau malulu ae le o lalo ifo o le taumafanafana.
  3. Lea lanu samasama pe a fai o le palapala i totonu o le ulo e sili atu le paʻu nai lo le vevela o le potu. O le mafuaaga mo lenei mea atonu o le nofoaga o le fagu i luga o se fola malulu pe lata i se faamalama i le taumalulu.
    E le gata i lea, o lālā e mafai ona lanu samasama pe a fai e faigata tele le vai mo le fausiaina. E masani lava e tatau ona puipuia mo le tele o aso pe pasi i se faamama.
  4. Ona o le tausisia o tulafono ole faʻamaapeina o palapala o lau o le fugalaau e le lanu. Ina ia faasaʻo le tulaga, e tatau ona faʻaopoopo le acid citric i le palapala faatasi ai ma le fafaga.

Transplant Gardenia Jasminoides

Talu ai e le fiafia le laau e faʻalavelave ma faia se suiga o le nofoaga, ona o le totoina o loʻo manaʻomia i mataupu o faʻalavelave faʻafuaseʻi. E naʻo le amataga o le tautotogo e mafai ona faia lenei mea, aʻo leʻi tupu mai le tumutumu, pe i le tau mafanafana, pe a uma ona tupu. O laau matutua e fautuaina le toe totoina o le sili atu ma le 1 le taimi i le tolu tausaga.

Pe a suia, o le vaega o aʻa e tatau ona vavae ese, e tusa ma le 1/4 vaega.

O le alavai mai maʻa e sasaa atu i totonu o le ipu ua saunia, o le mea ua saunia ma iinei, ina ia aua neʻi faaleagaina aʻa, ua siitia Gordenia. O le fugalaau e tele le vai ma tuʻu i se mea manaia i se nofoaga mafanafana.

Tofiga

Gardenia Jasmine e mafai ona faʻaolaina i ni auala se lua:

Faiga faʻavae o fatu. O se faagasologa faigata ma umi, ma o lona manuia e faalagolago lea i le lelei o fatu. E mafai ona e faʻatau fatu o soʻo se faʻavasegaga i totonu o se faleoloa fugalaau poʻo mai i togalaau faʻapitoa. Pe a filifilia, e tatau ona e gauai atu ia mautinoa o loʻo mausali, e aunoa ma ni faʻaaliga vaaia o le faʻaleagaina ma le pala.

O le totōina o mea totō e totoina i le susu ile palapala i le amataga o le tautotogo i le loloto o le 5 millimita mai luga. Ua ufiufi le fagu i le polisylene ma tuʻu i se nofoaga mafanafana. I le taimi o le tuputupu aʻe, e manaʻomia le fafagaina masani ma le faʻaleleia. A maeʻa ni nai vaiaso, o le a aliaʻe mai tupugo. Ma o le fua muamua o le a tupu e leai muamua nai lo le 2 tausaga.

Gardenia Seed Boxes
Ua ufiufi lanu i le polyethylene
O fualaau ua saunia mo le totoina

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia. O lenei auala e vave ma sili atu le faigofie nai lo le muamua. I totonu o se tagata matua, o le tumutumu pito i luga e tipi ese pe a ma le 10 inisi le umi. O laʻau pito i lalo ua aveeseina, o pito i luga, i le aofaiga o 4-5 fasi vaega, tumau.

Ina ia mafai ai e le aʻa ona faʻavave vave, e mafai ona tuʻu le ua i le vai mo ni nai aso.

Ona togafitia lea o le fatu sauniuni i se vaifofo i le tuputupu ae o le tuputupu ae ma totōina i se vaega o le peat ma le oneone.

O le pusa e ufiufi i le polyethylene, pe afai o loʻo tumau le vevela. 25 tikeri. A maeʻa ni nai aso, ona aʻa lea o le aʻa ma mafai ona totoina i totonu o se ulo i se mea tumau.

Faʻatoʻaina faʻatoʻaga aʻo leʻi faʻamaina

Saunia o le laau mo le taumalulu

I le fale o le Jasmine gardenia faigata tele i le taumalulu ma e manaʻomia le faʻaeteete totoʻa ia oe lava. A o faagasolo lenei vaitau, e taua tele le susulu o le moli (ia le itiiti ifo ma le 12 itula i le aso) ma susulu, ma o le ea vevela e tumau i le tulaga e tasi - 16 tikeri.

O le eleele e tatau ona faʻaleleia lelei ile taimi atoa, ae le faʻafefe ma faʻagogo. Afai e le o mulimulitaʻia nei tulafono, e vave faʻapala le fuga ma e le mafai ona ola seia oʻo i le tautotogo.

E ui lava i faigata uma o le tuua ma le viliva o le laau, e mafai e Gardenia Jasmine ona maua le tele o le fiafia i lona fugalaau matagofie ma le manogi sili ona manaia i se tasi e filifili e aumai i totonu o le fale.