Fugalaau

Bougainvillea - matagofie o le vevela i le Lalolagi Tuai

I le lua seneturi talu ai, na tuuina atu ai e Europa Farani Farani a Louis Antoine de Bougainville ma le faitofoaga masani o Carnerson i Europa o se laau totō lauusiusi, ma toe faʻaleleia le igoa o le tagata malaga i le igoa. O Bougainvillea, o se tagata nofomau i vaomatua mai Pasila, e manaia, ae o se tamaitai ma lona amio.

Faʻailoga a Bougainvillea

O se laau vevela i le natura o loʻo faʻatusalia e laau laiti, vao ma vine. E tele faʻatoʻaga na aʻafia i le aganuʻu, lea na mafai ai e le au faifaatoaga ona faʻaaogaina le laau ma fatuina paʻu. Bougainvilleas e faʻapitoa mo mea teuteu teuteu - o laʻau ua faʻaleleia e faʻataʻamilomilo i se mea itiiti. O lau laʻau e valiina i lanu o le lilac. I le aganuu, o le paʻu lanu e le mafai ona uma. Tropicana na nofo i luga o windowsills, i greenhouses ma conservatories.

Faʻatauga o mea tau tekinolosi:

  • tulaga o le vevela - vao i le vevela i luga aʻe o le 12 C, fugalaau e manaomia ai le 21-270 C, malolo i le 5-10, ae o le aafiaga puupuu o le vevela vevela e afaina;
  • vevela timuga e aunoa ma se timuga umi;
  • leai ni tusi ma se matagi malosi;
  • fafaga tele i vai malulu puipuia, ae aunoa ma le malulu tele o le susu;
  • potu vateatea, fale nofo fua;

Afai e le faʻamalieina tuutuuga o le taofia o le bougainvillea, e taofi le fuga ma vavaeese lau.

Bougainvillea, fausiaina i le fale

I totonu o vaomatua faʻavaomalo, faʻafeiloaʻi ai le folasia ma le manulele lafoaʻi fatu laau i totonu o le vaomatua. I le maua i tulaga lelei, e aliali mai se totogo. O vine uma i totonu o le internodes e mafai ona mauaa, ma o le paranesi e aʻafia, o loʻo i ai se taoto e tupu i luga o le taimi.

I le faʻaaogaina faaleaganuu:

  • fatuina o fatu;
  • toso;
  • faʻalauteleina e ala i aʻafiaga.

Mo faʻatoʻaga, o le faʻalauteleina o le vegetative e faʻasaoina lelei ai mea na maua. E faigata ona maua ni fatu i le fale ma e laiti lava, o loʻo i totonu o pusa.

Saunia se mea e leai se aoga o le peat ma le oneone i tutusa tutusa. Sook the seed before sowing in a growth stimulator. Faʻatulagaina le faʻamafanafanaina o le pusa mo vailaʻau. O le vevela o le masini e tatau ona 27-300 C, o le a maua mai laau i le 2-3 masina. O le mea lea, o le pesini lea e atiina ae ai le bougainvillea mai fatu e tatau ona ufiufi mai luga mai le faamamaina o le eleele, ae e tatau ona fafagaina pea ma faʻamalulu i se moli lelei i luga o le eleele. I le taimi o le taumalulu, e tatau ona faʻamalamalamaina le pusa i se mamao e 25 cm mai le palapala.

E faʻaaogaina laʻau i le tautotogo ma taimi o le taumafanafana. E talafeagai lelei laʻau o le Lignified. O le laulaʻau lanumeamata ua tipiina i lalo o le fatugaʻo. O le taotoga e faʻatinoina i lalo o tulaga faʻamaonia. A maeʻa sina faʻamago, se fasi pepa ma aveese ia laʻau pito i lalo, o le fasi pepa e togafitia ma se sui soʻo.

O le faʻafefiloi mo le faʻaleleia e tatau ona faʻamaonia:

  • turf land - 35%;
  • fanua laupepa - 35%;
  • peat - 20%;
  • quartz sand - 10%.

Faʻamaulalo le aʻa i le faini lona lua i totonu o le meaʻai, faʻapipiʻi i luga aʻe o le fale vevela i luga o le vevela o le 25, faʻamaʻalo ma faʻamautu le palapala i se setete susu. I le masina, o le a aliaʻe aʻa ma ua sauni le uati mo le faʻafeiloaʻi i se pusa tumau.

I se isi auala, e faʻateleina le bougainvillea e ala i gaioiga na tupu ao le i faia le callus i totonu o le vai. O le sauni e totō le totō ua totō vave i totonu o se ulo. I lenei tulaga, o le faʻalauteleina o le maualuga o le suamalie i le pito i luga o le vavaeina e taua. O le faamasani i le vai e le o taimi uma e manuia ai. Mo laau laiti, e tatau ona faaopoopo oneone i eleele masani.

O le auala pito sili ona faigofie e fafagaina ai le bougainvillea o le aʻafia lea o lala, faʻaaogaina le gafatia o le laau e faʻamalosi ai aʻa i totonu o internodes. Afai e ola le vao i luga o le ea, e faigofie ona maua se lala laau, ua lava le ave o se laau matua, lea e le o atoatoa ona afaina, tipi ese le paʻu ma faapipii i le eleele.

Faaopopo se faaputuga eleele mai luga, ma sii le pito i luga. E tasi le masina ma le afa o le a pasi ma e mafai ona e sosoʻo malie mai se paʻu paʻu mai aʻa, vavae ese mai le togavao ma totō i le eleele ua saunia.

O le tele o avanoa, o le televave lea o le vine. Ae o le a totogo pe a uma ona faatumuina aʻa o le atoa o le fanua. O le mea lea, o le koneteina e faʻapupulaina i le gaosiga taitasi, ausia le paleni i le va o le tuputupu ae ma le numera o fugalaau.

E faʻapefea ona aʻa pe afai e tupu aʻe le bougainvillea i luga o se windowsill? Ona mafai lea ona e filifilia se lala laau mama, ia punou malie ma tuu i totonu o se pusa faʻapipiʻi faapitoa i le maualuga o le paʻu tipi. O isi mea e tutusa.

O se auala sili atu ona faigofie o loʻo faʻaalia i le ata. I totonu o se vaega o le susu susu. A maeʻa, ona vavaeeseina lea o le paranesi e le au faʻataʻitaʻi ma tuʻuina atu i le ipu. O le maualuga o le membrane e tipi, ma o aʻa ua faatulagaina e aunoa ma se manua.

E taua le manatua e tusa lava po o le a le aʻafiaga o aʻa, e matua agavaivai ma vaivai. Suʻeina i totonu o se koneteina fou e tatau ona faia ma le faaeteete. O le novosadka e tatau ona faʻaauau ona ufiufi mai le faʻamamago, o aʻa e le faigaluega pea. Tatala malie, masani i le tausiga masani.

Tausi togavao togavao

E manaomia e le tamaititi talavou se tausiga. O lālā talavou e manaʻomia ona faʻatulaga, e mafai ona manaʻomia le lagolago mai fafo. Afai e ola maloloina le vao, ona amata loa lea ona ola vave. O le mea lea, e tatau ona faia ni taʻaloga mai le uaea. O faʻapitoa faʻapitoa e faia i le palasitika i foliga o se meaʻai o loʻo faʻatau atu.

I le faagasologa o le tuputupu ae, o se laau e masani lava ona fausia mai i le bougainvillea. Matagofie, sili atu ona faʻaaogaina o se vine. O se mea e manaʻomia mo le mauaina o se laau matagofie o le faʻavaeina o se pale. Laʻau teuteu pe a uma ona fuga, pe a latou malolo e faʻatagaina. I le tautotogo, pe a tutupu mai ni fatu fou, e faapuupuuina, faamalosia le laau i le paranesi ma tuu atu i ai le foliga manaomia.

I le taimi o le tau mafanafana, o le lala laau e tulei ese mai le tuufaatasiga ua aveesea foi. Bougainvillea talia le teuteu lelei. O le faia o laau oona e avea ma teuteuga o soo se tuufaatasiga.

O le laau e totoina i totonu o se tanoa lapoa, aʻo faʻaaogaina le palapala:

  • fanua laupepa - 2 vaega;
  • turf land - 2 vaega;
  • humus - 1 vaega; oneone - 1 vaega.

E le afaina ai tupe meataalo ma vermiculite. Laʻei pito i luga i le taumafanafana e fai ai e le aunoa, faʻaaoga fesuiaiga lautele. Vai, ae le faʻatumu, ma o le a faʻaleleia e le laau le fuga.