Laʻau

O le tausiga a Hibiscus ile tausiga ole fale ma teuteuina

O totonu o le hibiscus i totonu poʻo le igoa lona lua o le rose Rhine, o le fugalaau i totonu ma le faʻavaveina o meaola, e masani ona lauiloa i totonu o faifaatoaga uma. O le fugalaau Hibiscus e faʻaaloalogia mo tagata o motu i le Pasefika. Mo teineiti o lenei motu, o le fugalaau o le hibiscus o se teuteuga matagofie io latou lauulu.

Vaaiga Aoao o le Rose Rose

I Malaysia, o peti o hibiscus o loʻo faʻatusalia tulafono a Islama. Ma i Initia, latou te talitonu e puipuia e le hibiscus le fale mai ni mea le lelei ma auai faatasi ma le manuia o le galuega ma fesoasoani e taulimaina se tulaga mafatia.

O lona igoa i le itu faasaienisi o Suria hibiscus. O lona nuʻu moni o Asia Minor, o ia o le aiga o malvaceae. O le Hibiscus e tupu i tulaga lelei e tusa ma le tolu mita le maualuga.

O le ogalaau o le laau e lamolemole i le paʻi, o le lanu o le paʻu o se lanu enaena. O laulaau e tele lava foliga i foliga o se taʻavale.

O le aiga o Hibiscus e tasi lava le ituaiga o meaola e tele lanu mumu.

O le tausiga a Hibiscus ile fale

O le tausiga o hibiscus i totonu, e le faigata, ma a uma ona faia mea uma saʻo, o le a ia faʻafetai mo le gauai atu i ai e ala i le tele o laʻau ma ola tuputupu ae.

O le falelaau o le hibiscus o se fugalaau vevela ma e tupu lelei i le vevela o le 19 i le 23 tikeri. A aunoa ma le pipiʻi i le vevela, o le a musu le fale i totonu o le fale e fuga.

O totonu o le hibiscus i totonu o tausiga i fale e fiafia i le ea malulu, sili atu ona talafeagai mo tulaga masani. O le mea lea, e sili atu le tausia o le 60% maualalo mo le hibiscus. O Hibiscus e tatau ona sasaa i taimi uma.

Fertilizer mo fale i totonu

I le taimi o le atinaʻe malosi, e manaʻomia e le hibiscus le tele o taumafa paleni. Mo le matagofie o le fugalaau, e manaʻomia e ia faʻamaʻi faʻasaisa lautele faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le nitrogen ma le potassium. Fertilize e tatau ona tasi i le vaiaso, ma faia i le afiafi, fafaga muamua le fugalaau.

A maeʻa le faʻaaogaina lelei o le laau ma faʻagesegese lona alualu i luma, e tatau ona faʻaitiitia le taimi o faʻamaʻi. E tatau ona manatua i le mafaufau e le manaʻomia le faʻaleleia o le hibiscus i le vaitaimi o loʻo momoe ma pe a uma le faʻavasegaina, naʻo le mavae ai o nai masina.

E faʻafefea ona suia le hibiscus i le fale

E manaomia e se tamaʻi tuputupu aʻe se mea e gaosi i tausaga taʻitasi, ma o le matua o le laau, o le a faigofie tele i le gaosia pe a manaʻomia pe suia le eleele i le taimi e tasi i le tolu tausaga.

E naʻo le faʻaaogaina o se mea e tatau ai pe afai o le aʻa e faʻaputuina le ipu atoa. I le tele o laau toto, na o le pito i luga o le palapala ua suia.

O le eleele mo le gaosiga e mafai ona faʻatauina mo le vaomatua i totonu o fale, pe saunia faʻapitoa. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi vaega o le fanua o le togalaau, turf ma sina humus ma aua neʻi galo e uiga i alavai lelei, o le puipuiga mai le fesuiaʻiina o aʻa.

O le gafatia e filifilia e le sili atu nai lo le taimi muamua, a leai o le a alu le laau i le aʻa ma e musu e fuga. Mo sina taimi. Pe a suia le palapala mai le aʻa, e le tatau ona tuʻituʻi uma, sei vagana lava o aʻa o le laau e pala, ona tatau lea ona e tipi.

O nisi o ituaiga ma ituaiga o hibiscus ua ola i togalaau, o faʻamatalaga e uiga ia i latou, totoina ma tausia i le eleele avanoa, toe gaosia ma teuteuina e mafai ona maua iinei.

Hibiscus mai fatu i le fale

I le hibiscus, o le toe gaosia e tupu mai fatu. A maeʻa le pa, e fatu fatu i lona tulaga. I totonu o se atigipusa o loʻo i ai se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae, o fatu ua gase mo le 12 itula. A maeʻa ona fufuluina i se faʻamautu vaifofo o le potassium.

Ma le isi, afifi fatu i totonu o se fasi mea susu, ma tuu i totonu o se taga palasiti ma tuu i se nofoaga mafanafana ina ia amata ona tupu fatu. Ae e tatau ona faʻafefete i sina taimi i sina vai ma faʻamaʻalo ina ia latou le tuʻituʻi.

Pe a lūlū fatu, e totoina i le palapala e maua mai ai se fatu. Faʻaleleia mea uma i le saʻo, o le faʻaleleia o fatuga o le sisiva o le a fiafia ia te oe.

O le toe faʻaleleia o le fale i totonu o lenei auala o le a maua ai le fugalaau i le tolu tausaga. A uma le totō ma le faʻaalia o laʻau e tolu, e totōina fatu i totonu o ipu.

I totonu o le hibiscus, toe faʻaleleia i le fale o loʻo faʻaaoga pea le vavae.

E faʻapefea ona tupu aʻe le hibiscus mai le vaʻaia

O le tuputupu ae o le Hibiscus i le fale, e tatau ia Fepuari ona tipi ese mai se fugalaau matua ma totōina ile eleele susu, ma ufiufi i se fagu masani. I ia tulaga, e tatau ona taofi le laau seia oʻo ina aʻa, pe a ma le masina ma le afa ma le vevela e tusa ma le 23 tikeri.

E le gata i lea, e mafai ona tuʻuina i le vai seʻia oʻo mai aʻa, ona totoina lea i totonu o se pusa ma le eleele ua saunia.

Hibiscus teuteuina

O le teuteuina o totonu o hibiscus totonu o le mea lea e te manaʻo e maua mai i se lush, vao vao po o se laau. I totonu o le hibiscus, o le teuteuina e tupu i le tautotogo, seia oʻo ina amata ona tupu lelei le laau pe tupu i le tautoulu ina ua uma ona fuga.

I le hibiscus, o teuteuga e fai ai se paranesi. Afai e te tipi le hibiscus i le taimi sese, o le a le fuga. Ina ia tipiina lala, e tatau ona e faʻaaoga seleulu. E talafeagai le vavaeina o lala mago ma gaʻo maualuluga e faʻafeagai ma lala autu. Otioti lau laau ina ia faʻafefiloi tutusa ma lau mafanafana fale.

Hibiscus faamaʻi ma faʻamaʻi

O le mafuaʻaga autu o faʻamaʻi faʻatoʻaga o le ea mālūlū, le faʻamalosia o le suāvai ma le tusitusi.

I le maualuga o le vevela o le ea, o le a amata ona pa'ū le amata o le vao, ma afai o le vevela o loʻo i lalo ifo o le set set, o le a le aliali mai lava le taoto.

O nisi taimi o se laau e aafia ai aphids, mo lenei mea e tatau ai ona togafitia i se vailaau faʻasolosolo e faʻafetaui ai aphids.

O le isi pest o se apogaleveleve, e foliga mai mai le ea e le mautonu. Ina ia aloese mai lenei mea, ia soso le laau i le taimi. Ma e mafai ona e faʻaumatia le siaki e ala i le fufuluina o laulaau i se vaifofo mataga.

Aisea e lafoaʻi ai le laumua o le hibiscus e lanu samasama - O le mafuaʻaga e mafua ai ona lanu samasama i le hibiscus atonu o le sili atu o le chlorine i totonu o le vai mo le faʻasusu.

O le mea lea, ina ia aloese mai ai, e tatau ona puipuia le vai mo ni nai aso. E le gata i lea, ona o nei tulaga, e mafai e le leaves o le hibiscus ona paʻu.

Afai e amata ona lanu samasama laʻau, ona tatau lea ona fafaga le laʻau i le fugalaʻau ma le faʻaopoopoga o le magnesium.

Aisea e le fuga mai ai le hibisc - i le taimi o le amataina o pulupulu, o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona sili atu i le 15 tikeri, e tatau ona faataapeapeina le moli, e tatau ona faʻaitiitia le vai. I le mulimuli ai i nei tulafono, o le a totogo lelei le laau.