Laʻau

Le faʻaaoga o le aloe o le sua e faʻaleleia ai le tino

I tusi tusitusi i fualaau o togafitiga, o le aloe o loʻo iai pea le numera o itulau. Ma e le o se mea e ofo ai, aua o le sua o le sua, o lona faʻaogaina i totonu o faʻalapotopotoga ma faʻalapotopotoga faʻapitoa e tatau ona mafaufau lelei ma faʻamatalaina.

Afai e te tilotilo i pupuni o se fale mautotogi, i le tele o ia mea e mafai ona e iloa manino le alo o le aloe. E ui lava i le tele o vailaʻau i falemaʻi, o le sua o le suka mai se laʻau ua filifilia muamua o loo manaʻomia pea e pei ona i ai i aso o le tamaʻitaʻi a le matou tinamatua.

O le a le faʻaaogaina o le aloe o le sua, ma o a aoga aoga i lona tuufaatasiga e tatau ona sili ona latalata i ai?

Faʻavaeina o le aloe juice

Aloe faʻaopoopoina le maualuga maualuga o fuainumera aoga o mea aoga, meaola faʻasolosolo ina ua mavae le tolu tausaga o le ola. O fualaau e maua mai na o laʻau ola maloloina lelei e lata ane i le pito i lalo o le aʻa. I luga o laau toto, o laulaau lauulu e umi atu i le 15-18 cm e mafai ona vavae.

A uma ona tipi lau o le aloe, e le mafai ona e faatuai. A maeʻa ona faʻaaluina le silia ma le tolu itula i luga o le ea, e leai se aoga o le mea totino, ma o le sua i le laʻau ona o le faʻamago e tumau pea le itiiti ifo.

Afai e te manaʻomia le suavai pe a mavae sina taimi, e sili atu le afifi o le aloe i se ata tifaga ma tuu i le teuina i le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa. O iinei, o mea fou faatoa gaosia e tumau e oʻo atu i le tolu aso.

O mea e fausia ai le faavae o le faʻamalolo o le aloe juice:

  1. O le ascorbic acid e maua ai le puipuiga a le tino, e aofia ai i le faatumauina o le vaivai o vaʻa toto, o loʻo i ai i le tuufaatasiga o siama.
  2. Vitamin A mea e faʻamaonia ai le faʻaleleia o metabolic processes, faʻatulafonoina le cholesterol, ma e taua tele mo le faʻamautinoa o le mafaufau, e faʻamaonia ai le aoga o le aloe juice mo mata.
  3. O se faʻalavelave o le tele o vitamini, macro-ma microelements, e aunoa ma se mea e le mafai ona fai le faagasologa o mea taua i le tino o le tagata. O le faʻaauau ona toe faʻaleleia o nei mea e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga, faʻasaʻo le gataifale ma le metabolism.
  4. Organic ma amino acids, tannins, antioxidants ma flavonoids. O nei mea uma e matua le mafai ona suia, ma o lo latou faaletonu e tatau ona atagia mai i le soifua manuia lautele, o le malosi o le lomiina ma le gaogao o meaai, i luga o le setete o le vascular system, resistance o le tino ma le matutua.

O le faʻaaogaina o le aloe o le vai e mafai ai e oe ona faatumauina le paleni o siama ole tino ole tino, faʻaaogaina ole microflora pathogenic, faʻamaʻi ma faʻaleagaina ai vaega o paʻu.

O le mea moni lava, o se oloa faʻatasi ai ma se tulaga uiga ese e tatau ona tele naua ona aoga. Talu ai ona e sili atu ma le tolu selau ituaiga o aloe i le natura, o le maualuga ma le faʻamalosia o kulimi malosi i totonu o latou suamalie e ese.

O le mea sili ona taatele i le aganuu - aloe treelike e maua ai se sua lelei mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu, faʻaogaina ma vavae. Ole sua ole aloe, e ola i le fale, mai le malulu masani o le a fesoasoani, o le a aoga i le taua faasaga i siama poʻo manuʻa faʻamalolo umi. Ae mo le faʻaaogaina i totonu, e sili atu ona saʻo le faʻatau mai o le aloe i totonu o se fale talavai.

Faailoga mo le faʻaaoga o le aloe o le sua

I aso nei, i luga o le faavae o le sua o vailaʻau vailaʻau o laau totō, o loʻo iai nisi o mea maloloina mo le soifua maloloina. I le faaopoopo atu i le sua aloe mama, i totonu o le fale talavai e mafai ona e faʻatau se vailaʻau vailaʻau faʻamalosia i le uʻamea, syrup ma Sabur - faʻalauteleina, suasusu vavala, tuʻuina i foliga o se paʻu. I totonu foi o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, e mafai ona e vaʻai i se vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le sua i ampoules, o lenei meafaigaluega e faʻaaogaina mo inisiua e gaogalua ma iniseti.

O le sua o le aloe fou e afaina ai e talafeagai mo le tele o maʻi ma faafitauli tau soifua maloloina. I fafo, o le sua e faʻaaogaina e avea o se sui malosi e puipuia ai le fomaʻi mo faʻamaʻi pipisi o paʻu, faʻatasi ai ma le suppuration, mago, se vevela susu. O le aloe o le sua e aoga mo le paʻu o le tino. E faʻamalūlū vaivai, faʻamamaina, faʻasaʻo le ita, ma faʻaosofia ai le toe faʻafouina. O nei uiga lelei o se faʻamalologa o oloa e masani ona iloa e dermatologists ma cosmetologists oe latou te fautuaina masks, lotions ma le paʻu i luga o le aloe mai siama e aliali mai i le paʻu.

O vailaʻau faʻaleagaina o meaola faʻatoʻaga e faʻaaogaina e fomaʻi o loʻo faʻaaogaina le vai i le fomai nifo, gynecology, ma le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga.

E mafai e le aloe ona faamama le ala o faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, gastritis ma le maualalo o le eletise, pe a faʻanofo malie le meaai, faʻapipiʻi i totonu o le manava ma mafua ai le tele o faʻafitauli le lelei. O le tagofia o le suamalie ma isi vailaʻau o le aloe vera e fesoasoani e faʻasaina le gaosiga o le gaosiga, faʻateʻaina le atinaʻeina o microflora leaga, ma toe faʻafoisia le manuia.

Tomai faʻavae e fautuaina le aloe mo le malosi o tama. O le faaitiitia o le malosi e masani lava ona fesootaʻi ma se faasologa vave o nisi o maʻi. O le suamalie o le vai e iai sona aʻafiaga, faʻaletonu ma le faʻaleagaina.

O le isi tama tamaʻi faafitauli e faʻaumatia i tua pe a amata ona ave le aloe o le paʻu. O le susu aloe mo le lauulu e aoga mo le tele o mafuaaga. O lenei meafaigaluega:

  • faʻaagasolo le galuega o fulufulu lauulu;
  • fesoasoani e feagai ma seborrhea, lea e masani ona avea ma mafuaaga o le faʻavaivaia o lauulu;
  • faʻamamaina le paʻu, faʻaleleia, faʻaleleia le tafe toto ma le manava;
  • faamamā le sili atu o le mago ma le vevela.

O se taunuuga o le faʻaaogaina o le aloe o le sua o se vaega o masini, lotions ma rinses, o le a le pine ae maua fua vaaia i foliga o le soifua maloloina, susulu, pulupulu lush.

O faʻamaʻi inflammatory o le alamaʻi e mafai foi ona togafitia i fualaau faasaina e faia i le faaaogaina o le aloe. Faatasi ai ma le antibacterial, emollient, faamoemoe expectant, togafitiga o fualaau aina e fesoasoani e feagai ai ma ia maʻi ogaoga e pei o le niumonia ma le gasegase. Mai se malulu, o le aloe e faʻaaogaina i foliga o mataʻu e faʻamaʻapeʻa ai le membrane mucous o le vavalaʻau ma fesoasoani le manava. Ma faʻamaʻi tiga, latou te inu meaʻai maloloina ma le aloe, koko ma isi vaega.

Contraindications mo le 'ai o le aloe

Tomaʻi o vailaau faʻaleaganuʻu ma i latou e sili ona manaʻo e togafitia i latou lava e tatau ona manatua lelei o manuia sili o le faʻaaoga o le aloe o le sua e mafai ona liliu i le isi itu pe afai:

  • aua le mulimulitai i fua fautuaina;
  • le amanaiaina o faʻasagaga o iai.

E le i uma ona suʻesuʻeina lelei le tuufaatasiga o meaolaola o le oloa, o le mea lea, e le o itu uma o aafiaga o le sua e mafai e fomai ona valoia ma vavalo.

O se tasi o tapulaa matuia e uiga i le aloe o le lamatiaga lea o mumu i le mucous membrane ma foliga o le eyeshadow. O le mea lea, o le aloe juice mo mata e tatau ona faʻafefeteina i le vai inu. O le mea lava lea e tasi pe a faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai le rhinitis. O se fofo masani, nai lo le faafaigofieina o le mānava, e mafai ona sologo ese le maualuga o le mucosa ma taitai atu ai i se tulaga faigata o le maʻi. O le mafuaaga lea e le fautuaina ai e fomaʻi le faʻaaoga o le aloe mai se malulu i tamaiti.

O le faʻaaogaina o le sua i totonu o soo se ituaiga e solia mo pepe e oʻo ile tausaga. E matua le manaomia lava le ave o fualaau faasaina mo tagata matutua ma matutua atu, faʻapea foi ma se faʻafitauli faʻavaivaia.

E le gata i lea, o le faʻasaina o le aloe o le sua e aofia ai:

  • maʻitaga
  • faʻataʻitaʻiga;
  • le i ai o allergies e totoina ai mea;
  • faʻamaʻi pipisi o le gaosiga o manu i totonu o le gaioiga mamafa;
  • cholecystitis;
  • nisi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract;
  • totoga i totonu;
  • otaota.

Aloe ma le sua o lenei laau tulaga ese ua manatu o le mana malosi o le biostimulants, e maua ai le malosi i le tele o faagasologa i le tino. E le mafai ona vavalalata faʻapitoa ia taunuuga o le faʻaaogaina o le aloe, o lea e sili atu ona aoga le teenaina o fualaau oona i lenei mataupu ma faʻalogo i manatu o fomaʻi.