Fugalaau

Sei o tatou fuga i le fale

O lanu moli, lanu manogi ma eseese o ni mea taua i le aoina o soo se tagata e teu. O le aumaia o se matagofie matagofie i le fale, e tatau ona e iloa o le galueaiina ma le tausiga o fufulu i le fale o le a manaʻomia ai le faʻaaogaina o le poto ma le malosi mai se tagata e fiafia i totonu o laau.

Fuchsia e lauiloa mo le puaʻa umi mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. O laau toto e mafai ona faʻatupulaia e pei o aulelei, vao ma faʻasologa masani. O se numera telē o lanu ma ituaiga o faʻamalama faʻapitoa e ofo ma faʻafiafia. Fikiʻese tupu vave ma e matua tali lelei lava. Ae o le lagonaina o le leai o se gauai atu, o le laau e mafai ona mataʻutia.

Vaega o le tausiga o fuchsia i le fale

Pe a alu i le fale, o le fugalaau fugalaau e tumau lona tulaga masani i le natura. O le vaitau o vao ma vaovao e tumau mai le tautotogo i le tautoulu, ma i le taumalulu e malolo le laau. O le mea lea, o le tausisia o le puleaina o le vevela pe a tausia se fugalaau potu e taua tele.

I le taumafanafana, e sili atu le lagona o laau i totonu o se potu mafanafana pe i le togalaau i le vevela o le 16-24 ° C.

Afai o le siosiomaga e sili atu le mālūlū, o le atinaʻeina o laau totō e taofia, o le fausiaina o fou fou e taofi, o lona uiga, o le mafanafana e avea ma se faailoilo mo le fuchsia e amata ai se taimi malolo.

O le tele o le nofoa o le 25 ° C ei ai lona faʻalavelave i le aganuʻu teuteu. E mafai e Fuchsia ona togi ese le paʻu, lau lau laau, liliu ese le paʻu. I se taimi faapena, e ono afaina ai laau i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma o lenei lamatiaga e ono tupu pe a tupu ma tausia le fuchsia i le togalaau.

I aso vevela, e tatau ona e faia uma fuafuaga e:

  • e puipuia le matagofie o le pupula mai le vevela o le la;
  • e masani ona faʻafefe le greens i vai malulu;
  • faateleina le maualuga o le ea pe a tausia i totonu.

I totonu o le fale, o fuchsias e sili ona lelei ona faʻapipiʻi i le itu i sisifo poʻo faʻasasaʻe. E i ai le malu malu e talafeagai mo laau toto e fuga ma puipui le sua o le laʻau. Afai e faʻamalosi le fagu i luga o le faamalama i matu, e tuʻuina atu le fugalaau faʻamalama e oʻo i le 12 itula i le aso.

Faʻasaga ma laʻeiina se fuga fuchsia pe a alu i le fale

Mai le tautotogo i le tautoulu, e tatau i fuchsias ona maua le tele o vai inu, lea e faasolosolo malie le faaitiitia i le amataina o le vaitau malolo:

  • fualaʻau totō e iloa le manaʻoga sili mo le vai;
  • pe a faʻamuta le fuchsia, i le maeʻa ai o le fua tele, o le palapala i lalo ifo e faʻamaʻele pe tusa o le tasi i le vaiaso.

O le isi mea pe afai e malolo le fugalaau. E faʻapefea ona tausi fuchsia i le taumalulu?

I le taumalulu, o fugalaau e le sili atu i le faalua i le masina. I le taimi lava e tasi, latou te mautinoa latou te nonofo i totonu o se potu malulu i lalo ifo o le lelei. Afai e le faia lenei mea, o le tuputupu ae ma le tausia o fuchsia i le fale o le a sili atu ona faigata.

I le mafanafana ma le le lava o le malamalama i le taimi o le taumalulu, o loʻo pupuʻu pupuʻu, o laulaʻau ua paʻu'ū pe pau atoa, ma i luga o le windowsill iina o loʻo tumau pea le pusi o le muaʻi matagofie. I le oʻo mai o le tautotogo, o nei laʻau laga i tua i le atinaʻe, faʻaitiitia le toʻa ma le fiafia e ulu i le vaitau o le fugalaau.

I le taumalulu, o le fafagaina e le talafeagai, ae i le vaitau o le tuputupu ae latou te fesoasoani i fuchsia e fai ai le tele o meaʻai ma toe vave faʻaleleia pe a uma ona tupu. Faamamaina fugalaau amata i le afa lona lua o Mati. Mo le fafagaina, e faʻaaogaina faʻapitoa i se vaiaso vaiaso se fomaʻi faʻapitoa mo fualaau aina.

Aʻo tausia le fufulia ma le tuputupu ae i le fale, e tatau ona e manatuaina o le faʻamamaina ma le faʻamaʻiina o loʻo faia i luga o se mea itiiti. O le fafaga fafagaina o fuchsia o loʻo faia i tua o lau.

A maeʻa le faʻavasegaga, e le tatau ona fafagaina le laau mo le tusa o le masina. O le tulafono lava lea e tasi e faatatau i talavou, na o laau totogo.

Ina ia faʻateleina le faʻavaeina o le lanu meamata, e faʻafefeina ai vaomago ma fomaʻi faʻatasi ai ma le maualuga o le kulimi. Ma mo le faʻapipiʻi ma le tausisia o fuālaʻau lauolaola, o loʻo iai mea e sili ona taua o le potassium ma le maika.

Aʻo tuputupu aʻe ma tausia le fuchsia i totonu o le togalaau, o le faʻamalositino faʻatasi ai ma aʻafiaga o mea totino e maua ai se taunuuga lelei, ma e tali lelei mai tagata matutua i le faʻaofiina o elemene.

Suiga mo le tausiga o fufulu i le fale

Ina ia mafai e le laau ona lava le malosi mo le fugalaau galue, e taua mo ia le mauaina o meaai maoaʻe ma lavelave. I le taimi lava e tasi, o le palapala lea e tupu ai le fugalaau e taʻalo taua tele. I le tausiga o fuchsia i le fale, e fautuaina e aofia ai le gaosia o le tausaga, lea e tatau ona i ai i le tautotogo - o le taimi o le amataga o le fafagu ma le tuputupu ae o le fugalaau.

I le avea ai o se meaʻai, e mafai ona e faʻaogaina ni mea faʻafefiloi e leʻi saunia mo mea teuteu, faʻafefiloi i lau togalaau poʻo le humus ua pala. Afai o le fugalaau fugalaau o le a ola i luga o le faletala poʻo i le fale, e mafai ona e faʻaopopo sina tamai loam i le palapala e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le susu. I le pito i lalo o le sima, puipuia le aʻa o le fufulu mai le vevela o le ulo, alavai e faʻamalosia.

Faʻapenaina o fuchsia i le fale

E mafai ona e totoina ni laau fou fuchsia e ala i le faʻaleleia o le fugalaau ma fatu fatu po o vao. E masani ona latou faʻaoga vegetative, e pei o le ata, faʻalauteleina o fuchsia, tausiga o fale lea e sili atu ona faigofie, ma tupu olaola vave ma amata ona fuga.

◊Oti ese afifi po o sela e pei ona manao ai e mafai ona i ai i soo se taimi talafeagai mai le tautotogo ma le taumafanafana atoa. E na o le taua lava o le maloloina o pulumu e fai i luga o laʻau ma e le lanumeamata, ae o fatu laititi-lignified e pau i le eleele.

Afai o le aʻafiaina o le seleseleina o loʻo faia i le tautotogo po o le taumalulu, e tatau ona tuʻuina atu i le laau le faʻamalamalamaina atili ma lagolago le tulaga vevela o le "vevela" ma le faʻamamaina.

E seleseleina selesele ma se naifi mama maamaʻa, pe a maeʻa ona aveese uma lea o laulaau sei vagana ai le pito i luga o paʻu. E mafai ona e aʻafia fuchsia ma tutusa le manuia:

  • i totonu o le vai;
  • i le susu susu;
  • i se paluga o peat ma oneone.

E faʻapefea ona tausia le fuchsia pe a uma ona tipi? A maeʻa le 1-2 vaiaso, pe a oʻo ina iloa aʻa i luga o le tipi, e mafai ona totoina i ni nai ipu laiti e oʻo i le 9 inisi. Afai o loʻo totoina i totonu o se koneteina telē, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tuputupu aʻe o le aganuʻu, e tele nisi o aʻa o loʻo faʻaaogaina i le taimi.

Ina ia mafai e le fuga o fuchsia matala ma le vaomatua ona avea ma lapisi pe a mafai, e tatau ona faafouina laau toto pe a uma le lua pe tolu tausaga. O fualaau faʻasalalau e ola ma tausia le teuteu umi. Ae o lenei, pe a tuputupu ae ma tausia le fufulu i le fale ma totonu o le togalaau, o le teuteuina e masani ona faʻaaogaina.

Afai e le mafai ona tipi ni mea e talafeagai mo le faʻaleleia mai le vao, ia faʻaaoga lau lau fuchsia. Laʻau laʻau lelei tele e tipi faatasi ma tipi, ona tanumia ai lea o le centimeta i le perlite susu. I totonu o se kiona, ma le faʻaleleia o aso taʻitasi, faʻalauteleina le maualuga o le vevela ma le vevela tumau, faʻalautele laupepa e faʻavae i lalo ole petiole.

A malosi malosi, e vavaeese mai laʻau ma totō i ni ipu eseese. I le lumanaʻi, tausi le fuchsia i le fale e le ese mai masani pe a tupu aʻe se fugalaau i luga o la latou vavae.