Isi

Spider mite

O le Spider mite o se parasite o le lalolagi totino e fiafia e 'ai i lau o laʻau ma pama, lemoni ma rosa, cacti ma le tele o isi fale. O ia foi o se tasi e alofa tele i le taumafai o laau uma e tofo mai le aoina o lou fale, e aunoa ma se tuusaunoaga, o le taimi lava e te vaai atu ai i lenei tagata faatupu faalavelave i lau laau, amata sauniuniga mo se taua moni ma le matautia, ona o le a le tu i se tasi o laau.

O le faailoga muamua o le faʻaalia o se "mea-leaga-taʻusalaga" o le faʻapipiʻiina lea o se laupepa mūmū i le va o lau o laau totō. I le avea ai o se tulafono, o ona foliga vaaia e afua mai i fiva ma le leai o se mea e manaʻomia.

O le mea moni, e manaia tele pe afai e te maua i le taimi ma faʻalogo i le faʻamalo, ae ia manatua se tasi tulafono: vaʻaia moli mite fuamoa ua teuina mo le lima tausaga ma matua uma i le tolu i le fa aso, o lea pe a foliga mai ia te oe ua manumalo le taua i le togi o le 1: 0 o lou manuia, i le mea moni, o mea uma lava e ono sese uma lava. Ma e tusa lava pe o le a le malosi o lau fufuluina o faʻamalama ma ipu, i le avanoa muamua (mo se faʻataʻitaʻiga, i le maualalo o le vevela ma le maualuga o le vevela), o le a ia toe foʻi mai nai mea laiti ma le le mafaamatalaina ma puipui.

"Ia, o le mea moni, e leai ni auala e tauivi ai ma lenei vailaʻau faʻamalosi uma?", E te fesili ai. E i ai, ma muamua lava, o le puipuiga moni lenei, lea e aofia ai le faʻapipiʻiina pea o le tele o ituaiga laau toto. Ae e tusa lava pe ua tuai ona fai se puipuiga, ua i ai le uati i luga o lau laau, e le tatau ona e le fiafia, aua o se tasi o fili pito sili ona leaga o le apogaleveleve, o le, tele lava, vai.

Matou te tuʻuina atu ia te oe ni auala lauiloa e faʻafefe ai lou fili fou i luma o le apogaleveleve:

  1. Faʻasusu le vaifofo o le vai i le fasimoli a le tagamea, faʻamalo le laau ma ufiufi mau i se pusa paʻu, fufuluina le laau ile vai malulu mai le fagu i le aso mulimuli ane, ma toe ufiufi i se pusa paʻu, ae lua aso;
  2. Fai se taʻi tasi kilokalama o le citrus talo ma fufulu i se laau mo le vaiaso;
  3. Faʻatau se vailaʻau vailaʻau o le talatini i totonu o se fale talavai, tata le 25-35 g o lelaʻau aʻa i totonu, ma faʻafefiloi ma se lita o le vai vevela. Faʻaauau i ni nai itula, faʻamalolo le laau mo le tolu i le lima aso;
  4. Grate lua pe tolu ulu o le keleni ma faʻaauau mo aso e lima i totonu o le lita o le vai mafanafana i totonu o se atigipusa ua faʻamaufaʻailogaina, pe a maeʻa, faʻafefe i le afa ma vai malulu ma faʻamalolo le laau mo le vaiaso.

Matou te tuʻuina atu ia te oe ni fautuaga a tagata e matua fesoasoani tele i le faʻaumatia o le apogaleveleve, ona e sili atu le aoga ma taugofie. O le mea moni, o loʻo i ai le tele o vailaau vailaʻau ma vailaau. Latou te le taugofie tele, o le fea e sili ona lelei e fuafua ai e matua faigata lava, ma o le a le aoga o le a tatou le tauina atu ia te oe. E i ai se tasi e sili ona mataalia, faʻapitoa lea o le a fesoasoani tele ia te oe - Aktara, ae e sili atu le le faʻaaogaina i le fale, o loʻo i ai se manogi sili ona inosia, ma e faaopoopo atu i lenei mea, e pei lava o isi sauniuniga faʻatemika, e i ai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o le tagata .

Matou te talitonu o nei fautuaga o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea faigata - o le tau faasaga i se tagata faatupu faalavelave o le lalolagi - o se apogaleveleve, ma o le ae toe fiafia i le matamata i mea manogi ma maloloina o lau aoina o fale. Ma mai le taimi nei, o le a sili atu ona e mataala ma tali atu e tusa ai ma le fafaga ma isi vaega uma o le tausia o totonu o laau, ina ia mafai ai ona taofia le tupu mai o lenei parasi, lea o loo "faatalitali" mo a tatou mea sese. Le manuia tele i lenei taua faigata, tuputupu ae lelei ma atinaʻeina o au laau matagofie!