Fale taumafanafana

O le mealilo o se laufanua lelei - papaʻi papa

Ua le maeʻa le mamanu o le taimi nei e aunoa ma ni conifers, oi latou ia o loʻo faʻamalamalamaina le matagofie o le lauʻeleʻele, susulu ma e le masani ai, ua tumu ai i le lanu, manogi ma le mea sili e mafai ai. Rocky juniper o se mea sili ona fiafia i ai i isi laau faʻapitoa mo togalaau matagofie ma teuteuga matagofie o se fuafuaga a le tagata lava ia. O ona foliga vaaia matagofie e aofia ai le tele o ituaiga, lapopoa ma lanu, o le tele o mea e gaosia ai le coniferous, o le le mautonu i tulaga o le siosiomaga, o le alualu i luga lemu ma le leai o se manaʻoga mo le tipi. I mea laugatasi, e mafai ona totō faʻatoʻa vine ma ola i vaega. I le faʻatasi ai ma manu feʻai ma meaola, e foliga mai e manaia ma matagofie!

Rock junip varieties

Rocky juniper e faʻamaonia i le maualuga o le tuputupu aʻe - e sili atu ma le 10 mita, ola muamua, faʻamanatu i sikuea vavalalata, ma le pale umi, e amata mai ile eleele lava ia. Juniper fua o fualaau aina lanumoana, e oʻo i le 4 mm le lautele. I totonu o le vaega o le kalone, e lua fatu e fua i le tausaga lona lua o le olaga o le laau. O le aganuu ua lauiloa talu mai le 1839, ua tupu lelei i totonu o papa, e tele ituaiga eseese, o ia mea uma e matua fetuunai lava i tulaga tuputupu ae i le teritori o Rusia.

Juniper Rocky Skyrocket

O se mea maualuga umi lea. O le a avea ma teuteuga matagofie o soʻo se laufanua togalaau, lelei tele mo le faʻaogaina o fanua i fafo ma fanua. Juniper Sky rocket, e pei ona faaliliuina mai le Igilisi, e sili ona fiafia i ai ma e alofaina e le au fai togalaau i le itu i saute o Rusia, pe a itiiti ifo le kiona ma timuga e mafai ona afaina ai ona uiga i fafo. O fualaau e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i luga o le ogalaau ma faʻatonu saʻo i luga. O lenei laʻau faʻalelei e puipuia i gutu malulu, faʻapupula saʻo i oneone ma oneone papa.

Juniper Rocky Blue Arrow

Talu ai ona o le taofiofi faifai pea, o nila o loʻo manatu i ai o le ituaiga sili ona lauiloa. Na savali atu o ia i le ogatotonu o Rusia - mai sisifo o le itu i sisifo ma latalata i le Urals. Juniper Blue Blue po o le Blue Blue, ona o lona igoa e foliga i le faaliliuga, foliga matagofie ma mamalu. O lala o nei ogalaau uumi ua faʻapotopotoina i totonu o se vaʻa ma ua agai i luga. O le natura lava ia na foliga lelei lelei, o le mea lea, e leai ni taumafaiga faaopoopo e manaʻomia ina ia faatumauina lona foliga mai.

Juniper Rocky Munglow

O lenei togalaau faʻasalalau o se laau uumi umi. O ona nila e mama ma e le o le prickly, o loo i ai se lanu matagofie-e le malie, i le taumalulu o le lanu ua sili atu ona tumu ma malosi. Juniper Moonglow e vave ona tupu, e le o se mea e uiga i le palapala ma le lelei o le tausiga, ma e puipuia i lamala ma matagi. Ona o le lanu muamua ma le ofoofogia, o le a avea ma se lanu paʻepaʻe i soo se ituaiga o togalaau.

Juniper Rocky Blue Haven

O lenei ituaiga o loʻo amanaʻia o le sili sili ona lelei i le vaomatua papa lanumoana, o lona leo e le suia i le tausaga atoa. O loʻo i ai i le laau se foliga faʻaanatura masani ma tulaga lelei, e oʻo atu i le maualuga o le 5 mita pe sili atu, ma tupu ile lautele mai le 1.5 i le 2 mita. E masani lava ona totoina i ni vaega i ituaiga o puipui ma alalaupapa, e maualuga le malulu o le taumalulu ma le malosi o le matagi, ma ua fesuisuiai i tulaga o le ola i le taulaga.

O le faʻamatalaga o le lili papa e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ai ma sapasa i saute, na o le sili atu ona malosi ma faʻamalosi faʻatoʻaga laau. I le natura natura, e tusa ma le 70 ituaiga o vaomatua, ma e na o le 20 ituaiga o meaola e taua o tagata e faʻaleleia. Faatasi ai ma i latou, lapoa, lau-lapopoa ma laau toto, e ese mai le lanu, lalelei ma le fausaga o nila, o le paleni ma le faapalepale, faatasi ai ma fusi fusi ma saʻo.

Juniper i le mamanu

O le Juniper rock o se filifiliga lelei mo togalaau ma togalaau faʻasolo saʻo ma manino, teuteuina i Scandinavian poʻo le Igilisi, na faia i le ituaiga o Iapani poo Alpine togalaau. O le a leai se mea e sili ona taua i le leoleoina o le faʻatoʻaga o le faʻatoʻaga mo le 100%, ma o le a avea foi ma se tulaga matagofie mo isi mea ma laau totō.

Ata o le vaeluaga papa i le matagofie o le laufanua e ese lona matagofie ma le maofa i lona matagofie. O le laau e felagolagomaʻi faatasi ma isi conifers, o laau ma laau iti, fugalaau ma laau afu, maa, vaituloto ma tupua.

Juniper aoga ile mamanu o le laufanua ma faʻataʻitaʻiga:

  1. Eseesega i ituaiga, ituaiga, maualuga, lanu ma meatotino.
  2. Matagofie fafo, tulaga muamua ma le matagofie.
  3. Faʻafesootai tulaga ese ma isi laau toto ma elemene mamanu.
  4. Le mautonu i tuutuuga ma le tau o le tuputupu ae, leai se totogi e tausia, toe gaosia ma tausia.
  5. Faateleina le tetee atu i tulaga leaga maualuluga aʻo tausisia lelei foliga matagofie ma uiga masani.
  6. Malosiaga o avanoa faʻapitoa ma le faʻavaeina vaega.
  7. E talafeagai mo le mamanu o le mutia ma tuaoi i luga o le teritori o le taulaga, o le auala sili e mamanuina ai togalaau, fanua o togafitiga ma fanua papaʻe.

O Juniper ua taʻua saʻo o le tupu o togafiti o togalaau. O lenei aganuʻu aganuʻu uma o loʻo i ai uma faʻamatalaga mai fafo, o mea faʻale-natura ma foliga mo lenei mea.

Totoina, vaaiga lelei, toe gaosia

Ua totōina le vaomatua i laau mai le ogatotonu o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu. I le noatia ma le fai fuafua i nisi o manaʻoga, e faʻafeiloaʻi lelei e ia le suʻeina i se nofoaga fou ma vave ona aʻa. Aganuʻu e manaʻomia le puipuiga o le la ma le matagi, lauʻeleʻele lelei ma susu o loʻo le talafeagai, e fiafia le laau i le saʻolotoga - o le mamao i le va o sui o le coniferous e le tatau ona latalata ile 1.5-2 mita.

O le tausia o le vaomatua e faigofie:

  • i se taimi malogo, suavai pe a tatau ai;
  • vevela taimi e selesele vao ma tatalaina le eleele;
  • na o le i ai o meaola faalafua ma faʻamaʻi;
  • faʻamaʻaina faʻatasi ma le gaʻo ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi e faalua i le vaitau;
  • o lauulu e faatagaina i na o ituaiga eseese;
  • o lālā mamago ua aveesea pe a foliga mai;
  • I le taumalulu, o nisi ituaiga o vailaau o loʻo fusifusia ina ia puipuia ai le tataina o lālā talavou mai le matagi ma le kiona.

O le faʻaleleia o le laumei Rocky e mafua mai i le tipiina po o le tagiauvale talavou, i le tulaga o mea taua - i le faapipiiina. O le seleseleina e faia i le pito i luga o vine, e vavae ese ma le pito o se naifi faatasi ai ma vaega tuai o fafie. O laumei e faʻaaogaina faapitoa mo fugalaau fugalaau i le taimi atoa o le tuputupu ae. O laʻau moa ua tuʻuina i totoa i le eleele ua saunia, ma o loʻo aʻafia uma lava mo le ono masina ma le tausaga. O le faapipiiina o se fualaau taua i le launiu masani e faia e le au fai togafesa, e masani lava ona faʻaogaina lenei auala.

O seleni o se auala lautele o le faʻaleleia mo ituaiga uma o vine. O le totoina e ala i seleselega e faia i le tausaga atoa, ae o le taimi sili ona lelei o le tausaga mo lenei mea o le tautotogo.

O le totōina ma le tausia lelei o le kalapu papa e faalagolago i le ituaiga filifilia. Le totoina o se laʻau malosi ma mamana ma lanu matagofie ma lanu matagofie - o lona uiga ia iloa ma mulimuli i tulafono uma ma faʻaaliga o le tausiga. Faatoagaina e le Faatoaga le launiu e faatumauina le autu o le togalaau tafaoga, aua e tumau pea le matagofie i foliga i soo se vaitau o le tausaga, e aunoa ma se tuusaunoaga. O mea uma e faʻaogaina ma faʻatulagaina o lenei laau faʻasolosolo e talafeagai lelei mo le nofoaga i le fugalaau, talu ai o loʻo i ai le tele o ituaiga o launiu, vao-e pei o le vaʻaia ma le fetolofi i luga o le eleele.

Rocky juniper e mafai ona faʻafesoʻotaʻia lelei soʻo se laufanua - masani ma le muaʻi vaʻaia, aganuʻu ma aganuʻu, lauiloa ma aso nei, ao faʻamalosia le faʻamuamua ma le faʻamalamalamaina o le natura o loʻo siomia ai laufanua. O fualaau o Coniferous e talafeagai i togalaau ma paka o ituaiga tetele - mai togalaau laiti e tele nofoaga paka ma nofoaga e tafao maimoa ai tafaoga.