Fugalaau

Muamua

Doronicum (Doronikum) o le uluai alofilima i totonu o le togalaau. O faʻaupuga-ato na i ai le uumi o le 6-10 cm o le auro atoa lava. O le mea lea e sili atu le malosi o le aiga o aster.

I le aganuu, e lua ituaiga o meaola e masani ona faʻaaogaina.

Doronicum, poʻo Kozulnik (Doronicum)

© DHochmayr

Doronicum East (Doronicum orientale) - faʻapitoa ma se rhizome manino. O se laau malu-faapalepale, faatasi ai ma laulaau lauola o loo aliali mai i le tautotogo i tamai petioles, ua avea ma se talipupuni faifai pea. I le amataga o Me, e fausia ai le 30-50 cm le maualuga e tuputupu aʻe, e faaiʻu i se tasi samasama lanu samasama e tasi e oo i le 8 cm le lautele. E fuga mai i le ogatotonu o Me i le ogatotonu o Iuni., ona faʻaumatia lea o lona teuteu, e le o toe umi ae mate ona lau. O le mea lea, e manatu i ai o le amataga o le tautotogo totogo mo le faʻaaogaina i tua.

Doronicum East (Leopard's Bane)

Doronicum plantain (Doronicum plantagineum) o se ituaiga tele-faʻaleleia ituaiga e masani ona lauiloa i aganuu. Na ia laulauina i luga o le uumi, o se maualuga maualuga - e oo atu i le 140 cm ma lapopoa samasama samasama e oʻo i le 12 cm le lautele. E fuga mai i le ogatotonu o Me i le ogatotonu o Iuni. Fatu le fatu. Lea oti i le faaiuga o Iuni.

Doronicum plantain (Doronicum plantagineum)

Doronikums alofa i nofoaga susu, susulu pe faʻapipiʻi. E mafai ona latou ola i se nofoaga e tasi mo le tele o tausaga.

Vavave vao. O le rhizome ua eliina i le ogatotonu o le taumafanafana, e faigofie lava ona malepe i ni vaega laiti, lea e totoina i se nofoaga tumau. E le faʻasalaga i eleele.

Doronicum, poʻo Kozulnik (Doronicum)

Fautuaina mo le totoina i mixborders e fatu ai se la, susulu i le amataga o le tautotogo. "Laisy samasama" e foliga mataʻina i vaega o laau i luga o tua o vao.