Fugalaau

Persian ma terry lilacs: ituaiga ma ituaiga, ata

E masani ona totoina e le fai togalaau le lilac i luga oa latou faufauga ina ia latou fiafia i la latou fugalaau e le masani ai ma susulu. O taʻaloga tetele ma le matagofie o le a le masani ai le manogi masani. Ae, e ese mai i lenei, o le togavao lava ia e tuʻuina atu i soʻo se togalaau togalaau se foliga vaaia lelei ma le fugalaau. E taua le matauina o le lauusiusi i luga o le lilac bushes e tumau seia oʻo i le malulu.

O le fugalaau taimi e faalagolago i ai lea ituaiga o le a filifilia fai togalaau mo lana fuafuaga. O lea la, o le lilac masani e afaina mai i le ogatotonu o Me seia oo i le faaiuga o Iuni. I le taimi nei, e mafai ona finau e faapea e sili atu ma le 30 ituaiga ma ituaiga o lenei laau, e aofia ai le aiga o Maslinov.

Faʻamatalaga

E mafai ona i ai pea Varietal lila le pito i luga o soʻo se togalaau, fiafia i le au ma o latou lanu. E eseese ituaiga o le mea na maua mai ai le laau. O se tasi oi latou na fai mai e mai le igoa o se mea faifaaili na i ai i Eleni anamua. O lea ituaiga fagu na faia e le atua o le vaomatua o Pan mai le fulu, lea na avea muamua ma sui o Siring.

Afai tatou te tilotilo i solo o faatusa, e mafai ona tatou iloa o le paʻepaʻe e fesootaʻi ma le alofa muamua. Ua lauiloa o nisi o setete o Amerika e oo lava i tausamiga o loʻo faia e tuuto faapitoa i le lilacs.

O se tamai laau lalelei lenei, lea e lanu i Me-Iuni. O le maualuga o sea ituaiga vao e eseese mai le 2 i le 10 mita, ma le lautele o le ogalaau e faalagolago i le matua o le laau ma mafai ona oʻo atu i le 30 centimita. O laʻau e faʻafeagai, o le pau i le taumalulu. E masani lava e ese lau laulaau, ae o laulaau uma e maua.

O se mea sese e malie foi: o se panicle ma fugalaau pisexual. Lanu e mafai ona ese tele: paʻepaʻe i le paauli paauli. Afai e te vaʻaia, o le fugalaau e mafai ona e vaʻai i ni faʻamalosi se lua. Ma o nei faʻalavelave faʻalavelave latou te maua ai le manogi tumau ma le manaia.

O le fua o se pusa laʻititi, o mea manogi, enaena, paʻu. O loʻo i ai fatu e lua i laulaʻau taʻitasi. O le vao e mafai ona oʻo atu i le 90 tausaga.

Ituaiga ma ituaiga o lelala paʻepaʻe

O le mea e leaga ai, e leʻo faʻamautuina tonu pe fia ituaiga o meaola i le lalolagi nei. E i ai nisi o meaola e taʻua le 13 ituaiga, ao isi - sili atu ma le 30. Ae e uiga i meaola masani, ae o loʻo i ai foi ituaiga eseese o meaola na tutupu ona o le felauaiga o ituaiga eseese. Ae o le fuainumera o ituaiga o kulupu tumau e le mafai ona fuafuaina tonu, talu ai o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau faʻalaʻau e aofia ai:

  1. Hyacinth. O lenei ituaiga na faia e avea ma se taunuuga o le telefoni faʻasalalau ma masani.
  2. Saina
  3. Henry.
  4. Peresia.
  5. Terry.
  6. Isi.

Ae o ituaiga o le Peresia lilac e tatau ona gauai faapitoa. O ia e mafai ona mafua i ituaiga o ituaiga, talu ai na mafua ona o le sopoia o ituaiga natura masani: Aferika ma le maualalo. O foliga mai o ituaiga ituaiga na i le 1640. O le vao o Peresia e oʻo atu i le 2 mita le maualuga, o ona lālā ua lapoʻa ma manifinifi.

O le tele o faaseʻe e oʻo i le 10 inisi le umi, ma o le lautele o le a tutusa ma le 7-8 centimita. Le lanu o fugalaau e papaʻe pe lanu violeae sili ona manogi. Ua amata ona fuga mai le vao Peresia ia Me ma mafai ai ona faamutaina la latou fugalaau i le faaiuga o Iuni. Faigofie le faʻafeiloaʻi o nei ituaiga meaola ma fulu malulu ma pa'ū. O le mea e leaga ai, i le vao e toetoe lava a le mafai ona feiloai ia te ia, ae e le manaʻomia foi se tausiga faapitoa.

O le ituaiga ituaiga lalac, lea na masani ona faʻaaoga talu mai le 1855, e manaia foi. O lona maualuga o le vao e masani ona 4 mita, ae o loo i ai ni lau laau lanu. Faasalalau i nisi o itumalo o Saina. E ese mai i le totogo o pupu, ma o lala talavou e lanu samasama-lanu enaena.

O inflorescences e 30 senetimita le umi, e faʻasaina ma faʻalavelave. Inflorescence shape e masani lava pe o le pyramidal poʻo le palaniki. O fugalaau e lanu viole po o piniki, ae sili ona manogi. O le siakiina e i ai se tamai vavalalata e faʻalautele i luga. E fuga mai Terry ia Iuni-Iulai, ma o le mea lea e faatatau i ituaiga tuai. Tetee i le malulu.

Ae o ituaiga masani masani masani o mea nei:

  1. Taatele.
  2. Broadleaf.
  3. Hungarian
  4. Zvyagintsev.
  5. Komarova.
  6. Wolf.
  7. Amur.
  8. Mesh.
  9. Laiti laiti.
  10. Uma.
  11. Cirrus.

Lalac masani o se tamai laauo lona maualuga e mai le 2 i le 7 mita. O lenei ogalaau o loʻo i ai se aʻa pakiaka. O lona lauulu e lauulu ma o ona lālā e lanu samasama. O le aʻa e lavea ai le tumutumu mai eleele tafia. O lau oval o loʻo i ai pito pito i tua, e lalelei ma lamolemole. I le pito i lalo, o laulaau e foliga mai i le fatu, ei ai le umi o le 10 inisi ma le lautele o le 5 inimita. O le petioles o ponaivi e tusa ma le 15 simita le umi.

O fugalaau o lenei ituaiga o meaola e aliali mai ia Me faatasi ai ma lau. E masani lava o fugalaau fugalaau e tele ma tele-faʻafeifo. O fugalaau e laiti ma manogi. O le tele o taimi, e mafai ona maua le vaaiga i totonu o vaomatua ma luga o le tumutumu. Ua faʻamaonia e mafai ona tatalia matagi sili ona mataga, e puipuia i le tau vevela ma e mafai foi ona tupu i nofoaga e tele ai le malulu.

O le televave ituaiga laau e tutusa ma le masani, ae o loʻo i ai ni eseesega: tamai fugalaau, lau laʻau tele ma puaʻa amata muamua.

Suga o tagatarian lilac e maualuga lona maualuga e oʻo i le 4 mita, ma o le poloka o loʻo i ai se lanu enaena. O le lau laʻau e manaia: oval, ma le lautele e oʻo atu i le 3 senitimita, ma le umi e oo atu i le 8 centimita. O aʻa o laulaau e laiti: e oo i le 2 simita. O lala o nei ituaiga meaola, pe afai o le vaomatua e laiti, o le mea lea e le amanaia. Fugalaau e aoina i le tele-flowered pesicles, manogi, pogisa. O lenei vao e fuga mai ia Iuni. E mafai ona e feiloai i totonu o vaomatua o Iukureini, Hungary, Romania ma Yugoslavia.

O isi ituaiga e tutusa ma le vao o Hungary, mo se faataitaiga, lilacs o Zvegintsov, Komarov, Wolf.






Amur lilac maofa ma lona tele. O ia sili atu pei o se laaunai lo se togavao, aua e na o lona maualuga e oʻo atu i le 10 mita. E mafai ona e feiloai ia te ia i Sasae Mamao, o le mea lea, o le fugalaau e amata ile leva, i le faaiuga o Iuni.

E iai fugalaau fugalaau fugalaau. O iataatele i fugalaau teuteu O le itu i Sisifo e mafua ona o laulaau laʻitiiti, faʻapea foi ma se ituaiga o vao mago ma le lilacs. O ituaiga o meaola e vaʻaia i vaʻa vavae ese.

E taua le matauina o le tuufaʻatasia faavaomalo o lilac, ma o ituaiga o loʻo faʻamatalaina i luga e faʻavae i luga o le a le foliga ma le lanu o le fugalaau.

Totoina ma le tausiga

Ina ia toto se laau i lau togalaau, e talafeagai le filifilia o nofoaga e lelei ai moli. O le tele o ituaiga o vao lilac e le fiafia ile palapala ma le maualuga o le vevela, aua e mafai ona i ai se aafiaga leaga i luga o latou aʻa. Ae o le eleele e mauoa i le humus, sina susu, ma o le acidity o le 5 i le 7 o le a atoatoa lelei mo latou.

Ae mo le taumalulu, latou te le tau manaʻomia ona ufiufi ma gaʻo. Ae afai e vevela ma vevela le tau, ona faʻafefe lea o le laau o se mea tatau. E alofa o ia i lilacs ma fugalaisa, aemaise lava le pefu ma mullein.

Tofiga

I aso nei e tele auala fafagaina vao. Mo se faʻataʻitaʻiga, tupu mai fatu. Ioe, o sea faagasologa e manaomia ai le tele o le taimi ma le gauai. E masani lava, pe a tuputupu ae i lenei auala, o le a totogo mo na o le 5 tausaga.

O le isi metotia o le toe gaosia o le totoina o laau, ae na o le pau lava le mea e mafai pe afai ei ai se aʻa lelei. Ae o le auala sili ona taatele o le fesuiaiga o le vavaeeseina.

Teuteu

E le mafai ona e tipiina lauʻau o le tausaga talu ai, talu ai e fuga mai ia i latou. Ae a oʻo ina tupu aʻe, e tatau ona aveese uma mea e le faʻavaivai. O le pale ua fausia i totonu o le 2-3 tausaga, o lea e tatau ai ona tuua na o le 3-4 kusi, ma tipi le toe. O le ata tele e ave i le pito i lalo o le vao.

E iloa e masani ona fuga mai laau vao lelac ma e foliga manaia. O latou fesoasoani e fatufatu se mamanu matagofie o laufanua i lana togalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fatuina se puipui matagofie mai ia i latou. Lilac na ola mo se taimi umi, ae o le filifilia o ona ituaiga fou e le taofia. O le faʻaaogaina o vao ma lanu eseese o fugalaau o le a foliga matagofie i totonu o soʻo se togalaau. Afai e te suʻe i fuga lanu paʻepaʻe ma le lanu violē, o le a foliga mai e malu tele, ma lanu violē - e susulu ma matagofie uiga ese. O le tuufaatasiga o le laau ma le tele o sui o le fuga, e fai ma faataitaiga, faatasi ai ma peonies, e matagofie foi.