Laʻau

Darlington California Photo Growing from Seeds and Care Home

Darlingtonia California Plant Predator Photo

O Darlingtonia o se laau gaogao o le aiga Sarracenius. O le ituaiga o loʻo faʻatusalia mai e se tasi meaola: Darlingtonia californian (Darlingtonia californica).

O le foliga mai o le laau e manaia ma o le suwitching. I luga aʻe o le palapala o loʻo tulaʻi mai ai se rosette basal, e aofia ai ni laʻau e le masani ai. E foliga mai o ni pusi e tatala o latou pulou, saunia mo se osofaʻiga. O laʻau nei e pei o se fagu. O le pito i luga o le pulou i le "ulufale" e masani lava ona tu fafo atu i tua. O le pu e ufiufi i se pusa e pei o se pulou.

Ata o Darlingtonia i tulaga masani

Ona o le mea moni o le totonu o le vaʻai e i ai taimi e leai se chlorophyll, ua faia ai se aafiaga malamalama. E le gata o le tosina mai o iniseti, ae o le nectar foi na natia e le laau. Latou te felelei i lalo o le pulou, i totonu o pa puipui e ufiufi i lauulu umi, ifo i lalo, lea e le mafai ai ona e toe foi mai.

O iniseti o loʻo faʻamaluina i vai oona o le laau, ma tuʻuina atu ai mea taumafa faaopoopo (o meaʻai autu e maua mai i le aʻa). I lalo o tulaga lelei, o le maualuga o laʻau e fafaga ai le pata e oʻo atu i le 1 mita ma le lautele o le 60 cm. O le lanu o le lanumeamata lanumeamata, samasama, paʻu.

Darlington California Photo

O le natura natura e i ai se taʻaloga faatapulaaina: vaʻalele mai Oregon i Kalefonia (USA). O le laau e puipuia e le Washington Washington Convention.

Fugalaau talenia

E faʻafefea ona fugaina le ata o Darlingtonia

I le ogatotonu o Iuni, ua aliali mai ai se lau laau umi, mafiafia. Corolla o foliga o le logo, paʻu, samasama-lanu moli po o le mumu-lanu enaena. E teuteuina i le lanu lanumeamata lanumeamata. O le umi o le corolla e tusa ma le 6 cm.

Faʻafouina o le talenia e ala i le vaevaeina o le vao

E faʻapefea ona vaeluaina se ata o vao vao

O le laau e maua ai le tele o puʻu eleele. O le tele lava o taimi, e faʻalauiloaina le manamele i le vao - e ala i le vaevaeina o le vao. Ua faʻapipiʻiina le faʻatinoga ma se faʻavasegaga. Ave le laau i fafo o le ulo, vaevaeina i ni vaega, (ia tofu fasi pepa ma se vaega o le rhizome ma lau laulaau), totōina i ni pusa eseese.

Tuputupuina Darlingtonia mai Seeds

Darlingtonia fatu fatu

O le faʻalauteleina o le fatu o le darlingtonia e faʻaititi ona faʻaaogaina, talu ai e faigata ona maua fatu. Sulu fatu i ipu maualalo e tumu i paʻu. Faʻalu le eleele, tufatufaina fatu ile luga (e le manaʻomia ona e faʻalauteleina, faʻapipiʻi lemu i totonu o le palapala).

Auala e Tui ai Darlingtonia Seeds Photo

Ulutala pito i luga i tioata po o ata tifaga, ia fausiaina i aso uma le fale e faʻaumatia ai le faʻasologa. Ina ia faʻaleleia fatu, tuʻuina le mafanafana (laulauina o le vevela 22-25 ° C) ma faʻasalalauina le malamalama (aloese mai le la).

Shoots of Darlington California Photo

Faʻaaogā le vaiinu maualalo (sasaa le timu, faʻafefete poʻo vai faʻafefe i totonu o le apa; I le tulaʻi mai o laau toto, e masani ona masani i le olaga e aunoa ma se malutaga.

Darlingtonia fatu fatu

A oʻo ina faʻapipiʻi muamua le laulaau, totō i ipu eseese ma peʻa. O laau totō ua toe totoina (ave se pusa laititi, faaaoga le igoa Darlingtonia mo tagata matutua).

Darlingtonia Home Care

O le tuputupu ae o se laau tele i totonu o potu e manaomia ai le faia o se siosiomaga talafeagai. Darlingtonia e sili ona lagona le sili ona lelei i falemaua mafiafia, e masani ona tupu i florariums.

Malamalama

Faʻamalamalama le susulu o le la e sili atu le leaga nai lo le le lava o le malamalama. O le filifiliga pito sili ona lelei o le malamalama faʻasalalau pupula (nofoaga i luga o se faamalama o sasaʻe poʻo sisifo).

Faʻamamafana ma fafaga

O se vaega taua o le tausiga o le mautinoa lea o se maualuga maualuga o le susu (e tusa ma le 70%). Mo le faia o lenei mea, ia vave faʻapala le laau, faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o se paʻetaʻu ma masi susu, faʻalautele le gaʻo po o maa.

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae, e masani ona tele le vai ma tele (o le eleele o le a tatau ona susu i luga o le eleele). Mo le faʻamamaina ma le faʻaleleia, faʻaaoga vai faʻafefete (faʻafefete, timu poʻo le kuka).

Lave malulu ma le pito i luga

  • O se tau malulu lelei e lelei mo le laau.
  • Darlingtonia e matua nofouta i le magnesium ma le potassium - e sili atu le aua le faʻapalapalaina le eleele. E maua e le laau ia mea talafeagai ona o le lelei o le palapala ma le photosynthesis.
  • E le gata i lea, e le tatau ona fafagaina ai iniseti pe a fai o le laau e ave i fafo i le taumafanafana (o le a lava le tele o "tagata afaina" ua paʻu faʻafuaseʻi).

Teuteu

Faʻatoʻilaloina Darlingtonia Photo

E mafai ona faʻapipiʻiina se vao vao e ala i le tipiina o le veleina o lau tuai. O lea o le tagata taufaasese o le a foliga mai e foliga mai ma foliga mai.

Taimi e malolo ai

O laau laiti e le manaʻomia se taimi umi - mo i latou, ia tumau pea le vevela i le 16-18 ° C i le tausaga atoa. Ae mo tagata matutua, o le darimanitonium, i le amataga o le taumalulu, faʻaitiitia le vevela i le lautele o le 8-10 ° C, tuʻu le malamalama e tutusa,

Suiga

O le gaioiga e faia i le tautotogo e tusa ma le 1 le taimi i le 3 tausaga. O le eleele e manaomia le le mama, malamalama. O se faʻafefiloi e faʻavae i le peat (2 vaega) faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le oneone, palapala lau lauʻeleʻele (0.5 vaega vaega taitasi) ma sina siʻosiʻomaga o malala e lelei atoatoa. Tuu se alavai faʻavai i lalo.

Faʻaaogā se mea lautele papaʻu e fai ma fagu.

Maʻi ma meaʻai

O le faʻaleleia o palapala i le faʻatasi ma le maualalo o le vevela o le ea e mafai ona oʻo atu ai i le pala o le aʻa. Atonu e mate le laau. Fai se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le aveeseina o vaega ua afaina, togafitia ma le fungicide.

Pe a aliali mai se foliga i luga o le eleele, e tatau ona siitia le fagu i le laau i se nofoaga vevela, ia mautinoa le masani lelei o le ea, sui le pito i luga ma se mea fou.

O pito o le darlingtonia e foliga mai e enaena ma mago - e le lava le timuga poʻo le maualuga o le vevela.

O faʻalavelave faʻalavelave le faʻalavelave. Darlingtonia e matua nofouta lava i vailaʻau - faʻaaoga togalaau.

Darlingtonia Kalefonia o mea totino puʻeina

Darlingtonia Kalefonia Lily Cobra photo