Faatoaga

O a fualaʻau e mafai ona tupu i luga o le faamalama ma le loggia?

O le totoina o fualaau faisua i le togalaau ua leva ona taatele ma e masani ai, ma e toatele e fiafia i meaola ma meaʻai maloloina e le faʻaaogaina uma o latou taimi avanoa i moega. Ae o nisi taimi e te manaʻo moni lava i lau laau e sili ona e fiafia i ai e le gata ina fuga i luga o le windowsill poʻo le loggia, ae ia faʻamalieina foi le seleselega, pe a le o se mea telē.

Tuputupuina fualaʻau i luga o se faamalama po o le faletalimalo

Talu ai nei, o le tuputupu ae i le fale e tele ituaiga o fualaau faisua i le fale: greens, herbs, mini tamato, pepa ma kukama. O le tele o greens ma fualaau faisua e mafai ona manuia i luga o le balcony ma le windowsill kitchen. I le auala, o se mea o loʻo gaoioi lelei e sili atu nai lo le laufanua vaʻaia - aua i lalo o ia tulaga ua puipuia au laau mai le maualalo o le vevela, o le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E oʻo lava i luga o se tamai lagiga, e mafai ona e tuʻuina ni nai ogalaau i togalaau aina. Ma ua uma ona i ai i luga o se laufanua lautele lautele e mafai ai ona e totoina se togalaau matagofie tele, ae le galo e uiga i le sili ona manaia o lona tino.

Afai o lau loka poʻo lau foeuli e matala ma faʻapalapala, ona mafai lea ona e totoina fualaau faisua toetoe o le tausaga atoa. O laulaʻau laititi e sili ona faigofie ma faʻamaʻaina: eseese salakeke, pi, cilantro, basil, pasisa poo seleni (pe a faʻamaʻalo mai fatuga aʻa), aniani lanumeamata (pe a tupu mai le sevka poʻo le lapisi tele). I le tau o le tau malulu o nei faatoaga, e tatau i se tasi ona manatua le manaomia mo se malamalama faaopoopo (a itiiti mai i molimoli masani).

Mo se fale-togalaau laiti, e mafai ona e faʻaaogaina fatu o ituaiga masani o laau, kukama parthenocarpic, totogo laʻititi, pepa, eggplant. Ae e sili atu ona lelei le totoina o ituaiga faapitoa ma paluga suamalie mo nei faamoemoega o le a fausia ai se fua maualuga i tulaga maualalo maualalo ma ia i ai se fualaau vaomatua.

Tomato Potted Yellow Riding Hood Vaʻalele o le Eggplant Potted O le faʻaaogaina o se faavae maʻa

I se loggia susulu, e mafai ona amata ona e totoina kukama ia Mati, pe a faateleina le ao o le ao. O le filifiliga o le kulumba hybrids mo le ola i luga o se loggia e lautele. O le uluaʻi fua o le kalapu Ato o le kukama F1 e oʻo i le fuaina o le 40-41 aso ina ua maeʻa. E iloga i lalo o le faapalepale faapalepale, vaʻavaʻaiga poto, faʻatupulaia faʻatupulaia, o le tele o mea e le sili atu i luga. Fua o le palanikeke alumafola, faʻafeʻeneʻeneʻi, faʻafiafia lanu meamata. O loʻo faʻaalia mai i le umi o le faʻaogaina o mea. O le tuputupu aʻe e oʻo lava i le faapaleniina o faʻatoʻaga o kukama, aua nei galo e uiga i la latou talipupuni ma tuʻuina atu ia i latou le lagolago.

Tomatoes, pepa, eggplantal - laau faʻalauiloa, lea e lava le aofaʻi o le vevela ae e mafai foi ona tupu le malamalama i le tausaga atoa. O laau taʻitasi o nei faʻatoʻaga e mafai ona ola ma fua mai i le 5 tausaga ma tausia lelei. Ae, afai e le mafai ona e faia ni tulaga lelei i le tausaga atoa, e sili atu ona faigata mo oe, e sili atu le amata ona totoina o fatu mai le ogatotonu o Mati ma totoina laau tupu i le amataga o Me.

O laau totato o Tomato e matagofie i taimi uma, e taamilo i lanu lanu felanulanuaʻi. I tausaga talu ai nei, laiti, suamalie suamalie suamalie ua avea ma tagata lauiloa, lea e faigofie ona tupu ma e mafai ona tupu i le tausaga atoa e aunoa ma le tele o avanoa.

Tomato Baby mai le Agrofirm Search Tomato Golden pai mai le Agrofirm Search Tomato Rowan peʻa mai Agrofirm Search

O le ituaiga filifilia e tatau ona faʻatusatusa, vave ona matua, faʻatupulaʻia lelei ma fua mai i fua maualalo. I lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i: Baby, Little Red Riding Hood, Red placer, e fua mai i fua mumu mumu e tusa ma le 15-20 g. O fualaau o nei ituaiga e le manaomia le faʻatulaga, pine, latou te le manaʻomia le lagolago.

O le paʻu lanu o le a sili atu ona atoatoa pe afai o le moli-lanu samasama-fuaina: O le Uila Taʻavale Orange ma le Riding Riding Hood ua totoina i luga o le uʻamea mumu.

O le faapipiiina o fugalaau fugalaau ma fualaau o le ampoule tomato e le gata e le masani ma manaia, ae sili ona lelei ma alualu i luma. I le tausiga lelei, o le a teuteuina laau i le lanu mumu po o le moli moli e toetoe lava o le taumafanafana ma le autumn.

E le o tele naua ituaiga ampel o tamato, ae e mafai lava ona filifili: Golden Bunch, Paʻu Rowan.

Fatu o togavao vao Faʻailoga mai le faasologa o Fa Fa, mo le ola i le fale Laʻau o rosemary Rosinka mai le faasologa e Fa Seasons, mo le ola i le fale

Mo le tele o vaega, o le pele, o loʻo faʻaalia e fualaʻau manogi-tele, e sili atu ona lelei nai lo isi. O le suka i totonu oi latou e 2-3 taimi sili atu nai lo ituaiga masani tomato.

I luga o le faapaologa, e mafai ona e ola i le taimi e tasi ma le vevela ma pepa suamalie, ae i lenei tulaga, ua totoina i pito eseese o le faapaologa ina ia mamao ifo le mamao i le va o le 3-4 mita. Afai e le faia lenei mea, ona avea lea o le pepa oona ma mea oona.

E tele ituaiga o meaola ma hybrids o pepa suamalie, e aofia ai mo le faʻatupulaia o fale, io tatou taimi. Ae e tatau ona e filifili mo ituaiga muamua o fualaau aina ma fua laʻau-tele: Tyoma (orange) ma Kuzya (mumu-fua).

O fualaau paʻu manogi e tuʻufaʻatasia le matagofie ma le faʻaaogaina. Faatasi ai ma se tofo vevela vevela, o fualaau vevela vevela e mafai ona faʻaaoga lelei i le kuka. Mo le tuputupu ae i tuutuuga o se windowsill, o se loggia poʻo se faletalimalo, o fua o fua taʻoto matutua o Drakosha, Zolotnichok, Phoenix e talafeagai.

E pei o tomato, e mafai ona ola fasi pepa i totonu o fagu po o ni koneteina i le tausaga atoa. Ae ona o le leai o se malamalama, ua vevela, o fua o le a le noatia. O le taimi sili ona lelei mo le luluina o le amataga lea o Mati. O fualaʻau tuputupu aʻe e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o pusa i le amataga o Me. Faatasi ai ma le malamalama lelei, faasusuina ma lelei le vevela, fualaau suamalie o laau pepa o le a tumau seia oo i le ogatotonu o le autumn.

Fatu o Dracos 'F1 pepa mai le faasologa lona fa, mo le ola i le fale Peppermint fatu Fiafia mai le faasologa o Fa Fa, mo le ola i le fale

O fua muamua, o fualaʻau faʻapitoa o le eggplant e le gata ina ola lelei i lau faapaologa, ae e fua tele foi. Laʻau o le vailaʻau Polosatik, naʻo le 45 cm le maualuga, e tele naua mea malie, taʻavale, o fualaau o le 80g mamafa. O le pine o le a foaʻiina atu ma le agaalofa ia te oe le lanu violē, aluga-ovate, fualaau matagofie.

Aua le fefe e toto fualaau faisua i luga o le faapaologa, o se gaoioiga fiafia tele lenei! Manatua o le mea autu ma le faʻataina tele o lau laufanua o loʻo i ai i le taimi nei e le gata o se mea manaia ma matagofie mea e fiafia i ai, ae o se faleteuoloa foi o vaitamini lelei tausaga taʻitasi!

Agrofirm SEARCH