Fugalaau

O le a se mea tatou te iloa e uiga i meatotino aoga ma faʻasalaga i le faʻaaogaina o calendula

I le ogatotonu o le taumafanafana, e iai ni fugalaau samasama-lanu moli i luga o moega o le moega, e le mou ese atu seia oʻo i le malulu. O se tasi lea o fualaau faʻamalo masani masani - calendula, mea faʻamalolo ma faʻamaʻiloga e iloa e fomaʻi masani ma fomai o le aʻoga masani.

O se vaovao lauolaola, faatasi ai ma se uiga mataʻutia ma matagofie, o le fugalaau umi i nofoaga tutoatasi e masani lava ona tupu aʻe o se togalaau matagofie. Ae ui i lea, o vailaau mo togafitiga e masani ona matamata i le calendula le faleteuoloa sili ona tamaoaiga o mea aoga.

O le fugaina o faʻailoga-o ato e aoina e avea ma vailaʻau faʻamalositino, lea e faʻamago i lalo o le paolo i le vevela pe tusa ma le 45 ° C mo le faʻaaogaina sili atu ma le umi o le faʻasaoina o mea tau vailaau. O fugalaau mama e mafai ona teu i se mea matutu, pogisa mo le tausaga.

Faʻavaeina o fugalaau fugalaau

Faʻatasi ai ma ona aoga aoga uma ma faʻailoga, o le calendula e tatau ona aofia ai le tele o meaola.

O le aoina lelei ma saunia o meafaitino e aofia ai:

  • amino amino aoga ma vitamini, e aofia ai le acid ascorbic, vitamini o vaega B, E, K, P ma F;
  • minerale, mo se faataitaiga, uʻamea ma le zinc, magnesium ma le potassium, calcium ma le kopa, iodine ma le maika;
  • taua o suauu;
  • tiga;
  • salicylic ma malic acid;
  • eseʻese;
  • Saponins;
  • flavonoids;
  • kulupu.

O fualaau o Calendarula e mauʻoa i le lycopene ma le carotenoids, lea e le gata ina maua ai se lanu susulu o mea leaga, ae e mautinoa ai foi le maualuga o le ola o le laau toto, e faaosofia ai le tuufaatasiga o le vitamini A, lea e lagolago ai le soifua maloloina o le tino ma lo latou toe faaleleia. O le isi punavai o mea tau vailaau o calendula ma togafiti o togafiti o ni moli masani, lea ei ai ana faʻalavelave, faʻafefe-inflammatory effects.

Triterpenoids e maua ai se aafiaga talitutusa. O le galue i luga o le puna o le mumū, latou te tape ai, tuleiina le faafouina faalenatura ma le toe faʻaleleia o masini. Flavonoids faʻamalositino le suamalie, faʻamamaina o suauʻu, faʻamaʻi pipisi, taofiofi microflora pathogenic ma sigi.

O fualaau o le Calendarula e aofia ai mea e maualalo ai le maualuga o le cholesterol leaga ma puipuia ai pe faʻaitiitia ai le ala o le atherosclerosis. O loʻo i ai vaega i totonu ia i latou o loʻo i ai se aoga aoga i le galuega o le gallbladder, pancreas, ate, urinary ma reproductive systems, faʻapea foʻi ma le tulaga o isi totoga.

O le tele o taimi e tuʻufaʻatasia e saienitisi i suʻesuʻega o vailaau faʻaleagaina o calendula ma faʻamaʻi, lea e mafai ona faʻatapulaaina ai lona lautele, o le sili atu foi ona taua o le laau. Talu ai nei lava, ua faʻamaonia ai o fualaau oona e mafua i le falala e afaina ai le tino ma le fatu, vaʻa toto, ma le maskloskeletal system.

O mea aoga o fugalaau laulaula

O tapenapenaga sauniuni e faʻavae i luga o calendula ma togafitiga fale e tele uiga aoga. O le tele o taimi, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le laau e faʻaaogaina. O vaega o se suauu, tincture poo le decoction e taofia ai le atinaʻeina o siama matautia, staphylococci ma streptococci, haʻi ma faʻamaʻi.

O le a le mea e fesoasoani i le calendula? I vailaau, o le aʻafiaga o calendula e aloaia ma faʻaaogaina lautele:

  • i luga o le gastrointestinal tract with gastritis, peptic ulcer;
  • i luga o le toto, pilia ma le ate;
  • i luga o le fatu maso i faʻamaʻi e fesootaʻi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi;
  • toto maualuga mo le maualuga maualuga;
  • i luga o le tino, vase ma le urinary tracts i faʻamaʻi pipisi.

I le faʻaaogaina o le falala mo fafine, o vailaʻau faʻaleagaina o le laau e faʻaitiitia ai le tulaga i le taimi o le misa. O mea e gaosi i le gaosiga e faʻaalia ai le aʻafiaga o le inflammatory. O le Kaleula e fesoasoani e faʻamalolo ai sima o musele malie, sola ma fesoasoani e faʻamalosi toto.

O le a le calendla e faamaloloina

I aso nei, o fualaau faʻatasi ma le aofia ai o calendula ua faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga o le kanesa, ma le leai o le vaitamini ma isi faʻamaʻi o loʻo i ai:

  • vaivai lautele o le tino;
  • afaina o le tino;
  • tulaga atuatuvale, le mautonu, le fiafia, se suiga tele i lagona;
  • o le faʻavaeina o foci o le mumū.

E sili ona aoga i nei mataupu o le a avea ma kalenala ma le meaola o le nicotinic, lea e lagolagoina ai le malosi o le tino ma fesoasoani ai e feagai ma tulaga sili ona maualuga o le maʻi.

Faʻaaogaina o togalaau i totonu ma fafo. O le a le mea e fai i le calendula i foliga o lotions, compresses, maina ma le fufuluina, o lona uiga, i tulaga uma pe a oʻo mai i paʻu ma mucous membranes?

I fafo, e faʻaaogaina le calendula e avea o se antibacterial, anti-inflammatory agent e puipuia ai ma faʻaitiitia ai le vavaeeseina o le pisa, faʻasaʻo le fulafula ma le mumu, faʻamalo le liona ma faʻamalosia le faʻamaloloina. O nei mea e tutusa lelei ma siama, ootia, abrasions, tipi ma isi manua, faʻapea foʻi ma le eczema. O le faʻamalolo o le faʻamalolo o mea manogi, suauʻu ma le teuteuga o se vailaʻau faʻamalositino e manaʻomia i le togafitiga o vavao i totonu o le paʻu, faʻatasi ai ma fulufulu, valaʻau mago ma karite.

O loʻo i ai i le Kaleula ni aʻafiaga aoga i luga o le mucous membranes ma le angina ma isi faʻamaʻi o le nasopharynx, ma stomatitis ma gingivitis.

Ina ia o gatasi ma calendula, teuteuga o fugalaau fou pe mamago, o faʻalavelave faʻamaʻi ma le suauʻu poo le tincture ua faʻafefe i se saogalemu saogalemu o loʻo faʻaaogaina. I le taimi o le malulu, e mafai ona e inuina le lauti vailaʻau, lea e faaopoopo atu i le calendula e aofia ai le fuga o le linden, le mint, lea e faʻaitiitia ai le tiga ma le manava o le manava, faapea foi le St. John's wort ma lemoni. E mafai ona e suamalie le vai i le meli, lea o le a faʻaleleia ai le aʻafiaga o aʻafiaga ma tuʻuina atu i le tino se tauʻave o vitamini ma minerale.

Ina ia saunia le fusi, ave le 3 sipuni tele o le mutia mago i le 250 ml o le vai kuka. A maeʻa le tele o itula o le faʻafefeteina, e mafai ona faʻaaogaina le oloa e fufulu le fanua o taumafataga taʻitasi ma taimi o le tumama. Afai e mafatia le maʻi i se masani o le tonsillitis poʻo le faʻasolosolo pea o faʻataʻi tiga, o togafitiga faʻatasi ma le calendula e faʻapipiʻiina ma vailaʻau faʻamaʻi ma sulfi.

I le kenekolo, o togafitiga o vailaʻau o calendula e faʻaaogaina i le tulaga o le afaina ma le gasegase, toto o le uterine ma isi faʻamaʻi.

I totonu, o le calendula tincture e ave mo maʻi mama, mo se faataitaiga, mo le enterocolitis, gastritis, maʻi o le peptic, faapea foi ma le faaitiitia o le fiaai, faanatinati masani i le vomiti, ma le tigaina o le manava o le manava. Fugalaau lanu samasama o le a fesoasoani tele e faʻaitiitia ai le tulaga i le togafitiga o le hepatitis, cholecystitis ma isi faʻamaʻi o le ate, paʻu paʻu, faʻamalosi.

Afai e leai se faʻailogaina, o mea faʻaleagaina o le calendula ma le teuteuga o ia mea e aofia ai le malosi malosi o le diuretic, faʻatasi ma le malosi e foia ai le mumū ma le faʻaleagaina o se uiga ese.

Faʻamatalaga i le ave calendula

O le lisi o faʻasalaga mo le faia o meaʻai ma le calendula e aofia ai:

  • tasi le le faapalepale i vaega o le faaputugatupe;
  • bronchial asthma ma se predisposition i allergies i pollen o calendula; vaʻavaʻai ma bradycardia;
  • afaina o le gallstone, lea e mafai ai e le mutia ona faʻagaoioia le gaioiga o maʻa ma faʻapogai ai le taofiofia o alavai;
  • faʻavavevave o le gastritis ma le maʻi o le peptic.

Aua nei ave se teuteuga po o se siaki o le calendula i totonu ao maitaga, faapea foi i le taimi o le susu. Afai e faigata ona teena le togafitiga, e taua le faamautinoa o le laau e le maua ni aʻafiaga o le itu ma e le afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi aʻo le i faia.

O le Kaleula i luga o le paʻu o tamaiti e faʻaaogaina na o le tolu tausaga. E mafai ona e inu i sauniuniga o la latou lanu pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma a oʻo i le 10-12 tausaga.

Afai e faʻapipiʻi le vaovao ma isi mea faʻasao, o le a faʻaleleia ona aʻafiaga. I se tulaga tutusa, o le toto o le toto ua paʻu, lea e tatau ona iloiloina mo tagata ei ai faailoga o le masalosalo.

O fualaau o Calendula e tele mea aoga aoga, ae o loʻo i ai foʻi faʻasolega. O le maualuga o gaoioiga o laau toto, afai e te le amanaiaina manatu o le fomaʻi ma togafitiga fautuaina, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.