Fugalaau

O afea e tupu ai le lilac, i le masina?

Lilac o se laau maualalo, o se togavao e manaia manogi manogi. O fugalaau ua matua faatulaga lelei lava, o lea e toetoe lava a le mafai ona vaaia le lala lanu meamata. O le paolo o fugalaau e mafai ona lanu violē, ma piniki, paʻepaʻe ma e oo lava i paʻu.

Faʻamatalaga

O ituaiga uma o lelala, oe na mafaufau, e ese mai le tasi i le isi e oo lava i le manogi. Mo se faʻataʻitaʻiga paʻeʻeʻe papaʻe e sili ona suamalie. Ae o le piniki piniki e iai se manogi manaia. O nisi tagata latou te fai mai foi e leai se aoga. O le foliga o le fugalaau e ono ese foi. I le fausaga o le fugalaau, ua vaevae lilac i ni ituaiga autu se tolu:

  • faigofie;
  • semi-faalua;
  • terry.

Faʻalagolago i ituaiga, e fuga i taimi eseese. E masani ona tupu lenei mea ia Me. Ae ui i lea, o tulaga o le tau e mafai ona suia laina i sina taimi e amata ona fuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e totogo vave le lilac i le vaiaso muamua o Me. Afai e manaia, ona mulimuli lea. I Moscow, e masani ona susulu i le afa lona lua o le. Ae na faapena foi i Moscow o le lilac na fuga mai i le vaiaso muamua o Iuni. O le mea lea, e ese le taimi o le fuga ma e faalagolago i le vevela o le ea. Afai e le vevela tele ona fuga, o le a umi mo ni nai aso.

O mea faʻamalolo o le lilac

I nei aso - o lenei laau e masani ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. Ae na le fiafia o matou tuaa ma sa fefe foi ia te ia. Lilac togavao sa mafaufauina o se taufaamatau o le oti. Afai o se tasi, o le Atua faasaina, aumaia le itiiti ifo ma le tasi le toto o le lilac, o lona uiga o le i ai i se faafitauli. Sa talitonuina e le o toe umi ae maʻi tigaina se tasi i totonu o le fale pe oti foi. E leai se talitonuga i lenei mea. O le mafuaaga o lenei fefe, e pei ona i ai, e faigofie. I aso nei, o lenei mataʻu io tatou augatuaa e faigofie ona faʻamatalaina. E iloa o le manogi o le lilac e masani lava mafua ai faʻamaʻi ma osofaʻiga o le maʻama. O le fea, i le itu, e mafai ona oo atu ai i le oti.

Afai e mafatia se tagata i le maila, ona tatau lea ona aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lenei fale. E leai se tulaga e le nofo latalata i lou fale. E ui lava i lea, e masani ona faʻaaogaina lelala i togafitiga o gasegase o tagata. Mai le lanu e faia ai ni meaʻai ma mea manogi. O manogi lelei e togafitia ai sooga. O le ava malosi e faʻaitiitia ai le vevela. Ma na latou aveina foi i totonu. Ae faʻatasi ai ma nei faʻatulagaga e manaʻomia ona e faʻaeteete.

Tausiga

E talitonuina o le lilac o se tasi o laau e sili ona le lelei. Ae ui i lea, matou te malamalama uma e manaʻomia e tagata uma le tausiga e aunoa ma se faʻasesega. Matou te fia faamemelo i lanu lanu ma le manogi, o lona uiga e tatau ona matou gauai atu ma tausi i le taui. O le mea e sili ona taua i le tuʻuina atu o le masani ona tatalaina le eleele. Ae maise lava pe a talavou le lilac. O le mea moni, o le faʻaleleia e faʻaleleia le lelei o le susu ma le ea i le palapala. Lilac e tatau ona puipuia mai le malulu i le tautotogo ma mai le lāmala i le taumafanafana.

Faʻasa

O lenei laau e tatau ona faʻafeinu i le afa muamua o le taumafanafana. Afai o le tau i lenei vaitau e le timu, e tatau ona tele ma loloto le vai. E tusa ma le tolusefulu lita i le sikuea mita. I le afa lona lua o le taumafanafana, e mafai ona faʻafefeteina lilac i le tulaga ogaoga o le lāmala. O le maualuga o le susu i lenei vaitau e mafai ona mafua ai le toe fagua o fatugaʻo.

Fertilizer

O le taumafa lelei o se mea taua foi mo le tuputupu ae atoa o lila. O lenei laau e manaʻomia toetoe lava o elemene autu. O nisi oi latou o le nitrogen, calipium phosphorus, sulfur, iron, iodine, fluorine, zinc, ma e le o le lisi atoa lea. E manaʻomia lou faʻamafanafanaina o le vao pe a oʻo i le lua tausaga. Faga faatolu i le tausaga. O le uluai laei pito i luga e faia i le taimi lava e maeʻa ai le kiona. Lua ma le tolu ma se vaeluaga o le luasefulu aso. O le mea lelei mo le fafagaina o le humus poʻo le pala.

Pests ma faʻamaʻi

Sei o tatou faamasani i maʻi sili ona taatele, o nei:

  • mosaic;
  • paʻu o le calcium;
  • necrosis;
  • fulufulu moli;
  • tuai.

Ina ia faigofie ona iloa nei maʻi, ia tatou faamasani i la latou faamatalaga. O le Mosaic o loʻo faʻaalia i foliga vaaia o lanu samasama laʻitiiti i lau o le lilac. Faʻasalaga tele, o laulaau e felafoaʻi ma e iu lava ina mamae le laau. Paʻu o le kesi o se viral viral. E tuʻuina atu i le taimi o le taina ma le faagasologa ole tui. E foliga mai i ituaiga o mamanu eseese i laulaau. Necrosis o se faʻamaʻi pipisi masani. E foliga mai i foliga o laulaau paʻu ma luga o paʻu. E masani lava ona taatele i tausaga malulu ma susu.

Verticillin oe o se maʻi faʻaleaga. Laua i luma o lenei faʻamaʻi e lanu samasama ma vaivai ai. O le maʻi e matua faigata lava ma e le mafai ona faʻaleleia. O laau afaina ua faaleagaina i le susunuina. I le leva o le paʻu fatu mago mago. O lanu o Brown e mafai ona iloa i luga o le paʻu ma lau. O lenei faʻamaʻi e togafitia e ala i le pulupuluina o le suavai o Bordeaux.

Lilac o se faailoga o le tautotogo ma se manogi manogi. E aofia ai le fagua o le natura pe a uma se moe umi. O le fiafia i lona manogi ao faamemelo i le lanu matagofie, matou te talitonu mausali i le amataga o se tulaga fou ma le fiafia i lo matou olaga. Ia faapena ma na o le pau lena.