Isi

Ash e pei o se faʻamalolo ma e le gata

Faatoaga ma faifaatoaga o le faifaatoaga o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea faʻaaogaina o minerale E lauiloa i le va o tagata fiafia i mea masani faalenatura o le natura, vaaia le aʻafiaga o le soifua maloloina o tagata i le tele o vailaʻau faʻavavevave ma auala e faʻaleleia ai le gaosiga. Mafai ona fai atu o le efuefu o loʻo i ai elemene elemene i le foliga e sili ona fetaui mo le faʻamaʻiina e laau. O le potassium, manganese, fulukalama, calcium i vaega lelei o loʻo iai i totonu o le palapala na maua e ala i le vevela vevela. Ae le gata o lenei mea faʻaaoga e faʻaaogaina mo le gaosia o le fugalaau masani. Afai e leai se vaomago, ona faʻaaoga lea o fafie o coniferous or deciduous trees, birch.

Aisea e fafagaina ai togalaau aina i le efuefu? O le a lona faʻaoga mo laau totoina? O a faʻamaʻi e tau ai ma le paluga ma e fefefe i ai meaola faalafua? E tatau ona tatou taulimaina nei mataupu ma isi mataupu.

Ash e pei o se faʻaleleia i le saunia o fatu mo le totoina

I le saunia o se vaimama o vaomago po o le efuefu o laupapa, e mafai ona e maua se vai inu ma minerale ua solo i totonu. Ina ia faia lenei mea, 2 sipuni tele e faʻafefeteina i totonu o le lita o le vai ma tuʻu i le infuse mo le 2 aso. A maeʻa lena mea, ona faʻaaogaina lea o le fofo ma faʻaaoga e fufulu ai fatu (o loʻo totoe i le fua mo le 3-6 itula, ona aveese lea ma faʻamago) ma fafagaina totō, poʻo totonu o laau.

Ash e pei o se faʻapala

E faʻaogaina Ash i laau uma sei vagana ai koko. O lona totoga e matua faigata tele i luga o le palapala, ma o ia ituaiga o fualaʻau o le a sili atu ona lelei mo i latou. O se afaina ua saunia mai le efuefu, ona latou fafagaina ai lea o le eleele faataamilo i laau poo le suluina foi. E mafai ona e faʻapipiʻi saʻo le pefu i le eleele e ala i le eliina i se loloto papaʻu.

Ash mo aniani. O Ash e faʻaaoga e fafaga ai aganuu.

Ash mo le isalaʻelu ma le pepa. Ua faʻapipiʻi Ash i le faʻafefiloi o eleele mo fualaau aina, o le matafaioi o le faʻamaʻiina o le fertilizing e tofia i ai. E le gata i lea, i vaitau malulu ma timuga, o pepa ma le isalaʻelu o le a maaleale i le le lava o le pasala ma e manaʻomia ai le faʻalaigaina i mea o loʻo i totonu o lenei elemene. O Ash ua faataapeapeina i lalo o laau i le fua faatatau o le 2 ipu ile 1 sikuea. m

Ash mo vao ma fualaau aina suamalie. A o leʻi totoina se laau poʻo se toga vao, o le manogi o le pefu e sasaa ifo i le pito i lalo o le toto toto. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona vave nofoia laau toto i se nofoaga fou ma sili atu ona atiae le aʻa. E fautuaina foi le faʻaaogaina o le fugalaau i lea taimi i lea taimi i ogalaau, aua o tausaga uma lava e 4 tausaga e eliina ai le ogalaau i se laau, e lua kilokalama o le apa ma sasaa i luga ma palapala.

Ash mo kapisi. O Ash e tatau mo le totoina o fatu ma pe a totoina i luga o eleele.

Ash mo lapisi. A o le totoina fatu i le eleele, o loʻo faʻapipiʻi togavao faʻasua i fafie. E faʻaaogaina le auala lava lea e tasi pe a oʻo mai le toto, e manava mai luga. Talu ai o le pefu o se fugalaau sili ona lelei mo lenei fua, e le tatau ona galo se tasi e faʻaopopo i se taimi mulimuli ane, ma faʻamavae se tioata i se pakete vai. Laʻau e faʻafeinuina i le fafa 2 taimi i le masina.

Ash mo tamato. O fualaau o tamato o le a tupu vave pe afai e te faʻapipiʻiina i se taimi ma se fusi. O le totōina o laau i le eleele e faʻatasi ma le faʻaofiina o le faʻamalo (2 tbsp. Vaimasi) i totonu o vaieli taitasi.

Ash mo le seleselega. Fafagaina i le faʻafefe o le efuefu ua faia i le amataga o le tautotogo. E mafai ona e faʻaaogaina le faʻaleagogogogo, e totōina i le eleele faʻataʻamilo i vao. O lenei faiga e fesoasoani i le faateleina o le numera o peduncles, ma, o le taunuuga, faateleina le fua. O Ash e tatau mo le fausiaina o se moega fou o vine, ua aumai i totonu o pupu.

Ash mo kukama. O le totoina o kukama, o se ipu mafiafia o le a faaopoopo i pu taitasi. O lenei faluga o se vaega o le tele o laʻei pito i luga mo fualaau faisua.

Ash mo faʻamalama. O le le lelei o le potassium i le palapala e afaina ai le fausia o aʻa. A o lei lūlūina faʻavelala, o loʻo faʻamaluluina faʻauʻu i le palapala mago.

Ash mo pateta. O le fufuluina o fatu pateta o le pateta ma le efuefu e fesoasoani i le tuputupu ae o laʻau ma faateleina ai le gaosiga. I le faʻaopoopoga, o pateta mai lenei faʻagasologa ua avea ma mea sili atu.

Ash o se vaega o le faapalaga ma moega o meaola

E le faigata le faʻavavevaveina o le faagasologa o le faʻaaogāina o otaota eletise: ia faia lenei mea, faʻapipiʻi le pefu i le faapalaga o le faapalaga, faʻapipiʻi taimi i luga poʻo luga o le faapalaga o le faapalaga ma le faʻamalu o le efuefu. O lea faʻalea faʻaaogaina lelei le humus ma minerale ma microelements ma faʻaalia ai le faia o ni mafana mafanafana.

Ash o se auala e puipuia ai meaola faalafua ma faamaʻi

O Ash o se auala lelei e faʻafefe ai iniseti leaga ma meaola ninii. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e teu ai e le fai togalaau ia fatu mai i luga o vae uʻamea, puipuia le mumu i luga o kukama ma gooseberries, faʻamalo le slugs ma caterpilla i luga o kāpeti. E i ai le aʻafiaga o Ash i le pala, ma e aʻafia ai strawberries, ma taʻele, lea e maua i luga o togalaau.

O le moli i luga o tamato e sili atu ona puipuia nai lo le togafitia. Mo le mafuaʻaga lenei, pe a ma le vaiaso talu ona totoina fatu laau i luga o se moega avanoa, o le eleele o loʻo siomia ai laau e togafitia i le pefu. Aua le misia le foliga mai o uluai ovaries, o le faiga lava e tasi e faia i le vaitaimi lea.

E fefefe Cabbage aphid i se teuteuga o le apa. E ese mai i le afaina i le mea e tatau ona kuka (300 g o le pefu e faʻamalu i le lita o vai ma kuka mo le 20 minute). A maeʻa le mafanafana ma le faʻaleleia, ona faʻamamaina lea o le vai, faʻaopoopo le vai e maua ai se voluma e 10 lita ma faʻaaogaina i vaovao.

O anufe i luga o kapeti e afaina i le faʻafefe o le efuefu, o lana sauniuniga e tatau ona faia i le po na muamua atu. Ina ia faia lenei mea, o le ipu o le pefu o loʻo faʻafefiloi ma se lita o le vai ma agavale e faʻaaoga i le po. I le taeao, o le fofo ua luluina, faamamaina ma faʻaaoga e pei ona faatonuina. Pepa laʻau Cabbage e togafitia i itu uma ma masani i le vaveao, pe a le mafai e le anufe ona natia.

E le afaina le fusi faʻasaʻo pe afai o le fua muamua o laau totō o loʻo faʻafefeteina i le efuefu i ona foliga mamā pe fefiloi ma le pefu asu. O le le lelei o lenei auala e tatau ona toe faia pe a mavae timuga uma poʻo le faʻavaivai.

O talo e salalau solo i togalaau aina o le a laveaʻiina ai oe mai i mea faʻafefe. I le puipuia o le paʻu enaena, o le totōina o strawberries e togafitia i le pefu pe a uma ona tupu.

O le susu o le asini po o le afu o le efuefu e taofia ai le foliga mai o le paʻu paʻu, e aafia ai togavao. Mo le faia o le puipuiga, e tofu faatolu le pipi, ma faaopoopoina le suavai i le vai o loʻo totoe ma totogo ai laau i lalo o le aʻa.

Le faʻaaogaina o le pefu pe a teuina fualaʻau

Faʻaaogāina o le faʻaaogaina o mea faʻamalo ma mea faʻapitoa o le faʻaofo, e mafai ona e faʻasaina fualaau faisua seia oʻo i le tautotogo. E tatau i le elefiti paʻu ona totoina aʻa (beets, kāloti, pateta, seleri, radish uliuli) ma tuu i pusa e tuu i totonu o se potu malulu. E teu lava le laʻau i se auala faapena, na o le efuefu o le a sili atu ona manaomia, o ulu i totonu o le atigipusa e ufiufi ai.

Faʻateleina le eleʻele o le palapala, e masani ona faʻaaoga le lime. Faʻaaogaina le efuefu, e mafai foi ona e faasaʻo le tulaga ma i le taimi lava e tasi e faʻaleleia le fausaga o le palapala, sili atu le saogalemu. Mo faifeʻau o faʻatoʻaga faʻasaina, e aoga le saunia o se mea e afaina, lea e aofia ai le efuefu. O le vaega o loʻo tumu i microelements e mafai ai ona maua le faʻamalolo lelei.

E faʻaaogaina le faʻasusu e faʻafefiloi ai le sipuni i luga o le fulufulu: o le pusa na teu ai i totonu mo ni nai itula ao le i totoina. O le faʻaaogaina o tipi ma vaʻaia le tipiina o laau ma le efuefu paʻu o le a faʻavavevave ai lo latou faamalologa. Faʻafefiloi i le sawdust, maua se mulch, lea o loʻo faʻasusu i laau ma moega.

I le i ai o se fuafuaga patino, e faigata ona fai e aunoa ma le kesi. E suitulaga i fomaʻi faʻamalolo ma galue na o le manuia o laau toto. O le mea lea, 'aua le faanatinati e' aveʻesea fatu ma lala laau i le fanua pe a uma ona teuteu, ae ia fetuutuunai ina ia maua ai le faʻamalolo e le mafai ona toe faʻaleleia.