Isi

Faalilolilo faalilolilo o le auala e ola ai se pusa i le fale

E i ai i matua se tamaʻi apiary i totonu o le atunuu, ma o tausaga taʻitasi latou te totō ai ni laau totō mo pepe. Latou te tolauapiina foi se togalaau laitiiti (ioe, mo i latou lava). O lea la ua latou maua se manatu fou - e toto ni pusa. E i ai se nofoaga, e le gata i lea, latou te fai mai oi latou o ni tagata sili ona lelei le meli, ma o le meli o le a faʻamaloloina. Taʻu mai ia i matou le ala e ola ai chestnut? E mafai ona faia lenei mea mai fua na seleseleina i le vaomatua?

Faʻatauina o se fatuga, pe o le chestnut poʻo se isi aganuu, i le isi itu o se pisinisi lelei. Ma e le tatau i le gase ma lona totoina, ma fualaau aina o le a muamua mai. Ae ui i lea, o laau maeʻa e lelei, o le tele o faifaatoaga latou te fiafia e totoina fatu laau. O le mea moni, o se faagasologa uumi, ae sili atu le tau tupe. Afai e te filifili e teufatuina le laau o le chestnut oe lava, o le mea autu o le sailia lea o fua lelei lelei. Iloaina pe faapefea ona ola i le kiona, e tumau pea le na o le totoina ma tuuina atu le tausiga. Ma faʻapefea ona fai le mea saʻo, o le a matou taʻu atu ia te oe i le asō.

O fea e maua ai ni pusa penisini, ma e latou te manaʻomia sauniuniga sauniuni?

O le filifiliga sili ona faigofie e maua ai mea totō o le savalivali i le paka i le tautoulu. I lalo o laau ia Setema o loo i ai le tele o paʻu pau, o lea o le a avea ai ma fatu. E na o oe e te filifilia ni fua lapopoa, matagofie ma se atigi enaena, e aunoa ma ni faailoga o le faaleagaina. E le gata i lea, e na o le pau na o paʻu o loʻo i lalo - e le faʻavelaina o latou pusa. Faʻatau i luga o nai fatu i le taimi e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tasi fatugaina e sili atu ona lelei le totoina o le itiiti ifo i le 4 fasi vaega, faatasi ai ma se laina. E le mafai e tagata uma ona alu ae, ma i le togalaau latou te mou ese atu i nisi taimi pe a uma le gaosiga.

O fua e iai se paʻu paʻu e tatau ona manaʻomia, e faʻateleina ai lo latou germination. E mafai ona faia i se auala masani, i totonu o le togalaau, poʻo le faʻavaeina faʻavae o tulaga talafeagai. E faʻalagolago lava i le taimi ma fea o le a totoina ai pusa.

E faʻapefea ona toto se pusa

O lea, e aoina fatu, o le a le isi mea e fai? E mafai ona e alu i ni auala se lua:

  1. Vave vave ona totoina pusa i le tautoulu i le togalaau, faatulagaina le mea e taʻua o le "vasega pepe". O lona uiga o le a tutupu i le tasi nofoaga, ae i ai le mamao i le va o pu o le itiiti ifo i le 15 cm. Le lelei o lenei totoga: e leai se mea e teu ai fualaau seia oʻo i le tautotogo, lea e masani ona vevela i le taimi o le taumalulu. E le gata i lea, i luga o le laufanua i le taumalulu, o le a maua ai i totonu o le paʻu se natura masani.
  2. Sefe seia oʻo i le tautotogo, ona fai lea ia Mati i totonu o ipu. I lenei tulaga, e tatau ona tuu ni pusa i totonu o se fagu ma oneone ma ave i le pito i lalo. I totonu o le potu, o se pusaaisa e aoga mo lenei faʻamoemoe. A o lei totoina, o le a namu fatu mo ni nai aso i le vai e faamalulu ai le atigi. E sili atu le vave totoina i ni ipu laiti, e le sili atu i le 5 cm le loloto.

O le a le taimi e faʻapipiʻi ai fatu laau i le eleele tatala?

O fualaau e ola i le fale mo le tausaga lona lua e nofo ai i totonu e le fautuaina. O le a sili atu le lelei o le suʻeina oi latou i totonu o le togalaau i le masina o Me, ina ia atili ai ona malosi le pusa i le taumalulu. Ae o pusa e totōina i le vasega pepe e mafai ona totō i nofoaga tumau mo le isi vaitau.

E manaʻomia e Chestnuts le tele o avanoa - o le mamao i le va oi latou i le togalaau e tatau ona 3 m.

E faʻapefea ona tupu le kiona - tausia o fualaʻau

O fualaʻau e tupu malie ae mautinoa, o tausaga taʻitasi e maua ai le maualuga ma faʻamafanafanaina le ogalaau ma lala. I lenei taimi, latou te manaʻomia le fesoasoani, e aofia ai:

  1. Faʻasa. E ui o talavou e laiti, e manaʻomia ona e faʻafeinu i latou i taimi uma, i le matua, o vaeluaga i le va o vai e mafai ona faateleina.
  2. Laʻei pito sili. Fertilizers e tatau ona faalua i le vaitau. I le tautotogo o le a manaia le fafagaina o se vailaʻau oona, ma i le tautoulu - faʻatasi ai ma le nitroammophos. I taimi malolo, e mafai ona e faʻamafanafanaina i organics.
  3. Nofoaga. Mo le taumalulu, o tamaʻi laʻau i totonu o le togalaau e sili ona puipuia mai gusts o le matagi ma meaola. Ina ia faia lenei mea, e 3-4 laupepa o loʻo faʻapipiʻi faʻataʻamilo ia i latou ma ua faʻapipiʻiina i se tapoleni. A o leʻi faia lenei mea, o le poloka o le poloka o loʻo faʻasolosolo. O mea leaga e le lelei le totoina o laau e faʻapipiʻiina i se lagolago ina ia latou le malepe. O se lipine manaia, o se faailoga lea e tosina i ai le mafaufau, o le a le afaina ai, ina ia aua le o se mea e tupu ai i luga o laau laiti.

O loʻo faʻaleleia faʻamaʻi. O le teuteuga muamua e faia i le lona fa o tausaga o le olaga, faapuupuuina le totoga tutotonu e ¼ le maualuga. E mafai foi ona e aveese le pito i luga o lala o le itu. I le lumanaʻi, e faʻapipiʻi pusa i tausaga taʻitasi i le tautotogo, e aunoa ma le faagaloina o le paleniina o le pale, ma aveese ai lau mamago.