Fale taumafanafana

Vaega o le galueaina ma le faʻalauteleina o le vaomatua Cossack

I le faʻafanua faʻaonaponei nei, o laʻau faʻasalalau e sili ona lauiloa. Juniper Cossack o le sui sili ona taatele ma le le lelei o lona aiga. O lenei laau e faʻaaogaina e le gata i togalaau aina ma paka, ae faapena foi i le fale.

O nei laau vavao faʻasalalau o le aiga o Cypress e tosina mai ai le toatele i o latou uiga teuteu, faapea foi ma le tetee atu i le lamala, sulu ma le eleelea eleelea. O lona natura masani o Asia Minor, Southeast Asia, Caucasus, Urals, Siberia ma Primorye, i Saute ma Europa Tutotonu.

Faamatalaga faʻatau

E tusa ai ma fuainumera i totonu o galuega faʻatasi o le tele o togalaau togalaau, e sili atu ma le 70 ituaiga o vaomatua. I le avea ai o se tulafono, e eseese uma, i foliga o le pale ma le lanu o le nila.

Juniper Cossack o loʻo faamatalaina i lalo:

  1. O le tele o taimi, o le laau o se togavao vao, e oʻo i le maualuga o le 1-1.5 mita, e mafai ona tupu ma fai ni vao. O le mea e masani ai, o laau toto o lenei ituaiga o meaola o loʻo faʻapitoaina e pei o ni laau maualalo ma ogalaau.
  2. I laau laiti ma i luga o lala e puipuia mai le susulu o le la, o le nila o le nila o le nila, saʻo, togi, e oʻo i le 4-6 mm le umi. I sui o tagata matutua, o laʻau e pei o le laʻau e mataʻutia, e foliga tutusa ma shingle ma a latou faʻailoga.
  3. O fualaau pe a fufulu ua i ai se uiga lelei, o le manogi manogi e mafua mai i mea e taua o gaʻo taua oona.
  4. Fugalaau male ma tamaitai o loʻo i luga o laau eseese o lenei ituaiga. Cones e laiti (e oʻo i le 7 mm le lautele) polo o lanu uliuli ma se lanu enaena-enaena. E mafai ona maua uma i le 4 fatu.

Cossack juniper o le suauʻu taua e aofia ai mea faʻamalosi e pei o sabinol, sabinen ma isi mea e maua ai le terpene. Afai o le aiga ei ai a latou fanau laiti, ona tatau loa lea ona e faʻatali sina laʻititi ma le faʻaleleia o lenei laau.

Totoina ma le tausiga

Muamua, e tatau ona e filifili i se nofoaga tumau mo le tulaueleele. O lenei ituaiga vaipuni e faʻamatalaina, ma afai e totōina i lalo o le paolo, e mafai ona vaʻaia ana mea teuteu. E le gata i lea, i le va o laau toto e te manaʻomia e teu ai se mamao e oʻo atu i le afa mita.

O le totōina ma le tausia o le vaomatua Cossack o loʻo i ai le tele o itu:

  1. O se laau e iai ona aʻa e mafai ona totō i le eleele i le ogatotonu o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu, pe a mausali, o le a maitauina le tau ma timuga. E le gata i lea, o sea aʻa e tatau ona muaʻi togafitia i mea faʻaleleia e faaleleia atili ai aʻafiaga.
  2. O laau tetele e tatau ona totoina ina ia fesuiaʻi le fusi mai le aʻa i le au e 5-10 cm le maualuga i luga o le faatausiusiuga o le toto toto. Ma mo laau toto, e tatau ona i luga o le eleele.
  3. E fautuaina e saturate fualaau mai koneteina aʻo lei totoina i le vai. Ina ia faia lenei mea, taofi le eleele i totonu o se apa vai mo le 2 itula.
  4. O le loloto o le totoina o laau e tatau ona tutusa lelei ma le coma o le pusa lapisi ma le tele o aʻa. O le mea masani, o se lua mo le totoina o le laau o le Cossack e tatau ona sili atu i le faaputuga fanua 2-3 taimi.
  5. I le pito i lalo o le lua e tatau ona avea ma alavai faʻavaivai (e oʻo i le 20 cm le lautele) - oneone e faʻapipiʻi ma piliki piliki. Ma o le aʻa e faʻafefeteina i se faʻafefiloi o eleele. E masani ona aofia ai peʻa, turf ma oneone (2: 1: 1).
  6. O le totōina o le fale ua vave faʻafeinu ma ufitia i le eleele mulch (peʻa, paʻu pine, kapaila) e puipuia ma faʻaleleia ai ana meatotino. E masani lava 5-8 cm o le mulch.
  7. O Juniper e tatau ona faʻainuina i se taumafanafana matutu, ae le sili atu ma le 3 taimi i le vaitau. Mai le 10 i le 30 lita o le vai ua lava mo le tasi tagata matua. Ma o le totoina e tatau ona faia i aso uma 7, ae na o le taimi lava ua uma ai le la.
  8. I le afa lona lua o le tautotogo, e mafai ona fuga le laau. Nitroammofoska ma le taavale afi a Kemira ua talafeagai lelei mo nei faamoemoega. O laʻititi laiti e manaʻomia le gaosiga o le ea, faateleina le ea i le palapala.

A e faʻatau, e tatau ona e siaki ma le faaeteete ia nila ole laau. I se faailo itiiti o se faʻamaʻi, e sili atu ona lelei le musu e faʻatau lenei faʻasologa.

Faʻamaʻaina, faʻaleleia ma faʻaleleia

E tatau ona faia ma le faaeteete ma le iloa lelei le vaʻai Cossack. I le avea ai o se tulafono, e le manaʻomia e ia ni manipulations, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a seleni togalaau mo le tipiina o vao, e tatau ona aveese faʻamaʻi, faʻamaʻi ma mamago lala i se taimi tatau. O le teuteuina o le a suia pe a latou mananao e suia le itu o le tuputupu aʻe o lālā, taofi le taofiofi le ola pe tuʻuina atu se mea teuteu faapitoa.

O le faʻavaeina o le Ciposa Ciposa e faia i le tautotogo ma le tautoulu, ae o le averesi o le ea i aso uma e tatau ona + 4 ° С. A o faagasolo le tausaga, o le Cossack juniper e mafai ona ola e oʻo i le 10 cm, ma o le fua o le teuteuina faatagaina i lenei mataupu e le tatau ona sili atu i le 2 cm. O le laau, e fai ma tulafono, e le manaomia ona ufiufi manuʻa. Afai o loʻo iai le tele o mea leaga, o le a mafai ona togafitia le tipi i le resin pe faʻavasegaina i le Epin.

O le faʻaaogaina o le fautuaga a le paina fou o se auala saogalemu ma sili atu ona leaga o le paleni nai lo le peritomeina. O lea e mafai ai ona e faʻamalosiina le faʻalauga ma faʻamalosi atili ai le togavao.

E 4 auala e toe fanauina ai Cossack juniper:

  1. O le totoina o se auala faigata tele lea e seasea ona tupu ona o le faʻamalosia o le malosi. Totoina o fatu mo se taimi umi i lalo o tulaga faapitoa e faaosofia ai le tupu.
  2. Cuttings - o lenei metotia e sili ona faʻaaoga ia Aperila poʻo Aokuso. O aso o le timuga e tatau ona matagia ina ia le afaina ai le la susulu ma le mea muamua na tupu.
  3. Tuʻuina - o lenei auala e sili ona lelei mo fugalaau faʻapipiʻi ma vailaʻau. O le vaeluaina o lala e tumau i luga o le eleele ma laau laupapa, ma o le palapala e totogo faataamilo ma faʻafeinu mai lea taimi i lea taimi.
  4. Vaʻaia - e le o taimi uma e faʻamaonia ai e lenei auala. E faʻapipiʻi ituaiga o laau totō i mea masani, afifiina i se ata tifaga ma faʻatali mo le gaosiga.

Le auala e faʻaleleia ai le Cossack juniper o se filifiliga patino a se fomaʻi poʻo se tagata fai togalaau. Ae ui i lea, e taua le faia o mea uma ina ia le faaleagaina ai le fale muamua.

Fuafuaga o fanua

O loʻo faʻaaogaina le laau i le faʻatulagaga o le toomaga i luga o ituaiga eseese, mo le teuteuina o mauga papaʻe, laʻau, puipui. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea teuteu ese (lipworm) poʻo i vaega faʻavae e fai o se talaaga poʻo le fausiaina o se mutia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le ata o loʻo i lalo, o Cossack juniper i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua ua maeʻa faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻaleleia atili o mea totō. I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatuaina o nei conifers e le o gatasi ma vao vao, o loʻo i ai ni mea tetele.

O le tele o taimi, e faʻaaoga Cossack juniper i le gagana Igilisi (laufanua) o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua. I le avea ai o se tulafono, o ituaiga tele o lenei laau ma le saʻo lelei o le pale ma le taofiofia o lela o le nila ua filifilia. Juniper i le Igilisi Peretania ua mamanuina e faʻaleleia le laufanua, ma e le o taulai atu ia oe lava.

O ituaiga eseese o lenei laau e lauiloa foi i le fatuina o ni tuufaatasiga i le gagana Iapani. Latou te faʻatusatusa lelei i le pito i tua o lanu susulu ma auiliiliga lanu o le togalaau. I le mamanu o na tuufaatasiga, e fautuaina ai e tagata mamanu le totoina o laau toto i tafatafa ane o le vao masani, lea e mafai ona faia i ituaiga uma o ata, faapea foi i talaane o mauga papa.

Afai e te totoina lenei laau ma le malamalama ma le tofo, faapea foi ma le tausiga lelei, ona mafai ai lea ona tuuina atu le matagofie o le fiafia mo le silia ma le tasi le tausaga.