Fale taumafanafana

Faia o le moa chicken coops mo le tuʻuina o ni oona i le fale

O moa feʻaveaʻi i luga o se faatoaga tumaoti o se tau e le taugata ma le faigata le tuʻuina atu i aiga o aano o manu ma fuamoa fou. O le numera tele o fesili mo le amataina o faifaatoaga e tulaʻi mai e uiga i le auala e fausia ai le moa moa mo le tuʻuina o nins i le fale.

Faʻavae o le mea o loʻo i ai i le tuʻuina atu o laʻau i totonu o moa ma moa

O le mea moni, ina ia le faʻafefe le moa i lē e ana ma tuʻuina atu ia te ia se aofaiga tele o fuamoa, e manaʻomia e tamaloloa o latou lava fale:

  • ma le mafanafana lelei ma le vevela;
  • faatasi ai ma le tausiga o le malamalama e 14-18 itula;
  • ma avanoa avanoa mo le faʻaaogaina ma le faamamaina;
  • faatasi ai ma tagata e tatau ma inu.

O nei tulaga uma e mafai ona matauina ma le tausia lelei o manulele i totonu o moa moa ma se savaliga, ma afai o le manulele e teuina i totonu o potu.

O auala masani uma nei i aso nei ei ai o latou fili ma tagata e puipuia. E fiafia i le fausiaina o se moa moa i le fale mo le tuʻuina o ni manoa, fai mai o ia:

  • ola malosi o manulele;
  • umi o le gaosia o fuamoa;
  • nofo o manulele i le ea fou ma le la;
  • gaioiga tutoatasi o fualaau fou lanu meamata.

Ae ui i lea, i lenei tulaga, e manaʻomia le avanoa e teu ai. I le faaopoopo atu i le moa moa, o se nofoaga mo le saolotoga o le savali e tatau ona saunia, o le mea e sili ona taua, ma o le mea e sili ona taua, o foga mo le tuʻuina o nins o loʻo faia i totonu o le fale.

DIY faʻataunuʻu

I totonu o fale e fai-it-yourself-cares e faia e tusa ai ma ata tusi, o le manulele manu e sili atu ona tumu, latou te faʻaitiitia, latou te le maua ni vai taele aoga. I le taimi lava e tasi, o atugaluga uma e uiga i supple supplements e pau i luga o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

Ae o iinei o loʻo i ai faʻaopoopoga:

  1. E leai se faʻafesoʻotaʻi ile laumei ma manufelelei, iniseti ma meaola e maua ai faʻamaʻi matautia.
  2. Faatasi ai ma se paolo, e sili atu ona faigofie le faatumauina o tulaga lelei mo moa.
  3. Nofoaga, aemaise lava i le faʻatulagaina o le tele o siaki, i totonu o se lafu o moa e manaʻomia tele ifo.

O ata tusi o le pa mo le tuʻuina o lens ma fuataga ma se faʻamatalaga auiliili o le fausiaina o sea mamanu mai le tele o mea e mafai ona maua i le tele o punaoa tatala. O se faifaatoaga moa e le o iai le poto masani talafeagai e tatau ona gauai atu e le gata i le telē o le fale gaosi mo le manulele, ae faapena foi i lona faigofie.

E sili atu le filifilia o vaʻai ma se fola, o loʻo faʻaleleia le fola ma se faʻaauau pea mo le aoina o fuamoa i tua o le fausaga. O loʻo faʻailoa mai i fafo fafo le tele o fafaga. Ua faʻapipiʻi tamaʻi ava.

Fai-chick-coop mo le hens: ata ma faʻamatalaga o filifiliga

Afai o ia te oe meafaigaluega talafeagai, o mea e faaaoga ma tomai maualalo, o le faia o se moa moa mo papapu ma ou lava lima, e pei o le ata, e le faigata. O le mea autu o le faʻataʻitaʻiina lea i ata saʻo ma faʻatinoina, lea e amanaʻia ai manaʻoga uma o le manulele ma lona tele.

Mo meafaigaluega a le moa moa, latou te faʻaaogaina fale fou poʻo loʻo fausia ni fale tuʻufaʻatasi mo le tausia o vaomago ma le taʻi tausaga.

E mafai ona poloka, piliki, laupapa, faʻapipiʻiina masini faʻavevela ma le faʻaleleia o le tino poʻo le faia foi o ni faʻafitauli lē tumau. O le mea lea, o le lisi o mea e manaʻomia i le galuega e faʻatatau atoa i manaoga o le faifaatoaga moa ma ona gafatia. Aʻo leʻi tuʻuina atu se moa moa mo le tuʻuina o nins i totonu, mafaufau i nofoaga mo fafaga, mea inu pusa ma mea e taʻe ai.

O le tele o taimi, i totonu o lotoa tutoatasi e mafai ona e suʻeina moa vao moa. O le vaega o le fausaga e faalagolago i le tele o le lafu. Mo 2-3 laulau, e tasi le sikuea mita o le fale e lava. Ae o le manulele e manaʻomia se avanoa e sili atu ona savali. O iinei, mo moa taitasi, ua saunia se mita sikuea.

E tusa lava po o le a le moa moa, fausia i le fale, e mo le tuʻuina o ni manoa, e tatau ona i ai se faitotoa mo se tagata ma se manulele, ma i totonu o loʻo faʻapipiʻiina i ai ni mea faʻapitoa ma nofoaga e nonofo ai tagata. Afai e taumalulu manufelelei i totonu o le lotoa, e tatau ona afaina le moa moa, ma fausia se fale i luma o le faitotoa ina ia le maua le moa mai suiga o le vevela.

O se nofoaga mo le fale e maua ina ia lava le malamalama o manulele, o le pu mo le hens sa i luga o le itu mafanafana, itu i saute ma o le nofoaga mo le savali e mafai ona faʻaaogaina i soo se tau.

Fausiaina o puipui, fola ma le taualuga o le moa moa mo le tuʻuina o lens

Le auala sili ona faigofie e gaosia ai fausaga faʻapitoa. Latou te le manaʻomia ni tupe faʻafaigaluega tetele o malosiaga ma auala, ma o le fausiaina o sea ituaiga o moa e mafai mo le tagata e toatasi.

Ina ia faʻamafanafana moa i totonu o lo latou fale mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo, e sili atu ona lelei le faia o puipui faʻalua, o se fola ma se taualuga mo se taimi o se moa. I lenei tulaga, o loʻo tuʻuina i luga o le pito i fafo ma le totonugalemu o le plywood, laupapa, po o le laupapa.

O le taumafataga o le taumafataga o le taumafanafana e masani lava ona maualuga i luga aʻe o le eleele, lea e mafua ai le vaalele ma o se mea lelei tele mo roi ma isi malo e leʻi valaʻauina.

O fale taumalulu mo moa e sili atu le faigata o le faʻatulagaga ma le mamafa, o le mea lea, latou te manaʻomia ai tupe faʻaalu tetele ma taumafaiga, e aofia ai le fausiaina o se faavae, faʻapipiʻiina o se moa moa faʻatasi ai ma masini faʻavevela, faʻaleleia, lea e galue i totonu o le vevela o le vevela, faʻamalama ma matala tioata.

Afai o fafo o ituaiga eseese o fale mo moa e mafai ona ese le ese, ona i ai lea i totonu o le masini o le moa moa mo faaputuga.

E faʻapefea ona faʻapalapalaina se moa moa i totonu mo le tuʻuina o ni oona?

O le auala masani o le tausia o moa i totonu o le moa moa e aofia ai le faʻapipiʻiina i luga o laʻau, lea e faʻatagaina mo le tuʻuina o nins ma ni nofoaga, fafaga ma inu ipu. O le aofai o nei masini ua fuafuaina e faavae ile numera o lafumanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aofaʻi atoa o perches i totonu o le moa moa ua fuafuaina e fua i le 25 cm i le manu.

O le ala e momoe ai ma faʻaalu le tele o itula e malolo ai i luga o le perches o loʻo faʻapipiʻi physiologically i moa. O le mea lea, o le filifilia o ata e tatau ai mo le fausiaina o mea e fai-oe-oe lava mo moa, e tatau ona e tausia lelei le filifiliga o le tele o pou. E tatau ona lamolemole, e aunoa ma ni paʻu poʻo ni nonoa e mafai ona afaina ai paʻu o moa. O le pito sili ona lelei o le perch e 5-6 cm. Afai e leai ni pou talafeagai i le lima, o faʻamau faʻapitoa faʻatasi ma ni tulimanu pito i luma e faia.

Perches ua faapipiiina i le tulaga lava e tasi, e taua i le maualuga o le 50 cm mai le fola ma se vaitaimi e tusa ma le 35 cm. I le taimi lava e tasi, o le va o le sili atu ma le 25 cm o loʻo totoe i le puipui lata ane, a leai o le a faigata mo moa ona faʻaaoga le pito mulimuli.

I le faʻaopoopoga i le perches, e fai ai ni faʻamoega talafeagai mo le tuʻuina o nins i totonu o le moa i le fale. O le mamanu o nei nofoaga faʻatulafonoina atonu e eseese.

O le numera o nusi e faʻatulagaina ina ia maua ai le lima avanoa e lima. O le tele o le faamoega mo le tuʻuina o namo e faalagolago i le tele o le manulele o le tasi poʻo le isi ituaiga, ae i le averesi o le maualuga ma le lautele e tutusa ma le 30 cm, ma le loloto mo le faʻaogaina o le manulele e itiiti ifo ile 40 cm.

E pei o le fola o le moa moa, o le pito i lalo o le faamoega e ufiufi i vaovao, togavao mago po o vane. Filifilia le mamanu o le faamoega, e mafai e le matai o le fale ona teena le fausia o atigipusa faapitoa po o sela. Nofoaga mo le tuʻuina o laumei e faia i ato vicker, pakete palasiti poʻo pusa o lapisi talafeagai e talafeagai lelei mo le mafanafana o le mafanafana.