Fugalaau

E oʻo lava i se faleoloa e mafai ona tuʻuina atu le tausiga lelei i le vaʻavaʻa a Thompson

E tele mea matagofie, fualaʻau vavalalata i totonu o le pitonuʻu, ae le o aʻa uma e aʻafia e pei o se fugalaau potu. I totonu o ituaiga o loʻo sauniuni e faʻafeiloaʻi ma susulu susulu o tagata e fiafia i faʻatoʻaga, o le vaʻalele a Thompson, o le tausiga o le fale lea e le faigata ma e mafai foi e tagata fou ona faia.

Thompson Clodendrum Faamatalaga

I luga o le windowsills o tagata fugalaau Lusia, o se lauiloa o le tala na sau mai i le ogatotonu o Aferika i sisifo.

I tulaga o le mafanafana, e aunoa ma ni faʻavavega o le vaitau i le vevela o le tau, e totoina e laau toto aʻa e oʻo i le 4 mita le umi. I totonu o le potu o se faʻaopoopoga o le vaʻalele a Thompson, e pei o le ata, o le a le aoga, ma e le talafeagai ona o le tapulaa avanoa.

O le mea autu e tosina atu ai le mafaufau i lenei ituaiga mea teuteu o le clerodendrum o le:

  • "vao solo" o le ovoid-pointed leaves, lea, e fuafua i le eseesega, e mafai ona lanu meamata, lanu po o le paauli;
  • racemose inflorescences, e aofia ai le 10-20 i le 5-corollas o loʻo faʻapotopotoina e lapotopoto i luga o le uila.

O fuga o Clodson's Clodendrum e tumau mai le afa muamua o le tautotogo seia oʻo i le ogatotonu o le autumn. O inflorescences o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o pou o laulaau pito i luga. Fugalaau ma laau, e faalagolago i le laau toto, e iloga i ata ma lanu lanu. Corollas ma faʻamafaʻailoga umi e le umi le umi, ae o le faʻamamaina paʻepaʻe, lanu piniki, paʻu poʻo le lilac lanu mo se taimi umi e tuʻuina atu ai i le laau se faʻailoga uiga ese.

I le mea o fugalaau pe a uma ona faʻafefiloi, fualaau laiti o se lanu samasama-lanu moli. I totonu oi latou uma o loo i ai le fatu e tasi, lea e mafai, pe a oʻo i le matua, ona faʻaaogaina e faʻasalalau ai le vaalele a Thompson.

Tulaga mo le tuputupu ae o Thompson's Clodendrum i le fale

I le fale, o le laau e ola i se paolo o lalo ifo o palealii o laau. Ma i le fale, o Clompson's Clodendrum, i le ata, e sili atu le tuʻuina o faamalama i sasaʻe poʻo sisifo, i lalo ifo o le ufiufi o se loggia poʻo le loloto i totonu o le potu, pe a fai e faʻasaga mata i le itu i saute. Pau lava le nofoaga o le a le toʻa ai le laau o loʻo i le pito i matu. O le mea lenei e le mafai ona e faia e aunoa ma se faʻamalamalamaga faaopoopo mo le tuputupu ae o le vaitau ma le fugalaau, a leai o le a le mafai e le aganuu teuteu ona taʻe ni mata poʻo le numera o le a le taua.

Ina ia mafai ona maua le tuputupu aʻe vave ma le tuputupu ae mausali mai se vine vevela, e tatau ona faia ni tuutuuga vavalalata ma natura mo ia.

I le tautotogo ma le mafanafana, o le laau toto e tupu lelei i le 18-24 ° C. E oʻo atu i le autumn ma le taumalulu, tausia le vaʻavaʻa a Thompson, i le ata, o loʻo sui. O se laau o le taumalulu e pa'ūina lau laau. Ua siitia atu o ia i se nofoaga malulu e malolo ai, i le 14-16 ° C o le a tumau ai seia oʻo i le tautotogo. Afai e le lelei le taumalulu teuteu pe faʻapipiʻi mea masini afi, o le fuga i le vaitau e sosoo ai e le tatau ona faʻatali.

O se laau ua paʻu lau laau e itiiti le timu, e le manaʻomia se moli faʻaopopo ma se ofutino pito i luga.

Thompson Clodendrum Care

Mai le tautotogo e oo i le faaiuga o le taumafanafana, o le tausiga o fale mo Thodson's Clodendrum o le:

  • mai vaiinu masani;
  • mai luga o laʻei, ua fuafua e faʻaleleia ai le matagofie o le vao ma tumau lona malosi i le taimi o le fugalaau.

E manaʻomia le faʻamamaina o le palapala i lalo o se aganuʻu masani ina ia faʻamamaina le pito i luga ole suāvai e faʻafeinu ai, ae i totonu o le eleʻele e tumau pea sina susu. O lenei mea o le a le mafai ai e aʻa ona pala, lea e tupu i le tele o le inu, poʻo le faʻafefeina o vaega eletise o le vao i totonu o se masini malogo. I le taumalulu, a malolo ai Thompson, e tatau ona faʻafeinu ma le faʻaeteete ma le seasea, ia mautinoa o le eleele e leʻo maeʻa.

Faʻatasi ai ma le faʻavaivai e faʻafefiloi ai le fafagaina na faia mai le tautotogo i le afa lona lua o le taumafanafana, lea o loʻo faʻaaogaina ai oloa faʻapitoa mo laau toto e ola ai.

Mo le fufuluina o le laʻau pe a tausia le vaʻalele a Thompson, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o tupe i le tele o le potassium ma le phosphorus. O le Nitrogen e na o le amataga o le vaitau o le tuputupu aʻe e aoga ai pe a faʻaleleia e le togalaau le masini lanumeamata.

A o lei amataina le tuputupu ae o le tautotogo malosi, ua totoina le laau. O faʻataʻitaʻiga talavou e mafai ona toe faʻapipiʻiina i totonu o fagu tetele i tausaga uma, ona faʻataunuʻuina lea o se tagata matutua i le 2-3 tausaga. Afai e leai se manaʻoga faanatinati mo le faʻatinoga, e mafai ona e sui naʻo se vaega o le mea e sui ai ma paʻu le aʻa o le Thompson.

Mo ituaiga uma o le clerodendrum, o le gaogao, sina palapala eleʻele, e maua ai meaʻai ma meaʻai. O ia ituaiga mea e mafai ona faia tutoatasi mai le humus, peat, eleele faʻasoa ma le oneone. Ae afai e manaʻo ai, e mafai ona faigofie ona maua le paluga eleele mai vaega e tolu o le eleele ua saunia mo fugalaau fugalaau ma se tasi o vaega o le kulimi malosi mo azaleas.

Trimming Thompson Clodendrum

O le tuputupu aʻe o tipu e manaʻomia ai le teuteuina ma le faʻavaeina o le pale o le laau. O le taimi sili mo lenei laasaga o le tausiga o le carbodendrum a Thompson i le fale o le amataga o le tautotogo, pe a le amata ona tupu le pusi lanumeamata.

O puʻu e mafai ona faʻapuʻupuʻuina e le tolu, o le a naʻo le fafaguina o le vaivai o le tino ma le faʻaalia o le itu i itu fou. I le tagata matua, e faʻapipiʻiina foʻi tuluʻau, ma e togitogiina fualaau.

O faʻasolosolo Apical ma le 2-3 paipa o lau laʻau e faigofie ona faʻaoga mo le toe gaosia o le fomaʻi a Thompson. Laʻau i totonu o le vai, ona totoina lea i se mea e le mafai ai ona gaosia i lalo o le ata. O le masina mulimuli ane, pe a faʻapipiʻiina ia laau, o le a tuʻuina atu i totonu o se ipu tumau.

O le teuteu ma le teuteuina ao tausia le fesoasoani a Thompson e fesoasoani e liliu se vine masani i totonu o se laau fai laupapa, o se laau laugatasi pe faaaoga le fualaau toto e totō ai luga o laau.