Laʻau

Cattleya

O Cattleya o se laufanua faʻapena vevela faʻafefeteina - o se epiphyte mai le aiga o Orchid. O aganuu agaalofa i le natura e mafai ona maua i Iapani, Saina, Filipaina ma Latina Amerika. O vaega iloga o lenei laau o le fugafuga fugalaau, lanu paʻu paʻu o se lanu lanumumu lanumeamata o se foliga matagofie ma se manogi manaia, o fugalaau muamua i foliga ma lanu (pe tusa o le 15 cm le lautele), aoina i mea e leai ni mea. O se nofoaga lelei mo le tupuina o lenei fugalaau e mafai ona avea ma terrarium.

E iai se vaʻaiga umi o Cattleya (mai ia Aperila e oo i Setema) ma se taimi umi (mai Setema i le amataga o le tautotogo). O fugalaau e masani ona faʻaaogaina e tagata faʻatau fatufuga ma tagata teuteu fugalaau, aʻo latou taumafai e faatumauina se manogi manaia ma le fou mo se taimi umi. Puega i totonu o le fale "Lua-lanu" ua tupu, lea e fuga i le taumalulu-taumalulu. I luga o nai laʻau, mai le tasi i le fuga fugalaau fugalaau fugalaau lanu meamata, enaena, moli.

E tausi lelei e Cattleya i le fale

Nofoaga ma moli

E tatau ona susulu le malamalama, ae aunoa ma le susulu o le la. I masina mafanafana, e lagona ai e le fugalaau Cattleya le manaia i luga o le avanoa tatala po o le faletalimalo. I le tautoulu ma masina o le tau malulu, o le le lava o le malamalama o le ao e tatau ona totogiina mo le malamalama o le la.

Lulu

O le vevela o le ea i totonu o le potu i le taumalulu e le tatau ona sili atu i le 15 tikeri Celsius, ma i le vaitau o le taumafanafana - 20 tikeri. Faʻafuasei ona oso i le vevela (mai le 5 i le 10 tikeri) mo ituaiga taʻitasi o Cattleya e manatu e le matautia, ae e aoga foi.

Faʻasa

Ole taimi ma le maualuga o le faʻavaivai e faʻatatau i le vaitau ma le vaitaimi o le tuputupu ae o le orchid. E masani ona manaʻomia le suāsusu i le taimi o le tuputupu ae, ae o le vaitaimi o loʻo moe ai, o nei voluma e matua faʻaitiitia.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le maualuga o le ea mo le tuputupu ae o Cattleya e mai i le 40% i le 60%.

Suiga

O le gaosia o Cattleya e faia i 2-3 2-3 tausaga uma. E fautuaina le faʻaogaina o le auala e faʻafefe ai le faʻaleagaina o aʻa o le laau.

Cattleya Orchid Reproduction

Faʻafefeteina le lafu manu, fatu ma vaevaega o le vao. O le metotia lona tolu e masani ona faʻaaogaina i le fale, ma o le faʻalauteleina o fatu e taatele i le natura.

Maʻi ma meaʻai

O le mea sili ona leaga o le paʻu. A maeʻa ona faʻaalia, o lanu samasama e aliali i luga o lau o Cattleya. I faailoga muamua o se manufeʻai, ua lava lea e fufulu ai laulaau o le laau i le ulaula tapaa ma se vaifofo e faavae i luga o le fasimoli vai. O vevela sili atu ona tiga e tatau ona togafitia i vailaʻau (mo se faataitaiga, "Karbofos").

O le gasegase e maʻi ona o le solia o tulafono o tausiga ma tuutuuga o le taofia. I lalo o le vevela o tulaga o le vevela, le lava o le malamalama ma le maualuga o le vevela, o laulaau e lilofia i le lanu uliuli ma feoti ai. Faʻamatalaga faʻavavevave - aumai tulaga solia i le masani.