Laʻau

Zephyranthes

O sea ituaiga laau toto, pei o Zephyranthes (Zephyranthes) e fesootai tuusaʻo ma le aiga matua. I lenei ituaiga, e tusa ma le 40 ituaiga laau toto. O lenei fugalaau i le vaomatua e mafai ona maua i totonu o vaomatua o Amerika Tutotonu. E taua foi o le "upstart", aua e vave tele ona togi le fugalaau. A uma ona amata ona tupu le fugalaau, e naʻo le tasi aso e pasi, ma ua matua tupu atoatoa, ma ua fuga mai ai foi se fugalaau manaia.

I lalo o le natura masani, o foliga vaaia o fugalaau e fesootai tuusaʻo ma le amataga o le vaitau timuga. O le mafuaaga lea e taua ai zephyranthes o le "fugalaau o le timu", faapea foi ma le "timu susu."

O laʻau o lenei laau laʻititi e vaapiapi. Ma e tosina atu ai le totoa i fugalaau matagofie e pei o fetu, e tu i luga o ni fasi uila manifinifi. Fugalaau e eseese lanu, e taua: lanu samasama, paʻepaʻe, piniki, ma le lua-leo. 7 aso talu ona fuga le pua, e mou ma pau.

Fugalaau e mafai ona tupu i soo se taimi, ma e le faalagolago i le taimi o le tausaga. O tagata faʻapitoa e talitonu o eseesega o upstarts e eseese vaitau fugalaau. Ae o ai lava na fafagaina lenei fugalaau e iloa e le moni lenei mea. Zephyranthes, lea e ola i totonu, e mafai ona lafoina se fugalaau i soo se taimi o le tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le susu se laau tuʻuina mo ni nai aso, ona toe amata lea, ona ono mafaufau lea ua oʻo mai le tautotogo ma ua amata ona fuga.

O le upstart e le o se mea mataga ma le le mautonu i le tuua, e lagona foi e ia i totonu o potu malulu, e pei o ala savali, vevela vevela, ma e oo lava i le pito i luma.

Tausiga o aiga mo marshmallows

Malamalama

E fiafia tele Zephyranthes i le malamalama, ma e lagona e ia le fiafia i luga o faamalama o faamalama o loo i sisifo, itu i saute ma sasaʻe o le potu. E mafai foi ona tuu i le faamalama i matu, ae o le fugalaau i lenei tulaga atonu e le tupu. I le tau mafanafana, e mafai ona faʻaaogaina le laau i le ea fou pe faʻapipiʻiina ile eleele.

Tulaga o le vevela

E lagona le manaia i le potu vevela masani. I le amataga o le taimi o totoe, ua fautuaina e siitia le pito i luga i se potu malulu (mai le 10 i le 15 tikeri). Ae ui i lea, o se tulaga e filifili ai. E lagona e Zephyranthes le manaia o potu malulu.

Totogi

E leai ni mea faʻapitoa e manaʻomia ile fugalaau.

E faʻafefea vai

E tatau ona tele ni faʻatau. E tatau ona mautinoa o loʻo faʻamaluluina pea le palapala (le susu). I le taimi o le taotoga, o se laau ua leiloloa lau laʻau uma e le faʻafefe. Ae peitaʻi, pe a oʻo mai le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe i lenei vaitau, ae e leʻi maeʻa lau laʻau, e tatau ona e faʻaleleia atili le vai inu.

Laʻei pito sili

E manaʻomia lou fafagaina o le fugalaau i le taimi o le tuputupu aʻe o laʻau, faʻapea foʻi ma le vaeluaina 2 taimi i le masina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga fualaʻau minerale e faʻaaogaina mo vaomatua i totonu.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O se upstart e mafai ona ola i le toetoe o soo se fanua. Ae ina ia mafai ai ona faʻafefiloi lelei le eleele mo ia, e tatau ona e faʻafefiloi humus, lau laʻau ma eleele suauu, faʻapea foʻi le oneone.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

E masani lava ona faʻaaogaina le gafa i tausaga taʻitasi. Ae ua faatagaina e faʻavasegaina ia laau i le 2 tausaga. I totonu o se mea e laʻititi, lautele lautele, e tele atigipusa e totoina i le taimi e tasi. E tatau ona tanumia uma i le eleele, ae ia mautinoa o loʻo i luga o le pito o ua o gutu. I le avea ai o se tulafono, o lenei faiga e faia i le tautoulu, ae e mafai i soo se taimi lava pe a uma le gasegase.

Taimi e malolo ai

Mo se laau e fuga, e naʻo le manaʻomia o se taimi umi. I le avea ai o se tulafono, i le tautotogo o le fugalaau e taofia le tuputupu ae, ma ua lafoaʻi foi i totonu. Faʻatau i lea taimi e tatau ona seasea lava, ma, afai e mafai, e tatau ona tuʻu i totonu o se potu malulu. I le tulaga pe a uma le laʻau i le pito i luga, e le faʻavaivai uma, ma afai o laulaau e tumau, ona faʻafefe lea ona faia faʻavave tasi i le 4 vaiaso.

Faʻatauga auala

Zephyrinhes o loʻo faʻasalalau e fatu, ae masani lava o tamaʻi tama teine. I totonu o le tamaʻi matua e tasi, e oʻo atu i le 10 tamaiti e mafai ona fausiaina, lea e mafai ona totoina i le taimi o le gaioiga. O fualaau laiti e amata ona fuga i le tausaga e tasi.

Pests ma faʻamaʻi

O se paʻu, se anufe moa, ma se apogaleveleve mite (pe afai ua malogo le potu) e mafai ona fofo. Ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻi le faʻaaogaina o decis, karbofos, ma 0.15% fofo o Actellik.