Fugalaau

Fugalaau Crassula (Crassula): ata ma faʻamatalaga o meaola

E ui lava i le mea moni e faigata (ae le mafai!) Ina ia ausia le fugalaau o se fale, o se tamaʻi gaʻo (po o le fusiusi) i le fale, o lenei aganuu o se tasi lea o mea e sili ona taatele i faʻatoʻaga faʻatoʻaga. E le lelei ma teuteu. O le Crassula (Crassula) e taua foi o se laau tupe, talu ai, e tusa ai ma le tala, o lenei fugalaau e maua ai le tamaoaiga i le fale.

Tupe siliva Crassula: ituaiga lauiloa o Crassula

O le ituaiga o Crassulaceae (Crassulo) o se tasi o mea pito sili ona tele ma sili ona eseese i le aiga (e mafai ona faatusatusa i mammillaria i le cacti). E tusa ma le 350 ituaiga o meaola ua iloa, e afua mai i Aferika i Saute. Faatasi ai ma ia mea, e tele lava laau totō ma laau e 5 mita le maualuga. O le teuteu ma le tele o mutia, e pei o le toatele o tagata o le aiga, e fesootaʻi ma a latou lau. O fugalaau e lalelei, ae laiti, leai se mea, solu pe aoina i mea e le maua.

I le isi, e mafai ona e faamasani i ata ma igoa o ituaiga o fafine gaʻo, o le sili ona taʻutaʻua i le faʻatautaia o fale.


I totonu o le potu, o le aganuu, sui o laau e pei o le ituaiga o lanu siliva mafiafia e masani ona taatele - C. arborescens (fausaga) ma C. ovata (ovata) Ona o laulaau, e tutusa ma tupe siliva, na latou maua ai igoa "siliva", "siliva siliva", "laau siliva" i gagana eseese. O nei laau toto e ola lelei e oo lava i potu paolo o potu, o loo tumu i se aganuu masani mo totonu o laau (e aunoa ma le manaomia faapitoa suamalie "), teuteu lelei ma talafeagai mo le faʻaaogaina i totonu o teuteuga i totonu.

Mo nei faamoemoega, o fugalaau matagofie o Crassul (Crassula) e lelei foi, ma e le lelei foi ma matagofie faatasi ai ma se uluai tuufaatasiga o fugalaau lamolemole ma le tautau poo le tautau.


Mo se faʻataʻitaʻiga C. rupestris (rupestris) faatasi ai ma fugalaau fetolofi e oo atu i le afa mita le umi. O ona lala manifinifi e felafolafoaʻi i luga o laʻau manu, 3:45 mm le umi ma se mumu mumu ma se lanu mūmū mūmū i pito.

E pei ona mafai ona e vaʻaia i le ata, o lenei tamaʻi teine ​​(crassula) o loʻo iai ni laupepa e faʻapipiʻiina i luga o lālā i pagalua, faʻatasi ai ma laʻau taʻitasi e ola faʻatasi ma ona faʻavae ma e foliga mai e faʻapipiʻi i luga o le ala:


At C. perforata (puno) 2-centimita lau, lanu-lanumeamata, ma togitogisa pogisa ma vailaʻau e sili atu i tafatafa o le pito, e pei ona i ai i ituaiga muamua, e fusi i paiga.


O se ituaiga o le tautotogo C. muscosa (Musk), o ia C. lycopodioides (lycopodioides), o mea lamolemole ma le umi e ufiufi ai laʻau laiti-laʻau na o le 2-4 mm le umi. Ua faatulagaina i laina e 4 ma sili atu i luga o le isi.

Vaavaai i le ata - o lenei tamaʻi gaʻo e iai foʻi laʻau fugalaau laiti - e le silia le 3 mm:



I le aganuu, e tele ituaiga o nei lapisi ua lauiloa, e aofia ai 'Variegata' ma lau lanu siliva ma 'Monstrose' ma le le masani ai - pei o le cacti-sosoʻo-faʻapipiʻi o le gaʻo.

I le tele o genus o Crassul, e tele atu ituaiga mea faigata: laʻau e maualalo le ola o loʻo manaʻomia ai le lafoaʻi, eleele eleelea, faʻaleleia ma le faʻaeteete, faʻamamafana o le tau ma mafanafana mafanafana.

Mo se faataitaiga, foliga matagofie C. deceptor (faʻatau), o loʻo maualalo i le 10 cm le vao, e matua mafiafia ma puupuu - e na o le 1.5 cm - laʻau, e totoina i luga o fatuga na natia uma ei latou.

Faʻalogo lelei i le ata - o lanu lanu meamata lanu o lenei ituaiga o meaola ua faʻapipiʻiina i togitogi siliva:


O nisi o sui o le ituaiga e tupu e masani lava i lalo o le tulaga e faapea i le taumafanafana o le ai ai i latou i le la, o isi e manaomia se ata. O le mea lea, o le mauaina o Crassula, e tatau ona e mafaufau i foliga o le tekinolosi tau faʻatoʻaga o lenei ituaiga faapitoa.