Faatoaga

Romanovskaya ituaiga o laʻei mamoe i ofu talaloa o le afa o le lalolagi

I tua i vaitaimi o Peteru i le eria o Yaroslavl, o le itumalo o Romano-Borisoglebsky, o le fanau a Romanovskaya na fafagaina mamoe. O mamoe pupuu vaʻaia e ofuina le ofutele, o le aano o le aano o manu ma vave vave. O manu le lelei na vave ona nofo i le itu i matu, o Kazakhstan, o le Mongolian steppes.

O mea autu o loʻo faʻaalia ai le mamoe Romanov

O le ituaiga faʻasolosolo e faʻaaogaina i le fausiaina o loʻo faʻasalalau. Tulaga faʻasologa - o se faʻamatalaga o uiga i fafo o faʻamatalaina ai se tagata mama. O le mea lea, o ni pu matagofie, i totonu o se tama po o se fafine, e le o se faailoga lautele, o le tagata e aveina ia ituaiga o meatau e auina atu i aano o manufasi, pe a maeʻa ona faia ni lafoga mai ia te ia i foliga o ono ma paʻu. O le tele o lanu paʻepaʻe i le lanu e fai ma faailoga o le vaeluaina. O le uiga o le ituaiga mamoe mamoe a Romanovsk na faia i le 1908 e le tagata suʻesuʻe o Pavel Nikolayevich Kuleshov.

O le vaega o mamoe e taʻua o le siʻusiʻu puupuu, lea o loʻo faʻamatalaina atoa ai le fausaga o lenei vaega o le tino. O le auala lenei e faʻamatalaina ai le faʻataʻitaʻiga o le ituaiga:

  • tuputupu aʻe - averesi;
  • pusa e lautele, loloto;
  • o le tua e saʻo;
  • o le ositaulaga o loo sagging;
  • matala lautele;
  • tino - malosi;
  • vae saʻo, o le uumi uumi.

O le fausaga o le skeleton e mafai ona malosi, agavaivai ma vevela. Mamoe ma se puʻu malolosi o le sili lea ona faʻamalosi ma tuʻuina atu isi fanau. E i ai se laʻau vaʻaiga mafiafia, fluff 50-60 mm le umi e le taavale. O le lanu e taatele i se lanu uliuli-lanumoana. E talisapaia Sheepskin.

O le ituaiga o le Romanovsk mamoe o loʻo i ai se pulou malosi, paʻu mafiafia, ma le fulufulu fulufulu tele ma le tele o sela. O le uaea e tafe mai i luga aʻe o le fulu e faʻafefe ai le lanu o mamoe po o le uliuli foi. O mamoe pito sili ona le lelei, ma le lototetele. O latou fulufulu mamoe e faʻaaogaina mo felafolafoaʻi lagona o seevae. O le paʻu e le talafeagai mo fulufulu ofuvae, e mamafa ma mamafa, e le lelei le afaina o ofu mafanafana.

O le ituaiga lona tolu o le skeleton e vaivai. O le Romanovskaya ituaiga o mamoe ma se moa felanulanuaʻi o loʻo i ai se ogalaau vaapiapi. O mea uma lava e peiseaʻi faʻalanua mai i itu - pusa, ulu, vavalalata vae. Ma faamaʻi faapitoa - pulmonary. Nofonofo tumau i le fulufulu mamoe, o lea e paʻepaʻe mamoe. Ae o le mezra e manifinifi, o le paʻu e vaivai ma ua maualalo le fausiaina.

O le tamaʻi mamoe ua manatu o se fugalaʻau faʻaleleia lelei. O lona tuufaatasiga ua faʻalauteleina, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, sili ona lelei i le tulaga o le lalagaina o luga o le vai po o le faʻamamaina o se lau.

O le uiga o le fanau a Romanovskaya o mamoe o le aofaiga o faailoga.

O le tulaga mo le valivali - o le fulufulu e tatau ona sinasina, o le lauulu e uliuli ma e puupuu lava nai lo le fulu. O le fua ole laʻititi 4/1 e 10/1. O mamoe fou faatoa fananau mai e tatau ona uliuli. A mavae le lua i le tolu vaiaso, o le a amata ona faasolo ina latou maua le lanu o le ituaiga. Uluuliuliuli ma le siʻusiʻu, vae i le uila, o le tolu o le sulu. O le tuaoi i le va o le malamalama ma le uliuli o vaega e taua. O faʻamalamalamaga e faʻalagolago i le fua o le lauulu i luga o vaega taʻitasi o le tino. Afai e le mafai e le fulufulu mafiafia ona paʻu i lalo, o le lauulu lauulu e fatuina ai le alualu i luma, o le uumi malu vaivai e mafai ona sosolo na o luga mai luga, ma faia ni pulu matagofie i le vevela o lanu enaena.

O faʻavaega mai le tulaga masani e taatele, ae o ituaiga faʻasologa e filifilia mo le faʻateleina o mamoe.

Faamoemoe mo le fausiaina o Romanov mamoe

Totoina o Romanovsk mamoe e le faigata. O le tamai mamoe, e pei o le susulu, ua sauni mo le faʻamaʻiina mai le 4 masina, ae ua faia le paʻu pe a ola le mamafa o le ola pe a ma le 40 kilokalama, pe a ma le 7 masina. O le maʻitaga e tumau i le 145 aso. I le taimi o le lactation, o le tulituli ma se maitaga fou e mafai ona tupu. E faalua i le tausaga, e mafai ona maua le fanau masiologically. Pedigree sheep Romanov faʻailoga e tele-lafu, 2 tamaʻi mamoe e masani, e tupu atili.

I lalo o tulaga lelei ma le tausiga lelei mo le tausaga, e mafai ona siitia le lafu i le 3 taimi. Tina ua sauni e fafaga 3 tamaʻi mamoe mo le 2 masina. I se tasi e momoe moe i le vaitau o le tele o tamaʻi mamoe, e le mafai i taimi uma ona laveaʻi atoa fanau. Afai i uluaʻi minute o le soifuaga o le tamai mamoe e leʻi lūlūina e le mamoe ma le faatagaina i le uila, o le a maliu le pepe fou i le fiaai. O le mea lea, o le galuega a se tagata e suʻe se fafine o loʻo faigaluega i le lafu ma fusi se tamai mamoe i luga o le u. E leai se tasi e fafagaina le isi pepe.

O le tele o mamoe e fananau mai i le tamai mamoe, o le tamaititi laititi, itiiti le ola ma umi le gaʻo i le mamafa mamafa. Tasi le mamoe e tusa ma le 3.7 kilokalama, ma taʻitasi o le fa, e sili atu nai lo le 2. O le mea lea, i le 100 aso o le muamua e mamafa le 25 kilokalama, ma o le mamoe e tele e na o le 16 kilokalama.

A maeʻa le 3 vaiaso o le fafagaina, o tamaʻi mamoe ma le fatuga o loʻo teuina eseese, o le lafu o tagata matutua e ave mo le fafagaina, ae i se taimi patino latou te tuliesea e fafaga. O lenei faiga e fatuina ai le lactation sili ona lelei. O loʻo i ai le avanoa e fafagaina ai le fafagaina o mamoe i le filifilia o susu mo meaʻai. E vaevaeina manu olaola i ni kutsese ma le tolu ma e le gata ina vavaeina, ae i vaega eseese. I le taimi nei, o tamaʻitaʻi ua sauni mo le faʻaipoipo.

O le toe gaosia e mafai ona tupu i le tausaga e le tusa ai ma le tulafono pe a iai se tamaʻi mamoe i totonu o le lafu. I totonu o faatoaga, o loʻo fuafua le fanau e fafaga manu laiti i le sili ona lelei o le mamafa ma le lelei o fulufulu mamoe. O le mea lea, e faʻataunuʻuina le vaʻai i le taimi lava e tasi ina ia mafai ai ona maua se lafu mamoe e masani ai mo le fasiga o le autumn. O le tausia o mamoe a Romanov i koshara i le vaitau o le taumalulu e faʻamaonia ai le paʻu i le taimi o le tautoulu, mo le faʻasaʻolotoina o tamaʻi mamoe matutua i le tautotogo o le tautotogo.

Fafagaina ma le tausiga o lafumanu

O mea o loʻo i totonu o mamoe a Romanov e eseese ma le faʻamoemoe o le tausia o lafu. Ua maeʻa le lafu mai le tasi tausaga ma tasi le feusuaiga o mamoe:

  • talavou i luga o le sogasoga;
  • kutsans;
  • susulu;
  • lafumanu fafine;
  • gaosi oloa.

Faatasi ai ma se auala masani-e masani ona tausia, o lafu taitasi ei ai a latou lava vaega, o loo i ai se mea e aai ai, o se vaiinu, se fale ma se potu mafanafana mafanafana. O le tele o lafu e tasi e mafai ona tu lata ane.

O mamoe e le faʻaleagaina. E minoi solo solo pe a savavali mamoe i luga o le steppe, faʻamavae le palapala. E le mafai ona taofia nei manu e aunoa ma le savali. Mo le tele o itula i le aso, e tatau i le lafu ona faʻanofo, saili mo meaai, e oʻo lava i lalo o le kiona.

E tele meaʻai mo nei manu. E sili atu lo latou malosi mo le faʻatinoina o le tino. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai tulaga masani mo le vaega aupito sili ona taua o meaola - faʻasologaina o faʻatauga.

I le taumalulu, e fafagaina povi i le galu, e aoga mo tina tausi maʻi ona maua ni aʻa, o tamaʻi mamoe mai le vaiaso e amata ona fafagaina le lalala ma faʻapitoa mea e faʻaleleia. Mai le 3 vaiaso e aʻoaʻoina pepe e faʻaoga le silasila ma le vaomatua mai leki. E tatau ona maua se faʻaopoopoga o le mamafa o le ola 120-150 g / aso. O tamaʻi mamoe i se vaitau taimi e maua lava le fesuiaiga i le taumafataga mo le malosi o le seminal malosi.

Gaosiga o oloa

E toetoe lava a leai ni meaʻai faʻamaʻi ma le fulufulu mamoe o mamoe o se gaioiga sili ona aoga. Mai le 5 masina le matua, amataina le gaosiga:

  • Tulu
  • aano o manu;
  • paʻu;
  • susu

O le fulufulu o mamoe o Romanovsk e sili ona vaivai, mai le muamua aveeseina, ua taʻua o le poarkovo. O se mea aupito sili lea ona lelei. I le lumanaʻi, e faʻaiguluina mamoe i le 3 taimi i le tausaga, pei o le tuputupu ae o le fulu. Afai e le teuteuina le mamoe i le taimi, o le a amata le paʻu o le vaitau, o le a leiloloa le tau o le laumei. E tusa ma le 2 kilokalama o mamoe ua aveesea mai mamoe, 3 kilokalama o le fulufulu mamoe. O mea aoga e faʻaaoga i totonu o falemaʻi malamalama. O le pasia o le POSCH factory (galue muamua o le fulufulu mamoe), o le a gaosia le oloa, faʻamalo ese le vevela filo.

I le pito i lalo, o le paʻu o le paʻu ua faʻaititia ma auina atu mo nisi gaioiga. Masalo o lou ofutino mumu o loʻo faia mai Romanovsk mamoe. E talitonu faʻamaonia o lenei mea sili ona lelei mo le fetaui lelei ma tagata fasioti tagata.

O le aano o manu, mamoe, e sili ona fiafia i ai mo lona tofo faapitoa. E iloa e mamoe e ola vao, latou te le fafagaina hormones - o aano o meaʻai lua. Mai le tasi tamaʻi mamoe i le taimi o le fasiga e oʻo atu i le 20 kilokalama o aano o manu fasi. E talisapaia keke mai se tamai mamoe i le lalolagi atoa.

O le susu mai le mamoe e 2 taimi e sili atu ona suamalie ma sili atu ona lelei i minerale nai lo le povi. O le mamoe e le o se manu e matua tele lava. Ae afai o loʻo e iai ni mamoe susu, e mafai ona e faia le sisi ma isi vailaʻau faʻamaʻi.