Isi

Toto Tomato Growing Tips

Ua totoina Tomatoes i luga o le eleele e pei ona masani ai. O le taimi o le amataga o le fuaina o laau i le taimi o le totoina o laau ua tolopoina mo ni nai vaiaso, ae e le afaina ai le lelei o le seleselega ma lona tele. O le tausiga o tamato i le eleele o le a tatau ona totogia le tele o gauai, ae o le taunuuga o le a tauamiotonuina uma lava galuega.

O le tautotogo e masani ona ofo, ma o le vave amataina o le fesili ua fesiligia. O le ae iloa pe faʻapefea ona totoina tamato i luga o le eleele ma aloese mai mea masani masani e ala i le faitauina o lenei mea.

Agrotechnics mo le totoina o tamato: totoina o laau i luga o eleele

Toto Tomato ua totoina mo le totoina i le eleele tatala pe a mavae le taufaamatau o le toe foi mai o le kiona, lea e masani ona tupu i le faaiuga o le sefulu tausaga muamua o Me. O le totoina o laau e fautuaina ia le itiiti ifo ma le 55 aso le matutua mo ituaiga maualuluga ma hybrids, e le faʻaogaina - 40-45 aso. E faʻaauau le totoina seia oʻo i le faaiuga o Me, ma lūlū saʻo fatu ile eleele. O le a leai se tafaoga o tomato o le a pauu mo le seleselega o le taumalulu.

I le i ai o ata tifaga e pei o le solo, o le togafitiga o agrospan e faigofie, e mafai ona totoina laau i le eleele 10-12 aso muamua atu nai lo le averesi.

O vailaau aupito sili mo tamato o kapisi, kukama, ma leki. E sili le lelei o moega i totonu ole lafu, e faʻamafanafanaina vaega ma eleele e sili ona lelei, ae o lamolemole ma laʻititi-lapopoa e talafeagai lelei mo tamato.

Mo le faafaigofieina o le tausiga, totoina i totonu o le eleele suamalie o ituaiga o laau e maualalo le tuputupu aʻe ma hybrids e maua mai i le polokalame o le 25-30 cm i le laina ma le laina 60-70 cm, umi e tusa ai ma le polokalame, i le 50-60 x 70-80 cm.

A o leʻi amata ona totoina tomato i le eleele, i le afiafi o le totoina o le togalaau, ua matua suamalie le totoina o fualaau aina ma se vaifofo o le sauniuniga o le microbiological sauniuniga Extrasol ma o le aso na sosoo ai ua totoina i se eleele. E tusa ai ma le tekonolosi saʻo mo le totoina o tamato i le eleele, e vaeluaina se laina i se loloto i le loloto o le 10-12 cm, e oo atu i le 0.5 kilokalama o se mea e faʻafefiloi-o le minerale o loʻo faʻaaogaina i lalo o fualaau taʻitasi poʻo faʻapitoa faʻapitoa mo tamato. Ua toto le laau i le loloto o lau muamua lau. I le mea e tupu ai le toto, e fautuaina le faia o le totoina lelei ma faatumu le aʻa i le eleele e le sili atu i le 3-5 cm mai le pito i luga. Manatua o le faiga o faatoaga o le totoina o tamato i le eleele avanoa e le maua ai le totoina lelei o laau toto i totonu o eleele malulu, . O le mea moni, o le laau i lenei tulaga o le a le oti, ae o le a paʻu mo le le itiiti ifo ma le lua vaiaso i le tuputupu ae, i le taimi lea o le a amata ona fausia ni aʻa faaopoopo i luga o le vaega na tanumia o le au.

O le tekinolosi o totoga totogo i le malae vaʻaia e manaʻomia ai le faʻamamaina o laau ina ua uma ona totō faʻatasi ma se vaega itiiti o le vai faatasi ma Extrasol (10 ml i le 10 l) vai ma sasaa palapala fou poʻo soʻo se mulch avanoa. O siama o loo i totonu o le fualaau faasaina Exrasol, e faalagolago i aʻa o le laau, fatuina se atigi polysaccharide faapitoa, fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga o le tino, taofia le pala, faaosofia le alualu i luma, maua se felauaiga ma siitia meaʻai i mea e tuputupu ae ai.

Auala e totoina ai tamato i totonu o le eleele lafoaʻi: tausiga o laau toto

A mavae 3-4 aso talu ona totoina, faaopoopo le eleele i aʻa o laau e mafai ona faia e aunoa ma le fefe. O le eleele ua uma ona mafanafana i lenei taimi, o le aʻa o le laau talavou o loʻo i totonu o se tulaga mafanafana, ma o aʻa faaopoopo ua vave amata ona fai. O le tausiga lelei o tamato i luga o le eleele e aofia ai le faʻafeinuina masani ma mulimuli ane faʻamaʻapeina le palapala palapala, aveeseina o le fanau ma le fausia o se meaʻai, tumutumu, veleina vao, vevela ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

O laau Tomato e tatau ona faasusu vai, aloese mai le suavai ma eleele vevela. Faʻasalaina le faʻamaina o laau i le taimi vevela vevela e tele lava ina taʻitaʻia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma pala ma pala. E fautuaina le vai i le taeao ma, pe afai e mafai, i le faaiuga o le aso ona faia se mea itiiti e vavae ese ai, o lona uiga e aveesea le tele o le susu ma aloese mai faamaʻi fungal.

Faʻaaloalo i tulafono mo le tausiga o tamato pe a tupu aʻe i luga o le eleele, tatala le eleele pe a uma timuga poʻo fainu. I le vevela, vevela o le tau, faʻamalo fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu mai le palapala, ma i timuga malulu timuga e maua ai le sili atu le fesuiaiga o le kesi i le va o le ea ma le eleele, faʻaititia ai le ono maua mai o faʻamaʻi faʻaleaga.

Le tuʻuina atu o le faʻavae e faʻatuatuaina lelei, e faʻaleleia ai le tuputupu ae o le aʻa ao tausia le tamato i le laufanua, o le mauga e 2-4-lafu e faia i le palapala susu.

Totoga totogo i le eria o Moscou: o mealilo o le pito i luga o laei i le malae

A oʻo ina totoina tomato ile lauʻeleʻele i tulaga o le Moscow Region, o le uluai laʻei pito i luga e faia i le 10-14 aso talu ona totoina fatu i totonu o le togalaau.

O le lona lua - i le amataga o le tele o le fua. Fertilizers e sili ona lelei le faʻaaogaina vai-soluble ma se seti o elemene i foliga faʻalelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, Aquariums (Junior, Color, Fruit) Master poʻo Fertika Lux, e pei o le calcium ma le potassium, nitate sulfate ma le magnesium sulfate, o se faasologa o Raikat Start, Development, Final or Nutri-van. I le tasi vaiaso i vaiaso uma, faaopoopo atu Extrasol i le tane masini paluga vai i le fua o le 10 ml mo le 10 lita. I lenei tulaga, o le faʻalaʻau tuʻuina atu e 40% le itiiti ifo. O le faʻaleleia o sea ituaiga e mafai ona faʻatinoina e ala i le suavai, ma e le faʻafefe ai le pata, ma o le faʻaleleia o le vai e sili atu le lelei ma taugofie pe a faʻatusatusa i isi metotia. E maua iʻuga lelei e ala i le faʻaaogaina o le sauniuniga Rostock humic pe a uma ona faʻafeinu. O oloa e maua mai i le maualuga ma maua ai le mea sili ona maualalo.

O le laei pito tolu pito i luga pe a tutupu le totoina o tamato i le palapala, e faia i le taimi o le fuaina o fua.

Pe a totoina tamato maualuga, o le a manaʻomia ni atigi ofu se lua. I le taimi lava lea e tasi e pei o laʻei pito i luga, o laei folia e tuʻuina atu ma, i se tulaga tutusa, ua faia fua e puipuia ai tomato mai maʻi faʻaleagaina e pei o le paʻu o le moli, alternariosis ma isi, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi (ticks, pepalipo ma whiteflies).

E faʻapefea ona totoina tomato i luga o le eleele avanoa: stepsonovanie

O le isi mealilo o le totoina o tamato i totonu o le eleele avanoa o se laasaga talafeagai. Laʻau faʻapipiʻi amata i le ave masani o laasaga. O fualaau masani e masani ona ola i le tasi au laau, ae i lalo o nisi o tulaga o le tau ma uiga o le ituaiga po o le kulupu, i totonu o le lua. I lenei tulaga, o le lona lua o le fana i lalo o le fugalaau fuga muamua. O isi laasaga uma ua aveeseina, o le muamua o le mea autu lea. A o faia fua o fuamato ma tuu i luga muamua lima e lua, o le pito i lalo e amata ona aveeseina ese i le muamua fugalaau fugalaau, sosoo ai ma le lona lua, ma isi mea. E le sili atu i le 3-5 laulaau o totoe i le pito i luga. Pe a faʻapipiʻi soʻo se tamato, 5-7 gutu e faʻapipiʻi tumutumu o laau. O lenei metotia ua taʻua o le apicalisation ma ua faia ina ia mafai ai ona faʻavaveina le fua o fua i le taimi umi o vaomatua i vaitau malulu.

O le vave maua o le totoina o tamato muamua e mafai ona tupu ae e aunoa ma se pine, ae ia maua muamua se mea e sili atu ona lelei, e muamua lava laasaga muamua e lua, ma afai e totoina tamato i le itu i matu, e le gata ina taina, ae ia teu foi i siteki po o siteki.

E pei ona faʻaalia i le ata, a oʻo ina tupu totogo i totonu o le eleele tatala i le amataga o le vevela o le tau ia Iulai, e fautuaina le puipui o laau mai le vevela o laʻau ma ata manava manava:

E aoga foi i le vevela o le tau e faʻamalolo ai le tuputupu aʻe ma fua mai ai mea e faʻamalosi ai e aloese mai le faamaligiina o fugalaau ma mumu fua.

E faʻapefea ona totoina tamato lelei ile lauʻeleʻele faʻasaina: faʻamafanafana

I le taimi o le tausiga o tamato pe a tupu aʻe i le laufanua, e toto malosi le toto i le fua o le eleele ma le faʻaaogaina o faʻamalaʻau.

O nei laau totō o loʻo faʻamalosia i fua o le eleele. Ae o le vailaʻau e iai sona sao faapitoa i le vaitau o le tuputupu ae ma le atinaʻega. O le taimi pito sili ona laeiina o le tamato ma le faʻamaʻi faʻasamalosi e fesoasoani i le lelei o le fausia o vaega uma o le laau, fualaau o fualaau aina ma fualaau aina. Faatasi ai ma le le lava o le vevela, o le tuputupu ae o laumei ma laulaau ua vave ona faatuai, aemaise lava i le taimi o le tuputupu aʻe o fualaau. Laʻau e maua ai lanu lanu enaena lanu, ona lanu samasama, amata mai le vevela autu agai i le pito, o lau laititi pito i lalo e lanu samasama ma ua paʻu.

Faatasi ai ma le sili atu o le nitrogen, o laau "fatten", lea e mafua ai ona faaitiitia le fuaina o fualaau aina ma le totoina o tamato i faamaʻi.


O le taimi na tuʻuina mai ai phosphorus i le taimi muamua o le faʻatoʻaga e fesoasoani i le atinaʻe o se aʻa lelei ma le faʻavaeina o totoga gafa.

Faatasi ai ma le leai o ni kopa, e le gata ina aʻafia ai le gaʻo, ae faapena foi isi meaʻai, lea e mafua ai ona telegese lo latou alualu i luma, o le faia o ovaries ma le fua o fua. O se lanu mumu-viole e aliali mai i lalo ifo o le laulaau, ona palasi ai lea o la lanu, ma o gaʻo ma petioles o laulaau ua avea ma lilac-lanu enaena. Ina ia puipuia le matelaina o fualaʻau i le palapala aʻo lei totoina laau, e tatau ona faaopoopo faʻamaʻi fomaʻi.

E talafeagai le potassium mo laau toto i le amataga o le atinaʻe mo le fausiaina o gaʻo ma ovaries. E tatau ona e iloa ma manatua o le faʻamalosiina o fugalaau faʻasili e faʻateleina ai le malulu o teteʻe laau.

O le faʻaaogaina o le faʻamalama ma le potassium e vave faʻapupulaina ai le fua, fualaau aina ma faʻateleina le faʻafetaui i faʻamaʻi. I le matelaina o le potassium, o laulaau e amata amata ona maua se lanu uliuli lanu meamata, ona maua ai lea o lanu samasama-lanu enaena io latou itu, ona fusia ai lea i totonu o se uʻamea maumaututu mai le tino oti. O le tuputupuaʻe o 'upega o loʻo faʻasalo, e ono oʻo mai le laʻau ma le vevela o le gaʻo i fua.

O isi mea taumafa e taua tele: o le calcium, magnesium, iron, manganese, boron, sulfur, molybdenum, zinc, chlorine, iodine, apamemea. O le tele oi latou o loʻo i Fertik Lux fugalaau.

Manatua, mo le tuputupu ae masani, atinaʻe ma le fuaina o laufanua e tatau ona e faʻaauau ona tuʻuina atu i le laau le fomaʻi talafeagai. O laau vaivai ua masani ona maʻi, o le fua o le laau ma ona uiga lelei ua faʻaitiitia. O le le lava o le faʻamalositino e faigofie ona faʻaumatia pe afai e te iloa mealilo o le totoina o tamato i totonu o le malae vaʻaia ma fai ni laei pito i luga o folie ma Fertika Lux, Raikat Final, Razormin. Ae o le tele o fomaʻi e mafai ona faia se afaina tele, aemaise ile tau vevela. O le mea lea, matua tausisia tulafono masani ua fautuaina ma tuutuuga o le faʻaaogaina o tonisi.

O fualaau Tomato e amata ona seleseleina ao latou vevela mai le faaiuga o Iuni. E mafai ona faʻateleina le felauai i le tau malulu, pe afai e te mulimuli i faʻatatauga faʻatoʻaga lelei ma le puipuiga o laau. I le amataina o po malulu ma le taeao o loʻo ola ia Aokuso, e fautuaina e faʻapipiʻi totoga o tomato ma ata tifaga o le vili.

O faʻamaʻi tomato i le malae vaʻaia pe a tupu aʻe i le tuaʻoi

O faʻamaʻi masani masani o tamato pe a tupu aʻe i fafo i tulaga Moscow o le: tuai moli, mamanu o tapaa ma kukosa mosaic, aʻa aʻa. Eseesega ma hybrids e matua faʻasaʻo i siama ma aʻa le pala. E leai se tetee i le tuai o le paʻu i laau totō.

Faailoga o se maʻi o le tomati o le siama mosaic virus: o laulaau e ufiufi i lanu samasama, o le pito i luga o le laau e sili ona vevela, o lau laʻau o filamentary, small fruits, fugalaau faʻalua, leaga. O ia laau toto e tatau ona vave aveeseina ma faʻaumatia. E le togafitia le siama. E tatau ona e totoina fatu pe a maeʻa le lua tausaga le ola. E tatau ona faʻamamafa le meafaigaluega i le taimi o le taotoga. Faʻaaoga cultivars ma hybrids e puipuia i lenei maʻi. E aofia ai ituaiga o F1 eseese o Dobrun, F1 Kineshma, F1 Matua matua, F1 Funtik, F1 Kirzhach, F1 Rosemary ma tamato mai isi gaosi oloa.

I le faʻaaogaina o fautuaga mo le totoina o tamato i le malae, e te le faia lava mea sese nei:

  • Toe foʻi i le nofoaga na muamua atu e leʻi muamua atu i le 4 tausaga.
  • E leai se faʻamaʻiina o eleele. Ina ia faia lenei mea, fufulu muamua aʻo le i totō ile eleele matutu ile gaʻo ole lumanai ma le Alirin-B ma Gamair poo le 1% o le faʻafefiloi o le Bordeaux.
  • A o le totoina ma pe a uma ona totōina, e leʻi faʻamaligiina le palapala ile Extrasolum (10 ml i le 10 l). O le totoina o laau e tatau ona faia i taimi faigata ma e aunoa ma le faʻalauteleina o aʻa.
  • Manatua! Fertilizing ma fafaga e tatau ona faia i taimi uma i le taeao ma pe a faʻamago, faʻamalo ma vili i le susu.
  • Manatua! A maeʻa ona totoina taitasi, e taua tele le faʻatinoga o puipuiga faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le tuputupu aʻe ma fualaau faʻaleleia.

O mealilo autu o le totoina o tamato i le malae vaalele

O le tele o tagata fai fualaau aina e fiafia i le auala e toto ai tamato lelei i le malae vaalele ma aloese mai a latou "gaʻo"?

O le tuputupu ae o laau toto, pogisa, toetoe lava o lanu uliuli, laumei mafiafia, laulaau uumi i le pito i luga o laau ma le leai o fua o ni faailoilo o le tele o meaai paleni. Tomato "'ai"! O le tele o taimi, o lenei mamanu e matauina ma le tele o le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina i lalo o fualaau aina ma le faʻasusuina ma minerale ma le maualuga o le gaosiga o le suka.

E masani lava ona tosoina vao. E mafua ona o le leai o se malamalama, e maualuga tele le vevela, faatasi ai ma le mamafa ma le faʻamafanafana. O fualaau e tatau ona tuʻu saʻo i luma o laulaʻau faʻamaʻa. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o fualaʻau, e tatau ona faʻatapulaʻa le vai, o le vevela i totonu o le potu e tatau ona faaitiitia i le 18-19 ° C, o mea ia e mafua ai le tele o le malamalama pe a leai se malamalama.

Ma faʻapefea ona faʻapulaʻa le tuputupu ae o tamato ina ia mafai ai ona latou totoina i totonu o le eleele avanoa e malosi ma aoga? O le fua o le fualaau aina suamalie e leʻi faʻamaina e umi lava. I le tau mafanafana ma faʻalagolago i le itulagi o le fale, e le mafai ona faʻatali vave mo le tuputupu ae ma le fuaina mai na laau, vagana ai, o le mea moni, o le a mamaʻi pe mate mai laau mai le afu o le tautoulu. O le pine e faia pe a ma le masina ae leʻi maeʻa le fufulu. I le pito i luga o le mea mulimuli, e lua laulaau ua totoe mo le tumu atoa o le fua o fua. E masani lava, i tulaga o le itulagi i saute, latou te pulea le faatumu ma le fuaina o fua i luga o le 10-11 i lalo ifo.

O le isi fesili taua o le auala e tupu ai tamato i le matala ma aloese mai le faʻamago ese o laulaau? O le suaina o laʻau pito i lalo o fualaau e mafai ona mafua mai i ni mafuaaga. Muamua o le iai o faʻamaʻi pepe. O le taua faasaga ia i latou e mafai ona faia uma i le fesoasoani o vailaau, ma i mataupu o le amataga o le matuuga o oloa e faaaoga ai vailaau ola: Fitoverm, Fitosporin, Bitoxibacillin. O le mafuaaga lona lua o le maualuga maualuga o le masima i totonu o le eleele, aʻo le o totoe o lau o le laau. O le mafuaaga lona tolu o le le lava o meaʻai. E foliga mai, e tatau ona faia ni laei faʻafuaseʻi i ni laʻititi o vailaʻau faʻasaina e pei o le Fertik Lux poʻo sauniuniga humic poʻo le sauniuniga ole microbiological sauniuniga Extrasol.

Ina ia totoina tamato i eleele tatala e pei ona manaomia e le tekinolosi talafeagai tau vaomatua, e tatau ona osofaia meaola faalafua. O le mea e sili ona taatele o latou o le po, o le paʻu o le nightshade, o le papaʻe, o le togalaau (cotton) scoop, moth tomato. O le tele lava o le taunuuga o le leai o ni puipuiga i le faagasologa o le totoina o tamato.E tatau ona e faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi muamua i se tasi o faʻamaonia ua faamaonia. O se tasi o mealilo autu o le totoina o tamato i totonu o le malae vaalele o le faʻaogaina lea o na o meaola e sili ona maualuga.