Laʻau

Lulu mumu o loo ola i fale faamalolo fale

O le manulele auro po o le telefoni i le manogi o se tagatanuʻu taatele o le aiga o Cumelins. I le vaomatua, e ola le laau i Amerika i Saute. O lona vavalalata vavalalata e taua o le agavaʻa. O lenei aganuu le masani ai e tusa ma le 50 ituaiga.

Na amata ona fausiaina le fale pe a ma le seneturi talu ai. Na oʻo mai i lo matou atunuu i se taimi e leʻi leva, ae i le taimi lava e tasi na mafai ai ona manumalo loto o le au faifaatoaga fugalaau, ae o loʻo faʻalagolago foi i togafitiga faʻale-aganuʻu, faafetai i ona tulaga faʻapitoa faʻamalolo. E faʻapefea ona tupu se lauulu auro ma tausia lelei, o le a tatou taʻuina atu i lenei tusiga.

Eseese ma ituaiga

Umu Musika - O le natura masani o le laau o vaomatua o vaomatua o Amerika i Saute. O iina, o aganuu e fai ai ni vao vao. I le fale, e sili atu lona matagofie. O le pulou auro ei ai ona lau fugalaau lapoa e iai laupepa lanumeamata lanumeamata lapopoa e pei o sana. O mea leaga o le laau e papaʻe, laiti, racemose ma se manogi manaia. Ae ui i lea, i le fale, e seasea ona fuga mai fugalaau auro.

Kallizia Fragrant - i le vao, o le laau e mafai ona ola e oʻo atu i le 3 mita. Faʻasinomaga aganuʻu, o loʻo fetolofi lauʻau i le 2 mita le umi. O laʻau o le laau e lapoa, vaapiapi ma umi, o loʻo i ai se fualaau lanu meamata. Fugalaau Callizia o racemose, lilac po o piniki i lanu ma se manogi manaia. O le taimi e fuga ai e paʻu i le taumafanafana. I le fale, e seasea ona tupu le aganuu.

Lulu mumu o ola i le fale

Kallizia e mafai ona tupu i totonu o le fale ma luga o le eleele avanoa. E sili ona lelei le totoina o le laau i totonu o se potu e maua ai le ea fou ma le malamalama lelei. O meaai e le o le nofoaga sili lea mo lenei aganuu.

O se filifiliga sili mo se musika auro o le a avea ma se faamalama i saute ma le fausiaina o ata. E ui lava i le mea moni o le laau e sili ona manaia, e le taliaina ai le susulu o le la. Atonu e tupu i le paolo, ae i lenei tulaga, o le a vaivai le aganuu ma e leiloa lona malosi teuteu. O ona laupepa e liu pale, ma o loʻo amata ona faʻagasolo. Afai o loʻo valaʻau le faʻailo, o le a matauina e le tagata e faʻaolaina se moli malamalama o le lilac lea e aliali mai i luga o laʻau ma lau laulaau.

O le pulou auro e matua telefoni lava, o lona uiga o faailoga mai le 25 i le 28 tikeri o le a avea ma faiga sili ona lelei mo le vevela. I le taumalulu, o le vevela e le tatau ona pau i lalo ifo o le 16 tikeri, a leai o le a pau le maʻi ma mate. E le gata i lea, e le taliaina le vevela vevela.

O le maualuga o le maualuga o le ea i le potu o loʻo i ai le fugalaau e tatau ona le itiiti ifo ma le 60%. I le taumalulu, e mafai ona faʻaititia i le 50%.

Lauluina o se pulou auro

E sili ona lelei le totoina o se laau talavou i le taimi lava lea i totonu o se ipu tele, talu ai e le lelei tele le musika auro e uiga i gafa. E taua foi le mafaufau i le mea moni o aʻa o le aʻa e vave ona tuputupu ae, o lea la o le fesuisuiai o le fugalaau i se ulo fou e mafai ona faaleagaina ai.

E manaomia le totōina o vaʻaleʻaleʻa loloto, pei o lenei auala, sili atu le maua ma le ola e mafai ona faʻamautinoa. Aua nei galo e uiga i le alavai, lea o le a lelei le faalauteleina o le ele. O le fanua mo le laau e tatau ona lafoaia ma lelei, ma a uma ona totoina, e tatau ona faʻamaʻiina i luga o laei mo laau toto.

O le tausisia o tulafono uma e uiga i le totoina ma le tausia o se laau toto, e mafai ona e tupu aʻe i se mafutaga mafana ma matagofie, lea e faaopoopo i lona malosi teuteuina o le a fesoasoani i le taulimaina lelei o gasegase eseese e aunoa ma ni fomaʻi asiasi.

Faʻasaʻo se pulou auro

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faguina le musika auro i aso uma, ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona faatagaina le eleele e faʻaleleia. I le taumalulu-tau malulu, e tatau ona faaitiitia le fafaga i le lua taimi i le vaiaso.

Ae peitai, afai e vevela le potu, e tatau ona e mataʻituina le tulaga o le palapala ma puipuia mai le mago. Fugalaau faila e fautuaina le faʻamaina o le seleselega i le taeao.

Ae mo le totoina, e tatau ona faia i se tasi taimi i aso uma e tolu, e faʻaaoga ai le mafanafana ma le suavai mo lenei faʻamoemoe.

Laʻau mumu auro

O le eleele mo le laau e tatau ona matala ma lelei. Ae ui i lea, o lana sauniuniga e tatau ona amata i le alavai, lea e mafai ona lelei le faalauteleina o le kela poʻo se faʻafefiloi o oneone lapoʻa ma fuamoa fuamoa. Ole faʻaleleia ole alavai ole a le gata ina aloese mai le vai, ae maua ai foi le eleele i le kasikoni.

O le eleele mo musika auro e mafai ona faʻatau i le faleoloa fugalaau ona faʻafefiloi lea i le vaomatua, pe saunia oe lava ia.

Ina ia sauniuni le palapala palapala ia oe lava, e tatau ona e ave le palapala mai lalo o le laau (sei vagana ai birch) ma faʻafefiloi i oneone ma humus. Ae ao lei faʻafefiloi ia vaega, e tatau ona togafitia i latou i se vaifofo o le manganese ina ia faʻaleagaina ai meaʻai ma faʻamaʻi. O le elemene o le eleele e tatau ona 5.5 pH.

O le Faaliliuga Mustache Mumu

E le fiafia le laau i le gaosiga, o le mea la pe a totoina se tamaʻi talavou, e tatau ona e filifilia se ipu volumetric ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le laau i le umi e mafai ai. Ae vave pe mulimuli ane, o le a filifilia le malosi filifilia mo ia ma o le a manaʻomia se gaioiga. E tusa lava pe o le a faʻafeiloaʻi o le a tatau i tausaga uma e tolu.

O lenei faiga e faʻatino i le tautotogo e ala i le tuʻuina atu o le laau i se fagu fou, sili atu ma se digger lea e puipuia ai aʻa mai le faaleagaina.

I le pito i lalo o le ulo, e tatau ona faia ai se alavai, pe a maeʻa ona mafai ona faʻafeiloaʻi le laau, faʻaopoopo le aofaiga o loʻo misi o le faʻafefiloi o eleele. A maeʻa ona totoina, e tatau ona faʻafefeteina ma faʻafefe le musika auro. Fetuunaiga i tulaga fou o le a tumau pe a ma le masina, mulimuli ane o le a ola le laau.

Fertilizer mo le Mustache Ato

E faʻaaogaina faʻatoʻaga faʻamalosi tino ma mineral e fafaga ai le laau. I le tautotogo, e tatau ona fugaina le laau i meaʻai, ma i le taumafanafana ma i le tautoulu, faʻaaogaina o mineral faʻatasi ma elemene.

E tatau ona maitauina o elemene o loʻo aʻafia i pusi laulaau, o le mea lea, mo le fafagaina, e tatau ona faʻavaivai i le vai ma suʻaina mai le fana fana. Fafagaina e faia i vaiaso taʻitasi. Mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo, faʻamafanafanaina le fale.

Fuga lauulu auro

E ui lava i le mea moni o le tutoatasi e seasea ona fulafula i le fale, e mafai lava ona tupu i se tausiga lelei.

A o leʻi fugaina, e tosoina e le laau se pu umi, lea e maua mai ai ni mea laiti laiti e aoina i le pulumu. Atonu latou te paʻepaʻe paʻepaʻe, piniki piniki paʻu lanumoana. O manogi e manogi manaia ma e foliga mai o le sosolo i le manogi. O le fuga o taimi e tupu i le faaiuga o le tautotogo po o le ogatotonu o le taumafanafana.

Laʻau mumu teuteu

E le manaomia e le laau le teuteuina, ae peitai, ina ia mafai ona faasaoina lona teuteu, e tatau ona aveese otaota laulaʻau mama ma moli mamago.

Afai e le o ola le laau i totonu o se pusa, e tatau ona nonoa, ona o lona umi ma le eleelea e le mafai ona tatalia le mamafa o le mama ma mafai ona gau e aunoa ma se lagolago. I le avea ai o se faʻamaumauga, e masani ona faʻaaogaina se pine o se laau, faʻapipiʻiina se laau, ina ia aloese ai mai le faʻaleagaina ma le talepeina o le ogalaau.

Sauni se pulou auro mo le taumalulu

E pei o le toatele o sui o le lalolagi, o le callisia e manaomia se taimi malolo, lea e tupu i le taumalulu. I le taimi lea, tausia o ona suiga le lelei.

E faʻaitiitia i le tolu taimi i le vaiaso, e faʻalēaogāina le laei pito i luga ma o le vevela e pa'ū i le +16 tikeri. I le amataga o le tautotogo, toe faʻaleleia le tausiga faʻavae.

Faʻataʻitaʻiga mumu auro e ala i le taʻavale ma le taoto

Valaisia ​​e mafai ona faʻaleleia le faʻaaogaina o laupepa ma le tuʻuina atu. I le tulaga muamua, e tatau ona e faʻaaoga ia laupepa o loʻo iai i pito o lala uumi. E tatau ona vavaeeseina ma faʻafefe i le vai ¾. O le totōina o meaʻai e tatau ona i totonu o le vai mo vaiaso e lua ina ia mafai ai e le aʻa ona faʻamalosia.

Aʻo sauni le tamaititi mo le totoina, e tatau ona saunia le palapala mai le laʻau, oneone ma fuamoa, faʻaaogaina e pei o le faʻaleleia. Ona e manaʻomia lea e ave se tamai ulo ma toto se laau iina. A maeʻa ni nai tausaga, o le a tatau ona faʻapipiʻi i totonu o se koneteina tele.

E faigofie tele le faʻapipiʻiina o le musumusuga auro e ala i le taoto, mo le mea lenei e te manaʻomia e faʻasaga le fana i le palapala, sasaa le pusa ile palapala e faʻatali seia oʻo mai aʻa. A maeʻa lena mea, e mafai ona vavae ese ma le vaʻaia le laau toto ma faʻafeiloaʻi i totonu o se fagu fou.

Ina ia mafai ona mauaa aʻa laau laiti, ma mulimuli ane tuputupu ae ma atiae masani, o le toe gaosia e tatau ona faia i le tautotogo po o le tautoulu.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e le aʻafia i faʻamaʻi, ae mafai ona osofaia e iniseti leaga e fai ma sui thrips ma le mumu mūmū miti. Latou te faʻapipiʻi i laulaʻau laʻau ma fafagaina a latou suamalie, lea e mafua ai latou samasama, faʻamago ma mimiti.

Ina ia puipuia o latou foliga vaaia, o le feaveai masani o le potu ma se pulou auro o le a fesoasoani, faapea foi ma le faapipiiina o papatusi pepa. Ae peitaʻi, afai na maua mai ni meaola faalafua, e tatau ona togafitia le faila i le iniseti a Actellic e tusa ai ma faatonuga i luga ole pusa.

Faafitauli i le tupu aʻe o se pulou auro

E ui lava e faigofie ona tupu lenei laau, ae o loʻo i ai pea nisi o faʻafitauli e tatau ona feagai ma fai togalaau.

E aofia ai:

  • Yellows leaves - e foliga mai, o le laau na taia e meaola faalafua po o le faletalimalo e le o fafagaina. Togafitiga ma iniseti ma le faʻaofiina o le fua talafeagai o le faʻamaʻiina o le a mafai ai ona faʻaumatia faʻalavelave.
  • Totoina o laʻau laulaau - le lava le timu e tau atu i le faamamaina o papatusi. O le faʻasusu vai e faʻaleleia ai lenei faafitauli.
  • Laʻau masi - o le foliga mai o mea eleelea i laulaau e leai se mea ae o le la. Ina ia toe faafoi pepa laupepa i la latou mea teuteu teuteu, e tatau ona ufiufi sina pulou auro, ae aua le aveesea le malamalama.
  • Le taofia o le tuputupu ae o le tuputupu ae - o le laau e telegese i le tuputupu aʻe ma le leai o ni meaʻai faʻamalolo ma i le mamafa o palapala. I lenei tulaga, o le gaosiga i totonu o le meaʻai paleni ma le faʻaofiina o se aofaʻiga o faʻamaʻi fesoasoani o le a fesoasoani.

O le tausiga lelei o le laau, o le a le tulai mai ia faafitauli, ma o le a fiafia le fulufulu auro i le tagata e teuteu vine e le gata i lona teuteuga matagofie, ae faapena foi ma meatotino aoga.

Umu taulaʻau mumu ma mea faʻasaʻo

O le musika auro ua sili atu ona iloa lelei o se laau totino ma mea tau vailaau. O le faʻafetai i lona faʻamalosia o le faʻaaogaina o le talitonuga o le faʻaaogaina e le gata i vailaau faʻapitoa, ae faʻapea foi i togafitiga faʻapitoa.

O le vailaʻau e leai sona faʻaauau, anti-inflammatory, choleretic, tonic, diuretic, anti-allergic and bactericidal effect.

O meatotino uma o loʻo faʻamatalaina i luga, o le aganuʻu na maua ona o ana meaola ma mea vailaʻau o loʻo i totonu i le maualuga maualuga. O le pulou auro e tamaoaiga i le phytosterols, vitamini, pectins, elemene elemene ma flavonoids.

O le faamalologa o teas, decoctions, mea laiti ma suauu e mafai ona saunia mai vaega eseese o le laau. O se fuaitau mai lauʻau ma lau o le kasisia ua ulu atu i vailaʻau.

O le laau e faʻaaogaina mo fomaʻi ma cardiovascular diseases. Ina ia faʻafetaia nei faʻamaʻi, faʻaaogaina le sua, sasaina mai laulaau fou lau. Faatasi ai ma le maualuga o le toto ma le faamaʻi soofaatasi, o mea inu ava e faavae i luga o laupepa, lala ma musika e faaaoga.

Contraindications

O tagata mamaʻi, tamaiti, fomaʻi, tina ma tagata o loʻo i ai faafitauli ogaoga e tatau ona teena le togafitiga i fualaau oona e faavae i luga o lenei fale.

Mo le vaega o totoe, o le a na o le pau lava le mea o le a faʻaaoga ai se pulou auro. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina ao leʻi faʻaaogaina tupe mai le telefoni, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Laʻau auro mumu mo le maʻisuka

O teuteuga o laupepa laʻau e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka. O suauu e faʻavae i luga o le sua o le aganuu e faʻaaogaina mo maʻi papa ma faʻaleagaina le faʻamaoni o le paʻu. O le mea lautele, o lenei fale tulagaese e faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, o fua masani e sili ona taatele e faavae i luga o le a tatou tuuina atu i lalo.

Ina ia saunia le susu, e tatau ona e 4 tbsp. sipuni tele o lapisi lapisi lapisi ma liligi le 750 milliliters o vai inu i luga o latou. Fafaga le susu i le aso atoa.

E tatau ona faʻaaoga faalua i le aso, 250 mililita mo le masina. O le a fesoasoani i le faʻamautuina o le faasinomaga o le faasinomaga ma faaleleia le tulaga o le maʻisuka.

O le fulufulu afu auro mo le faʻatasi faʻamaʻi

Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e aveina lala e 12 o le laau, tuu i totonu o se fagu pogisa ma sasaa 100 mililiters o vodka. A maeʻa, e manaʻomia le tuʻuina o le fagu i se mea pogisa mo vaiaso e tolu.

Mai lea taimi i lea taimi o le a tatau ona aveeseina ma luluina. Teu le oloa ua maeʻa i totonu o le pusaaisa. Faʻaaogā le taamilosaga e suʻe ai faʻamaʻi faʻamaʻi i le taeao ma le afiafi seia oʻo ina maua mai le manaʻoga.

Faaiuga

O le faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i lenei tusiga o le a fesoasoani i le tuputupu ae o se laau ola maloloina ma matagofie mo se tagata amata ma se tagata poto masani.

Ma talanoa foi e uiga i mea e faʻamalolo ai le laau ma fualaau mo le sauniuniga o mea faʻapipiʻi ma teuteuga e faʻavae i luga o se musika auro.