O le togalaau

Soifua maloloina maloloina e aunoa ma le kemisi

  • Vaega 1. Se togalaau maloloina e aunoa ma le kemisi
  • Vaega 2. Faʻaleleia o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina
  • Vaega 3. Faateleina le faʻaleleia o le eleele faalenatura e le tekonolosi a EM

Lau pele e! Ua valaʻauina oe i se faasologa o mataupu e 3 e uiga i tekinolosi o le faʻaleleia atili ma le faʻaleleia o le tamaoaiga o le eleele e faʻaaoga ai le sauniuniga o le Baikal EM-1, i luga o le biotechnology mo le totoina o fualaau faisua, ma le puipuiga mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi i lenei tulaga.

I tausaga talu ai nei, o le Initaneti o lo o faʻatalanoaina ma le mataalia le mataupu o le mauaina i totonu o vaega laiti (fale, fale fale, fale i le eleele) faʻatoʻaga o le eleele, faʻateleina o le eleele, faʻaitiitia o le galue ma galue masani i tusi lesona. O faataitaiga lelei e maua mai i le totoina o se togalaau aina e aunoa ma le eliina o eleele, fuaina o fualaau faisua i totonu o se togalaau manaia, e tosoina mai itu uma i se pusa laupapa. O leo leo ua faʻalogoina e tatau i se tagata ona faʻalogo i le natura, faʻaaoga mea ola faʻapitoa ae le o vailaau, ma isi. Auala e maua ai lena vaeluagalemu, lea e masani ona taʻua o le organic organic farming, tekinolosi o le 21st seneturi, permaculture, faʻalapotopotoga faʻafouina faʻatoʻaga ma isi faʻamatalaga.

Laʻau gaosi totoʻa gaosia.

O se vaega o le "fale" mafaufauga

O le lisi o loʻo i luga o tekinolosi e taʻitaʻia ai le manatu o le uiga atoa o le sailiga e oʻo mai i le tekinolosi o le faʻatoaga o meaola ma e le afaina po o le a le igoa o le a taʻua, ae o le mea pito sili ona taua, o le a le mea o le a maua mai o se taunuuga.

Faʻafanua taʻitasi taʻitasi tekinolosi e tele naua faʻamatalaga tau faʻasalalauga, ae taʻitasi le fatu o fatu fatugaʻo e faʻavae i luga o faʻamatalaga umi, suʻesuʻega i fale ma suʻesuʻega faasaienisi.

O le mea lea, i le itu i saute o le le mautonu le tausia o se fanua o le galueaina o fanua e aunoa ma le eliina, togafitiga i le eleele e aunoa ma le fausiaina o se mea e le o taimi uma e maua ai le mea e manaʻo ai. O le umi o le mafanafana o le autumn e fesoasoani i le tuputupu aʻe ma le inisetiina o vao, le faʻasaoina o meaola faalavela i luga o le palapala eleele. O aso e leai ni timuga ma timuga faaumiumi e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. O le mamafa o chernozems i saute o loʻo faʻatulagaina, o le faʻaleagaina o le tino ma le vevela o le eleele o loʻo faʻaitiitia, o le otaota faʻasalalauina ma le faapalaga o loʻo totoe i luga, ae le o le faʻamavaeina, faʻamamago.

E leai se mea e sili ona lelei i le eleele e aunoa ma le fesuisuiaʻi e sili atu ona talafeagai i luga o eleele ma sina humus horizon - pogisa lanumoana, enaena, i luga o nisi o kernozems i saute, eleele malulu ma le suavai.

O le siʻitia o le faʻaleleia o le eleele faalenatura ma le faʻaaogaina faʻaaogaina o faʻamalosi faʻamaʻi o se tala faʻasolopito. Faatasi ai ma tekinolosi tau faleoloa, o fua o le seleselega e matua faateleina le tumau, ae o le fua masani faalenatura o le eleele ua faaitiitia ona o le tele o le humus mineralization faatasi ai ma le amataina o le tele o doses o fualaau oona. O lona uiga, o le faʻaaogaina o faʻamalaʻau o le minerale e le faʻaleagaina ai le mea oona, ae faʻavaveina ai le faʻaleagaina o le humus ua faʻaleleia ma faʻapena ona fausia ai se taimi le tumau o fua o fua.

O suʻesuʻega faʻasalalau o tekonolosi ua fautuaina e mafua ai le faʻaleagaina o le palapala e le faʻafouina o tulafono faatonutonu o loʻo galue i le faʻavaeina o le humus mai mea faʻalelalolagi.

Faʻaluga e fatu ai humus.

Faʻatoʻaga faʻatoaga

O le vaega ola o le eleele i le foliga o le microflora lelei ma isi faʻalavelave e faʻaaoga ai le galuega autu i totonu o le palapala, liliu i totonu o le eleele lelei. O le toe fuataiina o le natura faalenatura faalenatura, ma, o lona uiga, o le mauaina mai o mea totino lelei, e fesootai ma le faatumuina o le palapala ma le humus. O le au faifaatoʻaga autu o le tamaoaiga o le eleele o le microflora lelei (EM) ma le tamaoaiga aoga, e aofia ai ma le eleele. O i latou o loʻo faʻapalapala mea oona ua paʻu i totonu o le eleele, ma liliu i latou i le humus ona oʻo lea i totonu ole tino-mineral compounds (chelates) o avanoa mo laau totō. I se tulaga tutusa, o se vaega o mea lafoaʻi o le gaosiga o humus, faatasi ai ma le aofia ai o le fatufatuaʻi o le heterotrophic, o loʻo aʻafia ai i le faʻapipiʻiina o mea fou o le suamalie, o lona uiga, i le faʻateleina o le fualaʻau masani o le palapala.

O le faʻaleleia o le natura ma le faʻaleleia o le tamaoaiga o le palapala, o le faʻaleleia o le seleselega o le laufanua e sili ona taliaina e ala i le ola faʻasolosolo o meaola. O le galueaina o faatoaga e aofia ai le faaaogaina o auala masani e faʻaleleia ai le tamaoaiga o le eleele (manure, humus, vermicompost), le faʻaaogaina o mea totino o le puipuiga o mea totino mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le tuʻuina atu o fualaʻau ma meaʻai e aofia ai le galueaina o le itu (green fertilizers), o nisi taimi ma faʻasolosolo o fualaau o minerale, o le faʻaaogaina o meaola o meaola (manaia faʻafouina) e faʻaleleia ai le biohumous o le palapala, e aofia ai le lelei o le microflora. I luga o lona faavae, na fausia ai le tekonolosi a le EM mo le galueaiina o faatoaga, lea e toatele faifaatoaga e manatu i tekinolosi o le 21st seneturi.

O le a le technology a le EM?

EM tekinolosi o se metotia e faʻapipiʻi ai le palapala ma se faʻalavelave o le ola lelei o le olaola ma faga o le palapala, lea e faʻaleagaina ai microflora pathogenic ma faʻaogaina totoga i le organomineral faʻatasi e mafai ona maua i laau.

O le faavae o le tapenaga o le EM o loʻo i ai le tele o vaʻaia o meaola faʻaauau ma meaola aeerobic e maua saoloto ai le eleele. Latou te aofia ai le lactic acid, siama-siama siama, gaioiga, lefete, fuamoa faʻamalosi. Faʻatinoina i totonu o le palapala, latou vave faʻateleina, faʻaagaoioia le microflora saprophytic i le lotoifale. Organics o loʻo faʻasosoosoina i totonu o le organomineral faʻatasi e faigofie ona faʻaogaina e laau. I le sili atu ma le 3-5 tausaga, o le lotomaualalo e faateleina taimi. Faamolemole ia matau, mo le telefoni feaveaʻi a EM, e le o le 1 le tausaga (e pei o le le fiafia o tusitala e uiga i le leai o se aoga), ae o ni nai tausaga. O le a leai se aoga pe a faʻatau se tagata pepelo ae le o se vailaau moni.

Falepule i luga o se moega faʻapitoa.

Uiga aoga o fualaau o EM

  • O le eleele e sili atu le suavai-ma manava, lea e faʻaleleia ai tulaga mo le galueaiina o togalaau aina.
  • O otaota otaota ua liua i le vermicompost i ni nai vaiaso (ae le o tausaga!).
  • Ona o le lelei o galuega a microorganisms, o le vevela o le apa basal e maualuga i totonu + 2 ... + 5 ° C, lea e faʻavaveina ai le toe faafoi o oloa e fualaau aina mo le 5-10 aso.
  • O se faʻaopoopoga o faʻalaʻau o laau ma meaʻai e tali lelei i fua o fua o le gaosiga, lelei o oloa, ma le tausia lelei.
  • O le puipuiga o laau toto e faateleina, lea e tau atu ai i le tetee atu i fungal, bacterial ma (vaega) viral diseases.

O le vailaʻau muamua na atiae mo le tekonolosi a EM o le falemaʻi a le drug Baikal EM-1. O le fualaau faasaina ua taua ai le lesitala ma se tusi faamaonia o le tumama. I totonu o le lisi o faʻamaʻi faʻasaina e faatagaina mo le faʻaaogaina i faʻatoaga o le Rusia. O le fualaau faasaina e saogalemu mo tagata, manu, iniseti aoga.

Faʻaalia o le fualaau faasaina "Baikal EM-1"

Baikal EM-1 o se samasama lanu samasama-lanu moana. Maea malosi po o palasitika palasia palasia 40, 30 ma le 14 ml. O le vai ei ai se manogi manaia kefir-silo. O meaola lelei i totonu o le voli e le aoga. O se suiga i le sosogi e mafai ona faʻaalia ai le maliu o le microflora poʻo se mea sese. Pe a faʻaaogaina, e faʻapipiʻi le mafaufau i le faavae ma fofo tali. Mo le faʻamalosiina o vaifofo EM, e manaʻomia e aganuʻu se alalaʻau. E mafai ona e faʻatau i le faʻaopoopoga i le concentrate (EM-molasses) poʻo le faʻaaogaina o fale e aunoa ma ni vine, honey, sugar.

Sauniuniga o faʻamatalaga o mea totino

  • Sasaa 3-4 lita o le wai o le estchlorinated i totonu o se atigi pusa (mo 10 ml uma o le concentrate 1 lita o le vai). E sili atu le faʻafefe o le vai ma malulu i le vevela o + 25 ... + 30 ° С.
  • Liligi atoa le EM-molasses i le vai pe faaopoopo 2 sipuni tele mo lita taʻitasi o vai (pe a fai e tele le malosi ile EM-molasses).
  • Nai lo le EM-molasses, e mafai ona e faʻaopoopo 3 sipuni tele o le meli poʻo le 4-5 punetuni o siamu, o loʻo aʻafia mai vine, i le voluma atoa.
  • E le faʻaopoopopoina le meli, ae 1 le sipunipuni mo aso e 3 (o se malosi malosi). O le numera o sipuni o siamu e faalagolago ile aofaiga ole suka. O le maualuga o le maualuga o le suka, le itiiti ifo o sipuni o le siamu.
  • Liligi le Baikal EM-1 i le vaifofo vaifofo ua saunia.
  • Faʻafefiloi lelei le paluga ma sasaa i totonu o fagu malulu, faʻatumu i lalo o le tapuni ina ia leai se ea i totonu o le koneteina.
  • Tuu fagu i se nofoaga pogisa ma se vevela o loʻo i ai i le + 20 ... + 30 ° C mo le 5-7 aso.
  • I le popofou o le ai ai le vave faʻaleleia ma le tuʻuina atu o gaʻo. O le mea lea, e amata mai i le aso 3, o koneteina i aso taʻitasi ma se vaifofo e tatau ona tatalaina mo le faʻasaʻoina o le aofaʻi o gas.
  • O le faaiʻuga o le faʻamalosi o le fofo o loʻo molimauina e se manogi manaia manaia, o nisi taimi o sina ammonia pe manino foi o le fefete ma se paʻu o mea (pe leai foi). O suauu Flake e le afaina.
  • O le manogi manogi e fesootaʻi ma le maliu o le microflora. I lenei tulaga, o le fofo e le talafeagai mo le faaaogaina.
  • O le faʻasolosolo o mea faʻapitoa e maua i le faleoloa e teu i se mea pogisa i le vevela o le potu E tumau pea lona maualuga mo le 6-7 masina. E fautuaina le faʻaaogaina o le tusi atoa mo lenei vaitau.

Palu toto ma pateta.

Sauniuniga o fofo galuega

O le faʻaogaina o faʻamatalaga o le EM-sauniuniga "Baikal EM-1" o loʻo i ai se maualuga maualuga o le microflora aoga. Pe a totoina laau ma se vaifofo faapena, o le puipuia o laau ma oo latou oti ua matauina. O le mea lea, o le vaifofo autu e faʻaaogaina e maua ai ni fofo faʻafitauli faʻapitoa e faʻaaogaina mo le faʻaleleia, fufulu fatu, togafitia o fatu ma pulu, ma faʻaoga i le palapala. Mo ituaiga togafitiga taʻitasi, o lona lava fofo o loʻo saunia ma se isi faʻatoʻaga o EM. O fofo fofo e tatau ona matua faʻalauteleina. Aʻo leʻi faʻamalosi, e tatau ona luluina le sauniuniga faavae.

Mo le totoina o laau toto, o le maualuga o le 1: 500-1000 poʻo le 1 lita o le vai, i le faasologa, 2-1 ml o le fofo faavae. Mo le faʻaaogaina i le palapala, o le faʻateleina o le maualuga ma e 1:10 poʻo le 1: 100, o lona uiga, 1 lita o le vai ua i ai le 100 pe 10ml o le fofo faavae, i le faasologa. Ina ia togafitia togalaau ma totonu o fugalaau i le 1 lita o le vai, e naʻo le 0.5 ml o le vaifofo faavae e faaopoopo (concentration 1: 2000). O le faʻatonuga e laʻititi tele, o le tusitusi e sili atu ona faigofie, ae le o le%, ae i le aofaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga: e tatau ona saunia se fofo i se faʻaititia o le 1: 1000 mo le totoina o laau toto. Afai e te manaʻomia le 1 pakete o le fofo (10 l), ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo 10 ml o le vaifofo ma 10 ml poʻo se sipuni o le tuagane tuai e aunoa ma ni vine (e mafai ona e 2 sipuni tele o suka). Faʻafefiloi lelei le fofo o le gaioiga galue, faʻamalosi mo le 2-3 itula ma faʻagasolo i le faʻaleleia. Manatua! Pe a sauniuni le fofo o galuega, e le tatau ona aofia ai le vai chlorine ma maua ai le vevela o + 20 ... + 25 ° C. A o togafitia togalaau aina, o le tafe o le fofo o galuega o le 1 l / sq. m o fanua fanua.

Au uo pele, o le mataupu lona lua o le a faʻaauau pea le tuʻuina atu o meafaitino i le faʻaaogaina o fofo o galuega a Baikal EM-1. Tuʻuina atu o le fofo faʻafoe EM-5 mo togafitiga faʻamaʻi ma faʻamaʻi togalaau faʻatoʻaga.

  • Vaega 1. Se togalaau maloloina e aunoa ma le kemisi
  • Vaega 2. Faʻaleleia o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina
  • Vaega 3. Faateleina le faʻaleleia o le eleele faalenatura e le tekonolosi a EM