Fale taumafanafana

Gas vevela mo fale ma fale - faigofie le faʻaaoga, saogalemu ma le faʻamafanafanaga

O afi vevela mo le nofo i le mafanafana po o se fale faʻapitoa o se fofo sili ona lelei ma se mea itiiti, ma o se faʻamatalaga tacit, ma o le taunuuga o le faʻatulagaina o le tele o iloiloga e tagata e ona nei masini.

Ma i le faasologa e le tatau ona faʻamaonia, sei tatou talanoa e uiga i:

  • O le a le mea e vevela ai le kesi?
  • E faapefea ona eseese i latou?
  • Faʻafefea ona galue ma pe o le a foi lona faavae o le taotoga.
  • E faʻapefea ona filifili se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le avanoa?
  • O le fea e sili atu mo se nofo i le mafanafana, faʻapea foi ma se fale e taʻi tausaga e ola ai tagata?
  • O le a le mea pito sili ona taua e faʻalogo i ai pe a filifilia se masini?

O le a le mea e vevela ai le kesi?

Gas masini ole fale - masini feaveaʻi poʻo mea faʻapipiʻi e fuafuaina e faʻaleleia ai le vevela o le ea i tulaga taua e lagona ai e se tagata le toʻa. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga ma, e tusa ai ma le mamanu, o ia ituaiga masini e mafai ona galue uma mai le kesi autu ma faatasi ai ma le faʻafefiloi o le propane-butane mai le kulini.

Gas vevela mo fale ma fale - eseesega, masini, uiga

E ala i le nofoaga ma le vaʻaia:

  • televise masini eletise (telefoni feaveai) - e naʻo luga o le kulimi suamalie ua faʻamamaina, ua faʻamalamalamaina i le maualuga o le saogalemu talu mai lena taimi e tele a latou puipuiga i le taimi e tuumotu ese ai le masini: pe a faʻaitiitia le mamafa o le suauʻu, e faʻapipiʻi le iunite, faʻaopoopo le CO2 (carbon dioxide), faʻapea foʻi isi tulaga ogaoga. Ole numera o puipuiga e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le tau ma le faʻataʻitaʻiga;
  • mea faʻaaogaina (fetaulaia) - e mafai ona avea ma se faʻavevela kulimi tumau mai se pusa poʻo se vaega e fesoʻotai i le alatele, e leai se eseesega taua i lenei mataupu. O nisi faʻataʻitaʻiga na muamua gaosia ma faʻatau faʻatasi ma se seti pulu mo soʻo se ituaiga suauu lanumoana. Aʻo faʻapipiʻiina, o mea eletise faʻapitoa e tatau ona faʻapipiʻiina se uumi mo le faʻamaluina o le gaʻo (faʻamalolo) gas;
  • i le nofoaga ei ai - puipui, faʻalo, fola.

I le auala o le mafanafana ma le mataupu faavae o le taotoga:

Gas - meafaigaluega e faʻaaoga i luga o le mataupu o le mumu mumū o le suauu (gas) i totonu o se potu vavalalata. Faatasi ai ma lenei metotia, o le kesi e ulu atu i le punaoa malosi, lea e tuufaatasi ai ma fefiloi ma le ea ua afaina, ona sosoo ai lea ma le mea na tupu ai le fefiloi o mea na maua i totonu o le potu lea e faia ai le tuufaatasiga mulimuli o vaega. I lalo o le faatosinaga o le mamafa, o le paipa o le kesi e ulufale atu i le sone o le laulaila, ma mulimuli ane ua amata ona paʻu le paluga ma, o se taunuuga, o le mu.

Faʻalagolago i le mamanu o le masini, e mafai ona tapunia pe tatalaina le mea pueata.

O le ituaiga kesi ua tapunia i totonu o se afi vevela mo le fale, e tusa ai ma iloiloga, e sili atu ona aoga i le faagaoioia nai lo analog o le ituaiga tatala ona o i lenei tulaga, o mea suauʻu ma mea faʻamafanafana (flue gas) e le mafai ona oʻo i le ea o le potu o loʻo tuʻu ai le masini.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le kesi i totonu o le avanoa, o potu e iai le potu e faʻasalalauina faʻapitoa e faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi eletise (valves), i se tulaga ogaoga, o nei masini e tape ai le masini i le faiga masani.

O le au maketi e mautinoa le maualuga o le mafanafana e ala ile eletise ole fale e iai le aofaiga atoa e oo i le 40 mita.

Taua! E le fautuaina le faʻaaogaina o masini faʻapipiʻi avanoa e faʻaoga ai i avanoa vavalalata e aunoa ma le i ai o le faamalosi faamalosi.

Gas vevela gase - o le igoa e mafua ona o le i ai o se laupapa faʻafefe, e faʻaaogaina e avea o se elemene faʻamafanafana e mafua ai ona faʻaaogaina le vevela. O mea sili ona taatele o loʻo faʻaaogaina e fai ai le laulau o le fiberglasses lea e faʻapipiʻiina ai se mea e faʻaaogaina ai le platinum e avea o se mea faʻapitoa.

O le faʻamalosi faʻaseʻi e faʻaalia i le leai o se afi mumū. Aʻo faʻamatalaina lenei faʻagasologa, e masani ona faʻaaogaina e tagata tomai faapitoa le faaupuga "susunuina o le afi", ona o le afi mumū e leai ni afi e faʻaaogaina i masini e maua ai le mafanafana. O le faʻagasologa e faia ona o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi o nisi o vailaau faʻasaina.

O masini o lenei vaega e faagaoioi i luga o se paluga-propane, ae o nisi o mea e faʻapipiʻiina i le ea vevela e faʻaleleia ai le faʻafefe o le ea vevela, ae e maitauina e le talafeagai le faʻaogaina o le masini catalytic, faʻapitoa ma tutoatasi mai le lima.

O le lelei o le lelei o nei masini e 80%. E tasi le masini o lenei ituaiga e mafai ona vevela se vaega e oʻo atu i le 80 mita.

O le vevela o le kesi ua iai se eseesega tele mai ituaiga muamua o le vevela o le kesi - e mafai ona latou vevela e le gata o se potu, se mea, se vaega o se fola poʻo se tagata, ae ia siitia foi le vevela o le ea i se mea manaia fafo (gazebo, balcony, terrace, lawn, etc. .). E faʻaaogaina ai le kesi e masani ona faʻaaogaina e pei o le suauʻu. E pei ona taʻu mai i le igoa, o lenei ituaiga masini ua faaauupegaina i se ata lafoia o meaola, lea e fesoasoani i le vave vave ma le toniga o soo se vaega.

O le IR vevela, i le itu, e eseese i:

  • "Malamalama", sima - faʻasalalauina ma le t mai le 800 ° C, faʻamalamalama le avanoa lata ane i le galuega. O le taʻiala o le faʻaaogaina o le kesi vevela mo le fale mafanafana e matua faigofie lava: a uma ona faʻaogaina le malosiaga eletise (paʻu, laina) i le mea faʻavevela e fetaui ma tatala le valve gas, o le gas e ulufale atu i le masini, pe a faʻafefiloi ma le vaʻa. Ma, e ala i le tufatufa, e tufatufaina atu foi le kesi i le pito i totonu o le ipu sima, lea o le a mulimuli mai ai le mumu o le suauu ma le vevela o le elemene mumu.
  • "Pogisa", catalytic - radiation ma e le maualuga atu nai lo le 600 ° C, e masani lava e le tuʻuina atu le malamalama i le galuega. O le taʻiala o le taotoga e talitutusa lava ma vevela i totonu o le fale o loʻo faʻapipiʻiina i se ogaumu vela, o lea e alu atu ai le gas i totonu o le masini, faʻafefiloi i le ea, ona faʻafefe lea o le paluga i totonu o se masini vevela, lea e faʻamafu ai, vela ma faʻafefeteina puipui o le uila. Ona faʻamalamalamaina lea o le vevela, o loʻo i tua o le pu, vaega poʻo le faʻataʻitaʻiga mausali i le avanoa.

O fea e sili atu mo se fale ma le taʻi tausaga e ola ai i totonu o tagata? Filifiliga filifilia

O le fesili e faigata tele, ona o le fale e tatau ona vevela e eseese mo tagata uma, o se tasi o loʻo iai lona fale tele ma nisi o fola ma ola ai i le tausaga atoa, ma e manaʻomia e se tasi se fale mafanafana, mafanafana mo le malologa. O le mea lea, e tele feeseeseaiga - o le vaega o le fale, o le numera o fale teuoloa, o le faʻamautu o le fale, o le maua o le kesi (pusa, pusa), ma isi.

Mana

O le nofoaga faʻamafanafana e faʻatatau tonu lava i lenei faailoilo. O le mana manaomia, i le averesi, e fuafuaina mai le fuafuaina mo le 1 mita o le tusa ma le 2 kW.

Fuel

  • Ole tino (natura) ole kesi e faʻaaogaina na o taavale eletise, faʻatasi ai ma masini i fafo, mo se faʻataʻitaʻiga, afi vevela infrared mo fale mafanafana, e latalata i le pitonuu poʻo le gasebo.
  • Gas suamalie - faatauina atu i pusa faʻapitoa, e talafeagai mo mea uma e faʻavevela afi, e aunoa ma se faʻasesega. O le filifiliga o le kalone kapalai e maua ai le gaioiga ma le faigofie o le tausiga.

Taua! A faʻaaogaina le kesi masani, e manaʻomia se uʻamea poʻo se paipa e aveʻeseina ai le gas i le siosiomaga.

Faʻaogaina o puipuiga ma tulafono faatonutonu

E faigata tele ona fautuaina lenei mataupu, talu ai ona o le tele o galuega tauave ma isi mea faʻapitoa o loʻo i ai le faʻavevelaina o le kesi mo le tuʻuina atu, o le sili atu le taugata o le masini, e ofoina atu e le au gaosi le tele o masini e le gata i le faʻaleleia ma le faʻatinoga, ae maua ai le maualuga puipuiga.

  • Puipuiga mai le leai o se mea - ua tapunia le iunite pe a osofaʻi.
  • Puipuiga mai le gaosiga o le gas ma le susunuina o le afi.
  • Puleaina o le eletise (lamolemole poʻo le tumau) - mafai ai ona faʻafefe tele le suauʻu aʻo tausisia pea tulaga lelei o le vevela.
  • Carbon dioxide ma le auiliiliga o le ea.
  • O le masini lea e faʻatonutonu ai le aofaiga o le suauʻu na tuʻuina mai.
  • Piezo ignition.

E tasi le mea e mautinoa - e tusa lava pe o le a le mea e filifilia, o se malosiaga vevela mumū malosi mo le fale poʻo se mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o se ituaiga faʻafefeteina, lelei mo se tamai fale, o tagata uma e faʻavae i se fale faapena o le a maua i le mafanafana ma le mafanafana.