Isi

Faʻafefea ma le taimi e toto ai fatu petunia i fualaau o peat?

Ou te fiafia tele i petunias, ae o se taumafaiga e tupu i latou i loʻu lava tausaga na iu i le toilalo. E tusa ma le 40 pasene o fatu na totoina i totonu o le koneteina ua tupu, ma e oo lava ia i latou na totoina i totonu o le ulo e leʻi tupu tele. Sa fautuaina aʻu e se uo e faataitai fualaau. Taʻu mai ia te aʻu pe faapefea ona totō fatu petunia i fualaau mama?

E masani lava pe a tupu aʻe i totonu o koneteina faʻatasi ai ma a latou gaioiga mulimuli ane i totonu o le eleele, e sili atu ma le afa o fualaʻau e mate. E mafua lenei mea i le mea moni o le petunia e matua faigata tele ile palapala. O se isi filifiliga o le totoina o fatu petunia i fualaau o peat.

Le lelei o fualaau mama ma foliga o le luluina o fatu

Pepa pills o se pusi faʻapipiʻi e tuʻuina i totonu o se atigi fagu. Talu ai ona o le lelei o le ea ma le vai, o le aʻa o le petunias o loʻo i ai tulaga lelei mo le atinaʻeina: o le a le toto le vai ma o le aa tuputupu vave. O le tino faapitoa o le palapala e fesoasoani foi i le faia o se fugalaau susulu, ona o le peat o loʻo i ai elemene uma e manaʻomia mo laau toto. E le gata i lea, o le petunia e tupu i totonu o laulau e mafai ona gaosia e aunoa ma se pipiʻi i totonu o se fugalaau poo totonu o se ulo.

O fatu Petunia e totoina ia Ianuari-Fepuari, ae tatau ona manatuaina o le vave totoina e manaʻomia ai le faʻamalamalamaga faaopoopo. Afai e le fuafuaina le faʻasinomoli, e mafai ona e totoina fugalaau e toto mulimuli ane (ia Mati).

E tatau ona ave laulau i le lautele o le 3-4 cm ina ia lava le avanoa mo le atinaʻe. A o leʻi lūlūina, e tatau ona saunia ni peat tablets: i totonu o se atigi pusa, tuʻu laulau ma sasaa vai e fula (ia mafai ona e faʻaopopo sina meaʻai laiti). E le tatau ona faʻatumu i latou e aau, e sili atu le faʻaopoopo le faʻaopopo o vai i le taimi.

O tagata fai togalaau fugalaau e fautuaina le faʻaaogaina o ni meaʻai ma se upega, aua pe a fufulu ipu e aunoa ma se atigi, o le a naʻo le paʻu. Ma o le lumanaʻi o le a le faʻafefe ai le manhisi i aʻa, pe a faʻapipiʻi le petunias i le eleele, o le a vavae ese lava.

A maeʻa le faʻamalama (na o le maualuga, ao tumau pea le tutusa o le diamita), faʻamafe le vai o loʻo totoe.

Ma le isi, sasaa fatu o le petunia i luga o se ipu, faʻamama le pito i luga o le 'au ma piki se fatu mo i latou. E tofu le laulau ma se pu, ma e manaʻomia ona tuʻuina se fatu iina e tusa ai ma le mataupu faavae: tasi le papa - tasi fatu.

Ina ia faafaigofieina le totoina o laau, e sili atu ona faigofie le faaaoga o fatu vevela - o le fatu e tuu i totonu o le atigi e lapoa nai lo fatu masani ma e sili atu ona faigofie ona pikiina. Ina ia mafai ona totogo vave ia fatu ma ola lelei, pe a uma ona totoina, e fautuaina e fufulu i le vai ma o le a susu.

Tulafono mo le tausiga o fualaau o le petunia i fualaau mama

O pusa lapisi e iai fatu e tatau ona tuu i totonu o se pusa tioata, ufiufi i se ata ma tuu i luga o se windowsill. O le vevela o le ea mo le vevela vave e tatau ona le itiiti ifo i le 25 ° C, ma pe a oʻo mai pine muamua, e faʻaititia i le 20 ° C.

E tatau ona faʻataunuʻu lelei le fufulu o laʻau mumu i totonu o le apa. E tatau ona fulafulaina ia laumei, aʻo tafe le vai tele ina ia taofia ai le tatalaina atoa o le pusa ma le foliga mai o le pala.

Mo le faia o le maualuga o le maualuga o le susu, o le koneteina faʻatasi ai ma maʻalaʻau e faʻavaivaia taimi, ma o le condensate ua faia i luga o le tapuni ua soloia.

A maeʻa ona tupu lau 2-3, ona aveese lea o le tapuni mai le pusa. A aʻa le aʻa i totonu o le atigi pusa o le lapisi, ona totōina lea o fatu i se nofoaga tumau i totonu o se ulo poʻo se fanua avanoa.