Laʻau

Aso

O ia ituaiga o laʻau faʻamaina e pei o le aso (Hemerocallis), lea e taua foi o krasnodnev, e patino ile aiga i xllorrhea aiga. E sau mai East Asia. Ua leva ona iloa e tagata le ituaiga o laau faapena, ae mo le taimi muamua na talanoaina ai i le faasaienisi i le 1753 K. Linnaeus ua taʻua o lenei fugalaau "hemerocallis", o le igoa e aofia ai upu Eleni e lua "hemera" - "aso, aso" ma "callos "-" matagofie. " I Rusia, o lenei fugalaau ua taua o krasnodnev, o lona uiga o le matagofie e na o le tasi le aso e ola ai. O le tele o mea mataʻina e le gata o na ituaiga ma ituaiga o aoauli o loʻo totoina, ae faʻapea foi i latou e ola i le vaomatua. E tatau foi ona e iloa o le fugalaau faapena e matua leai lava se aoga i le tausiga, ma e masani ona taʻua o se laau fai togavalea, ae o lenei faamatalaga e moni na o ituaiga tuai. I nai tausaga mulimuli ane, o lenei laau e matua lalelei lava ma o nei faʻafetai uma i taumafaiga a le au faifaatoʻaga mai Ausetalia ma Amerika. O ituaiga fou e le lelei tele, ae sili atu ona matagofie nai lo mea tuai.

Matagofie aso

O le la e iai le fusi masani e masani ona mafiafia ma aʻa, ma ua mamanuina e teu ai le laau i le taimi malolo. O pitonuu lapopoa e lua-laina laulau pepa e mafai ona saʻo pe faʻavave. Fugalaau e ono-futu, e masani lava o ni fulufulu foliga, e lanu samasama, moli pe lanu mumu. O inflorescences e aofia ai ni fugalaau. I le taimi lava lena, e le sili atu ma le tolu fugalaau e mafai ona fuga, o le umi o le fugalaau e silia ma le 20 aso. I luga o le vaomatua e mafai ona i ai le 1 po o le tele o paʻu laau, o lona umi, e fuafua i le ituaiga, e mafai ona ese mai le 0.3 i le 1 mita (o nisi taimi sili atu ona maualuga). O le fua o se pusa faʻataʻavalevale, o totonu ole fatu ei ai fatu. Faatoagaina e le Faatoaga laau uma e lua ma le tele o cultivars ma fomu.

Ituaiga ma ituaiga o le aso ma ata ma igoa

Natura masani

O faʻamafanafanaga masani e oʻo uma lava i foliga matagofie, o le mea lea latou te matua lauiloa i le au fai togalaau. Ma o fugalaau faapena e iloga i la latou tausiga le lelei ma le le mautonu. E le gata i lea, o nei togalaau e puipuia mai faʻamaʻi ma iniseti leaga, latou te lafoaʻi toleni ma faʻafefe ai le suavai, ma o nei fugalaau e umi foi. O ituaiga pito sili ona lauiloa: o le lalelei, lanu samasama, samasama, Dumurier ma Middendorff. Faʻamatalaga o nisi o ituaiga natura:

Lanu moli

Faʻasalalauina laupepa lanu meamata lanu meamata e oʻo atu i le lautele o le 30 mm. O le maualuga o lala i le pito i luga o peduncles e tusa ma le 100 centimita. O le tele o fugalaau e tusa ma le 12 inisi, i le ogatotonu o lanu moli ma le lanu enaena-enaena, latou te le manogi. Ua matauina le fugalaau ia Iulai. Fausia talu mai le 1890.

Lanu lanu samasama

O ia ituaiga ituaiga e mafai ona maua i le natura naʻo totonu o Saina Tutotonu. O le foliga o le fugalaau e talitutusa lava ma se lili paʻepaʻe, o le tele o po. O le maualuga o le vaomatua e tusa ma le 0.8-0.9 m. Alalaupapa maualuga i le pito i luga. O fugalaau ei ai se manogi manaia ma malosi, latou te oʻo i le umi o le 14 centimita, ma le 12 inisi le lautele. O le fugalaau e matauina i le afa lona lua o le vaitau o le taumafanafana ma e umi pe a ma le 40 aso.

Daylily Dumortier (Wolf Locust)

I le natura, e mafai ona e feiloai i Iapani, Sasaʻe Mamao, Sasaʻe Sinaʻe ma Korea. O le maualuga o le vavao faʻatapulaʻa e tusa ma le 0.7 m. O le lautele o laʻau lauusiusi lauusiusi paʻu e tusa ma le 20-25 mm. O ponuncles o loʻo i le tulaga o laʻau laulaau. O fualaau oona e aofia ai fugalaau e lauulu lauulu-fulufulu-lau-lanu. i le lautele e oʻo atu i le 5 inisi. O lenei meaola e masani ona faʻaaogaina i la latou galuega e le au fai fatu. Fausia talu mai le 1830.

Faatoaga malu, po o vao vao

O le igoa lautele lea o ituaiga o ituaiga, i aso nei e silia ma le 60,000. O le au faifaatoʻaga mai Ausetalia ma Amerika latou te taumafai malosi e fatuina ituaiga eseese, na latou faia ituaiga eseese e fesuisuiai foliga fugalaau, o le i ai po o le leai o ni manogi, taimi o le ola, maualuga ma le lanu. I lenei tulaga, e mafai ona vali fugalaau i ni lanu eseese ma ni lanu. O le togalaau o loʻo i ai le faʻalavelave ma le faʻafefeteina, o ia ituaiga fugalaau e vaevaeina i le umi ole laʻau, o le tele ma foliga o le fugalaau, lanu, taimi o le fugalaau, ituaiga o vao ma le tele o isi uiga, ae peitai, o lenei galuega faasaienisi e tele lava ina manaomia mo tagata tomai faapitoa, ma e le tatau ia suesue i ai. Ituaiga lauiloa ma ituaiga o laʻau o aso nei:

Faalua Aso Lua

Terry daylils o loʻo i ai isi petalsh petalsh petalsh. O ituaiga uma o loʻo maua e matuā matagofie lava. Mo se faʻataʻitaʻiga:

a) Double Curie. O le fugalaau lautele e oʻo i le 10 simita. E i ai la latou lanumeamata lanumeamata ma suauu lanu. O le fuga e vave vave.

e) Faalua miti. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 0.6 mita, laʻau papala. O le umi o le fugalaau e tusa ma le 12 inisi le mamafa, apricot coloals petals, pogisa moli uliuli.

i) Double Red Royal. O fugalaau lanumumu mūmū tele, oa latou gaʻo e talitutusa lava ma fuga o le tupu. O fugalaau e le masani ai foliga. O lea la, e tele a latou gaʻo i fafo, ma i totonu o loʻo i ai se laupepa tatala e aofia ai peti laiti. E tasi le vao e mafai ona ola e oʻo i le 30 peduncles. I le taimi lava e tasi, e oo atu i le 10-20 fugalaau e ola i luga o le tasi le puipui. O lenei ituaiga o toe faʻaleleia.

Laʻau faʻapipiʻi (arachnids)

E aofia ai le ituaiga tagata e laʻititi lona umi o lau fugalaau nai lo le lautele, o loʻo iai foliga e pei o se apogaleveleve. Eseesega:

a) Helika. O le vaʻai lapopoa ei ai le lanu lanumeamata, o lenei lanu e suia lava i le lanu samasama o petals, ma o latou lapataiga e lanu uliuli. O lena fugalaau e foliga manaia.

e) Arms Tu Haven. Le lanu o le faai o lenei goa e lanu samasama, ma o peti umi o loo valiina i le mumu ma le lanu viole. O le fugalaau e ofoofogia. O le togavao e oʻo i le maualuga 0.9 m. I luga o le tasi pononcle e tupu mai i le 16 i le 20 fugalaau.

i) Taoloto e aunoa ma se faʻalogo. O se vavave tele o lanu samasama-kulimi, mumu mumu. O peti manaia ua leva ona faʻaloloa. E oo atu i le 45 fugalaau e mafai ona ola i luga o se puipui.

Faʻasalaga vave

E aofia ai laau o ituaiga eseese, lapoa ma lanu. O fugalaau e matua maualuga lava le teuteuina, faapea foi ma se manogi manaia. Eseesega:

a) Apple puna. I le moli mamago moli, o le lanu samasama-lanu meamata ua sili ona faauluina. O le fugalaau lautele e oʻo atu i le 15 simita. O le fugalaau fugalaau e oʻo i le maualuga o le 0.65 m, e tusa ma le fugalaau fugafulu fugalaau e mafai ona tupu i luga.

e) Tuʻu atu i le faʻatuatua. O le vaega tutotonu o le petal o le lanu samasama ma se lanu piniki. O le pito o le petals ua faʻaaogaina auro. Nofoaga lanumeamata lanu meamata. O le fugalaau e oʻo i le maualuga o le 0.84 m, o fugalaau ei ai le manogi manogi ma le limasefulu pe tusa ma le 15 senitimita.

i) O aso taʻitasi Stella do Oro. O fugalaau e faʻapipiʻiina e pei o ni foliga, e manogi ma vali i le lanu samasama uliuli, e oʻo atu ile taʻi 7 senitimita. O le fugalaau e ofoofogia, ma e mafai ona matauina i le taimi o le taumafanafana. O lenei ituaiga ua maua ai le tele o faailoga o le American Society of Daylily Lovers. E mafai ona totoina i totonu o le togalaau ma avea o se laufanua tuaoi, e pei foi ona ola i le fale.

White skylies

Faatasi ai ma le tele o ituaiga ma ituaiga fulufulu oona, ei ai mea e mafai ona taʻua o le paʻepaʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga:

a) Apple Blossom White. O se fugalaau lanu sinasina-e sinasina le pito o le gaʻo. I le maualuga e oʻo atu i le 0.83 m, i luga o ponaivi e lua lala e 25 alalaupapa.

e) Paʻu paʻu. O le fugalaau paʻepaʻe ua faʻauluina e faasolosolo mai malie mai le paʻepaʻe sinasina i le samasama i le faai. O le maualuga o fugalaau manogi e tusa ma le 13 inisi le umi; o le maualuga o le peduncle e oʻo atu i le 5 inisi.

i) Tinamatua Samita. O petals e toetoe a paʻepaʻe, o latou pito i luga o lanu lanumeamata.

O le mea e malie ai, e leai se paʻepaʻe paʻepaʻe mama i meaola masani ma ituaiga, e le o ni mea faʻapena. I le fesoʻotaʻiga ma lenei, o le faaupuga "latalata i le paʻepaʻe", lea e faʻamatalaina e pei o le "toetoe a paepae", na faʻaofiina i le faʻaaogaina e tagata tomai faapitoa. I ituaiga ma ituaiga, lea e toetoe lava a paʻepaʻe, o petals ua i ai se moli malamalama, lavender, kulimi, lanu piniki poʻo le lanu samasama.

I le taimi nei, o loʻo galulue tagata atamamai e faʻamautinoa e tele atu le maualuga ma le tele o fugalaau, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o le faʻaogaina o petals. I le taimi lava e tasi, o le aso o se mea lelei tele mo le galuega, o le a vave lava ona maua mai i le tele o ituaiga mea fou mataʻina ma fomu tetele.

Tulaga Tutupu

I lalo o le natura masani, e fiafia i le aso e ola i lalo o le paolo o laau matamata i luga o le vaomatua. I lenei tulaga, e mafai ona tatou manatu i totonu o le togalaau e tatau ona tupu i se nofoaga malulu. O le filifiliga saʻo lenei pe afai o loʻo iai le togalaau i Aferika, Ausetalia poʻo le itu i saute o Farani. Afai e te totoina sea laau i totonu o se paolo i le ogatotonu, o le a le lava le susulu o le la ma le vevela, aemaise lava pe a oo mai i ituaiga eseese. O le fugalaau o le mea e sili ona mataʻina, e manaʻomia e le fale le tele o le la.

O le eleele mo le totoina o lenei laau e mafai ona faʻaaogaina soo se mea. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo i fugalaau e matagofie tele, ona e manaʻomia lea o se faʻafefiloi o le eleele, mo le mea lenei e te manaʻomia e faʻaopopo le oneone i le eleele palapala, faaopoopo le oneone i le oneone, ma le faapalaga i le sodz podzolic. E sili ona lelei le faʻaogaina o meaʻai e faʻaleleia ai le toto. Manatua o le palapala e tatau ona fai sina mataʻu poʻo le le mautonu. I le mafuaʻaga, mo nisi mafuaaga e le mafai ai ona e faʻaleleia alavai i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona maua lea o fugalaau o le ae manaʻomia ni moega e teu ai.

Fugalaau o aso e sosoo ai

Ua toto le la i luga o le togalaau e avea ma se solo solo, faapea foi ma se vaega. O laau faapena e sili atu ona lelei i laau ma laau eseese, mo se faataitaiga: panicle hydrangeas, viburnum ma le bamboo. O le faia o ni vaʻaiga mataʻina, e faʻaaogaina ai ituaiga laau lapopoa, ma e lata ane i maʻa, i luga o auvai o vaitafe poʻo isi vai, e sili ona lelei le totoina o ituaiga laʻau laiti e leai ni suavai. O fugalaau faapena o le a teuteuina le togalaau malulu, ma e mafai foi ona latou tutu i se tipi mo se taimi umi.

Pe a totoina, e tatau ona manatuaina i le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana, e leiloa e le tovine a latou mea teuteu. I lenei itu, e tatau ona muai iloa mamao poʻo fea fugalaau e totō i tafatafa ane o latou, ina ia mafai ai ona latou tosina ese le mafaufau mai le lanu samasama ma le timu. Mo lenei mea, ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o le physiostegia, pinworm, cereal cereals ma lanu eseese o lanu.

Totoina o le la i luga o le eleele

O le a le taimi e toto ai

O nei fugalaau e totoina i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn, o le taimi tonu o le totoina e faalagolago i le tau i lau eria. Afai o le taumalulu i totonu o le itulagi e amata vave ma vave lava, ona le mafai lea o le ao ona toto i le autumn atonu e le mafai ona fetuunai i tulaga fou aʻo leʻi oʻo i le malulu, aua e tusa ma le 4 vaiaso le aʻa. Ae peitai, i le tulaga na filifilia ai ituaiga togalaau mo le totoina, o lona taimi vavalalata o le vave poo le vave, ona i ai lea i le ogatotonu o le a mafai ai ona vave aʻa ma sauni mo le taumalulu. E mafai foi ona e puipuia laau mai le malulu e ala i le faapipiiina o se patch ma se apa o mulch.

O le au fai togalaau ua fautuaina e totoina i le aso i le eleele avanoa i le ogatotonu i Me poʻo Aokuso. E tatau foi ona faia le vaevaega poʻo le gafa i le taimi o le tautotogo poʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

E faapefea ona toto

Aʻo leʻi amataina le faʻaleleia o mea totō e faʻatauina i le faleoloa, e tatau ona faʻafefiloi i le vai poʻo le faʻaaogaina o mineral, lea e tatau ona matua faʻafefe, mo le tele o itula. Mai lenei mea, o le a paʻu aʻa ma oʻo mai i le ola, o le fea tulaga e faigofie ai ona e filifilia ni aʻafiaga le lelei ma aveese ma le faaeteete. O aʻa e totoe e tatau ona faapuupuuina i se umi o le 20 i le 30 senitimita.

Mo laau taʻitasi taʻitasi poʻo le delenka, e tatau ona saunia se lua e totō ai, o lona loloto e tatau ona tusa ma le 0.3 m. Ia manatua foi o lenei fugalaau i le tasi nofoaga o le a ola umi, ma i le taimi lea o le a tupu le lautele i le 0.5-0, 7 m, taumafai e tuu se mamao i le va o vao ina ia aua nei faatutumu. I palu taʻitasi sauniuni, o le faʻafefiloi o le palapala e aofia ai le paʻu, oneone ma le humus e tatau ona sasaa i se paʻu, ona faʻaopopo lea o le phosphorus-potassium fertilizer poʻo le paluga laupapa e fefiloi ma le superphosphate. Ona e manaʻomia lea ona tuʻu le aʻa o le laau i totonu o le lua ma faʻalautele ma le faʻaeteete, aʻo ia mautinoa e leai se avanoa avanoa i lalo ifo. A maeʻa lenei mea, faʻatumu le pu ile palapala, ae le o le pito i luga. Ona e uuina lea o le vao i lou lima, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le palapala ma sasaa le vai i totonu o le lua ina ia tumu. I le tulaga e vave ona tuʻuina le suavai i totonu o le palapala, o lona uiga o le eleele e le lelei le teuina, ia tuʻuina atu le eleele mama i totonu o le lua ma toe faʻatauina. Ona e manaʻomia lea e faʻatumu le lua i le auʻau i le palapala. A e totoina, ia mautinoa o le aʻa o le fugalaau e le o le mafiafia o le fugalaau i le eleele e sili atu i le 20-30 mm, o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae ma le foliga mai o le pala e mafai ona tupu. Afai e te totoina i le aso, mulimuli i tulafono uma, ona tatau lea ona lava le vai i totonu o pupuʻu mo le faʻatumu atoatoa.

Suiga

E mafai ona e totoina se fugalaau i le nofoaga e tasi mo le tusa ma le 15 tausaga, ae i le aluga o taimi, o le lelei o le fugalaau o le a faʻaitiitia. Afai e te vaʻaia o lau vao vavao ma ua leva ona vaʻavaʻaina, ua avea ma mea e sili atu ona mataʻutia (faʻapipiʻi fugalaau, ma ua fai si laʻititi i luga o le pou), o lona uiga o le taimi lea mo se mea e faʻaaogaina. E amata, eli se togavao i luga o lona pito i fafo ma aveese ma le faaeteete i se paʻu o le eleele, aʻo taumafai e aua le faamanualia aʻa. O le aʻa e tatau ona tafe mai le togalaau, ona mafai lea ona vaevaeina ma le totoʻa i ni tagata ese. Afai ei ai ou tomai faapitoa, e mafai ona e vaeluaina le vao i ou lima, ae afai e te faʻaaoga se naifi poo se meaʻai, ona tatau loa lea ona faʻaogaina togafitiga o togafitiga. O le totoina ma le totoina o loʻo fautuaina i se aso puaoa, ae afai e umi le umi o le tau, ona fautuaina lea o le vao po o le delenki ina ia tanumia i le oneone, e mafai ona latou nonofo mo le tusa o le afa masina. A o lei totoina se kopi, e tatau ona e faapuupuu aʻa, ma e tatau foi ona e tipi uma oe ua oti ma faaleagaina. Ona tipi lea o laulaau i le maualuga o le 15-20 inimita i le foliga o le mataitusi "V". Toto le tufatufaga sauniuni i se nofoaga tumau.

Fafaga ile aso i le togalaau

O aso malolo e matagofie tele, ma i le taimi lava e tasi latou te le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te le manaʻomia le suāsusu. E fautuaina le faia o sea faiga na o le taimi lava o timuga, aʻo le tele o vai e tatau ona sasaa i lalo o laau taʻitasi ina ia tumu lelei le eleele. O le faʻasalaga i le aso e tatau ona faia i le afiafi. O le numera o laʻei pito i luga e faʻalagolago lava i le lelei o le eleele pe leai foi, i lenei itu, e tatau ona faʻatulagaina e le tagata fai togalaau pe faʻafia ona ia faʻamaʻaina, ae ia manatua o nei fugalaau e le mafai ona faʻafefe. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau e 2 laei pito i luga e faʻatagaina. O le taimi muamua e te manaʻomia e fafagaina ai fugalaau i le tautotogo, pe a amata ona tupu lau, ona latou faʻaaogaina lea o mea faʻalaʻau.O otaota mama e tatau ona tufatufa i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona tatau ai lea ona toe faaleleia i le eleele e faʻaaoga ai se rake, ona tatau lea ona faʻafefe le palapala. O le taimi lona lua e tatau ona e fafagaina ai le laau ia Aokuso 4 vaiaso talu le pito i luga o le fugalaau. O lenei mea o le a fesoasoani e sili atu le matagofie o le fuga o le lumanaʻi, talu ai o le taimi lenei o loʻo taoto ai le taamilosaga. O tagata faʻatau togafiti poto e fautuaina le faʻaaogaina o "Kemira-plus" mo le laʻei pito i luga. O le mea taua e manatuaina o le faʻaleleia o eleele e tatau ona faʻafeinu.

O le mulimulitaʻiina o le fasi fanua e taua tele mo le malulu. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le faʻasaina o le eleele i luga aʻe o le ua. O le ogatotonu o le vaomatua e tatau ona ufiufi i le tolu-senitimita o le mulch, e faʻaaoga ai le oneone tele tele mo lenei mea. I le tulaga e leaga le eleele, e fautuaina e faʻaaoga le faapalaga poo le peat pei o le mulch, lea e sosolo i le va o laina, ma mo eleele lelei e lelei tele le filifilia o paʻu laau poʻo nila. Faʻamama le eleele ina ia puipuia ai le laau mai suiga faafuaseʻi i le vevela, ia puipuia le susu ma faʻaitiitia le aofaʻi o le veleina. O le mafiafia o le mulch layer e tatau ona tusa ma le 6-7 centimita. I le tulaga e le o mulilua le palapala, e tatau ona e faʻamalosolo ona luga ma aveese le mutia vao. E le gata i lea, aua nei galo ia vave ona pikiina fugalaau na amata ona mou.

Faʻaleleia aso

Ia Aokuso, ao faagasolo le gaioiga, aua nei galo e vaeluaina le vao. O lenei auala o le toe gaosia o loʻo faʻamatalaina i auiliiliga i luga. E mafai foi ona faʻaaogaina fatu mo le faʻaleleia, ae o nei laau e le mafai ona puipuia uiga faʻatua. I lenei tulaga, o le ao mai le fatu e tupu tele lava i le au faifaatoʻaga. E mafai foʻi ona faʻaleleia le la i se auala ese, e aunoa ma le eliina o le togavao. Ae ui i lea, o lenei metotia e talafeagai mo laau toto ma vao vao. A uma le 3 po o le 4 tausaga o le vao, o le a mafai ona vavae ese le tama teine ​​ma se aʻa atoatoa. Ina ia faia lenei mea, ave se suo maai ma tuu i le nofoaga o le lumanaʻi i le lumanaʻi, faʻatulaga saʻo i luga. Ona faʻamalosi malosi lea o le suo ma lou vae, lea o le a mafai ai ona e tipiina le vaega talafeagai, lea e tatau foi ona tipi mai le pito i lalo ma toso ese mai le palapala. O nofoaga o le tipi ma le faaleagaina o le a tatau ona fufuluina i le koala po o fafie. E mafai ona faʻaleleia le la i lenei auala i le tautotogo (pe a amata ona tupu laulaau) pe i le autumn (pe a oti laulaau).

Maʻi ma faʻamaʻi

O nei togalaau e matua puipuia lava i faʻamaʻi eseese ma iniseti leaga, ae o nisi taimi e tupu ai faafitauli ma i latou. O iniseti leaga, o laumei, slugs, thlps ma suavai i luga o le vai, o le mea aupito sili lea ona lamatia i le tino.

Thrips

Thrips mafai ona alu vave mai ile palapala i le vevela pe a ma le 10-12 tikeri. Latou te fafagaina le sua o fualaau aina, suʻeina mai fugalaau, lapisi laʻau ma fatuga, ao le faʻaleagaina o fugalaau ua tupu i totonu o pupu. I le mea na e iloa ai ua aʻafia le laau i ni meaola faalafua, ona faʻaumatia ai lea o le vao, pe a uma ona eli. Fai togafitiga. Ina ia faia lenei mea, i le tautotogo ma le autumn, ia palu le palapala ile fugalaau faatasi ai ma iniseti, aʻo ia mautinoa e leai ni mea totino e mafai ona maua ai meaola faalafua i luga ole nofoaga.

Lulu moa. O nei iniseti e maua mai ai vaega i totonu o pusa. O tagata matutua e fafagaina fugalaau, ona o le mea na tupu ai lo latou leaga. Ina ia faʻaumatia ia meaola, ua lava lea e tau ai fugalaau afaina ma faʻaumatia ai.

Suavai vai. Latou te fiafia e 'ai e le gata o aʻa. O le faafitauli o le i ai i le 3 po o le 4 tausaga o loʻo i ai se faʻateleina tele o le numera o nei roi, ma i le taimi nei latou te 'ai i luga o tulip ma lili, e pei foi o aʻa o laau apu ma ao. E le mafai ona faʻaumatia ia meaola, ae e tatau ona taulimaina i latou i auala talafeagai.

Slug

Slug. E mafai ona aveeseina mai le laau pe a togafitia i le Matagi.

O faamaʻi, o le aso e sili ona faigofie i le 'ele, fusarium ma le aʻa.

Laʻu aʻa. E masani lava ona aliali mai i le tautotogo. I totonu o le togavao ua afaina, o le tuputupu ae o laʻau laititi e muta, e liua lanu samasama ma e faigofie ona toso ese mai le palapala. Fufulu i luga le togavao faʻamaʻi ma aveese uma vaega pala, ona fufulu ai lea i se vailaau masi manganese potassium. O manua e manaʻomia ona togafitia i le malie. E tatau ona faʻamamago le aʻa, ma e 2 aso e tatau ai. Ona totoina lea o le togavao i se isi nofoaga. O lea ituaiga o laau o le a le totogo mo ni nai tausaga. O le mea na tupu ai le togavao ua afaina, e le fautuaina e totoina le aso mo le itiiti ifo ma le 12 masina.

Roto

Roto. O se faʻamaʻi faapena e faʻaalia i na lava aso e tupu latalata i patrinia. Mo togafitiga puipui, faia le tele togafitiga ma le fungicide.

Fusarium. O laau ua pisia e foliga mai ua pala, o la latou lanu ua vave ona valivali ma vaivai, ma o aʻa ua sili atu ona pei o le pefu. O lenei faʻamaʻi e faʻaleagaina, ma i le taimi muamua, e mafai ona faʻaumatia ma se pese. E tatau ona faʻaumatia le togavao mamafa, ma o le palapala lea na ola ai, faʻapea foi ma laau totino o loʻo i totonu o le vaiaai, e tatau ona togafitia ma le faʻavae. Puipuiga:

  • siakiina o meafaigaluega i le togalaau;
  • le faʻaopoopoga o Fitosporin-M e faʻafeinu ai vai;
  • tatalaina o le palapala ile pe a uma ona faʻavaivai.

Taʻaloga pe a uma ona fuga

O aso malolo e vaevaeina i luga o le paʻu (moe), semi-evergreen ma evergreen.

Moe (momoe)

I le autumn, lanu lanu samasama ma lanu. O le fugalaau e malolo seia oʻo i le amataga o le tautotogo.

Evergreens (Evergreen)

I totonu o latitudes, o loʻo i ai sona taimi malolo, lea e gata ai le 15-20 aso.

Semievergreen (Semievergreen)

Afai o le siosiomaga i le itulagi e agamalu, ona sili atu lea ona latou tutusa i amio i soo se tasi, ma i nofoaga e maua ai le malulu o ona lau e lanu samasama, ae e le taofia le tuputupu ae atoatoa.

I totonu o laau toto, e fautuaina e tipi le vaega eletise ao leʻi oʻo i le taumalulu, ae o le umi o le laʻau e totoe e tatau ona tusa ma le 15-20 simita. Latou te le manaʻomia se fale, aua o latou o le malulu. Ae i le itu i mātū ma sasaʻe o Rusia, e masani ona togi i le taumalulu, semi-evergreen ma evergreen meaola, aemaise lava pe a pa'ū le vevela o le ea i lalo ifo o le 20 tikeri. I lenei itu, i le tautoulu o le a sili atu ona lelei le tausia lelei o le malutaga o ia aso, faapea foi ma laau ua leva ona totoina. E mafai ona e ufiufiina i lala paʻu, vao, lau mago po o vaomago. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona aveese fale, talu ai o nei fugalaau e vave ala mai.