Meaai

Fagaoa rye falaoa kvass

Taumafai e kuka i le fale moni moni kvass - manogi manogi o le falaoa uliuli, faʻatasi ai ma se uila pupula malamalama, atoatoa le natura! E le mafai ona e faʻatau se tasi i le faleoloa, ae o le a le mea oi ai! - e oʻo lava i le barrel kvass e le faʻatusatusa i se meaʻai ua faia i le fale, faʻamafanafana ma faʻamalosia mai le sipuni muamua, maofa faʻanoanoa le fiainu, suamalie ma faamalieina e pei o falaoa. Leitioa a fai mai tagata: "Le falaoa ma le kvass - o mea uma na oi matou!"

Kvass fale fale i luga o le falaoa sua

O le kvass anufe e leai se mea e sili atu na i lo se tagata e gaosia mea manogi, suamalie ma mimics o le tofo, le mea e taʻua o "kvass drink". Ia, pe faʻapefea ona saunia ma teuina kvass i paʻu o se autu mo se isi talanoaga. O le ae faia se mea e inu ile fale e le mai se "mea e le o iloa," ae mai meaʻai moni, o le fefete fou, suka ma le vai mama. Mo le tofo, faʻaopopo ni nai vine ma ni nai lemoni (filifili, talu ai o le inu i le faagasologa o le faʻamalosi na o ia lava e maua ai le eletise).

O le falaoa kvass, e le pei o se vai susulu manaia, e matua faanatinatiina le fiainu, faafouina ma tafaʻi faafetai faafetai i oloa o vailaau oona o loo aofia ai: lactic acid ma sina pasene laitiiti o le ava (e tusa ma le 0.5%). O le vaiinu e aofia ai enzymes talafeagai, amino acids ma sugars; vitamini E ma le vaega B; saturates le tino ma gaʻo, paluga, suauu meli o le magnesium, calcium, phosphorus ma manganese. O mea o loʻo i totonu o meaʻai gaosiolosi ma le lactic e fesoasoani i le manaʻo lelei, faʻaleleia le gasegase ma le metabolism.

Sa masani tagata anamua e uiga i aoga, meaʻai ma faʻamalolo o kvass. Muamua na taʻua se ipu Aikupito e pei o le kvass ma le pia i le 3rd meleniuma BC. O le kvass sa saunia e tagata Eleni ma Roma. Na masani o ia i le au Slav mo le sili atu ma le afe tausaga ma o se mea e sili ona fiafia i ai tagata Slavic: i le gagana Old Slavic le upu "kvass" o lona uiga o le "faafouina, fiafia, aso malolo"! O le kvass lea o le meainu autu lea i faafiafiaga - o se tu masani matagofie lea e tatau i tagata o aso nei ona manatua! Ona o lona maualalo o le ava malosi, o le kvass ei ai sona aafiaga malu ma le manaia i luga o le tino: e faʻamalosia, sina fiafia, ma leai se faʻafefe. E le pei o mea inu malolosi, e lelei tele kvass mo fatu ma vaʻa toto. O le mea lea, e aoga tele le galo o isi ituaiga o ava malosi mo le lelei o le kvass tuai! E leitioa lauiloa o ia i le taimi nei, e pei o le afe ma afe o tausaga talu ai, ae le gata i atunuu Slavic: na alofagia kvass e oo lava i Iapani!

Ae peitai, o nisi tagata e tatau ona aloese mai kvass. Tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga le matutua, maʻitaga ma i latou o loʻo faʻamalosi e sili atu le lelei e toe faʻaleleia ai i latou lava i le compotes! E le gata i lea, aua e te "faʻamalosi" i tulaga o faʻafitauli i le ate poʻo fatugaʻo, gallstones ma maʻi o le manava.

Kvass nofofale ma le falaoa pudding

I le taimi muamua, o le vai inu na faia i luga o le faavae o suauu mama po o rye poo karite malt ma le falaoamata; o loʻo i ai kvas meli, fualaau 'aina, berry.

E tele suʻega faʻaonaponei mo kvass; mo le tofo ma le manogi, e le gata o vine ma lemoni e faaopoopo i le vaiinu, ae o laumei mint, aʻa o le horseradish, honey and cinnamon ... O le filifiliga sili ona faigofie o loo i ai mea taua: falaoa, fefete, suka ma vai. O le a matou kuka e tusa ai ma se tasi o fua masani masani o meaai Iukureini: Zaporizhzhya bread kvass.

  • Taimi e kuka ai: 28 itula
  • Auaunaga: 2.6 L

Meaʻai mo falaoa o le keke o le aiga kvass

I le 3.5 lita o le vai:

  • 400-500 g o falaoa keke;
  • 10-12 g o le fefete fou ua tunu;
  • 0.5 tbsp. suka (80-100g);
  • 5-10 vine;
  • 1/4 lemoni.
Meaʻai mo le faia o falaoa i le fale kvass

O le mea moni o lou auai i le sauniuniga e manaʻomia mai le afa itula; o le taimi o loʻo totoe e manaʻomia mo le faʻamalosi ma le kvass.

E sili le ave o le falaoa sili ona paʻepaʻe: o le meainu o le ai ai se 'oa malosi ma se matagofie lanu moana amber. E mafai foi ona e faia kvass mai le falaoa paʻu, ae o le mea inu e foliga mai o se moli malu, ma o lona tofo o le a le faalauiloaina.

O kvass lelei e maua mai i le falaoa pogisa pouliuli ma vine. I le ala, o falaoa e tatau ona le o se mea fou, ae mago. Afai o le areto e faʻamalulu, e mafai ona e faʻagogo i le ogaumu i le maualalo o le vevela. Ma e le tatau ona faʻatau faapitoa se falaoa mo kvass: e mafai ona e aoina mai fasi vaega na totoe ina ua uma le 'aiga o le afiafi, keke o le rye, ona inu ai lea i luga o ia mea.

Faia o falaoa o le falaoa i totonu o le fale kvass

Matou te tuu le falaoa mago i totonu o se pusa mama o se vaega talafeagai: o se fagu faʻamamafa po o se ipu fagu. Sasaa vai inu. Afai e le fetaui lelei le atoa o le vai, e mafai ona e faaopoopo i ai mulimuli ane: e pei o le falaoa e alu i luga le vai, o le maualuga o le fagu e faaitiitia. Liligi le falaoa i le vai inu, tuu mo le 8 itula. Aua nei toe fetuutuunai, aua o le falaoa e mafai ona pala, ma o le kvass o le a liua.

Soak dried gye bread

I le aluga o taimi, faamama le mea faigaluega e ala i le susu, tuʻuina i totonu o se mea e teu ai meaʻai, ma togiina le areto. Afai e leai sau manu e mafai ona 'aina le meaʻai, ona E mafai ona e faia falaoa falaoa mai le pusa - ona ou faasoa atu lea o le fua.

Filu kvass e ala i le susu

I le afaina ai o le fefete, faʻafefeteina le fefete, sasaa le suka, faʻaopopo fasi pepa o lemoni (faʻatasi ai ma le vevela, ae aunoa ma ni fatu). Muamua, e sili atu le fufuluina o le lemoni i le vai inu mo le 5 minute ina ia le oona le vevela. Fai ma faʻamalosi mo le 8 itula i se nofoaga mafanafana. Afai o nisi mafuaaga e te manaʻomia e faʻagesegese ai le faagasologa (mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa le 8 itula o le a loloto le po, ma e te le manaʻo e feosofi i totonu o le umukuka e faʻamamā ai le kvass), pe a ese, muamua tuʻu le kvass i se nofoaga malulu - mo se faataitaiga, i le pusaaisa. Ma pe ae filifili e amata le faiga o le faʻamalosi, matou te maua ma ave i se nofoaga mafanafana. Afai e mafanafana le fale, ona vavalo saʻo lea o kvass i le vevela vevela. Faʻalogo: i se vevela vevela, faʻavaveina le faʻavaveina, ma o le vai o le a saunia muamua.

Faʻaopopo le suka i le kulimi. Totoina o le fefete Faaopopo le lemon

O iinei o le kvass i le lumanai ua manogi ai mea manaia, o faʻafefete i ona luga. Faʻamasani solo i le ie.

Tatou faamama le kvass

Faʻaopoopo ni nai faʻamuamua.

Faaopopo vine

Liligi i totonu o se fagu, latalata mamao. A amata ona toe feoai solo le kvas, faʻafeiloaʻi, tuʻu le fagu i se mea malulu. A maeʻa le 12 itula, e sauni le kvass (sa matou taumafai muamua, pe a uma 3-4 itula).

Tuu le kvass e faimalaga

Matou te teuina le kvass ua saunia i totonu o le pusaaisa: o le tofo ma meatotino o le vai inu e sili atu ona faʻaalia pe afai e te inuina le susu. Kvass e tatau ona faʻaumatia i totonu o le 2-3 aso: ona avea lea o se mea mata.

Ma o lenei - o le fua fautuaina mo le falaoa falaoa.

Meaʻai mo le falaoa falaoa

  • Manatua le falaoa pe a uma le kuka kvass (muamua 400 g, sili atu le mamafa i le mamafa);
  • 3 fuamoa
  • 1 tbsp suka
  • 1/4 tsp sima;
  • 20 g pata;
  • 2-3 tbsp falaoa.
Meaʻai mo le falaoa falaoa

Faia o le falaoa o le falaoa vevela

Faʻesea le sooga mai i le protein.

Faʻamama fuʻu fuamoa ma le masima seia oʻo i le va o le puao mafiafia e tusa ma le 2 minute i le maualalo.

Vavaeese ma sulu i yolks ma squirrels.

Paʻu le kulimi ma le suka mo le 1-2 minute, seia oʻo ina mama le masini.

Faʻasusu le uʻamea i totonu o le falaoa

Matou te faʻafefiloi le selu ma le suka i totonu o le falaoa faʻamamaina.

Faʻafefiloi malie le paluga o masini

Ona faʻafefe faʻafefe lea i aʻafiaga sasa.

E fesuiaʻi le lapoʻa.

E liua se paluga matagofie

Lubricate le ipu tao ma le pata faʻamamaina ma fufulu i falaoa.

Matou te salalau le falaoa i totonu o se ipu tao tao

Matou te tufatufa le falaoa ma tufatufa atu ma se sipuni, o se laulau ma le mafiafia o le 2-3 cm.

Pipi falaoa falaoa

Pipi i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi i le 190-200C, mo le 35-45 minute - seia oʻo ina 'puʻeina' le pudding, ma maua ai le tutusa o se pusa paʻu.

Faʻatau le falaoa falaoa

O le ave o le pepa mai le ogaumu, ia faʻafilemu le pudding i lalo: i le mafanafana o le tino e matua agavaivai lava. Ona tipiina saʻo lea i sikuea i le pepa, ave faʻatasi ma se vaʻaleʻa ma 'ai - nai lo le falaoa ma muamua vasega, pe mafai foi ona e' ai i falaoa kvass!