Laʻau

E faʻapefea ona tupu le rosemary mai fatu i le fale?

Soo se faletua e faʻaaogaina vaitau eseese ma laʻau mo le kuka. E toaitiiti faleoloa e mitamita i le tele o ituaiga o mea manogi, ma o nisi o na mea e masani lava ona le lava. Ae aua le faavaivai. Ina ia maua i taimi uma ni laau vevela i luga o le lima, e mafai ona e taumafai e ola i le fale. O lenei faagasologa e le faigata tele pe afai e te mulimulitai i nisi fautuaga. O lenei tusiga o le a taulai atu i le rosemary, ma, aemaise lava, pe faapefea ona tupu lenei laau matagofie.

O le a le Rosemary?

O le laʻau faʻamalo nei ma le fagu matala, e oʻo atu i le maualuga o le 3 mita. O suauu taua o loʻo i ai e maua ai le manogi manogi. I le faaopoopo atu, faafetai ia i latou, o le Rosemary e faʻaaoga i le cosmetology ma vailaʻau.

O le suauu taua o lenei laau e aofia ai:

  • alkaloids;
  • rosmarinic acid;
  • tannins;
  • benetate acetate;
  • resins;
  • tolauapiga;
  • utaina;
  • caryophyllene.

Muamua le suauu rosemary na maua i le 14 senituri ma i le taimi nei, o lenei oloa e sili ona lauiloa, ona e tele naua mea aoga. Ina ia mafai ona maua le 1 kilokalama o le suauu, e tatau ona e gaosia le 50 kilokalama o lau o lauola.

E faʻapefea ona tupu Rosemary ile fale mai fatu?

Tuuina atu o fatu i le fale e talafeagai i le tautotogo, 7 i le 9 vaiaso aʻo le i totoina. O nisi oi latou e le mafai ona ola, aua o lenei laau e matua faigata lava. A o lei totoina, o le fatu ua gase mo le 1 - 2 itula i totonu o se ipu vai i le vevela o le potu.

E faapena foi filifili le gafatia saʻo mo le tuputupu ae o le rosemary mai fatu. E mafai ona:

  • pusa mo laau toto;
  • tamai fagu, ae masani lava i puvai faʻavaivai mo le faʻafefe vai.

Rosemary e fiafia i le lau malamalama, o lea mo le tane e tatau ona e filifilia se mea faʻapitoa e faavae i luga o peat pe piki mai lau lava fanua mai le vaomatua. E mafai foi ona faʻaaogaina le palapala faapalaga palapala.

Ona tuʻuina lea i luga o le koneteina ni fasi vaega o le polystyrene foam poʻo le faʻalauteleina o le eletise (faʻaleleia) i le pito i lalo o le fagu mo le tupu aʻe o le rosemary mai fatu. E tatau ona aofia ai le 1/3 o le ipu. A maeʻa, ona faʻatumu lea i se mea e sui ai ma faʻamama le palapala. E tatau ona faʻauuina i le vai meli (1 tsp. Meli i le 0.5 l le vai).

A maeʻa ona saunia le eleele, amata ona totō fatu fatu Rosemary i se mamao mamao mai le tasi. A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona fufuluina i le vai, ma a uma ona totōina, e ufiufi i se tamai palapala o palapala ma sina susu. Ona ufiufi lea o le atigipusa i se ata tifaga ma tuu i se mafanafana nofoaga ma se vevela o +28 tikeri.

A maeʻa ni nai vaiaso, ona aliaʻe mai lea o totogo ile luga. O le ata tifaga i lenei mataupu ua mafai ona aveesea. O se pusa mo le ola aʻe o le rosemary ua siitia atu i se nofoaga e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma faʻamalama lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu o se windowsill o loʻo i luga o le la o le fale. Aua nei galo e uiga i le fausiaina o le totogo.

O le tuputupu ae o le rosemary mai fatu i le fale e le faigata tele, o le mea autu o le tausisi i tulafono patino.

Totoina o laau

A tupu le totogo ausia se maualuga o le 8 - 10 cmua totoina i totonu o le eleele. O laau taʻitasi e tatau ona i ai sana lava fagu, lea ua saunia muamua. O pusa e faʻafefete ma pupuʻu faʻavaivai sili ona lelei mo le tupu aʻe o Rosemary.

Muamua, ua tumu le koneteina i le palapala, lea e faia ai se mea e fai ai ina ia sili atu ona lautele nai lo le totoina o le fatu ma se fatu o le rosemary. Ona latou tago lea ma le faaeteete ia totogo mai i fafo o le atigipusa na tupu ai, faatasi ai ma se eleʻele eleʻele ma totoina i totonu o le eleele. O le palapala e laitiiti lava le suamalie ma susu.

Tausia Tulaga

O le tuputupu ae o le rosemary mai fatu i le fale o se faiga faʻapitoa ma umi. Ina ia malosi le ola o le laau ma maloloina, e tatau ona maua ai ni tulaga mafanafana, e aofia ai:

  • tulaga vevela;
  • moli;
  • fufulu.

Sei o tatou mafaufau i ai i auiliiliga.

Lulu

Toto matutua i le fale e tatau ona ola i le vevela o +15 i le +25 tikeri. Afai e tu i luga o le windowsill, e tatau ona tatala le faamalama i se mea itiiti e mafai. A le o lea, o suiga o le vevela faʻafuaseʻi e mafua ai ona pau le lau.

Malamalama

E sili ona lelei le tupu Rosemary i le fale i luga o se windowsill o loʻo i le itu i saute o le fale. Naʻo le tulaga lenei o le a ia maua ai le susulu o le la. Faʻapitoa faapitoa e mafai ona aoga i le taumalulu, ona o le le lava o le radiation ultraviolet e leaga lona aʻafiaga i le soifua maloloina o laau.

Totogi

O le Rosemary e tatau ona ola i tulaga o le malamalama mama, aua o lona malogo e mafai ona afaina ai le tulaga o le laau ma e tatau ona sosolo i le vai i taimi uma e mafai ai.

E tatau ile suamalie vai i aso uma e tolu ina ia maua ai sina sua susu. Ae afai o le vevela o le potu e sili atu nai lo +25 tikeri, ona tatau lea ona faia i aso uma.

Faʻamatalaga sili

O le susulu tele o le susu i totonu o le eleele e tau atu i le mea moni e faapea, i luga o laulaau ma fatu o rosemary paʻu paʻepaʻe e aliali mai. I lenei tulaga, o le tele o le fafaga e tatau ona matua faʻaitiitia, ma e manaʻomia le vevela o le laau i le la. E le gata i lea, e mafai e le filogide ona foia le faafitauli, ae a maeʻa lena, e le aoga le Rosemary mo meaai.

E mafai foi ona aʻafia i se faʻamaʻi e pei o se apogaleveleve mite. O le malosi o le ea aisa e fesoasoani i ona foliga vaaia. I le faʻaaogāina o se iniseti, e faʻapipiʻi ai le rosemary, ma faʻaaoga ai le vai masani i le auala tutusa mo le vaiaso. Ina ia puipuia le faʻaalia o meaola faalafua, e tatau ona ave le laau i le ea fou.

Talu ai o ogalaau tetele e mafai ona tupu tele ma le fausia o se fuainumera tele o tipu, e tatau ona latou totoina. I lenei tulaga, e tatau ona suia le eleele ma sina vaega o le faʻamaina.

O le mea lea, afai ei ai se manao ia maua pea le rosemary, o le atiina ae o se fale o lenei laau o le filifiliga aupito sili lea. E mafai ona e faʻaaoga fatu mo lenei mea. O se pisinisi faʻalavelave faʻalavelave, ae e tauamiotonuina, aua e mafai ona e fiafia i taimi uma i le tofo lelei o lenei laau.