Laʻau

Pahira ile fale tausia le faamamaina o eleele teuteuina le toe gaosia

O le genus pakhira e aofia ai ituaiga e 24, e tolu ia fualaau suamalie, ma i totonu ia i latou o Malabar chestnut ma pakhira vai, lea ua tupu moni pe a tuua i le fale.

Faamatalaga lautele

O fatuga a Pachir i ona po nei o le aiga pamu po o le igoa o le baobab. Ae i le lafoga o Egelani, o lenei ituaiga o le aiga o malvaceae.

O le laau o loʻo faʻaalia e ala i le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe, ae mafai ona oʻo atu i le 3 mita le maualuga, pe a fai o loʻo iai ni tulaga lelei mo ia. O se fagu masani o le fagu, lea e teuina i totonu o le va o le fafie ma le pale.

O le fale pachira e mafai foi ona tupu ae o se laau e tasi, ae e tatau ona manatuaina o le faia o taamilosaga lanu ma tillering e faatoa tupu lava pe a mavae ni nai tausaga, pe a oʻo le laau i le taualuga.

I luga o fata i faleoloa fugalaau e masani lava ona i ai se pachira ma nisi o ogaoga e fesootaʻi. E masani lava o le tuputupu ae o nei laau toto o se taimi e sili ona umi, ae le naʻo le tasi le laau, ae o le taimi e tasi, mo le mafuaaga lea e matua taugata tele le faatau atu.

Faamasino mo oe lava, laau laiti o laau totō olaola, faasolosolo malie e amataina ma faia se ata, ae o nei mea uma e le tupu i le tausaga e tasi. E le gata i lea, o lenei laau toto e faʻaaoga lelei i aganuu.

Pahira vai O le lauʻeleʻele o lenei togalaau o vasa o Amerika i Saute. O le mea lauiloa, o lenei laau toto, mo le foliga o ona lau, e maua ai isi igoa, e pei o Malabar ma Guiana chestnut. O loʻo i ai se uiga masani o le mafiafia o le vaega pito i lalo o le aʻa, o le setete ma lona telē e faʻatatau tonu lava i tulaga faʻatupulaia. O lenei mafanafana e mafai ai ona faaputuputu vai, lea e faʻaaogaina e le laau i le leai o se suavai, o le mafuaaga lea e masani ai ona faʻafefe e le pakhira le faʻamagoina o se coma, ae e matua faigata lava ona faʻasaʻo le sili atu o le suasusu.

Pe a alu i le fale, e faasolosolo malie lemu, ae e oʻo atu i le 2.5-3 mita le maualuga ma le pale crown e tusa ma le 1.5 mita. O faʻataʻitaʻiga talavou e masani lava ona ola i totonu o le tasi ogalaau, e amata le lalaina pe a oʻo i le 2 mita le maualuga. O lau o le laau o le paʻu paʻu, pama-complexi foliga ma se lanu uliuli lanu.

O le vaomatua i totonu e seasea lava. Ae afai, pe a uma, e fuga mai le laau, paʻepaʻe paʻepaʻe pe samasama, e aoina i totonu o le tele o mea palaupapa, pe a ma le 35 inisi le umi. O fua o fafie, e faʻalanoa-faʻapotopotoina foliga, o loʻo i ai se lanu olive, e oʻo mai i le 10 i le 25 centimita le umi, e aofia ai fatu e sosoʻo e mafai ona 'ai faʻatasi pe falai.

Pahira tausi fale

E manaomia e le laau le tuʻuina atu o le malamalama lelei, a le o lea e tosoina le uʻu ma toesea le pachira. E sili le fiafia i faʻasalalauga, e ui lava e mafai ona faʻatagaina le susulu o le la. Na te lagona le manaia i pupuni o sisifo ma sisifo.

Afai e tu le laau i luga o le faamalama o le itu i saute, ona tatau ai lea ona saunia le malulu i itula vevela o le aoauli. I le taumafanafana, e mafai ona ave le laau i le togalaau i le tuʻuina lea i se nofoaga e le mafai ona aʻafia ai e le matagi, timuga ma le susulu o le la.

Afai o ni nai aso susulu i le tautoulu ma le taumalulu, i le tautotogo, pe a susulu le la, e mafai ona susunuina le laau, ina ia masani ona masani le mashir i le malamalama lelei, e ono lamatia tele mo ni faataitaiga e le masani i le susulu o le la.

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le laau o le pama e fiafia i se faigamalo o le vevela mai le 20 i le 25 tikeri. Ma i le taumalulu, o le vevela sili ona lelei o le anotusi o le a avea ma tapulaa o le 14 i le 16 tikeri, faatasi ai ma lenei tausiga, o le a le tupu le laau. E le fautuaina le tuʻuina o le laau lata ane i le pamu o le mafanafana. E tatau foi ona mataʻituina le ata faataitai, aemaise lava i le taumalulu, mai ia i latou e mafai ai ona maʻi le guhira.

Faʻataʻitaʻia ma le faʻamafanafanaina e Pahira

Faʻasagaina o se pachyra laau e tatau ona faia i le lautele o le ulo, puipuia le vai mai le pito i lalo ole ogalaau. I le tautotogo ma le vaitau o le mafanafana, faʻaleleia vai inu, ma faʻagogo le palapala papaʻe pito i luga ua faʻamoemoeina ao le i toe faʻasusu. I le vaitau mai ia Oketopa e oʻo ia Fepuari, o loʻo faʻaaogaina vai inu, aloese mai le faaumiumi faʻamagoina o se coma. Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻaaoga ai na o vai mafanafana ma suamalie. I le le lava o le suāsusu, o laulaau o le 'au siʻi e tautau ma vaʻavave ai, ma le tele o le susu, e mafai ona pala le aʻa.

O le suavai e le o se mea e sili ona faigata. E lagona lelei lava o ia i le malulu i totonu o le potu, ae na te tali atu ma le agaga faafetai i le felauai soo i le taimi e 1-2 taimi i le aso, puipuia e le vai malulu, ae ia mautinoa o le tele o le susu e le o luga o le fala. E masani lava ona faʻaleagaina le faʻaaogaina o le ogaoga o ogalaau.

Laʻau mo pahira faʻaliliuga ma le faʻamalaʻau

O fualaau laiti e manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga i le tautotogo, ae ua uma ona fausia pakhirs e manaʻomia se toe gaioiga i le lua i le tolu tausaga. E manaʻomia le fagu e leʻo loloto, ae lautele mai le tasi muamua i le 4-5 centimita le lautele. Laʻau totō e totōina i totonu o ipu loloto e tele lava ina maʻi ma tupu ai le leaga, e mafua ona e le o le loloto o le aʻa o le pakhira.

O le tuufaatasiga o le eleele mo le totoina o laau o pama e tatau ona aofia ai laupepa ma eleele eletise, faapea foi le oneone i le aofaiga tutusa, e faaopoopo ai malala ma pusa penisini i ai. E mafai foi ona e faʻaaogaina eleele uma mo pama ma dracaena. Lelei lelei alavai.

Mai ia Aperila ia Aokuso, e manaomia le fafagaina o le laau, i le tasi 3-4 vaiaso, e tatau ona folasia le faʻaaogaina o mea faʻapitoa i meaʻai e fautuaina e le kamupanī. I le tautotogo ma le taumalulu, latou te faia e aunoa ma le faʻaleleia.

Pakira lapisi

I le tautotogo, e mafai ona teuteuina le pakhira e ala i le faʻapipiʻi ma le faaeteete lala e oʻo atu i luga. I na nofoaga sa i ai ni tipi, o le pale o le pakhira e mamafa, e masani lava ona latou taumafai e avatu le foliga o se oval po o le polo.

Faʻalauteleina o Pahira e ala i tipi ma fatu

O le laau e faigofie lava ona faʻaleleia e fatu, saunia le mafanafana o le eleele ma le vevela o le 25-27 tikeri. O le totoina o fatu i le taimi umi o le teuina o meaai ua faaititia, mo le mafuaaga lea e tatau ai ona faaaoga na o fatu fou.

Latou te lūlūina i totonu o se ipu lautele, e aunoa ma le fufuluina o le palapala, ma sulu i le vai mafanafana. Ona ufiufi lea i se pusa paʻu po o se tioata, faʻalaulele i luga ole taimi ma fufuluina mai le pa'ū o vai. E foliga mai i totonu o le tolu vaiaso.

E mafai foʻi ona faʻalauiloa le pahira e ala i le vavaeina, lea e tatau ona tipi i le pito o le taumafanafana ma ia faʻatasi ai ma se mulivae. Lavea le taʻavale ma le maualuga o le maualuga o le vevela ile vevela.