Laʻau

O fea e tupu ai le anemone poʻo le vaomatua i le natura?

O le tautotogo e sau ma o le la mafanafana e amata ona fafaguina laau. A maeʻa sina taimi, ona ala mai lea o laʻau eseese ma tulaʻi ma fugalaau fugalaau matagofie, e pei o le kiona poʻo le lanu. Vaʻavaʻa vao e mafua mai fugalaau e pei ole vaomatua po o semone.

Faamatalaga ma uiga o le vaomatua

O lenei laau e faatatau i le aiga o buttercups. E masani lava ona maua i le natura i Eurasia ma Amerika, lea o loo i ai se tau lelei. Latou te ola i le natura, i vaomatua o vaomatua ma faʻamalologa. O lona maualuga e 90-100 cm, ae e masani lava o le vaeluagalemu o sui o lenei aiga.

Anemone tumutumu o loʻo i luga o gafa.

O laulaau o le fugalaau e foliga tutusa i foliga vaaia o pito i luga o kāloti, e lamolemole ma mimiti. Fugalaau e faigofie, e aofia ai peti e 5, terry ma semi-faalua. E i ai la latou vaʻavaʻavaʻa, ma e lata ane i le ua o le a mafai ona e vaʻaia mai le 2 i le 5 lau.

Forest anemone - o se laau anamua. E taua o le matagi mo se mafuaaga, o ona gaʻo e faigofie ona paʻu i le matagi. E masani ona faʻaaoga uma i vailaau faʻasaina ma mo faamoemoega matagofie. Anemone e mafua mai i le primroses, aua e amata ona fuga mai i le amataga o le tautotogo.

Anemone i le natura
I le natura, e le itiiti ifo ma le 150 ituaiga o laau toto. Anemone o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula.

O nisi taimi o le fugalaau e fenumiai ma le anemone namu. Ae o loʻo i ai pea se eseesega, o le taimi lona lua na faʻasalalau laulaau.

Fuga i le natura

Ituaiga o Vaomatua Anemone

E tusa ma le 150 ituaiga o ituaiga i le anemone genus., na taʻua muamua. E maua uma i le Itulagi i Matu. O le eseesega autu o ituaiga uma o le lanu lea o petals. Latou te teuteuina, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa ma e faigofie ona fai. E le o ni nai vailaʻau e le mafai ona maua i le natura na faʻafefeteina. Faatasi ai ma le natura, e na o le lua ituaiga o meaola masani: anemone buttercup ma oak.

Species species

Buttercup anemone - fugalaau anamua. E ola i vaomatua, faʻapea foi i luga o le siva. O lona igoa ona o lona foliga tutusa i se patacuputa masani. E toetoe lava o Europa atoa, sei vagana ai le Metitirani. E vave fuga mai. O le taimi lava e aliaʻe mai ai le la mafanafana ma agi le kiona, o le a muamua mai fugalaau muamua. E mafai ona latou ola mo le tele o tausaga, ma faʻafetai uma i latou aʻa. Ae e mate pe a malulu, aua e le loloto aʻa.

I le auala, o le buttercup anemone o se vaega o laau, ma e toetoe lava a le maua se tasi. E fuga laitiiti - na o le 3-4 aso.

Dubrovnaya anemone o le lona lua ma e masani ona masani ai. Ua uma ona taʻu mai e le igoa e mafai ona e feiloai ia te ia e le mamao mai le oak. E tupu i ni mafanafana mafana. E talitutusa lava ma ituaiga muamua, ae tele fugalaau ma e sinasina lanu. I le ala, o le kiona, lea e masani ona maua i tala faʻailo.

Tasi o ituaiga ituaiga o anemone.

E i ai se manua o le vaomatua?

Talu ai o le anemone e aʻafia i le aiga ranunculaceae, pei o le tele o sui o le mea oona. I le mutia o se mea oona e taua o le protoanemonin, lea e faʻafefeteina i totonu o le elemene.

Pe a oʻo i totonu o lenei mea, o le mucous membranes o le atigi vaʻaia, faʻapea foʻi ma mata, amata ona faʻaita. Filifiliga e sau. Toeitiiti lava o le aiga ranunculaceae uma ua i ai lenei mea oona.

E mafai ona tupu le anemone i luga o se togalaau togalaau?

E mafai, ae e sili atu le ola i le patapupo poʻo le oak. O le fugalaau e fiafia i le suavai ma ei ai sona uiga le lelei i le vevela. O le a tupu tele pe afai e toto i lalo o le pale o laau mafiafia.

E alofa o ia i le itu i matu, ma o le eleele e tatau ona matala ma fua. I le ala, e le fefe i le maualalo o le vevela ma e mafai ona ola i lalo o le kiona. Afai ua paʻu le vevela o le auala pe ua paʻu le kiona, e sili atu le ufiufi i laulaau mai luga.

Anemones i le togalaau

O vailaau faafomai o le laau

O se teuteuga mai fugalaau e tele mea lelei. E fesoasoani Anemone e faasaga i le pipisi, o se anti-inflammatory, antibacterial ma analgesic.

Anemone e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma oona.

I le faia ai o se vaega o meaola, e faia i le tautala ina ia aveesea ai faʻamaʻi e maua i le niumonia, cardiovascular system, migraine, gastrointestinal tract ma o nisi taimi e oʻo lava i le oncology. E mafai ona togafitia i fafo fafo o le ava malosi pe a togafitia le rūmatism, gout ma dermatosis.

Mai nei mea uma e mafai ona tatou faʻamautuina o le anemone o se fatuga tulaga ese. E mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi ma faʻamalolo ai le tele o faʻamaʻi. E teuteuina foi, aua e mafai ona faigofie ona e tuʻu se anemone i lau togalaau ma o le a tupu, aua e matua leai lava se manaʻoga.

Ae e aoga le mafaufau o le mea oona, ae faʻaaoga lelei e faʻaalia ai ona uiga lelei. E faʻamamāina atoatoa le tino o parasite, e pei ona i ai ni fagu. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega o suʻesuʻega le saogalemu o le anemone.